Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφοςΕλλάδα - Παναθηναϊκός: Παύλος, Θανάσης και το μοναδικό "Ταξίδι στα αστέρια" (video)

Ελλάδα – Παναθηναϊκός: Παύλος, Θανάσης και το μοναδικό “Ταξίδι στα αστέρια” (video)

|

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε επίσημα για την κυκλοφορία της ταινίας «Ταξίδι στα αστέρα», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουνίου – Η οικογένεια Γιαννακόπουλου και “ομάδα – οικογένεια” (video)

Δεν έχουν περισσότερες από 48 ώρες από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό και οι φίλοι των “πρασίνων” είναι έτοιμοι για να δακρύσουν από υπερηφάνια, από αγαπη για την ομάδα που τους χάρισε τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία τους.. 

Παρίσι. Θεσσαλονίκη. Μπολόνια. Αθήνα. Βερολίνο. Βαρκελώνη. 1996, 2000, 2002, 2007, 2009, 2011. Η ανάβαση, επιτέλους, στην κορυφή του μπασκετικού Έβερεστ, έπειτα η παραμονή εκεί, οι σαμπάνιες, η δόξα, η μπασκετική αθανασία. Μια ομάδα που βγάζει από πάνω της τη φανέλα του σπουδαίου συλλόγου και φοράει το μανδύα της πιο επιτυχημένης στη Γηραιά Ήπειρο την τελευταία 30ετία (με βάση, πάντα, τους ευρωπαϊκούς τίτλους).

Ο Παναθηναϊκός επί ημερών Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου έμαθε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μπουσουλάει, έπειτα να περπατάει, να τρέχει, ν’ απογειώνεται, ν’ αγγίζει τ΄αστέρια και να τρυπά ξανά και ξανά τον καταπράσινο ουρανό του.

Αν κανείς αφήσει στην άκρη τα καταραμένα οπαδικά γυαλιά και πάθει ηθελημένη αχρωματοψία (που, μεταξύ μας, είναι και το πιο πολύτιμο αγαθό σε ό,τι έχει να κάνει με το φίλαθλο πνεύμα) θα παραδεχτεί πως το ερωτεύσιμο δίπολο Γιαννακόπουλοι-Παναθηναϊκός είναι μια σχέση ζωής που μοίρασε απλόχερα χαρά πρωτίστως στους οπαδούς των Πρασίνων αλλά και στους υγιείς φιλάθλους.

«Όποτε χάνει ο Παναθηναϊκός, οι Γιαννακόπουλοι σβήνουν τα φώτα και κάθονται στο σκοτάδι...» (Vid)

Θα πρέπει, επίσης, να παραδεχτεί πως ο μπασκετικός ΠΑΟ είναι μία από τις πιο επιτυχημένες (αν όχι- για συναισθηματικούς κυρίως λόγους για μερικούς- η πιο πετυχημένη) ομάδες στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού εν γένει.

Εδώ και περισσότερα από 2 χρόνια, λοιπόν, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ετοιμάζει ταινία για την συμπλήρωση (το 2019) των 100 χρόνων του τμήματος μπάσκετ, στην οποία φυσικά θα… παρευλαύνουν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Τριφυλλιού ανά τις δεκαετίες.

Βέβαια, όπως γίνεται αντιληπτό από το teaser που βγήκε στη δημοσιότητα το απόγευμα της Παρασκευής (11/6), γίνεται μια αναδρομή στα παλαιότερα χρόνια, τότε που οι Πράσινοι δεν ήταν ακόμα το μεγαθήριο του πρόσφατου «σήμερα», αλλά ο όρος «Αυτοκρατορία» απείχε, είχες την αίσθηση, μία αιωνιότητα και μία ημέρα. Ή, ακριβέστερα, ένα επίθετο: Γιαννακόπουλος.

Παύλος και Θανάσης (μαζί με την συμβολή του… αφανούς ήρωα Κώστα, που προτιμούσε να μένει στο παρασκήνιο) πήραν από το ασθενικό, τότε, χέρι τον ΠΑΟ και τον οδήγησαν με την απύθμενη αγάπη και την τρέλα τους στο πρώτο σκαλί του πανευρωπαϊκού βάθρου ξανά και ξανά και ξανά.

