Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑμοργός: Οταν οι πολιτικοί ξεχνούν ότι αποτελούν πρότυπα για τους πολίτες

Αμοργός: Οταν οι πολιτικοί ξεχνούν ότι αποτελούν πρότυπα για τους πολίτες

|

Η Ελευθερία Ψυχογιού μας μεταφέρει εικόνες από την εορταστική ατμόσφαιρα ελέω Παναγιάς Χωζοβιώτισσας … Γιατί αναφέρει ότι οι πολιτικοί οφείλουν να σκέφτονται τους πολίες και να είναι προσεκτικοί με τις πράξεις τους Και βέβαια πάντα υπάρχει η εξαίρεση 

Χωζοβιώτισσα με πανδημία…

Σήμερα γιορτάζει η Αμοργός! Άνθρωποι απ’ όλο το νησί, άνθρωποι κι από άλλα νησιά, άνθρωποι από παντού ήρθαν να γιορτάσουν μαζί μας.

Της Ελευθερίας Ψυχογιού

Στον εσπερινό περίμεναν υπομονετικά στην είσοδο, να προσκυνήσουν με ευλάβεια. Αποδέχτηκαν τους κανόνες, τις μάσκες, τις αποστάσεις. Προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός, περίμεναν υπομονετικά να βγουν κάποιοι για να μπουν κάποιοι άλλοι.

Σε κάθε πανήγυρι έρχονται και πολιτικά πρόσωπα. Το γιατί έρχονται αυτοί το ξέρουν. Ξέρω όμως ότι ο Χριστός ήρθε στη γη για όλους τους ανθρώπους, να τον ακολουθούμε με καρδιά ταπεινή γεμάτη με ευλογία και αγάπη. Όταν λοιπόν πολιτικά πρόσωπα παράκαμψαν την σειρά των όσων περίμεναν, των όσων είχαν ξεπαγιάσει και δεν παραπονέθηκαν, των όσων είχαν προβλήματα υγείας και δεν ζήτησαν προνομιακή μεταχείριση, μια δυσφορία την ένοιωσα.

Ποιοι νομίζουν ότι είναι; Τι νομίζουν ότι είναι και παρακάμπτουν τους νόμους που επιβάλλουν και αγνοούν τον διπλανό τους, προσπερνούν τους πάντες λες και όλα είναι υποτακτικά δικά τους; Πόσο θεολογικά άκυρη είναι μία τέτοια συμπεριφορά και πόσο επίσης συνταγματικά απαράδεκτη; Πόσο η προσωπική ευθύνη αφορά εμάς κι αυτοί έχουν την έπαρση κάθε στιγμή να θεωρούν ότι δεν έχουν καμία;

Γιατί κάθε πολίτης σεβάστηκε την συνθήκη του εορτασμού σε συνθήκες πανδημίας και τον επόμενο προσκυνητή και έβγαινε σε πέντε ή δέκα λεπτά κι αυτοί που έπρεπε να είναι το παράδειγμα ως πολιτικά πρόσωπα έγινα παράδειγμα προς αποφυγή με την αλαζονεία τους; Απέναντι στο Θεό είμαστε όλοι ίσοι.

Προφανώς αυτό τους διαφεύγει. Προφανώς η έπαρση δεν τους επιτρέπει να το δουν. Προφανώς αυτός είναι ένας απίστευτα προσβλητικά φαρισαϊσμό.

Η γιορτή μας, η γιορτή της Χωζοβιώτισσα έχει πολλά , κρατάει μια μυσταγωγία. Οι τύποι αυτοί της πολιτικής σκηνής δεν είναι ικανοί να την νοιώσουν. Είναι τόσο πολύ για το θεαθήναι, παγιδευμένοι μέσα στον μικρόκοσμό τους που δεν μπορούν να κατανοήσουν την ταπείνωση στην θρησκευτικότητα.

Στην αρχή τους θύμωσα. Τώρα τους λυπάμαι. Ανέβηκαν περισσότερα από τρακόσια σκαλιά για να πουλήσουν μια μούρη που δεν έχουν. Δίπλα μας , στην αναμονή ήταν ένα μοναδικό κατακόκκινο φεγγάρι να μας γαληνεύει. Το προσπέρασαν κι αυτό, όπως κι εμάς.

Ανίκανοι να δουν την ομορφιά. Ανίκανοι να νοιώσουν την χαρά του κόπου όσων μαγείρεψαν για όλους. Ανίκανοι να δουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο νησί έχουν τις ελπίδες τους σε μια Παναγιά γιατί αυτοί οι ανίκανοι δεν τους άφησαν καμία άλλη ελπίδα με τις πολιτικές επιλογές τους.

Εντούτοις η ικανότητα να πιστεύουμε κάπου μας δίνει τεράστια δύναμη και γινόμαστε ακόμη πιο δυνατοί όταν κατανοούμε την φτήνια αυτών που νομίζουν ότι μας διαφεντεύουν. Χρόνια Πολλά σε όλους!!!

Υ,Γ,: Πάντα ανεξαρτήτου ιδεοληψίας κάποιοι κάνουν την διαφορά. Ένα μπράβο στον Γιάννη Μαργαρίτη που περίμενε με ευγένεια στην σειρά σήμερα στον Εσπερινό του μοναστηριού έκανε την διαφορά, Να ναι καλά γι αυτό!


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Η αλήθεια για τη μελέτη του νέου επιβατικού λιμένα Πάρου, τι απαντά ο Δήμος

Ο Δήμος Πάρου ξεκαθαρίζει το χρονοδιάγραμμα και τις φάσεις της μελέτης του νέου λιμανιού, δίνοντας απαντήσεις στη Λαϊκή Συσπείρωση και διαβεβαιώνοντας για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Πανελλαδικές 2025: Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών, ανοικτή η πλατφόρμα από 8 έως 17 Ιουλίου

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να συμπληρώσουν από αύριο 8 Ιουλίου Μηχανογραφικό και Παράλληλο Μηχανογραφικό για ΑΕΙ και ΣΑΕΚ

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.