Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΙστορίεςΘέλω .... πίσω την Thrash TV...ή μήπως όχι

Θέλω …. πίσω την Thrash TV…ή μήπως όχι

|

Ένα ιδιαίτερα πιπεράτο κείμενο μνείας σε εκείνα τα χρόνια της τηλεοπτικής παράνοιας που αγαπήσαμε 

Του Δημήτρη Μητσόπουλου

Πρώτα από όλα να πω ότι είμαι περήφανο τέκνο της δεκαετίας του 80. Ναι , μεγάλωσα με Νουνού , με Φρουτοπία , με του Κουτιού τα παραμύθια , και αργότερα με Χελωνονιτζάκια και Power Rangers (τα οποία δεν με κάνανε πρεζάκια , Δες εδώ να δεις τι εννοώ 

 

Είμαι της γενιάς των χρόνων του ΠΑΣΟΚ (του ορθόδοξου) , που πέρασε καλά παιδικά χρόνια , της αλάνας , της αλητείας ( εγώ και ο Stan) , της γειτονιάς , σε μια λαϊκή συνοικία , όπως είναι η Πετρούπολη.

Πέρα από όλα αυτά τα γλυκανάλατα , ήτανε μια εποχή που υπήρχε ένα γενικότερο YOLO. Παχυλοί μισθοί , πολλές ευκαιρίες , και ο κόσμος είχε λεφτά. Πολλά λεφτά. Τόσα πολλά , σε σημείο που τον διαφθείρανε. Τον διαφθείρανε τόσο πολύ , ώστε να μην είναι ευχαριστημένος με όσα έχει , και να θέλει να έχει και άλλα. Ήθελε την μεγάλη ζωή , τα γούστα τα τρελά . Άρχισε σιγά σιγά να βγάζει όλα του τα απωθημένα , τα οποία ήταν πολλά , και βγήκαν απότομα (κράτα το αυτό για μετά , θα μας χρειαστεί…)

Μέσα σε αυτό το γενικότερο κλίμα του απόλυτου YOLO , είχαμε και μια τηλεόραση η οποία ταίριαζε με την εποχή. Είχαμε μια τηλεόραση που από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα , ήταν στην ουσία μια Thrash TV. 

Δεν θα αναφερθώ σε μεσημεριανές εκπομπές , γιατί θεωρώ απλά , ότι κάναν σοβαρές προσπάθειες να είναι thrash , αλλά δεν τα καταφέρναν. Μιλάω για την αυθεντική Thrash TV ! Την ορθόδοξη ! Την ασμίλευτη! 

Ποιος θα ξεχάσει πχ. Το Ερωτοδικείο :

Δεν θα ξεχάσω ποτέ , στην 2α Λυκείου , που καθόμουν και έβλεπα μέχρι τις 2 το πρωί Ερωτοδικείο. Με έκραζε η μάνα μου να κοιμηθώ , γιατί δεν είχα σηκωμό το πρωί για το σχολείο. Εγώ όμως , είχα σχέδιο. Έπρεπε να δω όλη την εκπομπή , και ο λόγος; Την έβλεπε η καθηγήτρια Θρησκευτικών ! 45άρα , άγαμητη , και από αυτές που ήταν τα «σιγανά ποταμάκια». Στην 3η ώρα που είχαμε Θρησκευτικά , εγώ από το πρώτο λεπτό , της έπιανα συζήτηση για το Ερωτοδικείο. Εν ώρα Θρησκευτικών , εμείς σχολιάζαμε το χθεσινό Ερωτοδικείο ! Και όμως , παρόλο που έγραψα 12 , και δεν είχα πει μάθημα ποτέ , κονόμησα ένα 19 στο τρίμηνο !

Τα παιδιά της νύχτας , που μας έδωσε τις πρώτες σεξουαλικές μας συμβουλές (Αχ Έλενα….)

