Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΚινηματογράφος«Argylle»: Ντούα Λίπα και Χένρι Κάβιλ με φόντο ταβέρνα σε νησί...

«Argylle»: Ντούα Λίπα και Χένρι Κάβιλ με φόντο ταβέρνα σε νησί της Ελλάδας

|

Η νέα ταινία του Μάθιου Βων με τον Χένρι Κάβιλ και τη Dua Lipa έχει κατασκοπευτικό άρωμα αλλά και άρωμα Ελλάδας.

Ο Χένρι Κάβιλ, αφού κρέμασε την κάπα του «Superman» αλλά και την ξανθιά περούκα του «Witcher», φορά το κοστούμι ενός υπερκατάσκοπου, του Argylle, που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο φέρνοντας σε πέρας, επικίνδυνες μυστικές αποστολές.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 40χρονος Βρετανός ηθοποιός ενσαρκώνει τον κατάσκοπο τύπου James Bond, καθώς παρόμοιο ρόλο είχε και στο «UNCLE».

Στο τρέιλερ της ταινίας που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Apple Original Films, βλέπουμε σε δράση τον Κάβιλ και την ξανθιά Dua Lipa, που ενσαρκώνει τον πρώτο της μεγάλο ρόλο σε ταινία, μετά την σύντομη εμφάνισή της στην Barbie.

Μάλιστα, σε κάποιες σκηνές βλέπουμε μια ελληνική ταβέρνα σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, με το παραδοσιακό λευκό-μπλε χρώμα στις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ αναγράφονται τα φαγητά στα ελληνικά.

Η επιγραφή γράφει «Ilia’s tavern», ενώ βλέπουμε και σκηνές δράσεις να διαδραματίζονται στα πλακόστρωτα σοκάκια του ελληνικού νησιού.

Η πλοκή της κατασκοπευτικής ταινίας

Τo στόρι ακολουθεί την «Έλι Κόνγουεϊ μία μοναχική συγγραφέα κατασκοπικών μυθιστορημάτων, της οποίας η ιδέα της ευτυχίας είναι μια νύχτα στο σπίτι με τον υπολογιστή της και τη γάτα της», όπως αναφέρεται στην περιγραφή.

«Όταν όμως η πλοκή των μυθιστορηματικών βιβλίων της Έλι -που έχουν ως επίκεντρο τον μυστικό πράκτορα Argylle και την αποστολή του να διαλευκάνει ένα παγκόσμιο κατασκοπευτικό συνδικάτο- αρχίζει να αντικατοπτρίζει τις μυστικές ενέργειες μιας πραγματικής κατασκοπευτικής οργάνωσης, τα ήσυχα βράδια στο σπίτι γίνονται παρελθόν».

Το καστ της ταινίας

Το λαμπερό καστ συμπληρώνουν οι Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Μπράιαν Κράνστον, Σάμιουελ Τζάκσον, Κάθριν Ο’ Χάρα καθώς και ο γάτος της Κλόντια Σίφερ, Τσιπ. «Είναι ο γάτος της γυναίκας μου και της κόρης μου» δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Εmpire, που είναι και σύζυγος της Σίφερ. «Τον έκλεψα τη δεύτερη μέρα των γυρισμάτων και είπα: «Θα τον δανειστώ για τους επόμενους τρεις μήνες»… και στο τέλος τον ερωτεύτηκα».

Ο Μάθιου Βον είναι και παραγωγός της ταινίας, μαζί με τους ‘Ανταμ Μπόλινγκ, Ντέιβιντ Ριντ και τον σεναριογράφο Τζέισον Φουκς.

Σύμφωνα με το Variety, η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 1 Φεβρουαρίου 2024, πριν την προβολή της στο Apple TV+.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Βουλή οι αυξήσεις νερού στη Νάξο & Μικρές Κυκλάδες — Ερώτηση από το «Κίνημα Δημοκρατίας»

Ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση & ΑΚΕ προς ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για τις υπερβολικές αυξήσεις σε ύδρευση–αποχέτευση, ζητώντας επανεξέταση τιμολογίων και έλεγχο κόστους αφαλατώσεων.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Νέα ωράρια στα Δημοτικά Μουσεία (27/9–20/10/2025) & επισκέψεις με ραντεβού τον χειμώνα

Ο Δήμος ανακοινώνει τα ανανεωμένα ωράρια για Καμπανέλλη, Απειράνθου, Κορώνου και Σκαδού. Μετά τις ημερομηνίες, λειτουργία με ραντεβού.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ανοιχτή επιστολή και… «Τι θα θέλατε να δείτε σε ένα ελληνικό νησί;»

Ο ομότιμος καθηγητής Γιάννης Σπιλάνης απευθύνεται στους επισκέπτες των νησιών για έναν «αργό και λιτό» τουρισμό που σέβεται τη φέρουσα ικανότητα και την ταυτότητα των τόπων.