Στο τρέιλερ ακούγονται απίστευτες ατάκες («Κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός χάνει οι Γιαννακόπουλοι σβήνουν όλα τα φώτα. Είναι μέσα όμως και κάθονται στο σκοτάδι…», «Ξεχάσαμε να ονειρευόμαστε», «Όταν είναι ν’ αναλάβεις μια ευθύνη, μη διστάσεις ποτέ», «Ο Παναθηναϊκός μας πήρε τα μυαλά» και πολλές ακόμα), ενώ η ερμηνεία του Δάνη Κατρανίδη ως Παύλος είναι εκπληκτική. Εξίσου εντυπωσιακός- και πραγματικά ολόιδιος με τον αληθινό- είναι και ο Αργύρης Παντζάρας που υποδύεται τον γιο του Παύλου, Δημήτρη, ενώ και ο Θέμης Πάνου ως Θανάσης δίνει ρεσιτάλ.

Από τα δύο λεπτά παρατεταμένης και καλοδεχούμενης ανατριχίλας είναι εμφανές πως η τεχνοτροπία θυμίζει αρκετά το υπέροχο 1968 που εξιστορούσε τον άθλο της ΑΕΚ στο Κύπελλο Κυπελλούχων, όμως στην περίπτωση του Τριφυλλιού υπάρχει η δυνατότητα να «απλωθεί» η ιστορία, μια και γίνεται, προφανέστατα, αναφορά στους 6 ευρωπαϊκούς τίτλους.

Ήδη ο ενθουσιασμός στις τάξεις των πράσινων (και όχι μόνο- αλήθεια, θυμάστε εκείνα τα οπαδικά γυαλιά που λέγαμε;) οπαδών είναι έκδηλος και, μεταξύ μας, καλά κάνουν: οι αναμνήσεις, ακόμα και οι καλές, συνήθως κάνουν κακό, όμως εδώ η δύναμη της ιστορίας είναι τέτοια που μια ζεστασιά απλώνεται στην καρδιά του θεατή.

Και,η παράλληλη ιστορία Γιαννακόπουλων-Παναθηναϊκού είναι πράγματι ένα «Ταξίδι στ’ αστέρια» (που είναι και ο τίτλος της ταινίας που θα προβληθεί στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβρη), ακόμα και αν πλέον ο Δημήτρης βρίσκεται εκτός της διοίκησης της ομάδας.

Η επίσημη ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Η ταινία για τα 100 χρόνια ζωής και επιτυχιών του μπασκετικού τμήματος του Παναθηναϊκού, «Ταξίδι στα αστέρια», είναι γεγονός.

Έπειτα από σκληρή δουλειά ετών μια εξαιρετική παραγωγή για την ενδοξότερη ελληνική ομάδα είναι έτοιμη προς προβολή. Η ταινία που πραγματεύεται το ταξίδι του Παναθηναϊκού προς την κορυφή της Ευρώπης θα είναι από τις 27 Ιουνίου στη διάθεση του κοινού μέσω Online Streaming στο viva.gr. Λεπτομέρειες για τις ώρες προβολής της ταινίας και την προκράτηση των εισιτηρίων θα ανακοινωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι συντελεστές της ταινίας:

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης, Θέμης Πάνου, Αργύρης Πανταζάρας, Γιώργος Γάλλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Κώστας Αποστολάκης, Τάσος Ιορδανίδης, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Gilles Touchais, Μάρκος Λεζές, Νίκος Αρβανίτης, Ιωάννα Πηλιχού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αφροδίτη Γεωργούση, Νίκος Βαρδάκας, Χρήστος Πλαϊνης, Λευτέρης Ζαμπετάκης. Φιλική Συμμετοχή: Ζέτα Μακρυπούλια. 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Δήμας
Παραγωγός: Βίκυ Λάσκαρη
Εκτελεστής Παραγωγός: Πάνος Παπαχατζής
Οργάνωση Παραγωγής: Δημήτρης Γκάνος
Δ/ντης Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Δ/ντης Φυτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου
Μοντάζ: Στέλλα Φιλιπποπούλου
Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Ήχος: Ντίνος Κίττου
Σχεδιασμός/Μίξη Ήχου: Κώστας Φυλακτίδης
Σκηνικά: Κική Πίττα
Κοστούμια: Κατερίνα Ζούρα
Μακιγιάζ: Δήμητρα Γιατράκου
Κομμώσεις: Γιώργος Ταμπακάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στέλλα Χαριτοπούλου».

