Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςΚίμωλος: Ερχεται για μία ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Κίμωλος: Ερχεται για μία ακόμη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου

|

Από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου, το οποίο αποτελεί καινοτόμο πολιτιστικό δρώμενο, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ποιοτική και τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά και με συμμετοχές από όλο τον κόσμο, η διοργάνωση καλείται να ενώσει τον πολιτισμό με την ψυχαγωγία. Έτσι, κάτω από τα αστέρια της Κιμώλου, το φεστιβάλ αισιοδοξεί να στεγάσει τη μαγεία της 7ης Τέχνης.

Από το 2019, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου μετατρέπει το νησί σε ένα κινηματογραφικό και πολιτιστικό κέντρο διεθνούς εμβέλειας.

Πυρήνας του φεστιβάλ αποτελεί η ελίτ των διεθνών ταινιών και καλεσμένοι του.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και το αυστηρά επιλεγμένο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ταινίες πρόσφατης παραγωγής σε πανελλήνια και κάποιες σε πανευρωπαϊκή αλλά και σε παγκόσμια πρεμιέρα, στρέφοντας το βλέμμα του σε καίρια θέματα της εποχής.

Το φεστιβάλ έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης και δικτύωσης, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων καλλιτεχνών, κινηματογραφιστών, σκηνοθετών και παραγωγών.

Μεγάλα ονόματα της διεθνούς σκηνής, μεταξύ αυτών, ο παραγωγός του ηθοποιού Mel Gibson, αλλά και εκπρόσωπος του φεστιβάλ των Καννών, που είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ στον κόσμο, έχουν έρθει ως επίσημοι καλεσμένοι του φεστιβάλ.

Από την Ελλάδα έχουν παρευρεθεί οι ηθοποιοί Γιώργος Πυρπασόπουλος, Γιάννης Στάνκογλου, Τάσος Νούσιας, Θεοφανία Παπαθωμά, Χάρης Ρώμας κ.ά.

Κύριος σκοπός του φεστιβάλ είναι η ενίσχυση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των οπτικοακουστικών μέσων, ενώ επιχειρεί να διαδώσει και να ενθαρρύνει την εφαρμογή πράσινων πρακτικών στον τουρισμό, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη για κοινωνική ευθύνη και βιώσιμη ανάπτυξη. Επίσης να ενθαρρύνει την παραγωγή ανεξάρτητων ταινιών μεγάλου μήκους και την ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ παραγωγών από όλον τον κόσμο.

Το φεστιβάλ επίσης προωθεί την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για την ανάπτυξη απομακρυσμένων περιοχών, διαφημίζοντας την Κίμωλο, τις Κυκλάδες και την Ελλάδα στο εξωτερικό. Οι ταινίες είναι μια ευκαιρία για την προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού πλούτου της κάθε περιοχής και της χώρας γενικότερα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου: Πρόταση ψηφίσματος στήριξης στον Δήμο Καισαριανής

Συζήτηση στο ΔΣ Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για την αλληλεγγύη στον Δήμαρχο και τα μέλη του ΔΣ Καισαριανής που διώκονται ποινικά.

Παύλος Χρηστίδης: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο Φράγμα Τσικαλαριού – Κινδυνεύει η Νάξος να διψάσει και να πεινάσει»

Με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις για τις αλλεπάλληλες αναβολές στην ολοκλήρωση του έργου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου διαψεύδει την ένταξη της Τήνου στη γραμμή Λαυρίου – Καβάλας

Καμία αλλαγή δεν αναμένεται στη γραμμή που συνδέει τον Άη Στράτη και τη Λήμνο, παρά τις «εντυπώσεις» που δημιουργήθηκαν από δηλώσεις βουλευτών.

«Το Γλέντι»: Από τη Σχοινούσα στα πανηγύρια όλης της Ελλάδας, το τραγούδι που έγινε φαινόμενο (video)

Δεκαεννιά χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, το τραγούδι του Νίκου Οικονομίδη εξακολουθεί να ξεσηκώνει, αποδεικνύοντας ότι η παράδοση μπορεί να παραμένει ζωντανή και να γίνεται viral.

Κατ. Μουστάκη: “Η αλήθεια για το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Νάξου, τα παιδιά μας δεν αξίζουν κοντέινερ”

Κατερίνα Μουστάκη, δημοτική σύμβουλος με τη «Δύναμη Αλλαγής», καταγγέλλει την αδράνεια της δημοτικής αρχής και ζητά άμεση λύση για την αξιοπρεπή εκπαίδευση των μαθητών.

Στην Αμοργό ο επόμενος σταθμός των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

Στις 5–7 Σεπτεμβρίου το ΔΣ συνεδριάζει στο κυκλαδίτικο νησί με σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της δημοτικής ραδιοτηλεόρασης

Νάξος – Μονή: Στη Παναγία Δροσιανή γιορτάζει το Γενέθλιον της Θεοτόκου

Στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, η ιστορική εκκλησία του 4ου αιώνα μ.Χ. υποδέχεται πιστούς σε μια από τις πιο κατανυκτικές πανηγύρεις των Κυκλάδων.

Σαντορίνη: Το ρεμπέτικο τραγούδι ζωντανεύει στον παραλιακό πεζόδρομο του Καμαρίου

Μια μουσική περιπλάνηση με κιθάρα, μπουζούκι και τραγούδι, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο φεστιβάλ «Στρογγύλη On The Road»

ΔΕΘ: 100 χρόνια από την έμπνευση του Νικόλαου Γερμανού έως το σήμερα

Η 89η ΔΕΘ τιμά τα 100 χρόνια του θεσμού – Η εμμονή του Γερμανού, η κρίση του ’30, ο μύθος του φραπέ και τα χρόνια Σημίτη, Καραμανλή και Τσίπρα

Πάρος: Αποκτά Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, νέα εποχή για την εκπαίδευση στο νησί

Η Νάουσα υποδέχεται δύο νέες σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής, σηματοδοτώντας μια σημαντική στιγμή για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση στις Κυκλάδες.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.