Το Cine Naxos σε διπλή προβολή από τη Πέμπτη (04/09) έως και την Κυριακή (07/09) για μικρούς (Αεροπλάνα 2: ιπτάμενοι πυροσβέστες) και μεγάλους (Δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου) και με νέες ώρες προβολής (20:00 και 22:00)
Το τριήμερο που έρχεται βρίσκει τον θερινό κινηματογράφο Cine Naxos σε πλήρη δράση, με νέες ώρες προβολής (στις 20:00 και στις 22:00) και το κυριότερο με δύο ταινίες, για μικρούς και μεγάλους. Οι μικροί θα απολαύσουν το «Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες (μεταγλωττισμένο) με ώρα προβολής στις 20:00 και με τη γνωστή υπόθεση όπου ο Ντάστι, παγκοσμίου πλέον φήμης πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας, μετατρέπεται από αεροσκάφος ταχύτητας σε πυροσβεστικό και ρίχνεται στη μάχη για την πυρόσβεση μίας επικού μεγέθους πυρκαγιάς…
Η δεύτερη ταινία έχει πολύ άρωμα Ελλάδας. Πρόκειται για την ταινία «Δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» (ώρα προβολής 22:00) που γυρίστηκε το 2010 στην Αθήνα, Κρήτη, Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο σε σκηνοθεσία του Χοσεϊν Αμίνι και με πρωταγωνιστές τους Κίρστεν Ντανστ και Βίγκο Μόρτενσεν. Ποια είναι η υπόθεση; Βρισκόμαστε στο 1962 και ο Τσέστερ με τη σύζυγό του, Κολέτ, φτάνουν στην Αθήνα. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, γνωρίζουν τον Ράινταλ, έναν νεαρό Αμερικάνο που εργάζεται εκεί ως ξεναγός. Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ και τη φινέτσα του Τσέστερ, δέχεται την πρόσκληση τους για δείπνο. Δεν είναι όμως όλα όπως φαίνονται…..»
Τι περιμένει κανείς να δει; ένα αριστοτεχνικό θρίλερ αγωνίας, με δυνατούς πρωταγωνιστές με την ταινία να είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ (Εκδόσεις Άγρα) και αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου του Drive, Χοσεΐν Αμινί. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2010 στην Κρήτη αν και λόγω της οικονομικής κρίσης και των διαδηλώσεων στην Ελλάδα εκείνη τη περίοδο, η παραγωγή ήθελε να κάνει τα γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη και στα στούντιο Ealing του Λονδίνου. Ευτυχώς για εμάς, τα γυρίσματα έγιναν τρεις εβδομάδες στην Κρήτη, τέσσερις ημέρες στην Αθήνα και τέσσερις εβδομάδες στην Κωνσταντινούπολη, με το post production να ολοκληρώνεται στο Λονδίνο. Η ταινία ανοίγει στην Ακρόπολη, η παραγωγή κατάφερε να πάρει την άδεια να γυρίσει μέσα στον Παρθενώνα, όπου οι επισκέπτες απαγορεύεται να εισέλθουν. Για να καταφέρει ο σχεδιαστής παραγωγής Μάικλ Κάρλιν να φιλμογραφήσει έναν από τους πιο πολυσύχναστους τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας, αναγκάστηκε να καλύψει το φωτισμό και τη σήμανση της Ακρόπολης με υλικό από πολυστυρένιο.
Η Κωνσταντινούπολη και η Κρήτη ήταν οι δύο επόμενοι σταθμοί. Για το πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας που μένουν οι Τσέστερ και Κολέτ, χρησιμοποιήθηκε ένα Τουρκικό πανεπιστήμιο, ενώ η σκηνή στο αεροδρόμιο της Αθήνας, έγινε σε μια πίστα αγώνων ταχύτητας στην Κωνσταντινούπολη. Η κορύφωση της ταινίας λαμβάνει χώρα στο Καπαλί Τσαρσί (Μεγάλο Παζάρι) της Κωνσταντινούπολης. Τα πιο εύκολα γυρίσματα ήταν αυτά που έγιναν στην Κρήτη, με βάση τα Χανιά. Μια πανελλήνια απεργία κατέληξε να βοηθάει την παραγωγή, καθώς όλοι οι φύλακες της Κνωσού απεργούσαν και το συνεργείο κατάφερε να κάνει τα γυρίσματα μέσα στον αρχαιολογικό χώρο! Παρόλο που τα εσωτερικά της Κνωσού κατασκευάστηκαν στα στούντιο της Ealing Studios, ο Αμινί, κατάφερε να πραγματοποιήσει και γυρίσματα για δύο μέρες στον πραγματικό χώρο. Στο στούντιο κατασκευάστηκαν το εσωτερικό του ξενοδοχείου στην Αθήνα, το εσωτερικό του ξενώνα στα Χανιά, και τα υπόγεια τμήματα της Κνωσού, με την Ντανστ να δηλώνει «Έπρεπε να θυμόμαστε πόσο ζέστη έκανε στην Αθήνα και τη Κωνσταντινούπολη, όσο γυρίζαμε στο Λονδίνο»