Με πληροφορίες από την σελίδα menhouse.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Η εικόνα της επιβατικής κίνησης τον Ιανουαρίου, – 33% η Σαντορίνη λόγω εργασιών

Με το “δεξί” η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας - Πως κινήθηκαν τα αεροδρόμια στο Αιγαίο - Από τη Μυτιλήνη έως τη Ρόδο και τη Σαντορίνη

Βασ. Φλεριανός: Η απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής και το κάλεσμα διασκέδασης

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός σε ανάρτησή του εξηγεί την απόφαση για την ακύρωση του δρώμενου της Παρασκευής των Αποκριών ...

Taste Atlas: Ποια ελληνικά πιάτα με αυγά βρίσκονται στη λίστα με τα 50 καλύτερα στον κόσμο;

Η ελληνική κουζίνα αναδείχτηκε φέτος η καλύτερη στον κόσμο, αφήνοντας πίσω της την ιταλική και άλλες διάσημες κουζίνες

Το τέλος του κινηματογράφου που ξέραμε – Σενάρια, ταινίες και ερμηνείες με… τεχνητή νοημοσύνη!

Σε ποια φιλμ εφαρμόζεται ήδη, ποιες είναι οι αντιδράσεις και γιατί το θέμα της τεχνολογίας απασχολεί από τα Όσκαρ μέχρι το 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Μυτιλήνη: Νεκρή μετανάστρια μέσα σε βάρκα που ήρθε από τις τουρκικές ακτές

Στη βάρκα επέβαιναν και άλλοι 18 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Κων. Καζάκος: “Μεγάλωσα με τον Καμπανέλλη μέσα στο σπίτι μας” (video)

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος έρχεται στη Νάξο με τη θεατρική παράσταση "Αγουρα Κεράσια" και μιλάει στο Νίκο Σκορδιαλό για θέατρο, τηλεόραση και τον .. Καμπανέλλη (video)

Πρόταση Ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει Ζουμερό κέικ λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά

Ζουμεροό κέικ 🍰 🍋🍋🍋🍋 λεμόνι με φρέσκο ξινοτύρι Πιτταρά - Η πρόταση ημέρας από την αγαπητή σεφ Μαριέττα Γαλάνη

Naxos Medical: Ιατρείο 24/02) από τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά

Πότε και πως μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με τον γιατρό ρευματολόγο Κωνσταντίνο Γεωργανά στο Naxos Medical

Πανναξιακός ΑΟΚ: Σήμερα (23/02) έχει ντέρμπι .. ανόδου με Μελίσσια (video)

Δείτε που μπορείτε να παρακολουθήσετε το ντέρμπι του ΔΑΚ Νάξου μεταξύ Πανναξιακού ΑΟΚ - Μελίσσια (video)

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)

Σαντορίνη – Λέκκας: Δύο τα σενάρια “Σταδιακή αποκλιμάκωση ή σεισμός 6 Ρίχτερ”

Επίσκεψη Λέκκα - Ευελπίδου στην Σαντορίνη - Οι συζητήσεις, οι διαπιστώσεις και τα δύο βασικά σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι από ΕΚΠΑ

Κυκλάδες: Οι Ασφαλιστικές εξαιρούν τον .. σεισμό από ανανεώσεις συμβολαίων (!!!)

Οι ασφαλιστικές εξαιρούν τον… σεισμό από τις ανανεώσεις συμβολαίων σε νησιά των Κυκλάδων - Ποια νησιά είναι στο επίκεντρο