Πέμπτη, 7 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΣύμη: Απαγχονισμένος βρέθηκε επιχειρηματίας

Σύμη: Απαγχονισμένος βρέθηκε επιχειρηματίας

|

Εξηντάχρονος επιχειρηματίας, πατέρας δύο παιδιών από τη Σύμη βρέθηκε κρεμασμένος στο μαγαζί που διατηρούσε καθότι δεν μπόρεσε να αντέξει στο βάρος των χρεών – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος του νησιού και κυρίως τι φοβάται ότι θα συμβεί στο μέλλον 

Από τη μία έχεις την κυβέρνηση που «κατηγορεί» τους επιχειρηματίες του Νοτίου Αιγαίου ότι είναι από τους πλέον κακοπληρωτές και αυτοί που ξεχωρίζουν στην υπόθεση «Κόκκινα Δάνεια» κι από την άλλη έχουμε την σκληρή πραγματικότητα όπου οι επιχειρηματίες υπό την πίεση των χρεών θεωρούν ότι η λύση στο πρόβλημά τους είναι η αυτοκτονία…

Μία τέτοια ιστορία αποκαλύφθηκε σήμερα στην Σύμη. Όταν 60χρονος επιχειρηματίας και πατέρας δύο παιδιών βρέθηκε κρεμασμένος στο μαγαζί που διατηρούσε και όπως όλα δείχνουν τα χρέη ήταν πολλά για να αντέξει! Τον  αυτόχειρα επιχειρηματία βρήκαν κρεμασμένο σήμερα το πρωί φίλοι του οδηγοί ταξί που κάθε πρωί τα τελευταία χρόνια  έπιναν τον καφέ τους μαζί του, πριν ξεκινήσουν τη βάρδια τους.

 «Γνωρίζαμε ότι είχε χρέη με το μαγαζί και προσπαθούσε να τα ρυθμίσει αλλά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Κοιμόταν μέσα στην καφετέρια κάποιες φορές και μας άφηνε την πόρτα ανοιχτή για να πηγαίνουμε να τον ξυπνάμε το πρωί για να μας φτιάξει καφέ. Σήμερα το πρωί είδα ότι δεν ήταν ανοιχτή η καφετέρια όπως άλλες φορές, πήγα άνοιξα την πόρτα και τον είδα κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος. Φαινόταν ο Δημήτρης ότι δεν ήταν καλά το τελευταίο καιρό, τον έπνιγαν  τα χρέη. Δυστυχώς αφήνει πίσω του και δύο νέα παιδιά, τα οποία τα μεγάλωσε μόνος του γιατί έμεινε πολύ νέος χήρος. Δυστυχώς τον χτύπησε πολύ άσχημα η μοίρα» αναφέρει σε ιστοσελίδα πολύ καλός φίλος του άτυχου επιχειρηματία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του νησιού Ελευθέριος Παπακαλοδούκας εξηγεί την σκληρή πραγματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εκφράζει φόβους και για άλλες αυτοχειρίες. «Δυστυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλοι το δρόμο της αυτοκτονίας γιατί  είναι δυσβάσταχτα τα χρέη των ανθρώπων».

Και στη συνέχεια καταθέτει την άποψή του για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία λέγοντας: «Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει την προηγούμενη εβδομάδα για να κάνει ρύθμιση χρεών στο Δήμο. Μόλις τον είδα , κινδύνεψα να τον γνωρίσω  γιατί όλοι είχαμε περάσει από την καφετέρια που διατηρούσε. Είχε αδυνατίσει πάρα πολύ, ήταν προβληματισμένος  και πολύ αγχωμένος. Του είπα να μην στενοχωριέται γιατί  όλος ο κόσμος χρωστάει αυτή τη στιγμή , δεν είσαι μόνο εσύ . Δυστυχώς όμως βρήκε αδιέξοδο στην αυτοκτονία. Τον βρήκαν κρεμασμένο πάνω από το μπαρ του καταστήματος που διατηρούσε φίλοι του  ταξιτζήδες».

