Σάββατο, 2 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΒαρβ. Βουκάκη: "Μην μιλάτε για εμένα, ζήστε με ευγνωμοσύνη την κάθε ημέρα"

Βαρβ. Βουκάκη: “Μην μιλάτε για εμένα, ζήστε με ευγνωμοσύνη την κάθε ημέρα”

|

Δύο αναρτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Βαρβάρα Βουκάκη, την Σιφνιά πρωταγωνίστρια των τελευταίων ημερών με αποδέκτες πρώτα αυτούς που μίλησαν γι αυτήν χωρίς την έγκρισή της και στη συνέχεια προς όλους όσους της στάθηκαν και μετέφερε ένα απλό αλλά γεμάτο αγάπη μήνυμα «Εύχομαι σε όλους σας να ζείτε την κάθε ημέρα σας, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχετε, αγαπώντας βαθιά και έχοντας στο μυαλό σας οτι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό..»

Δύο αναρτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Βαρβάρα Βουκάκη, την Σιφνιά πρωταγωνίστρια των τελευταίων ημερών με αποδέκτες πρώτα αυτούς που μίλησαν γι αυτήν χωρίς την έγκρισή της και στη συνέχεια προς όλους όσους της στάθηκαν και μετέφερε ένα απλό αλλά γεμάτο αγάπη μήνυμα «Εύχομαι σε όλους σας να ζείτε την κάθε ημέρα σας, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχετε, αγαπώντας βαθιά και έχοντας στο μυαλό σας οτι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό..»

Ολοι την γνωρίσαμε μέσα από την πάλη που έδωσε όλη την προηγούμενη εβδομάδα ως η σύζυγος του Γρηγόρη Φύτρου ώστε να βρει τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά που χάθηκαν στη πυρκαγιά της περασμένης εβδομάδας στο Μάτι. Βέβαια έχει κι αυτή την προσωπική της ιστορία καθότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε χάσει τη μητέρα της. Ο λόγος για την Βαρβάρα Βουκάκη, με καταγωγή από τις Κυκλάδες και δη την Σίφνο, η οποία χθες Κυριακή  – με τις κάμερες μακριά – συνόδευσε τα αγαπημένα της πρόσωπα στην τελευταία τους κατοικία, κοντά στο σπίτι τους στον Διόνυσο

Μέσα στο πόνο της βρήκε τη δύναμη να κάνει δύο αναρτήσεις στην προσωπική της ιστοσελίδα στα social media. Η πρώτη είχε ως αποδέκτες κάποιους οι οποίοι επέλεξαν να μιλήσουν επικαλούμενοι το όνομά της και προχώρησαν σε καταγγελτικό λόγο προς την Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Και η δεύτερη ανάρτηση ήταν ένα ένα μεγάλο ευχαριστώ, για όλους τους φίλους της που της συμπαραστάθηκαν.  «Σε μένα που έμεινε πίσω για να τα ζήσω όλα αυτά, γράφει, δείχνει πόσο αγάπη υπάρχει γύρω μας. Με βοηθάει να φανώ δυνατή..» Και στέλνει ένα μήνυμα σε όλους εκείνους που στάθηκαν τυχεροί και δεν έζησαν ένα δράμα, σαν εκείνο που ζεί εκείνη: Εύχομαι σε όλους σας να ζείτε την κάθε ημέρα σας, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχετε, αγαπώντας βαθιά και έχοντας στο μυαλό σας οτι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό..»

Η σιωπή σας αρωγός στο προσωπικό μου δράμα

Ξεκινώντας ανάποδα, να μεταφέρουμε πρώτα το κείμενο σχετικά με τους αντ’ αυτούς, τους υπερασπιστές της με την κα Βουκάκη να σχολιάζει την επιστολή φίλης της οικογένειας, όπως παρουσιάστηκε και με τίτλο «Ακου να σου πώ Αλέξη», ζητά απο τους φίλους της να μην δημοσιοποιούν προσωπικές στιγμές της οικογένειάς της και οτιδήποτε σχετικό αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς της. Πρακαλεί δε να αποσύρουν πιθανά κείμενα η αναρτήσεις που την αφορούν άμεσα η έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή της.

Αναφέρει η Βαρβάρα Βουκάκη:

«Όλες αυτές τις μέρες  μας έχει συγκινήσει το πραγματικό ενδιαφέρον συγγενών, φίλων αλλά και απλού κόσμου για το οικογενειακό μας δράμα και τον άδικο χαμό των αγαπημένων μας, Γρηγόρη, Εβίτας και Ανδρέα.

Από την πρώτη στιγμή, όλοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν με ότι και όπως μπορούσαν και όλοι με αγκάλιασαν με πραγματική αγάπη ζητώντας μου  να κάνουν ότι θα μπορούσαν για να βοηθήσουν.


Σήμερα, λίγες μέρες μετά, θα ήθελα με τη σειρά μου να ζητήσω και εγώ κάτι. Μια παράκληση σε όλους εσάς τον απλό κόσμο, τους φίλους αλλά και τα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα. 


Θα σας παρακαλέσω να μην αναδημοσιεύετε απόψεις, περιγραφές και άλλα κείμενα που δεν προέρχονται από εμένα και μιλούν εξ ονόματός μου ή της οικογένειάς μου. 


Θα ήθελα όπως όλοι σεβαστήκατε την παράκλησή μας για μη δημοσιοποίηση προσωπικών στιγμών ή την τελετή της ταφής των αγαπημένων μας, το ίδιο να κάνετε και στη συνέχεια με οτιδήποτε σχετικό στο οποίο θα θέλατε να αναφερθείτε αναφορικά με τον χαμό της οικογένειάς μου. 


Θα ήθελα να σεβαστείτε αυτή μου την παράκληση και να αποσύρετε πιθανά κείμενα ή αναρτήσεις που μας αφορούν άμεσα ή έμμεσα και δεν έχουν αναρτηθεί με την έγκρισή μου. Για μένα αυτή η σιωπή σας θα είναι αρωγός και ένδειξη συμπαράστασης στο προσωπικό μου δράμα. 



Σας ευχαριστώ και πάλι όλους».

Ζήστε κάθε ημέρα

Και η δεύτερη ανάρτηση, το «ευχαριστώ» έχει ως εξής:

«Η αγάπη όλων σας είναι συγκινητική. Ο τρόπος που ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί σταθήκατε στον Γρηγοράκη, στην Εβιτούλα και στον Ανδρεούλη μου που δεν τα κατάφεραν, αλλά και σε μένα που έμεινα πίσω για να τα ζήσω όλα αυτά, δείχνει πόση αγάπη υπάρχει γύρω μας και με βοηθάει να φανώ δυνατή.

Εύχομαι σε όλους σας να ζείτε την κάθε ημέρα σας, νιώθοντας ευγνωμοσύνη για όσα έχετε, αγαπώντας βαθιά και έχοντας στο μυαλό σας ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Αυτόν καλούμαστε να εκπληρώσουμε και αυτό δεν μπορεί να το αλλάξει τίποτα…

Σας ευχαριστώ όλους θερμά και σας στέλνω ευχές για όλα τα καλά στη ζωή σας.

Ο Γρηγόρης, η Εβιτα και ο Ανδρέας μου θα πρέπει να είναι υπερήφανοι που είχαν τέτοιους φίλους, όπως είμαι και εγώ που σας έχω……»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Σόνια Θεοδωρίδου στη Δήλο: Μια μαγική συναυλία υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου

Η διεθνούς φήμης σοπράνο παρουσιάζει τις «Μεσογειακές Μελωδίες» στο ιερό νησί του Απόλλωνα, το Σάββατο 9 Αυγούστου 2025.

Αφιέρωμα στην Αρχόντισσα του Αιγαίου: Η Κεραμωτή τιμά την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη

Τιμητική εκδήλωση για τη σπουδαία ερμηνεύτρια της νησιώτικης μουσικής στις 11 Αυγούστου στην Κεραμωτή Νάξου — με τη συμμετοχή της κόρης της, Ελένης Λεγάκη.

Στην Παναγία της Τήνου ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο διάσημος Σέρβος τενίστας και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, προσκύνησαν την εικόνα και έγιναν δεκτοί με συγκίνηση από τους πιστούς.

Πλίμουθ – Μπάρνσλεϊ: Στήριγμα η έδρα στο 2.22 στην πρεμιέρα της League One

Η Πλίμουθ υποδέχεται την Μπάρνσλεϊ στο ξεκίνημα της σεζόν, με το «Χόουμ Παρκ» να αποτελεί σύμμαχο σε τιμή που αγγίζει τον διπλασιασμό.

Πολυχρονάκος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει πλέον απέναντί του την κοινωνία»

Σφοδρή επίθεση από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση επιδοτήσεων Βορίδη - Αυγενάκη

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στον Πύργο Μπαζαίου (03/08), καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Νάξο

Η νέα μουσική παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά «προσγειώνεται» στο Φεστιβάλ Νάξου, την Κυριακή 3 Αυγούστου, στο μαγευτικό περιβάλλον του ιστορικού Πύργου Μπαζαίου

Κωμιακή, 2 Αυγούστου: Από τον καύσωνα στην ομίχλη – Το καλοκαίρι… θυμήθηκε το φθινόπωρο

Ο καιρός «αναποδογύρισε» απότομα στην ορεινή Νάξο – Σκηνικό ομίχλης, 19 βαθμοί και μια ανάρτηση από την Κωμιακή που έγινε viral

Πρόταση Ημέρας: Πατάτες κοκκινιστές με ατσίνορα: Zero waste γεύση από τη Νάξο

Μια αυθεντική συνταγή από την Απεράθου, με πρωταγωνίστρια την πατάτα Νάξου και το παραδοσιακό παστό ζαμπόνι

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.