Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΣτεφάνου: Αυτό που καταφέραμε είναι άθλος

Στεφάνου: Αυτό που καταφέραμε είναι άθλος

|

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Πρωταθλητή Κυκλάδων Μέγα Αλέξανδρου, ο παίκτης – προπονητής της Συριανής ομάδας, Αντώνης Στεφάνου, μίλησε στο sportcyclades.gr για την ομάδα του, την πορεία της στους αγώνες μπαράζ, αλλά και γενικότερα για το βόλεϊ στις Κυκλάδες.

 

IMG 7409Προφίλ

Ποιος είναι όμως ο Μέγας Αλέξανδρος; Το 2005 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου, τα μέλη του οποίου δημιούργησαν την ομάδα βόλεϊ, που λόγω της καταγωγής του συλλόγου δεν θα μπορούσε παρά αν φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το 2007 – 2008 το τμήμα βόλεϊ κατακτά το 1ο του πρωτάθλημα, αλλά μετά την επιτυχία του μένει για διάφορους λόγους ανενεργό. Την σεζόν 2011 – 2012 με πρωτοβουλία του Αντώνη Στεφάνου το τμήμα βόλεϊ του συλλόγου ενεργοποιείται ξανά και τις επόμενες δύο σεζόν (2012-2013 / 2013 – 2014). Στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα η ομάδα της Σύρου κατέκτησε την 3η θέση του Ι΄ομίλου, όπου το Ροδίων Άθλησις πήρε την 1η θέση και το εισιτήριο ανόδου για την Α2.

Ας αφήσουμε όμως τους προλόγους και ας μπούμε στην ουσία και στα όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο Αντώνης Στεφάνου, ο οποίος θέλει να τονιστεί η μεγάλη συμβολή στην ομάδα από τον πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα και την BLUESTAR FERRIES, που ανέλαβαν τα έξοδα μετακίνησης της αποστολής στην Μυτιλήνη.

Πώς ήταν οι αγώνες στην Μυτιλήνη;

«Οι αγώνες και γενικότερα το το επίπεδο των ομάδων στα εφετινά μπαράζ ήταν πολύ καλύτερο, βελτιωμένο και υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι στη Λήμνο. Αν εξαιρέσουμε την νεανική ομάδα του Ιωνικού Σάμου που θυμηθείτε αυτή την κουβέντα μου σε 2-3 χρόνια θα αποφέρει καρπούς η δουλειά που κάνει ο κος Μάρκου. Παρόλα ταύτα οι πιτσιρικάδες του ήταν αξιόμαχοι και δεν ήθελε και πολύ να κάνουν εκπλήξεις. Αυτό σε αγωνιστικό επίπεδο. Σε οργανωτικό η μέρα με τη νύχτα αντίστοιχα με την Λήμνο. Οι διοργανωτές δεν μας παρείχαν διατροφή μονάχα πρωινό, δεν έγινε καμία συνέντευξη τύπου,τα αποδυτήρια σε τραγική κατάσταση και αναγκαζόμασταν να φεύγουμε ιδρωμένοι για να κάνουμε ντους στο ξενοδοχείο».

IMG 7526Πόσο ευχαριστημένος είστε από την παρουσία του Μέγα Αλέξανδρου;

«Όσον αφορά την παρουσία της ομάδας μας πιστεύω κάναμε ένα βήμα παραπάνω απο πέρυσι ασχέτως αν κατακτήσαμε την 3η θέση. Περυσι ήταν 4 ομάδες φέτος 5 ομάδες. Άρα υπήρξε πρόοδος. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι και φάνηκε στο γήπεδο άσχετα αν δεν πήραμε αυτό που μπορούσαμε. Σε κάποια σετ παιχνιδιών αδικήσαμε τους εαυτούς μας θα μπορούσαμε να χαμε πάρει κάποιους πόντους. Δεν θα πώ ότι ήταν υπέρβαση αυτό που καταφέραμε αλλά μέσα σε 4 ημέρες να βγάλεις 4 παιχνίδια με μόλις 8 παίχτες είναι άθλος!!!!»

Για ακόμη μία φορά η στήριξη του κ. Παλιόπορτα ήταν έμπρακτη, νομίζω όποτε του ζητήθηκε ήταν στο πλάι σας έτσι;

«Ότι και να πω για το κο Παλιόπορτα είναι λίγο. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτούς τους αγώνες. Αν δεν υπήρχε η οικονομική και οχι μονο στήριξη του αυτή την στιγμή δε θα έκανα αυτές τις δηλώσεις. Αφιερωμένη σε αυτόν και μόνο και η εφετινή 3η θέση!»

Πιστεύεις ότι αν υπήρχε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα γινόταν καλύτερη πορεία από την ομάδα σας, τι μπορεί να αλλάξει τελικά στο IMG 7528βόλεϊ των Κυκλάδων;

«Ένα από τα σοβαρά θέματα που πρέπει να κοιτάξει η τοπική επιτροπή πετοσφαίρισης ειναι να κάνει πιο αναταγωνστικό και ελκυστικό το πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών όχι μόνο του ανδρικού. Άποψη μου είναι οτι η ΤΕ δεν είναι μόνο για να βγάζει πρόγραμμα και να ορίζει αγώνες. Πρέπει να ψάχνει και να βρίσκει τρόπους πως θα γίνονται περισσότερα παιχνίδια ανάμεσα στα σωματεία. Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα μα τα τα κόστη μετακινήσεων διαμονής είναι μεγάλα. Σωστό αλλά υπάρχουν οι Δήμοι των νησιών, οι τοπικοί φορείς καθώς και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που μπορούν να διαθέσουν κάποια κονδύλια ώστε να πραγματοποιούνται αντίστοιχες διοργανώσεις όπως έγινε εφέτος στην Νάξο στην κατηγορία των Κορασίδων.Σε κάθε κατηγορία όποια ομάδα έχει κλειστό γυμναστήριο να φιλοξενεί μια φάση – διοργάνωση. Πχ αυτό που έγινε στις κορασίδες στην Νάξο να γινόταν και στην Σύρο και στην Σαντορίνη. Ένα μίνι πρωτάθλημα σε 3 φάσεις / διοργανώσεις. Δε νομίζω ότι είναι κάτι το ανέφικτο. Επίσης σε κάποιες κατηγορίες που είναι λίγες οι ομάδες υπάρχει η λύση να γίνεται πρωτάθλημα 3 ή 4 γύρων ή μπορούμε να επαναφέρουμε τα playoff».

Γενικότερα κλείνοντας η χρονιά πια είναι τα θετικά που κρατάτε και τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;

«Αυτό που κρατάω την φετινή χρόνια ήταν η βελτίωση που έδειξε η ομάδα στα εφετινά μπαραζ με τα αντίστοιχα της Λήμνου καθώς και την αγωνιστική άνοδο,πρόοδο και βελτίωση κάποιων (συμ)παιχτών μου. Όσον αφορά το μελλον και την επομενη χρονια τα πάντα είναι πολύ ρευστά απ’ολες τις πλευρές προσωπική και ομαδική.όσον αφορά εμένα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ή θα ασχοληθώ με την προπονητική.Για το ομαδικό δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω αν θα υπάρξει συνέχεια στο Μέγα Αλέξανδρο ή σε κάποιο άλλο σύλλογο αθλητικό».

IMG 8041Στο τέλος μίας αγωνιστικής σεζόν συνηθίζεται να ευχαριστούμε τους αρωγούς της προσπάθειας. Ποιοι είναι αυτοί για τον Μέγα Αλέξανδρο;

«θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που υποστήριξαν την ομάδα κατά την διάρκεια της χρονιάς μέχρι και σήμερα οικονομικά, ηθικά, αγωνιστικά, υλικά. Τον πρόεδρο του ΑΟ Φοίνικα Σύρου Κο Παλιόπορτα καθώς και τα μέλη του ΔΣ τον γιατρό κο Ρούσσο και τον κο Ξαγοράρη. Την BlueStarFerriesκαι πιο συγκεκριμένα τον κο Σακέλλη καθώς και τον τοπικό πράκτορα της Κο Γαβιώτη για την ικανοποίηση του αιτήματος μας για παροχή έκπτωσης στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις καθώς επίσης για τη εξυπηρέτηση ως προς στην αναμονή του BlueStarPatmosτην Τρίτη 6/5 μέχρι να επιβιβαστούμε σε αυτό. Τον προπονητή του ΑΟ Φοίνικα Σύρου κο Ανδρεόπουλο καθώς και τους αθλητές Γιάννη Τακουρίδη, Δομένικο Μαραγκό και Σπύρο Βελούδη. Η συμμετοχή τους και η βοήθεια στους στις τελευταίες προπονήσεις ήταν πολύ σημαντική. Τον παλιό μου συναθλητή Βασίλη Πανδή ο οποίος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να με βοηθήσει προπονητικά σε αυτούς τους αγώνες. Τις επιχειρήσεις Περι…τίνος. ΑΙ Φρέρης, Βιοτεχνία Λουκουμιών «Κανακάρης» cyclades24 για την χορηγία τους στην δημιουργία 2ης εμφάνισης. Τους υπαλλήλους του Αθλητικού Κέντρου για την άψογη συνεργασία. Τον προπονητή του ΑΣΕ Νεωρίου Χρήστο Σκρέτα και τους αθλητές του καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στις προπονήσεις μας και τέλος τους (συμ)παίχτες μου που δεν μπόρεσαν να έρθουν μα πιο πολύ τους Σάββα, Γιώργο, Βαγγέλη, Διονύση, Θοδωρή, Κώστα και Βάκη που έλαβαν μέρος στην αποστολή και αγωνιστήκαμε σε αυτά τα μπαράζ».
Κλείνοντας θα ήθελα να μου κάνετε ένα σχόλιο για τις πορείες του Φοίνικα, Πανναξιακού και ΑΟ Θήρας

«Οι πορείες των κυκλαδίτικων ομάδων στις εθνικές κατηγορίες δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίες.Έχουν γίνει επενδύσεις σοβαρές στις ομάδες αυτές με πρωτοπορο και μπροστάρη τον ΑΟ Φοίνικα Συρου του Κου Παλιόπορτα.Έχουμε την τύχη να υπάρχουν σε αυτές τις ομάδες ονόματα τεράστια κεφάλαια που πρεπει να τα εκμεταλλευτεί η ΤΕ. Ο κος Ανδρεόπουλος στον ΑΟ Φοίνικα ς Σύρου, ο κος Κοβασιτς στον Πανναξιακό ΑΟΝ και η κα Μεμετζή στον ΑΟ Θήρας. Τα βιογραφικά τους και οι επιτυχίες τους μιλάνε από μόνα τους. Οφείλει η ΤΕ να τους προσεγγίσει να τους ακούσει και να ζητήσει την γνώμη τους».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων

Κέα – “Βρετανικός”: Από τo Μπέλφαστ στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων Πειραιά

Αντικείμενα από το ναυάγιο του «Βρετανικού» θα ανελκυστούν με σκοπό να εκτεθούν στο υπό κατασκευήν ίδρυμα – Για πρώτη φορά θα γίνει επιχείρηση σε τέτοιο βάθος

Μήλος – Σαρακήνικο: Όταν η φύση διψά για Δικαιοσύνη

Η κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου σε έναν από τους πιο εμβληματικούς φυσικούς σχηματισμούς της Μήλου ξεσηκώνει αντιδράσεις, καταγγελίες και έναν αγώνα για να σωθεί ό,τι δεν έχει ακόμα χαθεί.

Καθολική Εκκλησία: Το πρώτο παγκάρι με POS είναι γεγονός στην Αθήνα (video)

Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία - Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε (video)

Νάξος – Λαϊκή Συσπείρωση: Αντιδράσεις για το ΠΔ 129/2025, “Απαξιώνουν τις μικροϊδιοκτησίες στους οικισμούς”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου καταγγέλλει ότι με το νέο Προεδρικό Διάταγμα χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων χάνουν το δικαίωμα δόμησης, οδηγώντας σε συγκέντρωση γης στα χέρια λίγων

Πανελλαδικές 2025: Πότε ξεκινούν και ποιο το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Πανελλαδικές 2025: Η ημερομηνία που ξεκινούν και το πρόγραμμα με τα μαθήματα

Ακίνητα: Εως το 2026 η έκπτωση φόρου για τις δαπάνες ανακαίνισης

Το μπόνους σε ιδιοκτήτες είναι 3.200 ευρώ τον χρόνο για διάστημα πέντε ετών

Ακτοπλόοι: Μειώστε τον ΦΠΑ και φτιάξτε επιτέλους λιμάνια

Ακτοπλόοι: Σταθερά εισιτήρια παρά την πίεση – Ζητούν μείωση ΦΠΑ και λύσεις για λιμάνια και στόλο

Αμοργός – Πρωτομαγιά στα Θολάρια: Το χωριό που γίνεται σαλόνι… και “εξαφανίζει” πόρτες

Μια Πρωτομαγιά γεμάτη λουλούδια, γέλια, φαγητό και ένα παράξενο νυχτερινό έθιμο στα σοκάκια της Αμοργού: καρέκλες, τραπέζια και… εξώπορτες αλλάζουν θέση κάτω απ’ το φως του φεγγαριού.

Μύκονος: Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στο παλαιό λιμάνι

Αναβαθμίζεται ο χώρος του παλαιού λιμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση επιβατών κρουαζιέρας – Έκκληση για προσοχή στην κυκλοφορία πεζών και ΑμεΑ.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Νάξος – Μέλανες: Πρωτομαγιά με παραδοσιακό γλέντι

Την Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, η Νάξος γιορτάζει την άνοιξη με μουσική, χορό και γεύσεις στη σκιά του αρχαίου Κούρου.

Μ. Καπίρης: Ως “Κλοπή” χαρακτηρίζει το ΠΔ που απαγορεύει την οικοδόμηση σε μικρούς οικισμούς

Σφοδρή αντίδραση από τον περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Καπίρη για το ΠΔ που "παγώνει" την οικοδόμηση σε οικόπεδα ακόμα και εντός νόμιμων οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων