Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςΣαντορίνη: Απόψε έχει ...“Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”

Σαντορίνη: Απόψε έχει …“Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”

|

Ως τοπικός σύμμαχος – πρεσβευτής της πρωτοβουλίας “Από τις ταινίες στη δράση για τις Κυκλάδες | From Movies to Cyclades Movement” στο νησί της Σαντορίνης, η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action σε συνεργασία με τον ΔΑΠΠΟΣ διοργανώνει τη δεύτερη και τελευταία στη Σαντορίνη προβολή της μαγευτικής ταινίας περιβαλλοντικού περιεχομένου “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”. 

Η προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/12, ώρα 20:30, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του ΔΑΠΠΟΣ, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους λάτρεις της θάλασσας και όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τη θαλάσσια περιβαλλοντική διατήρηση να δουν τη Μεσόγειο Θάλασσα, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, με την κατάθεση απόψεων των θεατών, εμπνευσμένες από τα μηνύματα της ταινίας.

Η πρωτοβουλία “Από τις ταινίες στη δράση για τις Κυκλάδες | From Movies to Cyclades Movement” υλοποιείται από το Cyclades Preservation Fund (CPF) σε συνεργασία με την ANEMON Productions | CINEDOC Island και υποστηρίζεται από το The Hellenic Initiative (ΤΗΙ), με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών των Κυκλάδων μέσω των ταινιών και την κινητοποίησή τους να εκπαιδευτούν ώστε να αναλάβουν δράση για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος των νησιών.

Λίγα λόγια για την ταινία 
Μαγευτικές εικόνες, υποβρύχια και εναέρια πλάνα που κόβουν την ανάσα και η συνεργασία δεκάδων επιστημόνων και τεχνικών, αναδεικνύουν την ιστορία της Μεσογείου και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει. Η ταινία αφηγείται την ιστορία της εξέλιξης της χλωρίδας και της πανίδας της Μεσογείου, καθώς και τον αντίκτυπο της ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Για τη δημιουργία της ταινίας “Μεσόγειος: Πολιορκημένη θάλασσα”, συνεργάστηκαν περισσότεροι από 50 επιστήμονες και δεκάδες τεχνικοί, οι οποίοι εργάστηκαν για τέσσερα χρόνια, σε 12 χώρες. Για τα πλάνα, απαιτήθηκε ενάμισης χρόνος απαιτητικών γυρισμάτων, τα οποία έφεραν σε πέρας κορυφαία συνεργεία, χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνικές κινηματογράφησης των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε πολλές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Μαρόκο, όμως εστίασαν στην Ελλάδα ως μία από τις χώρες όπου συναντώνται πολλά από τα χαρακτηριστικά είδη του μεσογειακού οικοσυστήματος.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.