Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΙστορίεςΤήνος - Γ. Σιώτος: "Ένας μοναδικός τόπος για να επισκεφτείς"

Τήνος – Γ. Σιώτος: “Ένας μοναδικός τόπος για να επισκεφτείς”

|

Ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος σε πρωτοσέλιδο άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική” τόσο στην έντυπη όσο και στη διαδικτυακή της έκδοση με τίτλο “Τήνος: Ένας μοναδικός τόπος για να επισκεφτείς”.

Η ΤΗΝΟΣ απέδειξε τα τελευταία χρόνια ότι πορεύεται με στόχευση σε όλες τις σημαντικές τουριστικές αγορές και εκείνες ανταποκρίνονται, με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια, η «Μούσα του Αιγαίου» να έχει εισέλθει δυναμικά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Του Γιάννη Σιώτου (*)

Αυτό ήταν αποτέλεσμα ενός στοχευμένου σχεδίου που διαμορφώσαμε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και τους ειδικούς μας συμβούλους, αλλά και βεβαίως των αναβαθμισμένων υπηρεσιών που παρέχουν οι επαγγελματίες στο νησί μας.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ αυτό, το πλάνο τουριστικής προβολής του Δήμου Τήνου για το 2022 έχει ως στόχο να προωθήσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, να ενισχύσει την κυκλική οικονομία, την τοπική επιχειρηματικότητα και να αναδείξει τα μοναδικά χαρακτηριστικά του νησιού, τα οποία το κάνουν ελκυστικό προορισμό και το διαφοροποιούν από τα υπόλοιπα κυκλαδίτικα νησιά. Στο πρόγραμμα έχει ενταχθεί ένα πλέγμα δράσεων που λειτουργούν για την επίτευξη των παρακάτω στόχων:

# Προβολή και ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, συνδεδεμένων με το ιδιαίτερο πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον, καθώς και με την τοπική οικονομία.

# Ενημέρωση ΜΜΕ, τουριστικών οδηγών, ταξιδιωτικών γραφείων και πρακτόρων.

# Προσέγγιση νέων αγορών και κοινών, παράλληλα με τις παραδοσιακές αγορές, καθώς και η επέκταση στην ελληνική αγορά.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια και αποτελεί συνέχεια, ανάπτυξη και εξέλιξη των δράσεων που εκτελέστηκαν επιτυχημένα τα προηγούμενα έτη, ενώ προβλέπει και την εισαγωγή νέων, με στόχο να αυξηθεί η αναγνωρισιμότητα του νησιού σε αγορές και κοινά της διεθνούς τουριστικής αγοράς, να ενισχυθεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών, να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί ο θεματικός τουρισμός (πολιτισμός, μαρμαροτεχνία, θρησκευτικός τουρισμός, γαστρονομία), καθώς επίσης και να αναπτυχθούν ολοκληρωμένα θεματικά τουριστικά προϊόντα για την Τήνο, που θα έχουν τον χαρακτήρα της μοναδικής εμπειρίας.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, εδώ και μήνες έχουμε σχεδιάσει και υλοποιούμε ένα πρόγραμμα συντήρησης, αλλά και αναβάθμισης των υποδομών, με έμφαση στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της καθαριότητας, της ύδρευσης, του ηλεκτροφωτισμού και της εξοικονόμησης ενέργειας, των έργων εξυγίανσης, των έργων οδοποιίας, της εφαρμογής επέκτασης σχεδίου πόλεως κ.ά.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ φέτος είναι να έχουμε μια ακόμα πιο επιτυχημένη τουριστική χρονιά, όχι μόνο στις αφίξεις, αλλά και στα έσοδα που, λόγω της τρέχουσας συγκυρίας, θα αποτελέσουν το βαρόμετρο επιτυχίας κάθε τουριστικού προορισμού.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ οι αριθμοί αποτελούν τους αδιαμφισβήτητους κριτές της επιτυχίας κάθε τουριστικού προορισμού, αρκεί να αναφέρω ότι η Τήνος από 757 χιλ. επισκέπτες το 2015 έφτασε το 1,0 εκατ. το 2019, σημειώνοντας αύξηση +32%, γεγονός που δείχνει το άλμα που έχει πετύχει το νησί τα τελευταία χρόνια στον τομέα του τουρισμού. Με δεδομένο μάλιστα ότι το 2020 η Ελλάδα απώλεσε το 80% των εισπράξεων στον Τουρισμό έναντι του 2019, είναι σημαντικό να εντοπίσουμε την πορεία της ανάκαμψης που παρουσιάστηκε το 2021 στο νησί, όπου, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η Τήνος κατέγραψε αύξηση εσόδων από 64% έως 94% σε καταλύματα και εστίαση έναντι του 2020.

ΕΙΜΑΣΤΕ αισιόδοξοι ότι, παρά τη διεθνή κρίση και την αρνητική οικονομική συγκυρία, όλοι θέλουν να διασκεδάσουν και να ξεκουραστούν σε έναν τόπο με πολλές και διαφορετικές επιλογές. Και νομίζω ότι το νησί μας είναι ένας ιδανικός προορισμός για αυτό, κάτι άλλωστε που διαπιστώσαμε με χαρά και από την περίοδο του Πάσχα, που το νησί δέχτηκε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες που ήθελαν να συνδυάσουν την κατάνυξη των ημερών με το μοναδικό τηνιακό τοπίο. Επί της ουσίας, τότε ξεκίνησε άτυπα και η τουριστική περίοδος, που, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, θα είναι στα επίπεδα του 2019, αφού ήδη καταφέραμε να διευρύνουμε και την τουριστική περίοδο, που είναι και το βασικό ζητούμενο για την ορθολογική ανάπτυξη ενός τουριστικού προορισμού.

Η ΤΗΝΟΣ όλο και περισσότερο απασχολεί με θετικό τρόπο πολλά εγχώρια, αλλά το κυριότερο διεθνή MME. Το πλέον σημαντικό όμως είναι οι θετικές αναφορές, ιδιαίτερα στα social media, από τους επισκέπτες του νησιού μας, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στο μοναδικό τουριστικό μας προϊόν, αλλά και στον υψηλό επαγγελματισμό των ανθρώπων και των επαγγελματιών της Τήνου. 

(*) Ο Γιάννης Σιώτος είναι Δήμαρχος Τήνου.. Αρθρο στη σελίδα Naftemporiki.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός- Αθλητικά Μονοπάτια: Άνοιξαν οι εγγραφές

Άνοιξαν οι εγγραφές και τα Αθλητικά Μονοπάτια στην Αμοργό ξεκινούν σύντομα!

Νοσοκομείο Νάξου: Ηρθε (4ος) παιδιάτρος, οι επόμενες κινήσεις

Αναλαμβάνει δράση ένας ακόμη (4ος) Παιδίατρος - Η εικόνα του Νοσοκομείου και οι επόμενοι που έρχονται

Κέα – ΟΤΑ Awards 2023: Η τηλεμετρία διακρίθηκε με το 1ο βραβείο

Η τηλεμετρία της Κέας διακρίθηκε με το 1ο βραβείο

Ναξιακά Γράμματα: Νέο τεύχος (47ο), η κυκλαδική ναοδομία στο προσκήνιο

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (47) των "Ναξιακών Γραμμάτων" - Τι περιλαμβάνει

Πειραιάς: Σύλληψη τριών στελεχών ταχύπλοου λόγω πτώσης ναυτικών στην θάλασσα

ρεις συλλήψεις διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά μετά την πτώση δύο ναυτών στη θάλασσα - Εατελούσαν εργασίες καθαρισμού στο SpeedRunner Jet

Νάξος: Σε λειτουργία το ΚΕΠ Νάξου, ετοιμάζονται σε Δρυμαλία και Μικρές Κυκλάδες

Παραδόθηκε στους πολίτες το ΚΕΠ στη Χώρα – Με εντατικούς ρυθμούς προχωράνε οι εργασίες στα υπόλοιπα σε Δρυμαλία και Μικρές Κυκλάδες - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός

Μήλος – Εστίαση & Καταλύματα: Σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο

Στη Μήλο οι μεγαλύτερες αυξήσεις εσόδων τουρισμού το δίμηνο Ιούνιο – Ιούλιο – Εκτός λίστας η Νάξος – Το ρεκόρ της Μυκόνου

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές, χρήματα τη Παρασκευή στους λογαριασμούς

Market Pass: Ξεκινούν οι πληρωμές – Σήμερα Δευτέρα (25/9) εκπνέει η πρώτη προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Εκλογές – Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου”: Ανοιχτή επιστολή προς υποψηφίους

Κίνημα “Σώστε τις παραλίες της Νάξου” και "παρέμβαση" ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών - Ανοιχτή επιστολή με ερωτήσεις όπου ζητούν απαντήσεις από τους υποψήφιους των συνδυασμών

Σύρος – AnimaSyros: Ξεκινάει αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων

Ξεκινάει στις 26 Σεπτεμβρίου με το πλουσιότερο πρόγραμμα στην ιστορία του, φιλοξενώντας δημιουργούς από 53 χώρες και σχεδόν 300 ταινίες

Naxos Medical: Κάτι νέο έρχεται στη καθημερινότητα της Νάξου

Το Naxos Medical κι επίσημα ανοίγει τις πύλες του .. Εγκαίνια απόψε (23/09, 20:00) στη πόλη της Νάξου

ΕΑΣ Νάξου – Στ. Βαθρακοκοίλης: ” Ξεκινάω να διαθέτω τη ντομάτα μου στα 2 ευρώ (αντί στο 1,10)” (video)

Δ. Καπούνης και Στ. Βαθρακοκοίλης στο Mega: «Δεν βρίσκουμε ζωοτροφές, οι τιμές θα ανεβαίνουν και θα έχουμε προβλήματα!» (video)

Νάξος – Μικρή Βίγλα: Μίνι – Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας

Μίνι - Περιπέτεια για 40χρονη χειρίστρια αετοσανίδας στην Μικρή Βίγλα - Τι έγινε

Ναυμαχία Σαλαμίνας: Ο ρόλος της Νάξου στην πιο σημαντική ναυμαχία της Αρχαιότητας

Ποιος ο ρόλος της Νάξου στη ναυμαχία της Σαλαμίνας; Η παρουσία του τριήραρχου Δημόκριτου

Νάξος – Δ. Λιανός: Ξεκινάει η υλοποίηση του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Δημήτρη Λιανού σχετικά με το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Πάρος: Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 70χρονο

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Πάρο

Συνελήφθη διοικητής ΑΤ σε νησί των Κυκλάδων – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία

Συνελήφθη διοικητής Αστυνομικού Τμήματος στις Κυκλάδες – Ζητούσε 30.000 από επιχειρηματία για να μην κάνει ελέγχους - Με προυπηρεσία σε Μύκονο και Κουφονήσια

Naxos Wildlife Protection: Τρίτη φωλιά με χελωνάκια, αυτή τη φορά στη Μικρή Βίγλα

Νάξος 2023 και μια ακόμη φωλιά -η τρίτη- με νεογέννητα χελωνάκια εντοπίστηκε, αυτή τη φορά στην Μικρή Βίγλα

Μ. Πολυκρέτη για το τριήμερο που ξεκινάει σήμερα: “Να τιμήσουμε τις ρίζες μας” (video)

«Γροικώ, Θωρώ, Ανoιώθω»: Πολιτιστικό τριήμερο στο Κτήμα Κάμπονες Νάξου - Ti αναφέρει η κα Μαρία Πολυκρέτη (video)

Κρήτη: Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Με πέντε περίπου ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε από τον Πειραιά το επιβατηγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω μηχανικής βλάβης