Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςO Indiana Jones ψάχνει τον "μηχανισμό των Αντικυθήρων" (video)

O Indiana Jones ψάχνει τον “μηχανισμό των Αντικυθήρων” (video)

|

Ένα πρώτο “φινάλε” και “αντίο” είπε ο Harrison Ford (Χάρισον Φορντ) στην παγκόσμια πρεμιέρα του “Indiana Jones and the Dial of Destiny” (“Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του Πεπρωμένου”, κι αυτό γιατί έχει σχέση με τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και το μυστήριο γύρω απ αυτόν) που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καννών 2023, καθώς καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και ο ίδιος πάλεψε για να κρατήσει τα δάκρυά του.

Δεν τα κατάφερε εντελώς και βούρκωσε ο 80χρονος σταρ που έγραψε κινηματογραφική ιστορία σε ένα από τα πιο θρυλικά franchises του σινεμά, καθώς αποχαιρετά τον ρόλο υποδυόμενος τον Ιντιάνα Τζόουνς για τελευταία φορά, όπως έχει διαμηνύσει τον τελευταίο καιρό πολλές φορές. Μάλιστα για την πρεμιέρα της ταινίας βρέθηκαν στο πλευρό του ο CEO της Disney, Bob Iger, η επικεφαλής της Lucasfilm, Kathleen Kennedy, ο σκηνοθέτης James Mangold και η συμπρωταγωνίστριά του, Phoebe Waller-Bridge.

Λίγα λόγια για το Indiana Jones 5
Όσον αφορά την πλοκή, ο Indy θα αντιμετωπίσει ξανά τους Ναζί σε μια μεταπολεμική περίοδο και συγκεκριμένα το 1969, εκεί όπου η διαστημική κούρσα βρίσκεται στο ζενίθ της.

Η αρχή γίνεται πίσω στο 1944, οπότε και ο ήρωας προσπαθεί να διασώσει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων (!), ένα τμήμα του τουλάχιστον, από τα χέρια ενός παλαβού ναζί επιστήμονα (Mads Mikkelsen). Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ο καθηγητής Jones ετοιμάζεται πλέον να συνταξιοδοτηθεί· απομεινάρι ενός άλλου κόσμου στην εποχή του Διαστήματος, αραιώνει τον καφέ του με… ουίσκι, καθώς κοιτάει τα χαρτιά του διαζυγίου. Μέχρι που στην πόρτα του εμφανίζεται η αποξενωμένη βαφτισιμιά του (Phoebe Waller-Bridge) για να του ανακοινώσει πως βρίσκεται και εκείνη στο κυνήγι του μηχανισμού, ο οποίος, σύμφωνα με το σενάριο, είναι έργο του Αρχιμήδη. Τον Συρακούσιο αρχιτέκτονα θα τον συναντήσουν μάλιστα οι ήρωες σε μια απολαυστική σεκάνς όπου ακούγεται και η ατάκα στα ελληνικά: «Συγγνώμη, Αρχιμήδη, είμαι φαν!». Στο κυνήγι βέβαια βρίσκεται και ο παλιός εχθρός, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει τις μαγικές ιδιότητες της συσκευής –έχει την ιδιότητα να ελέγχει τη χρονική ροή– για τα σατανικά του σχέδια, οπότε ο Ιντι και οι φίλοι του ξεκινούν για να τα ανατρέψουν.

Εκτός του πρωταγωνιστή Harrison Ford θα δούμε στο cast και τους Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) και Antonio Banderas (The Mask of Zorro).

Στη νέα ταινία θα δούμε τον de-aged και νεαρό “σωσία” του Harrison Ford, που δημιουργήθηκε χάρη στην εξελιγμένη deepfake τεχνολογία της Lucasfilm, την οποία ο 80χρονος σταρ έχει εκθειάσει σε πρόσφατη συνέντευξή του. “Έχουν αυτό το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να ελέγξει κάθε ίχνος ταινίας που ανήκει στη Lucasfilm. Επειδή έκανα ένα σωρό ταινίες γι’ αυτούς, έχουν όλο αυτό το υλικό, συμπεριλαμβανομένου και φιλμ που δεν κυκλοφόρησε. Οπότε μπορούν να το εξάγουν από εκεί που έρχεται το φως, από την έκφραση. Είναι φανταστικό” είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα, ο σκηνοθέτης της ταινίας, James Mangold, αποκάλυψε ότι στην εναρκτήρια σκηνή του “Dial of Destiny” θα δούμε για περίπου 25 λεπτά τον Χάρισον Φορντ σαν 35χρονο ξανά, χάρη στην εξελιγμένη deepfake τεχνολογία της Lucasfilm.

