Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΑιγαίο: Διασώθηκαν 46 πρόσφυγες μεταξύ Σάμου και Ικαρίας

Αιγαίο: Διασώθηκαν 46 πρόσφυγες μεταξύ Σάμου και Ικαρίας

|

Σώοι περισυνελέγησαν 46 πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου, Ικαρίας και Χίου. – Τηλεφώνημα από επιβαίνοντα στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 κ

Σώοι περισυνελέγησαν 46 πρόσφυγες οι οποίοι επέβαιναν σε ακυβέρνητη λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου, Ικαρίας και Χίου.  Όπως ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού, το απόγευμα της Τρίτης, υπήρχε λέμβος σε δυσχερή θέση λόγω ακυβερνησίας. Νωρίς το απόγευμα, ένας από τους επιβαίνοντες τηλεφώνησε στον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και υποστήριξε ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση, λόγω ακυβερνησίας.

Άμεσα απέπλευσαν, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό και δύο σκάφη της FRONTEX, ενώ παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας Τελικά το βράδυ της ίδιας μέρας εντοπίστηκε η βάρκα και διασώθηκαν οι πρόσφυγες. Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καρλοβασίου Σάμου επτά εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω εξετάσεις.

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ... ” Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σαράντα έξι (46) επιβαινόντων  σε ακυβέρνητη λέμβο πραγματοποιήθηκε χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., απογευματινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω ακυβερνησίας, λέμβου αγνώστων λοιπών στοιχείων, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Σάμου, Ικαρίας και Χίου.

Άμεσα απέπλευσαν προς εντοπισμό των ανωτέρω, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) σκάφη δύναμης FRONTEX, ενώ παράλληλα απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α.  Βραδινές ώρες χθες, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Σάμου την εν λόγω λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πληρώματα πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων.

Οι ανωτέρω διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καρλοβασίου ν. Σάμου, επτά (07) εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου για περαιτέρω εξετάσεις. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου”.

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα samostoday.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Δήμος Αμοργού απαντά

Ο Δήμος Αμοργού δεν διώκει ποινικά και δεν ασκεί καμία καταγγελία κατά του κ. Ιάσωνα Αποστολόπουλου ή τρίτου

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Παρά την πτώση της τιμής του Dogecoin, οι χρήστες του PAXMINING εξακολουθούν να κερδίζουν 6.800 δολάρια ημερησίως — Κυκλοφόρησε νέο συμβόλαιο εξόρυξης DOGE

Σε οριακό σημείο οι αγρότες με το ΟΣΔΕ 2025 – Κίνδυνος απώλειας ενισχύσεων τον Οκτώβριο

Γραφειοκρατία, τεχνικά προβλήματα και το «αγκάθι» του ΑΤΑΚ απειλούν την έγκαιρη πληρωμή – Οργή στον αγροτικό κόσμο

Φεστιβάλ Νάξου 2025: «Ο Γιάννης το Βούδι» στον Πύργο Μπαζαίου

Η συγκλονιστική παράσταση της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 24 Αυγούστου

Τουρκία: Άδεια για Θεία Λειτουργία (23/08) στην Παναγία Σουμελά

Οι τουρκικές αρχές επέτρεψαν ξανά τη Λειτουργία στα «Εννιάμερα της Παναγίας» – Θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών

Σαντορίνη: Πρώτη παρουσίαση του «Ελαιολάδου Σαντορίνης»

Ο πρόεδρος Μάρκος Καφούρος παρουσίασε το νέο προϊόν υγείας στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού Πολυτελείας

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Στα ύψη οι τιμές κατοικιών στα ελληνικά νησιά – Πρωταθλήτρια η Μύκονος με 7.143 €/τ.μ.

Ανοδικές οι τάσεις σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη και Ιόνιο – Άλματα έως και 50% μέσα σε έξι χρόνια (πίνακας)

Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος Στ. Παπασταύρου στην Αμοργό και τα ακριτικά νησιά Λιάδια, Κίναρο και Λέβιθα

Στο επίκεντρο το νέο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο «Νότιο Αιγαίο 1 – Νότιες Κυκλάδες» και η πρωτοβουλία «Αμοργόραμα»

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι