Η ταινία Chef έρχεται από τη Πέμπτη 28 Αυγούστου έως και την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου να μας ταξιδέψει στο κόσμο της γαστρονομίας μέσω του θερινού Cine Naxos
Μπορεί ένας σεφ να δημιουργήσει σε μία κινούμενη καντίνα πιάτα ανάλογα μ’ αυτά ενός γκουρμέ εστιατορίου; Εάν ζεις στην Αμερική, όπου το αμερικάνικο όνειρο έχει κυρίαρχο ρόλο γιατί όχι; Η πιο πειστική απάντηση πάντως δίνεται μέσω της κινηματογραφικής ταινίας Chef του Τζον Φαβρό (σεναριογράφου και σκηνοθέτη του “Iron Man”) που έχει ανέβει στο Cine Naxos – θερινός κινηματογράφος – από την Πέμπτη 28 Αυγούστου (σε διπλή προβολή στις 21:00 και 23:00, η ταινία έχει διάρκεια 117 λεπτά) και θα παραμείνει στο …πανί έως και την προσεχή Τετάρτη 3 Αυγούστου…
Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας; Ο Τζον Φαβρό, υποδύεται τον σεφ ενός γκουρμέ εστιατορίου ο οποίος απολύεται και ξεκινά την καριέρα του από την αρχή, με μια κινούμενη καντίνα. Πρόκειται για την ιστορία του Καρλ Κάσπερ, επιτυχημένου σεφ του Λος Άντζελες, χωρισμένου με έναν δεκάχρονο γιο, ο οποίος έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με έναν διαδικτυακό κριτικό γεύσης. Η αντιπαράθεσή τους μέσω Twitter παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας και μετά το δημόσιο τσακωμό τους ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς εστιατορίου στο οποίο δουλεύει τον απολύει. Χωρίς δουλειά και λεφτά, ο Καρλ αναγκάζεται να ακολουθήσει τη συμβουλή της πρώην γυναίκας του, να επιστρέψει στο Μαϊάμι και να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό.
Τι αναφέρουν οι κριτικές; Σύμφωνα με το «Αθηνόραμα» τονίζεται ότι ο «Chef» είναι μια καλοστημένη και ζωηρών ρυθμών κομεντί χαρακτήρων, ένας ύμνος στο αμερικανικό όνειρο. Συγκεκριμένα στην πολυφορεμένη εκδοχή τού «σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες θα ξανασηκωθείς» και με φόντο το πέρασμα της υψηλής γαστρονομίας στη διαδικτυακή εποχή, εκεί όπου τα blogs, τα tweets και τα vines μετρούν περισσότερο από ό,τι οι ίδιες οι μαγειρικές συνταγές. Έχοντας ως σύμβουλο παραγωγής τον Κόι Τσόι, τον σεφ ο οποίος ξεκίνησε την καλιφορνέζικη μόδα των γκουρμέ food trucks, ο Τζον Φαβρό αποτυπώνει αυτήν τη ρευστή και χαοτική νέα πραγματικότητα με εύστοχη ειρωνεία – το μεγάλο ατού της ταινίας του, η οποία διαθέτει επιπλέον την αφηγηματική ρευστότητα ενός πολύπειρου director. Ενός director, που όμως παραμένει ολοκληρωτικά δέσμιος του mainstream και της συγκαταβατικής λογικής του προβλέψιμου, δομώντας το καλόκαρδο success story του πάνω σε σεναριακά κλισέ, διάφανους χαρακτήρες και μια εξέλιξη γεμάτη ευτυχείς συμπτώσεις. Εύπεπτο αλλά αβαθές, σπιντάτο μα κοινότοπο, το φιλμ του υιοθετεί στην πραγματικότητα τη (χολιγουντιανή ) λογική του fast food, προσφέροντας έτσι μια απολύτως επιφανειακή κινηματογραφική απόλαυση. Σε αυτήν βοηθά και η παρουσία πολλών διάσημων σταρ σε σύντομους δεύτερους ρόλους, με τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ να ξεχωρίζει ως πάμπλουτος, κυνικός δεύτερος σύζυγος της πρώην γυναίκας του Καρλ».
Και λίγα λόγια για το Cine Naxos? Πραγματοποίησε τα ανεπίσημα εγκαίνια του την 1η Αυγούστου με τον επιχειρηματία Δημήτρη Λιαγκρή να καλύπτει πλέον κινηματογραφικά όλο το χρόνο το κοινό της Νάξου. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, στην περιοχή ΚΟΤΤΗ, κοντά στο κόμβο που βρίσκεται το Ζαχαροπλαστείο «Ραντεβού». Διαθέτει 180 αναπαυτικές καρέκλες και τραπέζια ώστε να συνδυάζει το φαγητό με την διασκέδαση του κινηματογράφου διαθέτει δε ψηφιακό ήχο και εικόνα. Οι παραστάσεις είναι διπλές (21:00 και 23:00) και θα υπάρχουν δύο ταινίες την εβδομάδα ενώ από τον Σεπτέμβριο (και έως ο καιρός το επιτρέψει) οι ώρες προβολής θα κατέβουν κατά μία ώρα…