Όπως τονίζει ο κ. Παπακαλοδούκας «Δυστυχώς οι επιχειρηματίες εδώ σε αυτά τα μικρά νησιά δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη τους μόνο με τέσσερις μήνες που δουλεύουν το καλοκαίρι  και  το θέμα του φπα που έχει φτάσει στο 24 τοις  εκατό αλλά και οι αυστηροί έλεγχοι από την εφορία έχουν γονατίσει τους επιχειρηματίες του νησιού και οι άνθρωποι είναι σε αδιέξοδο. Λυπάμαι που το λέω αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα ακολουθήσουν κι άλλοι».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα pronews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κρανίδι, ο βασιλικός καλοκαιρινός παράδεισος – Στον φακό του ολλανδικού τύπου το βασιλικό ζεύγος

Αντιδράσεις για τις παρατεταμένες διακοπές του βασιλιά και της βασίλισσας εκτός Ολλανδίας – «Μάθημα» από τους άλλους Ευρωπαίους μονάρχες ζητούν οι ειδικοί.

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες στα νησιά: Μονόδρομος ή αδικία;

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου μελετά θεσμικό πλαίσιο για «τοπικό ανταποδοτικό τέλος» σε νησιωτικούς δήμους που σηκώνουν το βάρος του μαζικού τουρισμού χωρίς αντίστοιχη ενίσχυση υποδομών

Τέλος στις προμήθειες για αναλήψεις από ΑΤΜ από τις 11 Αυγούστου – Η νέα ρύθμιση από το Υπουργείο Οικονομικών

Από 11 Αυγούστου, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις χωρίς χρεώσεις από ελληνικές τράπεζες, ενώ θεσπίζεται πλαφόν 1,50€ για αναλήψεις από τρίτους παρόχους – Μέτρα για δίκαιες και διαφανείς χρεώσεις.

Δημόσια Παιδεία ή Εκπαιδευτικό Προϊόν; Οραματισμός και ανισότητες στο νέο τοπίο της εκπαίδευσης

Ο καθηγητής Μανώλης Κρητικός αναλύει τις διαχρονικές αστοχίες της εκπαιδευτικής πολιτικής, την προοπτική των μη κρατικών πανεπιστημίων και την ανάγκη δημιουργίας ενός Εθνικού Συστήματος Παιδείας

Νάξος – Θυρανοίξια στο Γλινάδο: Το παλαιό μοναστηριακό συγκρότημα (“Οι Αγιοι Σαράντα”) ζωντανεύει ξανά

Με βαθιά συγκίνηση και λαμπρότητα πραγματοποιούνται τα θυρανοίξια του αναστηλωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Koufonisia Classical Music Festival 2025: Πέντε χιλιετίες ελληνικού ήχου, 10 χρόνια μουσικής μνήμης (πρόγραμμα)

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει με επετειακή διοργάνωση και κορυφώνεται με μια μοναδική συναυλία στην ιερή νήσο Κέρο.

Γεωργιάδης προς ΠΟΕΔΗΝ: «Φέτος τα λιγότερα κενά στα νησιά – Μη δυσφημείτε τη χώρα»

Αναλυτική απάντηση του Υπουργού Υγείας στις καταγγελίες για τις ελλείψεις προσωπικού σε 16 νησιά – Σύμβαση στη Νάξο, βελτιώσεις σε Κέρκυρα, Σαντορίνη, Μήλο.

Δανακός Νάξου – Ο ναός του Αγίου Ιωάννη «μίλησε» ξανά μετά από 1.200 χρόνια

Ένα εκκλησάκι του 8ου αιώνα ξαναζωντανεύει με τη βοήθεια των αρχαιολόγων, των κατοίκων και της πίστης – Έργο μνήμης, πολιτισμού και αντίστασης

ΕΠΑΛ Κυκλάδων – Πανελλαδικές 2025: 7 στους 10 απέτυχαν, ανισότητες και ελπίδες στα νησιά, το .. θαύμα της Αμοργού (πίνακες)

Με μόλις 29% επιτυχία, τα ΕΠΑΛ των Κυκλάδων δείχνουν τη σκληρή πραγματικότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στα νησιά – Ποιες σχολικές μονάδες ξεχώρισαν, ποιοι έμειναν πίσω

«ΖΗΣΕ ΜΕ ΑΓΑΠΗ»: Καμπάνια κατά της βίας από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου (video)

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στέλνει ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης με τη στήριξη μαθητών, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνίας. (video)

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις