Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΣτεφάνου: Αυτό που καταφέραμε είναι άθλος

Στεφάνου: Αυτό που καταφέραμε είναι άθλος

|

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Πρωταθλητή Κυκλάδων Μέγα Αλέξανδρου, ο παίκτης – προπονητής της Συριανής ομάδας, Αντώνης Στεφάνου, μίλησε στο sportcyclades.gr για την ομάδα του, την πορεία της στους αγώνες μπαράζ, αλλά και γενικότερα για το βόλεϊ στις Κυκλάδες.

 

IMG 7409Προφίλ

Ποιος είναι όμως ο Μέγας Αλέξανδρος; Το 2005 ιδρύθηκε ο Σύλλογος Βορειοελλαδιτών Σύρου, τα μέλη του οποίου δημιούργησαν την ομάδα βόλεϊ, που λόγω της καταγωγής του συλλόγου δεν θα μπορούσε παρά αν φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το 2007 – 2008 το τμήμα βόλεϊ κατακτά το 1ο του πρωτάθλημα, αλλά μετά την επιτυχία του μένει για διάφορους λόγους ανενεργό. Την σεζόν 2011 – 2012 με πρωτοβουλία του Αντώνη Στεφάνου το τμήμα βόλεϊ του συλλόγου ενεργοποιείται ξανά και τις επόμενες δύο σεζόν (2012-2013 / 2013 – 2014). Στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα η ομάδα της Σύρου κατέκτησε την 3η θέση του Ι΄ομίλου, όπου το Ροδίων Άθλησις πήρε την 1η θέση και το εισιτήριο ανόδου για την Α2.

Ας αφήσουμε όμως τους προλόγους και ας μπούμε στην ουσία και στα όσα ενδιαφέροντα μας είπε ο Αντώνης Στεφάνου, ο οποίος θέλει να τονιστεί η μεγάλη συμβολή στην ομάδα από τον πρόεδρο του Φοίνικα Δημήτρη Παλιόπορτα και την BLUESTAR FERRIES, που ανέλαβαν τα έξοδα μετακίνησης της αποστολής στην Μυτιλήνη.

Πώς ήταν οι αγώνες στην Μυτιλήνη;

«Οι αγώνες και γενικότερα το το επίπεδο των ομάδων στα εφετινά μπαράζ ήταν πολύ καλύτερο, βελτιωμένο και υψηλότερο σε σύγκριση με πέρυσι στη Λήμνο. Αν εξαιρέσουμε την νεανική ομάδα του Ιωνικού Σάμου που θυμηθείτε αυτή την κουβέντα μου σε 2-3 χρόνια θα αποφέρει καρπούς η δουλειά που κάνει ο κος Μάρκου. Παρόλα ταύτα οι πιτσιρικάδες του ήταν αξιόμαχοι και δεν ήθελε και πολύ να κάνουν εκπλήξεις. Αυτό σε αγωνιστικό επίπεδο. Σε οργανωτικό η μέρα με τη νύχτα αντίστοιχα με την Λήμνο. Οι διοργανωτές δεν μας παρείχαν διατροφή μονάχα πρωινό, δεν έγινε καμία συνέντευξη τύπου,τα αποδυτήρια σε τραγική κατάσταση και αναγκαζόμασταν να φεύγουμε ιδρωμένοι για να κάνουμε ντους στο ξενοδοχείο».

IMG 7526Πόσο ευχαριστημένος είστε από την παρουσία του Μέγα Αλέξανδρου;

«Όσον αφορά την παρουσία της ομάδας μας πιστεύω κάναμε ένα βήμα παραπάνω απο πέρυσι ασχέτως αν κατακτήσαμε την 3η θέση. Περυσι ήταν 4 ομάδες φέτος 5 ομάδες. Άρα υπήρξε πρόοδος. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι και φάνηκε στο γήπεδο άσχετα αν δεν πήραμε αυτό που μπορούσαμε. Σε κάποια σετ παιχνιδιών αδικήσαμε τους εαυτούς μας θα μπορούσαμε να χαμε πάρει κάποιους πόντους. Δεν θα πώ ότι ήταν υπέρβαση αυτό που καταφέραμε αλλά μέσα σε 4 ημέρες να βγάλεις 4 παιχνίδια με μόλις 8 παίχτες είναι άθλος!!!!»

Για ακόμη μία φορά η στήριξη του κ. Παλιόπορτα ήταν έμπρακτη, νομίζω όποτε του ζητήθηκε ήταν στο πλάι σας έτσι;

«Ότι και να πω για το κο Παλιόπορτα είναι λίγο. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε αυτούς τους αγώνες. Αν δεν υπήρχε η οικονομική και οχι μονο στήριξη του αυτή την στιγμή δε θα έκανα αυτές τις δηλώσεις. Αφιερωμένη σε αυτόν και μόνο και η εφετινή 3η θέση!»

Πιστεύεις ότι αν υπήρχε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα θα γινόταν καλύτερη πορεία από την ομάδα σας, τι μπορεί να αλλάξει τελικά στο IMG 7528βόλεϊ των Κυκλάδων;

«Ένα από τα σοβαρά θέματα που πρέπει να κοιτάξει η τοπική επιτροπή πετοσφαίρισης ειναι να κάνει πιο αναταγωνστικό και ελκυστικό το πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών όχι μόνο του ανδρικού. Άποψη μου είναι οτι η ΤΕ δεν είναι μόνο για να βγάζει πρόγραμμα και να ορίζει αγώνες. Πρέπει να ψάχνει και να βρίσκει τρόπους πως θα γίνονται περισσότερα παιχνίδια ανάμεσα στα σωματεία. Θα ρωτήσει κάποιος εύλογα μα τα τα κόστη μετακινήσεων διαμονής είναι μεγάλα. Σωστό αλλά υπάρχουν οι Δήμοι των νησιών, οι τοπικοί φορείς καθώς και η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που μπορούν να διαθέσουν κάποια κονδύλια ώστε να πραγματοποιούνται αντίστοιχες διοργανώσεις όπως έγινε εφέτος στην Νάξο στην κατηγορία των Κορασίδων.Σε κάθε κατηγορία όποια ομάδα έχει κλειστό γυμναστήριο να φιλοξενεί μια φάση – διοργάνωση. Πχ αυτό που έγινε στις κορασίδες στην Νάξο να γινόταν και στην Σύρο και στην Σαντορίνη. Ένα μίνι πρωτάθλημα σε 3 φάσεις / διοργανώσεις. Δε νομίζω ότι είναι κάτι το ανέφικτο. Επίσης σε κάποιες κατηγορίες που είναι λίγες οι ομάδες υπάρχει η λύση να γίνεται πρωτάθλημα 3 ή 4 γύρων ή μπορούμε να επαναφέρουμε τα playoff».

Γενικότερα κλείνοντας η χρονιά πια είναι τα θετικά που κρατάτε και τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;

«Αυτό που κρατάω την φετινή χρόνια ήταν η βελτίωση που έδειξε η ομάδα στα εφετινά μπαραζ με τα αντίστοιχα της Λήμνου καθώς και την αγωνιστική άνοδο,πρόοδο και βελτίωση κάποιων (συμ)παιχτών μου. Όσον αφορά το μελλον και την επομενη χρονια τα πάντα είναι πολύ ρευστά απ’ολες τις πλευρές προσωπική και ομαδική.όσον αφορά εμένα δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι ή θα ασχοληθώ με την προπονητική.Για το ομαδικό δεν μπορώ να σας επιβεβαιώσω αν θα υπάρξει συνέχεια στο Μέγα Αλέξανδρο ή σε κάποιο άλλο σύλλογο αθλητικό».

IMG 8041Στο τέλος μίας αγωνιστικής σεζόν συνηθίζεται να ευχαριστούμε τους αρωγούς της προσπάθειας. Ποιοι είναι αυτοί για τον Μέγα Αλέξανδρο;

«θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που υποστήριξαν την ομάδα κατά την διάρκεια της χρονιάς μέχρι και σήμερα οικονομικά, ηθικά, αγωνιστικά, υλικά. Τον πρόεδρο του ΑΟ Φοίνικα Σύρου Κο Παλιόπορτα καθώς και τα μέλη του ΔΣ τον γιατρό κο Ρούσσο και τον κο Ξαγοράρη. Την BlueStarFerriesκαι πιο συγκεκριμένα τον κο Σακέλλη καθώς και τον τοπικό πράκτορα της Κο Γαβιώτη για την ικανοποίηση του αιτήματος μας για παροχή έκπτωσης στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις καθώς επίσης για τη εξυπηρέτηση ως προς στην αναμονή του BlueStarPatmosτην Τρίτη 6/5 μέχρι να επιβιβαστούμε σε αυτό. Τον προπονητή του ΑΟ Φοίνικα Σύρου κο Ανδρεόπουλο καθώς και τους αθλητές Γιάννη Τακουρίδη, Δομένικο Μαραγκό και Σπύρο Βελούδη. Η συμμετοχή τους και η βοήθεια στους στις τελευταίες προπονήσεις ήταν πολύ σημαντική. Τον παλιό μου συναθλητή Βασίλη Πανδή ο οποίος προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να με βοηθήσει προπονητικά σε αυτούς τους αγώνες. Τις επιχειρήσεις Περι…τίνος. ΑΙ Φρέρης, Βιοτεχνία Λουκουμιών «Κανακάρης» cyclades24 για την χορηγία τους στην δημιουργία 2ης εμφάνισης. Τους υπαλλήλους του Αθλητικού Κέντρου για την άψογη συνεργασία. Τον προπονητή του ΑΣΕ Νεωρίου Χρήστο Σκρέτα και τους αθλητές του καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στις προπονήσεις μας και τέλος τους (συμ)παίχτες μου που δεν μπόρεσαν να έρθουν μα πιο πολύ τους Σάββα, Γιώργο, Βαγγέλη, Διονύση, Θοδωρή, Κώστα και Βάκη που έλαβαν μέρος στην αποστολή και αγωνιστήκαμε σε αυτά τα μπαράζ».
Κλείνοντας θα ήθελα να μου κάνετε ένα σχόλιο για τις πορείες του Φοίνικα, Πανναξιακού και ΑΟ Θήρας

«Οι πορείες των κυκλαδίτικων ομάδων στις εθνικές κατηγορίες δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαίες.Έχουν γίνει επενδύσεις σοβαρές στις ομάδες αυτές με πρωτοπορο και μπροστάρη τον ΑΟ Φοίνικα Συρου του Κου Παλιόπορτα.Έχουμε την τύχη να υπάρχουν σε αυτές τις ομάδες ονόματα τεράστια κεφάλαια που πρεπει να τα εκμεταλλευτεί η ΤΕ. Ο κος Ανδρεόπουλος στον ΑΟ Φοίνικα ς Σύρου, ο κος Κοβασιτς στον Πανναξιακό ΑΟΝ και η κα Μεμετζή στον ΑΟ Θήρας. Τα βιογραφικά τους και οι επιτυχίες τους μιλάνε από μόνα τους. Οφείλει η ΤΕ να τους προσεγγίσει να τους ακούσει και να ζητήσει την γνώμη τους».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

20 χρόνια μνήμης για τον Μανώλη Μάκαρη – Το Φιλώτι τιμά, θυμάται και ανανεώνει την υπόσχεση

Ανακαινισμένα αποδυτήρια, συγκίνηση και ένας φιλικός αγώνας που εδώ και δύο δεκαετίες κρατά ζωντανή τη μνήμη του Εμμανουήλ Μάκαρη.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ καλεί τον κόσμο να «πάρει θέση» – Κυκλοφόρησαν οι κάρτες διαρκείας 2025-26

Η ομάδα της Νάξου ξεκινά το νέο της ταξίδι στη National League 2 και καλεί τους φιλάθλους να γίνουν ο «13ος παίκτης» μέσω της στήριξης με κάρτα διαρκείας.

Έκτακτη ενημέρωση για την ύδρευση στα Κουφονήσια – Εκτός λειτουργίας η μία Μονάδα Αφαλάτωσης

Πρόβλημα επάρκειας νερού το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Αυγούστου – Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης.

Αποκατάσταση του Ιερού Μονυδρίου Αγίων Τεσσαράκοντα στο Γλινάδο Νάξου

Με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ολοκληρώθηκε η στερέωση, ανακατασκευή και αποκατάσταση του ιστορικού μοναστηριακού συγκροτήματος – Τα θυρανοίξια στις 9 Αυγούστου από τον Μητροπολίτη Καλλίνικο.

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025: Μαγικές μουσικές βραδιές σε Μύκονο, Σίφνο και Νάξο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων διοργανώνει τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις στις 9 Αυγούστου, με το φως της πανσελήνου να αγκαλιάζει αρχαιολογικούς χώρους και σκηνές.

Η Νάξος στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού – Παρουσίαση και ανοιχτή συζήτηση από τον Σύλλογο Μονιατών «Η Τέχνη»

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, στον Άγιο Δημήτριο, μια αρχαιολογική βραδιά αφιερωμένη στον ρόλο της Νάξου στην προϊστορία της Ελλάδας.

Νάξος – “ΑΝΕΤΕΙΛΕΝ ΜΕΝ Α ΣΕΛΛΑΝΑ”: Βραδιά Πανσελήνου στο Αρχαίο Ιερό των Υρίων

Το Σάββατο 9 Αυγούστου, η Νάξος υποδέχεται την αυγουστιάτικη πανσέληνο με μια μοναδική μουσική και ποιητική διαδρομή στο Ιερό των Υρίων.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Την Τρίτη 5 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον Βασίλη Σταμ. Βαλληνδρά

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου, στη Χώρα Νάξου, στις 14:00