 

Η “νοσταλγία” συνεχίζεται , με την Πρόεδρο  και την Πέπη  στο Αυτόφωρο

Σήμερα στα 35 μου , ξύνω τους γκρίζους κροτάφους μου , και αναρωτιέμαι : Για ποιο λόγο δεν έχουμε σήμερα τέτοια τηλεόραση; Γιατί δεν έχουμε Thrash TV;

Οι αφραγκίες λόγω κρίσης σίγουρα παίζουν ρόλο , αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο απλό.

Ας ξανά πιάσουμε την δεκαετία του 90 . Ξαφνικά , από κει που ήμασταν Ψωροκώσταινα , ξαφνικά γίναμε Ευρώπη. Πήραμε και τους Ολυμπιακούς , και πέσαν τρελά φράγκα στην κοινωνία. Δημόσιοι υπάλληλοί έπαιρναν μισθό 2500 € .

Το χρήμα και η εξουσία όμως διαφθείρει. Και η διαφθορά , φέρνει στην επιφάνεια τα πιο βαθιά κρυμμένα απωθημένα μας. Την εποχή εκείνη , με την δεκαετία του 2000 να γίνεται ακόμα χειρότερο, ηθικά ξεπέσαμε όλοι μας. Βάλαμε τις αξίες μας στην άκρη , για να ικανοποιήσουμε τα ζωώδη ένστικτά μας. Έτσι , θεσμοί όπως ο γάμος , η σχέση , η φιλία πήγαν στην άκρη , και στην θέση τους βάλαμε την επιθυμία για την γυναίκα του φίλου ή του κουμπάρου.

Η πορνεία ανέβηκε, ειδικά με την διάλυση των πρώην Κουμμουνιστικών Κρατών και την Κάθοδο του Ξανθού Γένους στην ενδοχώρα. Ναι , τότε τα μπαρ είχαν γεμίσει από Ρώσσο-Ουκρανές , και με αγρότες που χάλαγαν σε μια νύχτα όλο το επίδομα στην Όλγα από την Ουκρανία.

Τα σεξουαλικά απωθημένα της γενιάς αυτής , τα «μυρίστηκαν» και οι κύριοι της τηλεόρασης. Ο κόσμος είχε βαρεθεί την σοβαρή τηλεόραση , και ήθελε thrash. Δεν πούλαγε πλέον η σοβαρή τηλεόραση , γιατί ο κόσμος δεν ήταν σοβαρός. Υπήρχε ένα ατελείωτο YOLO!

Η τηλεόραση , ήταν η αντανάκλαση της κοινωνίας μας. Αλλά , απλά , όπως οι άντρες πήγαιναν στις πόρνες , ή είχαν 2-3 παράνομες σχέσεις , έτσι και η μέση Ελληνίδα ξέσπαγε τα απωθημένα της στην τηλεόραση. Η τηλεόραση , ήταν η πόρνη της Ελληνίδας γυναίκας , μέσα από την οποία ήθελε να δει το χειρότερο , για να νιώσει αυτή καλύτερη! Να πάρει την αυτό-επιβεβαίωση.

Το θέμα είναι , ότι δεν ήταν μόνο της Ελληνίδας γυναίκας. Όλοι κοροϊδεύαμε τον Βας Βας για παράδειγμα , ή τον Ταμπάκη , και μάλιστα περιμέναμε με ανυπομονησία να δούμε αυτές τις εκπομπές.

 

Βλέπω λοιπόν πλέον , εν έτη 2017 , κάποια σχόλια στο Youtube , τύπου : «Μνημόνια μέχρι να στερέψει ο Μαραθώνας» , «Αυτά μας φέραν εδώ που μας φέραν» και λοιπά γραφικά.

Πρώτα από όλα , ξέρω πολύ καλά , ότι οι άνθρωποι της τηλεόρασης , δεν είναι ηλίθιοι. Έχουν ανθρώπους που κάνουν έρευνες , και πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας. Έχουν ψυχολόγους , κοινωνιολόγους , διαφημιστές , ανθρώπους με πείρα και με καριέρα σε άλλες χώρες ( που τα έχουν περάσει όλα αυτά πιο παλιά) , οπότε , δεν είναι η τηλεόραση που μας έφερε σε αυτά τα χάλια , αλλά η τηλεόραση προσαρμόστηκε στα χάλια της Ελληνικής κοινωνίας. Ο ηθικός ξεπεσμός είχε ξεκινήσει , και η τηλεόραση , απλά , τον αφουγκράστηκε , και έβγαλε (πολλά , πάρα πολλά) λεφτά από όλο αυτό.

