Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςStar Wars: Οι τελευταίοι Jedi

Star Wars: Οι τελευταίοι Jedi

|

Από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, οι τελευταία Jedi είναι στο Cine Naxos με δύο προβολές (20:00 και 22:30) και η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο 

Έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο των Τζεντάι, η Ρέι ακολουθεί τον Λουκ Σκάιγουοκερ σε μια περιπέτεια χάρη στην οποία θα ανακαλύψει τα μυστικά της Δύναμης και του παρελθόντος.

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Lifo.gr και με την υπογραφή του Θ. Κουτσουγιαννόπουλο “Κι αφού ο Τζ. Τζ. Έιμπραμς έκανε τη βρόμικη δουλειά ‒να αναφερθεί ευπειθώς στο αφεντικό Λούκας και στην αυτοκρατορία του, να αφυπνίσει τη δύναμη, να ξεσκονίσει το ανθρώπινο και μηχανικό υλικό, να γεφυρώσει τα χάσματα, να εισαγάγει νέα πρόσωπα και να φορτώσει ένα πολύτιμο κάργκο‒, ήρθε ο Ράιαν Τζόνσον, με μικρότερα credits και την ίδια όρεξη, για να φέρει στα ίσα του τον Πόλεμο των Άστρων στο όγδοο επίσημο επεισόδιο της 40ετούς σειράς και να του δώσει το τίναγμα προς τα εμπρός που χρειαζόταν. Προσθέτει μεγαλύτερη ευελιξία και χιούμορ, όσο και όταν πρέπει, σε έναν θεσμικό «ελέφαντα» που δεν διαθέτει τη σπιρτάδα, τη σχετική αυτονομία και την b-movie αίσθηση της περιπέτειας που έκανε το περσινό Rogue πιο ανάλαφρο και, ειλικρινώς, πιο παρακολουθήσιμο.

Ωστόσο, οι Τελευταίοι Jedi, εκτός από τις ανατροπές και τις δραματικές μονομαχίες, με εναλλαγή διαλόγων και δράσης, κρύβουν μια καπιτάλε, ανακουφιστική επαναφορά, τον Λιουκ Σκάιγουοκερ, που είδαμε, ως βλοσυρή υπόσχεση, μόνο στο τελευταίο πλάνο της Δύναμης. Εδώ έχει έναν κρίσιμο ρόλο που φέρει εις πέρας πολύ βαθύτερα και ωριμότερα από τις τρεις πρώτες του εμφανίσεις, συνδυάζοντας την ανακούφιση, γιατί η επάνοδός του δεν ήταν απλώς ένα τρικ, με την έκπληξη, αφού ουδέποτε ο Χάμιλ υπήρξε ενδιαφέρων ηθοποιός, άρα μάλλον φταίει και ο Λούκας γι’ αυτό. Με την απώλεια του Χαν Σόλο και την οριστική (;) αποχώρηση του Χάρισον Φορντ, νομίζαμε πως το δραματικό βάρος θα έπεφτε αναγκαστικά στον μπερδεμένο δολοφόνο του, τον Κάιλο Ρεν, και στην ενδιαφέρουσα προσέγγισή του χαρακτήρα από τον Άνταμ Ντράιβερ.   Ο Λιουκ έχει αποτραβηχθεί σε ένα ερημικό νησί και αποκαλύπτει τι έχει συμβεί γιατί έχει απομυθοποιήσει τη φιλοσοφία αλλά και τη δράση των Τζεντάϊ, και βλέπουμε πώς αναπτύσσεται η σχέση του με τη Ρέι ‒ πάντα δυναμική και επείγουσα η Ντέιζι Ρίντλεϊ.

Ο Μαρκ Χάμιλ φέρνει ισορροπία και η σκηνή στην οποία συναντιέται στο πανί, μετά από δεκαετίες, με την αδελφή του Λέϊα, είναι παιγμένη εξίσου νοσταλγικά και υπερβατικά, με δεδομένο ότι αυτό εδώ είναι το κινηματογραφικό ρέκβιεμ της Κάρι Φίσερ. Οι κακοί είναι πολλοί, ο Τζον Μπογιέγκα και ο Όσκαρ Άιζακ συνεχίζουν από κει όπου ξεκίνησαν, χωρίς να πέφτει το κέντρο βάρους ιδιαίτερα σε εκείνους, ο Μπενίσιο ντελ Τόρο προστίθεται στο ρόστερ και γλιστράει όπως ο χαρακτήρας του, σαν ελβετικός σουγιάς χωρίς συνείδηση, και οι κακοί της υπόθεσης είναι πολλοί και ποικίλοι, χωρίς να αποκλείοντας και μερικοί από τους καλούς σε διφορούμενους ρόλους.   Με δυόμισι ώρες διάρκεια, η μυθολογία του Πολέμου των Άστρων διατηρείται ακριβώς μέσα στο γνωστό πλαίσιο και πάει λίγο παρακάτω, με κύριο άξονα την αντίσταση απέναντι σε μια διαβολική δεσποτεία, έμφαση στην προσπάθεια των μαθητών να αποκτήσουν προσωπικότητα σε ένα ασταθές περιβάλλον και σαφές φόντο τον τζενταϊσμό, αυτό το μοντερνο-βουδιστικό μωσαϊκό κινηματογραφικής θρησκείας που ευαγγελίστηκε ο Λούκας ως αντίδοτο σε όλα τα παραπάνω.

Cine Naxos

Παρασκευή 15/12 έως Τετάρτη 20/12

Ώρες προβολής : 20:00 & 22:30

ΕΙΔΟΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 150

ΣΕΝΑΡΙΟ: ΡΑΪΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΡΑΪΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΟΣΚΑΡ ΙΣΑΑΚ, ΛΟΡΑ ΝΤΕΡΝ, ΑΝΤΙ ΣΕΡΚΙΣ, ΜΠΕΝΙΣΙΟ ΝΤΕΛ ΤΟΡΟ, ΝΤΟΜΧΝΟΛ ΓΚΛΙΣΟΝ, ΜΑΡΚ ΧΑΜΙΛ, ΚΑΡΙ ΦΙΣΕΡ, ΑΝΤΑΜ ΝΤΡΑΪΒΕΡ, ΝΤΕΪΖΙ ΡΙΝΤΛΕΪ, ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ, ΑΝΤΟΝΙ ΝΤΑΝΙΕΛΣ, ΤΖΟΝ ΜΠΟΓΙΕΚΑ, ΓΚΟΥΕΝΤΕΛΙΝ ΚΡΙΣΤΙ, ΚΕΛΙ ΜΑΡΙ ΤΡΑΝ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: Κ12


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός – Πάσχα: Το νησί που αγκαλιάζει την παράδοση με τις ιερές εικόνες της Χοζοβιώτισσας

Με κατανυκτική ατμόσφαιρα, η Αμοργός γιορτάζει το Πάσχα μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι πίστης και ευλογίας στα χωριά του νησιού.

Καθολική Εκκλησία: Θεία Λειτουργία στη Χώρα Τήνου για την ανάπαυση του Πάπα Φραγκίσκου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ Πρίντεζης και ο κλήρος καλούν τους πιστούς σε κοινή προσευχή την Τρίτη 29 Απριλίου 2025.

ΑΟ Μυκόνου: Επικράτησε του Πανερυθραϊκού, προκρίθηκε στο final 4 της Elite League

Mύκονος - Πανερυθραϊκός 95-65 και 4-1 νίκες - Έκλεισαν θέση για το Final Four οι Νησιώτες και αντιμετωπίζουν την Μεγαρίδα

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Ελλάδα – Βία Ανηλίκων: 23 περιστατικά κάθε ημέρα

Περισσότεροι από 3.000 ανήλικοι δράστες βρέθηκαν ενώπιον των Αρχών το πρώτο τρίμηνο του 2025. 23 υποθέσεις νεανικής εγκληματικότητας κάθε ημέρα του έτους

Νάξος: Με λαμπρότητα ο εορτασμός σε Ζωοδόχου Πηγής και Παναγία Αργοκοιλιώτισσα

Πλήθος πιστών συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες και τη Λιτανεία (παραμονή και ανήμερα), υπό την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Καλλινίκου και πλήθους τοπικών αρχών.

Νάξος – Τυροκομείο Πιτταρά: Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ, γεννιέται από τον ήλιο, τη γη και την ψυχή του νησιού

Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ - Τυροκομείο Πιτταρά: Μια ιστορία παράδοσης και μεράκι που ταξιδεύει από τα χωριά της Νάξου στις κορυφές του κόσμου.

Νάξος: Καλό ταξίδι …Γιώργο, σου άξιζε ένα καλύτερο μέρος να ζήσεις

Μία φίλη και μέλος της Φιλοζωϊκής Νάξου αποχαιρετά με έναν ιδιαίτερο τρόπο μία γάτα που έφυγε... Διαβάστε το λόγο...

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Κουφονήσια: Σημαία 40 m2 σκεπάζει το νησί, τάμα στον Αη Γιώργη που γιορτάζει (video)

Για δεύτερη σερί χρονιά, πάνω από το Κουφονήσι κυματίζει μία τεράστια σημαία ... Ποιος ο λόγος; Ποιος την τοποθέτησε και γιατί; (video)

Νάξος – Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

Ο πρώην Δήμαρχος Νάξου, Βασίλης Κόκκοτας αποχαιρετά το φίλο και συνεργάτη του στον Δήμο Νάξου Βαγγέλη Γαλατερό

Blue Star Ferries: 220 επιβάτες έβγαλαν εισιτήριο για Σύρο, ενώ πήγαιναν Πειραιά (!!!)

Επικράτησε το αδιαχώρητο όταν λίγο μετά τις 22:30 αφίχθη το Blue Star Mykonos καθώς στο λιμάνι περίμεναν 1.015 άτομα - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Aegean Airlines: Πτήση προς Ρόδο πήγε .. Κω, δεν προσγειώθηκε στη Νάξο

προβλήματα στις αεροπορικές πτήσεις της Aegean Airlines και Olympic Air λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;