Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΣοκ... 74 νεκροί, 187 τραυματίες από τη φονική φωτιά στο Μάτι (video)

Σοκ… 74 νεκροί, 187 τραυματίες από τη φονική φωτιά στο Μάτι (video)

|

Και η καταμέτρηση από την βραδιά κόλασης στην Ανατολική Αττική (Μάτι – Νέο Βουτζά) καλά κρατεί: 74 νεκροί και 187 τραυματίες όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η Πυροσβεστική υπηρεσία και δεν υπολογίζονται ακόμη οι αγνοούμενοι 

Δραματικά ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών, καθώς όπως έγινε γνωστό επισήμως, τα θύματα ανέρχονται σε 74.  Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 74 και οι τραυματίες σε 187, 164 ενήλικες και 23 παιδιά.  Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες σπίτι σπίτι πλέον, από τους διασώστες του Ερυθρού Σταυρού. 

Καθώς στα σπίτια της περιοχής διέμεναν αρκετοί ηλικιωμένοι, πολλοί εκ των οποίων φιλοξενούσαν τα εγγόνια τους, υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί και να μην πρόλαβαν να αντιδράσουν και να τους κύκλωσε τη φωτιά. 

Οι νεκροί από την πυρκαγιά έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τους 60, δήλωνε νωρίτερα ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, σημειώνοντας πως συνεχίζονται οι έρευνες στις πληγείσες περιοχές. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς για τον αριθμό των αγνοουμένων, τόνισε πως δεν μπορεί να προβεί σε κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση, καθώς είναι δύσκολη και η ταυτοποίηση των θυμάτων. Κάλεσε, δε, όσους αναζητούν άτομα που αγνοούνται, να επικοινωνούν με το 199.

Εν τω μεταξύ, απόλυτη σύγχυση επικρατεί ως προς τον αριθμό των αγνοουμένων. Κάποιοι τους υπολογίζουν σε 100, ωστόσο και πάλι αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο. Επίσημη καταγραφή δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Η πυροσβεστική έχει ζητήσει όποιος θέλει να δηλώσει κάποιον ως αγνοούμενο να επικοινωνεί στο 199. 

Πολλοί πολίτες, συγγενείς και φίλοι που ψάχνουν τους δικούς τους ανθρώπους καλούσαν σε νοσοκομεία, αστυνομία και άλλες αρχές για να δηλώσουν αγνοούμενους με αποτέλεσμα να προκληθεί σύγχυση και να μην υπάρχουν συγκεντρωμένα στοιχεία για όλους όσοι αγνοούνται.  Μια εφαρμογή φιλοξενεί φωτογραφίες κάποιων εκ των αγνοουμένων, ενώ πολλές είναι και οι εκκλήσεις μέσω των social media. 

Την ίδια ώρα εκτιμάται ότι περί τα 1.000 σπίτια έχουν καεί, και 300 αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί. 

Με πληροφορίες (και video) από την ιστοσελίδα iefimerida.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Μάρκος Καφούρος στην Κύθνο για τον Δεκαπενταύγουστο και συναντήσεις με φορείς του νησιού

Θρησκευτικές εκδηλώσεις, επαφές με τη Δημοτική Αρχή και επισκέψεις σε τοπικές παραγωγικές μονάδες – Στο επίκεντρο τα θέματα ακτοπλοΐας, υγείας και πρωτογενούς τομέα.

Μίκης Θεοδωράκης: «Μια Θάλασσα Μουσικής» στην πλατεία Τριπόδων

Μουσικοχορευτική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Νέων Τριπόδων, στο πλαίσιο του Έτους Μίκη Θεοδωράκη.

Στήριξη στους εκπαιδευτικούς: Ο Δήμος Θήρας αναζητά ξανά στέγη για τους δασκάλους και καθηγητές

Για 3η χρονιά Δήμος, Ένωση Γονέων και ΕΛΜΕ Θήρας ενώνουν δυνάμεις ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς στη Σαντορίνη.

Συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής για το «Πράσινο Σημείο» στη Νάουσα Πάρου

Ο Δήμος Πάρου υπερασπίστηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το έργο που στοχεύει στη βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιστοποιήσεις καταλληλότητας για 8 παιδικές χαρές σε Νάξο και Μικρές Κυκλάδες

Με απευθείας ανάθεση σε εξειδικευμένη εταιρεία προχωρά ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης των παιδικών χαρών σε Νάξο, Φιλώτι, Απείρανθο, Κουφονήσι και άλλες κοινότητες.

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.

Η Solana ανακάμπτει δυναμικά! Τελευταία ανάλυση αγοράς και ευκαιρίες εξόρυξης cloud υψηλής απόδοσης

Λόγω της συνολικής ανάκαμψης της αγοράς και της αυξημένης δραστηριότητας στο on-chain οικοσύστημα, η τιμή του SOL αυξήθηκε κατά 12% σε μόλις μία εβδομάδα, πλησιάζοντας σταθερά το ιστορικό υψηλό του

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Μεγάλη τουριστική επένδυση στις Κολυμπήθρες Πάρου από την ΕΚΤΕΡ

Πεντάστερο ξενοδοχείο, τουριστικές κατοικίες και glamping σε έκταση 328 στρεμμάτων – Επένδυση 53 εκατ. ευρώ με τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο, δράση για καλό σκοπό (αεροδιακομιδές) – δείτε video

Μεγάλη επιτυχία το 2ο HELI PARTY στη Σίφνο – 1300 άτομα στηρίζουν τον ιερό σκοπό (δείτε video)

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.