Το μόνο που μπορώ να κάνω , είναι αυτοκριτική. Γιατί κάποια στιγμή , η κρίση θα τελειώσει! Και θα ξανά πέσουν χρήματα στην Ελλάδα , και θα έρθει η ανάπτυξη. Μπορεί να αργήσει , αλλά θα έρθει! Και σκέφτομαι , και αναρωτιέμαι, χμμμμμμμ….άραγε , τότε , όταν θα βλέπω τον αντίστοιχο Βας Βας , θα τον κοροϊδεύω; Το μόνο μου ενδιαφέρον , θα είναι η thrash εκπομπή που έδειξε τα στήθη της κάποια ;

Αναρωτιέμαι , θα κάνω τα ίδια λάθη; Θα γουστάρω αυτόν τον ηθικό ξεπεσμό; Και μετά θα κατηγορώ την κρίση για το δικό μου χάλι;

Η ιστορία , έχει αποδείξει , ότι όλες οι αυτοκρατορίες έπεσαν, αφού πρώτα οι άνθρωποι , είχανε πέσει σε όργια , σε «Άρτους και θεάματα» , και σε διαφθορά.

Εάν θέλουμε να καταλάβουμε σε τι χάλι είναι σήμερα η κοινωνία μας , δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε αυτό το χαζοκούτι που έχουμε στο σαλόνι και να δούμε ΤΙ τηλεόραση έχουμε σήμερα. Γιατί πάντα η τηλεόραση , θα είναι η αντανάκλαση της κοινωνίας !

Γκουχου γκούχου…..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

+πλευση: Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις σε ακριτικά νησιά

Οι δράσεις απο την +πλεύση στα νησιά του Αιγαίου

Επιστροφή στην Ελλάδα 29 πολύτιμων αρχαιοτήτων

Αρχαιότητες που βρίσκονταν στην Αμερική πήραν το δρόμο για την Ελλάδα

Μέλανες: Ψήφισμα για την απώλεια του Αντωνίου Πολυκρέτη

Η ενορία των Αγίων Αποστόλων και οι Μέλανες θρηνούν για την απώλεια του Αντώνιου Πολυκρέτη

Ελβετία – Credit Suisse: Κάθε Ελβετός πολίτης χρεώθηκε 12.500 ευρώ για τη σωτηρία της

Κάθε Ελβετός θα χρεωθεί 12.500 ευρώ για τη διάσωση της Credit Suisse - Δεν είναι όμως σαφές αν η τράπεζα θα κάνει χρήση του μηχανισμού bailout

Caldera Vista: Επανέρχεται από αύριο (23/03) στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια

Μετά από αρκετούς μήνες, το Caldera Vista επανέρχεται στα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια...

Στοίχημα – EuroCup: Προβάδισμα νίκης για τον Προμηθέα

Προμηθέας - Παρί για το πλεονέκτημα έδρας... Ποιος θα επικρατήσει; Η πρόταση από την Foxbet.gr

Μύκονος: Αποστολή κλιμακίου για έλεγχο πολεοδομικών παραβάσεων

Ενίσχυση αστυνόμευσης, κλιμάκιο για έλεγχο πολεοδομικών παραβάσεων – Τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου και το κανείς πάνω από το Νόμο

Νάξος: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου (25η Μαρτίου) στα όρια του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Κεραμωτή: “Εφυγε” από τη ζωή ο Ιωάννης Μιχ. Σιδερής ( Μπεογιάννης)

Αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου η εξόδιος ακολουθία στον ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας Πατρικιας (Περιστέρι)

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής