Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςΣαντορίνη - Κινηματογραφική Λέσχη: Το τελευταίο μάθημα

Σαντορίνη – Κινηματογραφική Λέσχη: Το τελευταίο μάθημα

|

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας παρουσιάζει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου (20: 45) την προβολή της ταινίας: “Το τελευταίο μάθημα” (video) 

Ωραία δεν τα λένε τα παιδιά;  Αυτό το Σάββατο έχουμε προγραματίσει την προβολή της ταινίας: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ένα φιλμ με άρωμα ψυχολογικού θρίλερ και προεκτάσεις κοινωνικής καταγγελίας που αφορά όλους και όλες γονείς, μαθητές, ανήσυχους και ευαίσθητους πολίτες (και όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς!)

Υπόθεση:O καθηγητής μιας τάξης ιδιοφυών παιδιών βουτάει από το παράθυρο του σχολείου σε μια απόπειρα αυτοκτονίας που δεν εξηγείται, ο αναπληρωτής αντιμετωπίζεται με μυστηριώδη εχθρότητα από τους μαθητές. Οι καλές προθέσεις του νέου, μοναχικού άνδρα ακυρώνονται από την παγερή, σχεδόν απάνθρωπη συμπεριφορά και η μεγάλη του υπομονή δοκιμάζεται συστηματικά, ώσπου η παράνοια παίρνει τη θέση της λογικής μετά από αρκετά ατυχή περιστατικά, γεμάτα παρανοήσεις και διάχυτη υποψία.

Άραγε τα προηγμένα σε μαθησιακή ικανότητα, γνώσεις και νοημοσύνη παιδιά έχουν αναπτύξει μια υπεροπτική άμυνα; Τι ρόλο παίζουν οι προσβλητικές επιθέσεις συμμαθητών τους στην επαρχία διαφορετικών ταχυτήτων όπου μεγαλώνουν; Ο σκηνοθέτης Σεμπαστιάν Μαρνιέ, μεταμορφώνει σταδιακά το κοινωνικό δράμα σε θρίλερ που καταγγέλει, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Λοράν Λαφίτ (πηγες lifo)

Είδος: Ψυχολογικό δράμα, θρίλερ μυστηρίου
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Σεμπαστιάν Μαρνιέ
Πρωταγωνιστούν: Λοράν Λαφίτ, Εμανουέλ Μπερκό, Λουάνα Μπαρζαμί, Βικτόρ Μπονέλ, Πασκάλ Γκρεγκορί
Παραγωγή: Γαλλία, 2018
Διάρκεια: 103’
Κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών

Σας περιμένουμε : τα μέλη μας, παλιούς φίλους και φίλες, αλλά και όσους θέλουν να μας γνωρίσουν Mε ενα ποτήρι κρασί, λίγη συζήτηση ιδέες και απόψεις σας για την λέσχη μας, μπορούμε και φέτος να γίνουμε μία μεγάλη παρέα. Στο Οινοποιείο Μπουτάρη και στην φιλόξενη θόλο του ,στις 20:45!Η ταινία είναι κατάλληλη για ηλικίες θεατών άνω των 12 ετών. Γενική είσοδος: 6 ευρώ, 5 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΘ 
Πληροφορίες θα βρείτε και στο site μας www.kileth.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη μνήμη του Μανόλη Φακίνου, Προέδρου της Κεραμωτής

Θλίψη στη Νάξο για τον αιφνίδιο θάνατο του Μανόλη Φακίνου – Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νάξος: Ο «Πραματευτής» επιστρέφει – για καλό σκοπό- στο πανηγύρι της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής αναβιώνει για τρίτη χρονιά τον θεσμό του πραματευτή, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Σαντορίνη: Στρώμα ηφαιστειακής τέφρας πάχους 200 μέτρων ανακαλύφθηκε στον βυθό – Προέρχεται από την Κω!

Διεθνής αποστολή με ελληνική συμμετοχή έφερε στο φως μια άγνωστη πτυχή της προϊστορίας του Αιγαίου, αποκαλύπτοντας τις αθέατες συνέπειες μιας κολοσσιαίας έκρηξης.

Ρόσα Ροϊσινμπλίτ: Πέθανε η «γιαγιά της Πλατείας Μαΐου» που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται

Η εμβληματική μορφή των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου» αφιέρωσε τη ζωή της στην αποκάλυψη της αλήθειας για τους «εξαφανισμένους» και τα παιδιά τους.

Κέα 2025: Έρχεται το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ 3×3

Τουρνουά 3×3 στην Κορησσία, 13–14 Σεπτεμβρίου, έναρξη 17:30 • Δηλώσεις συμμετοχής: 6979479851

Γ. Χατζημάρκος: «Καλορίζικη η μείωση φόρων – Καλορίζικος ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μόλις ένα 24ωρο μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, επανήλθε δυναμικά στη ΔΕΘ, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.

Πανσέληνος – Το «ματωμένο φεγγάρι» της Κυριακής: Η ολική έκλειψη Σελήνης ορατή σήμερα και στην Ελλάδα

Σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της 7ης Σεπτεμβρίου – Γιατί η Σελήνη βάφεται κόκκινη και πότε κορυφώνεται η έκλειψη.

Πράσινος μετασχηματισμός στην ακτοπλοΐα με πάνω από 1 δισ. ευρώ, τι ισχύει στις άγονες γραμμές

Νέες ναυπηγήσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις και σταθερά δρομολόγια στις άγονες γραμμές αλλάζουν το τοπίο των θαλάσσιων μεταφορών.

Τι τρώμε σήμερα; Ματσάτα Φολεγάνδρου με κιμά και μυζήθρα

Η παραδοσιακή συνταγή του νησιού αποκτά νέα διάσταση με μια πλούσια σάλτσα κιμά και το άρωμα της μυζήθρας.

Σαντορίνη – Santo Wines: Ο τρύγος του 2025 δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι

Μια δύσκολη χρονιά για τον αμπελώνα του νησιού, που δεν αποτυπώνεται σε τόνους αλλά στη δύναμη των παραγωγών να συνεχίσουν.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.