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι το πρώτο φιλμ του franchise, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια απουσίας, μιας και τελευταία φορά το είδαμε στους κινηματογράφους το 2008 με το “Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”.

Το Indiana Jones 5 είναι σε σκηνοθεσία James Mangold (Walk the Line, Logan). Επίσης, για τελευταία φορά στο franchise, ο θρυλικός John Williams θα επιστρέψει για να συνθέσει το soundtrack.

Το Indiana Jones and the Dial of Destiny θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 29 Ιουνίου 2023.

Με πληροφορίες από τη σελίδα unboxholics.com


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Τέχνη που ενώνει τα νησιά: Έρχεται η 3η Χορευτική Σύμπραξη Κυκλάδων στη Νάξο;

Μαθητές από 7 νησιά της Περιφέρειας ανεβαίνουν στη σκηνή με ψυχή, ταλέντο και φαντασία — Μια γιορτή πολιτισμού με επίκεντρο τον χορό και τη συνεργασία

Από την ταράτσα του Πύργου Μπαζαίου: Μια κραυγή για τη γη της Νάξου

Ένα βλέμμα στον πλούτο και την παρακμή της ναξιώτικης γης μέσα από τα μάτια ενός επισκέπτη – Μήνυμα αφύπνισης και ευθύνης

Κυκλάδες: Ισχυροί άνεμοι στο επίκεντρο και πάλι η Τήνος, τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα (πίνακας)

Ριπές που άγγιξαν τα 95 km/h την Κυριακή – Πού θα παραμείνουν τα 8 μποφόρ και τι προβλέπει η ΕΜΥ για τις Κυκλάδες τη Δευτέρα 23 Ιουνίου

Χίος σε πύρινο κλοιό: Τρία ανεξέλεγκτα μέτωπα – Εκκενώσεις, διακοπές ρεύματος και ενισχύσεις από όλη τη χώρα

Μεγάλη φωτιά στη Χίο: Εκκενώνονται διαδοχικά περιοχές – Εκατοντάδες πυροσβέστες στη μάχη – Έρευνες για εμπρησμό από τη ΔΑΕΕ

ΚΚΕ Νάξος: Συλλαλητήριο (22/06) ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Διαμαρτυρία στην Πλατεία Μανδηλαρά απόψε στις 7:00 μ.μ., με αίτημα την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις πολεμικές εξελίξεις στο Ιράν

Μια βραδιά ιστορικής μνήμης και διαλόγου στην Απείρανθο με τον συγγραφέα Δημήτρη Βεριώνη

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Θάνατοι στη Χούντα" παρουσία του συγγραφέα και πλήθους κόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού

Νάξος – Χαλκί: Ο “Αντίλαλος” δίνει φωνή στις γυναίκες του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη

Το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος» παρουσιάζει απόψε μια μουσική παράσταση-φόρο τιμής στους δύο μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και στις γυναίκες-ηρωίδες των τραγουδιών τους

Αμοργός: Το “μαργαριτάρι του Αιγαίου” που κλέβει την καρδιά των Γάλλων

Αυθεντική, ήρεμη και μακριά από την πολυκοσμία, η Αμοργός αναδεικνύεται σε διαμάντι του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από τα μάτια των γαλλικών ΜΜΕ

Στον αυτόματο πιλότο το ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, έκκληση για μόνιμες λύσεις πριν να είναι αργά

Καλοκαίρι με εκατομμύρια επισκέπτες και 2-3 διασώστες ανά νησί – Οι Κυκλάδες σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την υγεία και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών.

Τα Κουφονήσια υποδέχονται το 31ο Cyclades Regatta, γιορτή ιστιοπλοΐας στην καρδιά του Αιγαίου

Με φόντο τα τιρκουάζ νερά και τη φιλοξενία των κατοίκων, τα Κουφονήσια γίνονται σταθμός για τη μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της χώρας, φιλοξενώντας πληρώματα, σκάφη και πολιτισμό από 23 έως 26 Ιουνίου 2025.

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.