Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΤο θαύμα της …αγκαλιάς

Το θαύμα της …αγκαλιάς

|

Η μητέρα μαθαίνει ότι το νεογέννητο αγοράκι της πεθαίνει… Το παίρνει αγκαλιά, προσεύχεται και το θαύμα έγινε 

Ήταν 25η Μαρτίου 2010. Ο Τζέιμι βιάζεται να ζήσει και γεννιέται πρόωρα… Όμως η βιασύνη του, του κοστίζει ακριβά αφού ως πρόωρο μωρό δεν αντέχει και έχει λίγα λεπτά ζωής. Οι γιατροί ενημερώνουν τους γονείς, Κέιτ και Ντέιβιντ ότι το αγοράκι τους έχει ελάχιστα λεπτά ζωής… Σκεπτόμενοι λοιπόν ότι δεν θα ζούσε, ζήτησαν να το κρατήσουν στην αγκαλιά τους. Με δάκρυα στα μάτια η Κέιτ τοποθέτησε το μικροσκοπικό πλασματάκι της στο στήθος της και προσευχήθηκε για το θαύμα. Ο σύζυγός της Ντέιβιντ απλά ξάπλωσε δίπλα τους. Και όπως τόνισε η Κέιτ «προσπαθήσαμε να του δώσουμε το έναυσμα να κρατηθεί στη ζωή. Του εξηγήσαμε πως επιλέξαμε το όνομά του, ότι έχει ένα δίδυμο κοριτσάκι που πρέπει να φροντίζει και πόσο σκληρά είχαμε παλέψει για να γεννηθεί»

Λίγα λεπτά αργότερα συνέβη κάτι αναπάντεχο. Ο μικρός Τζέιμι άρχισε να αναπνέει, να κουνιέται και να αντιδρά σε ερεθίσματα μέσα στην αγκαλιά της μητέρας του. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου και τοποθέτησαν το μωρό σε θερμοκοιτίδα.

Πέντε χρόνια μετά ο Τζέιμι είναι ένα υγιές και χαρούμενο παιδί που απολαμβάνει την παρέα της δίδυμης αδερφής του Εμιλι και την αγάπη των γονιών του.

H Κέιτ και ο Ντέιβιντ μετά από χρόνια προσπαθειών κατάφεραν να επιτύχουν την πολυπόθητη κύηση το 2010. Μάλιστα η χαρά τους ήταν μεγάλη όταν έμαθαν ότι θα αποκτούσαν δίδυμα. Όπως λέει η Κέιτ η εγκυμοσύνη της ήταν πολύ δύσκολη και γέννησε μόλις στην 26η εβδομάδα. Μάλιστα ο Τζέιμι γεννήθηκε πρώτος και η Εμιλι ακολούθησε δύο λεπτά αργότερα. Να σημειώσουμε ότι τα δίδυμα έχουν έναν μικρότερο αδελφό τον Τσάρλι και πλέον μιλούν με άνεση για την απίστευτη ιστορία της γέννησης του μικρού Τζέιμι…

Και όπως εξιστορεί η Κέιτ στην εφημερίδα Daily Mail: «Και τα δύο παιδιά γεννήθηκαν μέσα στο σάκο. Μόλις βγήκε ο Τζέιμι δεν ακούσαμε το κλάμα του, αντιθέτως η Εμιλι έκλαιγε δυνατά. Πάνω από 20 γιατροί έπεσαν πάνω του γιατί δεν ανέπνεε. Η καρδιά του χτυπούσε πολύ αργά. Μετά από 20 λεπτά προσπαθειών μας είπαν πως δεν θα τα καταφέρει γιατί ήταν πολύ αδύναμος. Ο γιατρός μας ρώτησε αν είχαμε σκεφτεί το όνομα που θα του δίναμε. Του το είπαμε και ζητήσαμε με τον άνδρα μου να τον πάρουμε μια αγκαλιά πριν… φύγει. Και τότε έγινε το θαύμα…».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Τα “Αθλητικά Μονοπάτια” ταξιδεύουν στην Αμοργό για 10η χρονιά γεμάτη έμπνευση και κίνηση

Ένα πρότυπο πρόγραμμα άθλησης και μάθησης προσφέρει στα παιδιά της Αμοργού μοναδικές εμπειρίες έως τις 12 Ιουλίου – Με τη στήριξη του Δήμου και τη δωρεά του ΙΣΝ

Νάξος – Τρίποδες: Αναπαράσταση Παραδοσιακού Γάμου, όταν η παράδοση ξαναζωντανεύει (photos)

Με χρώματα, ήχους και συγκίνηση, η Βίβλος τίμησε τα παλιά έθιμα του γάμου, ενώνοντας γενιές και πολιτισμούς στην καρδιά της Νάξου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Μ. Βρετανία: «Κοντά σε ιστορική συμφωνία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για την επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα – Ηχηρές φωνές από τη Βρετανία και διεθνή στήριξη στο Parthenon Project

Ιστορική η 4η Ιουλίου για τη Σύρο, συστάθηκε η ΠΑΕ ΕΛΛΑΣ ΣΥΡΟΥ, μπαίνει στη “Super League 2”

Η πρώτη επαγγελματική ομάδα από τις Κυκλάδες είναι γεγονός – Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αναλαμβάνει πρόεδρος της νέας ΠΑΕ – Νέα εποχή για το ποδόσφαιρο των νησιών

Γ. Λιγνός: «L’ État, c’est moi», Το κράτος, ο πρωθυπουργός και η ατσαλάκωτη εξουσία

Ο Γιάννης Λιγνός αναλύει πώς η συγκέντρωση εξουσίας στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη θυμίζει απόλυτες μοναρχίες, με αφορμή σκάνδαλα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη και ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Γυάρος: Παραμένει η απαγόρευση αλιείας εντός 3 ναυτικών μιλίων από τις ακτές

Έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για τη ζώνη προστασίας της βιοποικιλότητας, συνεχίζει να ισχύει η απαγόρευση κάθε μορφής αλιείας στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τη Γυάρο.

Νάξος: Γιορτή Χαράς στον 1ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, συγχαρητήρια από τον Φώτη Μαυρομμάτη

Παιδικά χαμόγελα, τραγούδια και ενθουσιασμός πλημμύρισαν τη γιορτή του σταθμού – Δημόσια στήριξη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σίφνος: Ποιοτικός Τουρισμός με σταθερή ανοδική πορεία – Τι δηλώνει η Δήμαρχος Μαρία Ναδάλη (video)

Με φόντο τις θετικές ενδείξεις για τη φετινή σεζόν, η Δήμαρχος Σίφνου μιλά για υποδομές, καθαριότητα, ύδρευση και στοχευμένη τουριστική προβολή που φέρνει καρπούς. (video)

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

«Τέμπη του Αιγαίου»: Συναγερμός στην ακτοπλοΐα μετά την πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει στο προσκήνιο την κρίσιμη κατάσταση στην ακτοπλοΐα. Καταγγελίες για εξαντλημένα πληρώματα και πίεση χρόνου. Παρέμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)