Τετάρτη, 16 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑιγαίο - Πυροσβεστική: Νέα διοίκηση αλλά και το "αντίο" του Κοκμοτού

Αιγαίο – Πυροσβεστική: Νέα διοίκηση αλλά και το “αντίο” του Κοκμοτού

|

Ο Αντιπύραρχος Βασίλης Κοκμοτός αποχαιρετά συναδέλφους στην Πυροσβεστική και τους πολίτες του Ν. Αιγαίου – Ποιοι στελεχώνουν τη νέα διοίκηση της Πυροσβεστικής στο Αιγαίο

“….Αισθάνομαι χαρά και ευτυχία έχοντας την πεποίθηση ότι επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου και έχοντας κάνει όλα αυτά τα χρόνια ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και προστατεύοντας την ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους. Όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα και, όταν αυτό χρειάστηκε, είχαμε στο πλευρό μας τις Υπηρεσίες και τους Φορείς των νησιών: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τις Δημοτικές Αρχές των 35 Δήμων, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους απλούς πολίτες, καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών, οι οποίοι στάθηκαν όλοι δίπλα μας, συνεισφέροντας εμπράκτως και στηρίζοντας την προσπάθειά μας και τους οποίους ευχαριστώ θερμά…. ”  

Αυτό αναφέρει – ανάμεσα στα άλλα – ο Αντιπύραρχος Βασίλης Κοκμοτός – διοικητής της Πυροσβεστικής Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου – στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου… Το σύνολο της επιστολής που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας: 

Μετά από ένα αξέχαστο ταξίδι μιας δημιουργικής και γόνιμης θητείας στο όμορφο Αιγαίο, τα γραφικά Δωδεκάνησα και τις υπέροχες Κυκλάδες, θα ήθελα απερχόμενος, λόγω της μεταθέσεως μου στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου.

Αισθάνομαι την ανάγκη, λοιπόν, να ευχαριστήσω πρωτίστως και δημοσίως όλους τους νησιώτες και των 45 κατοικημένων νησιών του Νοτίου Αιγαίου για την εγκάρδια φιλοξενία τους και τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που συνήψαμε όλα αυτά τα χρόνια, από όποια θέση κι αν υπηρέτησα στον Νομό Κυκλάδων, στον Νομό Δωδεκανήσου και Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το προσωπικό όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Πυροσβεστικών Κλιμακίων, καθώς και τις Διοικήσεις αυτών για την αγαστή συνεργασία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είχαμε από τη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Επιπλέον, επιθυμώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Πολιτεία για την τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου να με επιλέξει (και να με εμπιστευτεί) για να υπηρετήσω σε μία Περιφέρεια, με πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της νησιωτικότητας και των δυσχερειών που αυτή συνεπάγεται. Επίσης θερμές ευχαριστίες θα ήθελα να εκφράσω στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία για την επιλογή της μετακίνησής μου στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.

Αισθάνομαι χαρά και ευτυχία έχοντας την πεποίθηση ότι επιτέλεσα στο ακέραιο το καθήκον μου και έχοντας κάνει όλα αυτά τα χρόνια ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, προκειμένου να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και προστατεύοντας την ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους.

Όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα και, όταν αυτό χρειάστηκε, είχαμε στο πλευρό μας τις Υπηρεσίες και τους Φορείς των νησιών: την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τις Δημοτικές Αρχές των 35 Δήμων, την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα, τις Ένοπλες Δυνάμεις, τους απλούς πολίτες, καθώς και τον επιχειρηματικό κόσμο των νησιών, οι οποίοι στάθηκαν όλοι δίπλα μας, συνεισφέροντας εμπράκτως και στηρίζοντας την προσπάθειά μας και τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου να μην εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλους τους Εθελοντές Πυροσβέστες για την πολύτιμη βοήθεια και την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία, αφού χωρίς αμοιβή και ανταλλάγματα, συνεισφέρουν στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και στη διαφύλαξη του υπέροχου φυσικού πλούτου των νησιών μας. Σας αποχωρίζομαι συναισθηματικά φορτισμένος, με πλήρη ικανοποίηση και έχοντας για πάντα στην καρδιά μου αυτό το ταξίδι στον υπέροχο αυτόν τόπο, ένα ταξίδι Καβαφικό «γεμάτο περιπέτειες, γεμάτο γνώσεις και εμπειρίες».

Η Νέα δομή της Διοίκησης

Ποια είναι όμως η νέα δομή και μετά το πέρας των τακτικών κρίσεων όσον αφορά την Διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο Αιγαίο… Οπως είναι γνωστό η Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, αλλά και Κρήτης έχει έδρα τη Σάμο. Και έχει ως εξής:

Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου & Κρήτης, Υποστράτηγος Ιωάννης Σταμούλης του Πέτρου,

Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας του Κωνσταντίνου,

Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχος Παναγιώτης Κοτρίδης του Χαραλάμπους.

Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Αρχιπύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης του Δημοκράτη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος (Βίντσι) – Συνάντηση με προοπτική: Ο Γιάννης Βρούτσης με τους νέους ναυταθλητές της Νάξου

Κατά την αναχώρησή του από το νησί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές του Naxos WaterSports, ενθαρρύνοντας την ίδρυση επίσημου ναυταθλητικού σωματείου.

ΕΛΣΤΑΤ: Τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ελλάδα, στην κορυφή οι Κυκλάδες

Από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα έως την Πάρο, τη Νάξο και τη Μύκονο – Οι πιο πολυσύχναστες γραμμές και οι επιδόσεις των λιμανιών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πάρος είπε «όχι» στα πλαστικά, oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Plastic Free Greece

Υποθαλάσσιοι και παράκτιοι καθαρισμοί, εμβληματικοί πρεσβευτές και ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δράσης για ένα νησί απαλλαγμένο από πλαστικά.

Πράσινο φως για πλοηγικό σταθμό στη Μύκονο, σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση κάλυψης των απωλειών από τα μειωμένα λιμενικά τέλη.

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Νάξος – Δήμος: Έργο πυροπροστασίας σε 7 κοινότητες με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο

Ξεκινούν οι εργασίες για αντιπυρικές ζώνες σε Απείρανθο, Φιλώτι, Σαγκρί, Κεραμωτή, Δανακό, Ποταμιά και Αγιασσό — Ο Δήμος καλεί τους δημότες να συνεργαστούν για την υλοποίηση του έργου.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.