Express Samina – Δημήτρης Μάλαμας: ο υπολιμενάρχης που «λύγισε» στη διάσωση

Η «άλλη διάσταση» της τραγωδίας: ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. και υπολιμενάρχης Πάρου, Δημήτρης Μάλαμας, έφυγε από οξύ έμφραγμα ενώ συντόνιζε την επιχείρηση διάσωσης.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ανανεώνει ο Στράτος Πολιτόπουλος για δεύτερη σεζόν

Ο 25χρονος play maker (1.80) συνεχίζει στη Νάξο, μετά την πολύ καλή παρουσία του στη National League 2 όπου ο Πανναξιακός άγγιξε την κορυφή του ομίλου.

Κώστας Απιδόπουλος: «Ο Πανναξιακός είναι καταδικασμένος για νταμπλ – Λύστε το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών» (video)

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού μιλά για στόχους, ρόστερ και την ανάγκη δωρεάν ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για όλες τις αποστολές νησιωτικών συλλόγων. Κάλεσμα στον κόσμο: «Όλοι μαζί για την άνοδο».

Ακτοπλοΐα 2025: αντοχή χωρίς ρεκόρ — Η κρουαζιέρα «γράφει» +10% αλλά με φρένο στις προκρατήσεις

Συμπεράσματα από το 8ο ITC 2025: σταθερή η ακτοπλοϊκή κίνηση (δύο ταχύτητες ανά γραμμή), άνοδος στην κρουαζιέρα, αλλά ενδείξεις επιβράδυνσης μετά το 2026.

Λεονταρίτης: “Οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καθαρότερο τόπο κι αυτό κάνουμε”

Με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ και δυναμικότητα 61.000 τόνων/έτος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΦΟΔΣΑ θωρακίζουν περιβαλλοντικά τα νησιά, μειώνοντας δραστικά την ταφή.

Συμμαχία για τα παιδιά της Σαντορίνης: Ένωση Ξενοδόχων & Ένωση Γονέων Θήρας ενισχύουν τη συνεργασία τους

Με κοινό στόχο τη στήριξη της μαθητικής κοινότητας και την κοινωνική συνοχή, οι δύο φορείς δρομολογούν κοινές δράσεις σε πολιτισμό, εκπαίδευση και κοινωνική υποστήριξη.

«Ό,τι αξίζει» στην ΕΡΤ1: ιστορίες που φωτίζουν την Ελλάδα — αυτή την Κυριακή (28/09) στην Ίο

Η Ίνα Ταράντου συναντά τους «αφανείς πρωταγωνιστές» της καθημερινότητας. Στις 28/9, η εκπομπή ταξιδεύει στην Ίο και φιλοξενεί τον Γιάννη Πουσσαίο.

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Νάξος: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες — 3η χρονιά το Δημοτικό Εργαστήρι

Μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας & αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου. Δύο τμήματα: 13–15 & 16+ με δωρεάν συμμετοχή.

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο «Blue Star Chios»

Εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα στο γκαράζ – Προανάκριση από το Λιμενικό· μήνυμα για απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια

Νάξος – «Μια βραδιά κάτω από την ελιά»: το λιοΐρι γίνεται σκηνή πολιτισμού

Στο κτήμα Κάμπονες, ανάμεσα σε υπεραιωνόβιες ελιές, η Νάξος γιορτάζει με μουσική, γεύσεις και μνήμες (1–3 Οκτωβρίου)

Ψίθυροι φθινοπώρου στο νησί: φως, ησυχία και επιστροφή στην απλότητα

Όταν σβήνουν τα καλοκαιρινά πλήθη, το νησί ανασαίνει: θάλασσα που ψιθυρίζει, δρόμοι που ησυχάζουν, στιγμές που βαθαίνουν. Σκέψεις από τη Στέλλα Νικολάκη

Αθηνιός σε φόρμα, Νάξος σε… προσπέραση: ο Αύγουστος γύρισε το παιχνίδι στη Σαντορίνη

Μετά από μήνες πτώσης, ο Αύγουστος ’25 έφερε άνοδο στην κίνηση του λιμανιού της Σαντορίνης (+6% συνολικά)· Ηράκλειο Νο1 προορισμός και η Νάξος… πάνω από τη Σαντορίνη σε Ιούλιο & Αύγουστο!