Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςSky Express: Ήρθαμε στο νησί γιατί πιστέψαμε στην δυναμική της Νάξου

Sky Express: Ήρθαμε στο νησί γιατί πιστέψαμε στην δυναμική της Νάξου

|

Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Sky Express Θεόδωρος Κροκίδας μιλάμε στην εφημερίδα «Κυκλαδική» για τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία να έρθει στη Νάξο και αναλύει τα α σχέδια του για τη νέα χρονιά σημειώνοντας ότι «θα έχουμε δύο δρομολόγια την ημέρα» 

Πριν λίγο καιρό η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS έκλεισε ένα χρόνο παρουσίας και δραστηριότητας στα αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου και φυσικά και τη Νάξο. Για την χρονιά που πέρασε, το σήμερα αλλά και το αύριο της αεροπορικής αυτής εταιρείας, αλλά και την επαναστατική πολιτική εκπτώσεων και προσφορών που έκαναν προσιτό το αεροπλάνο στη Νάξο και τα άλλα νησιά, μίλησε στην εφημερίδα «Κυκλαδική» και στον Παναγιώτη Καρανίκα, ο Θεόδωρος Κροκίδας πρόεδρος της  SKY EXPRESS…. 
Διαβάστε τι είπε… 

Θα ήθελα να μου πείτε πως βλέπετε να προχωράει το επιχειρηματικό σας βήμα, το οποίο είναι όπως και να το κάνουμε, ένα τολμηρό βήμα, να αναλάβετε την μεταφορά από αέρος των νησιωτών.
Θεόδωρος Κροκίδας: Xαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί πρέπει να απαντηθεί  και να το μάθει η κοινωνία της Νάξου. Η SKY EXPRESS ήρθε στη Νάξο γιατί πιστεύει στην δυναμική αυτού του νησιού. Αλλά η αλήθεια είναι  ότι, μέχρι τον Οκτώβρη του ‘16 ο Ναξιώτης κατά την άποψη μας, δεν ήξερε ότι υπάρχει αεροπλάνο στο νησί, γιατί οι θέσεις ήταν ελάχιστες. Η SKY άλλαξε τα δεδομένα, έφερε μεγαλύτερα αεροπλάνα και πρόσφερε  περισσότερες θέσεις, Ετσι σιγά-σιγά βλέπουμε ο Ναξιώτης να βάζει στην κουλτούρα του, στην ταξιδιωτική του εμπειρία και το αεροπλάνο μέσα . Αυτό βέβαια το βλέπει στο τέλος και στο πορτοφόλι του, γιατί μέσα από τις ανταγωνιστικές τιμές , πετυχαίνει μικρότερο κόστος ταξιδιού.

Συμφωνώ ότι  μέχρι τον Οκτώβρη του ’16, οι τιμές ήταν στα ύψη, ήταν σχεδόν απαγορευτική η μεταφορά από αέρος  ειδικά σε τέτοιες εποχές οι οποίες είναι δύσκολες για κάθε πορτοφόλι. Πως καταφέρατε εσείς να ρίξετε τόσο πολύ τις τιμές , ούτως ώστε να γίνει  το αεροπορικό ταξίδι ανταγωνιστικό ενός καραβιού;  Τόσο καιρό μας έλεγαν περί καυσίμων, περί μικρών αεροδρομίων, περί μικρών αεροπλάνων.
Θ.Κ.: Τώρα το αεροδρόμιο εάν είναι μικρό εάν είναι μεγάλο, είναι μία άλλη ιστορία, δε θα ήθελα να μπω σε αυτή την κουβέντα, υπάρχουν θεσμικοί φορείς οι οποίοι είναι αξιόλογοι και μπορούν να εκτιμήσουν εάν πρέπει να γίνει μεγαλύτερο αεροδρόμιο κλπ..  Εμείς ήρθαμε στο νησί γιατί, όπως είπα, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια δυναμική σε αυτό το νησί. Τώρα ότι εμείς μειώσαμε τις τιμές είναι το βασικό επακόλουθο του ανταγωνισμού. Αναγκάσαμε και τον ανταγωνιστή μας να μικρύνει  τις τιμές. Οπότε λοιπόν το κέρδος για τον ταξιδιώτη, για τον Ναξιώτη, για τον επισκέπτη της Νάξου είναι πολύ μεγάλο σε αυτή την φάση.

Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί;
Θ.Κ.: Η πολιτική μας θα συνεχιστεί μέσα στα πλαίσια που μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές  μέσα από μια οικονομικά εύρωστη  SKY EXPRESS

Τώρα βέβαια στις γιορτές υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εισιτήρια,  υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον; Θα υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια;
Θ.Κ.: Από την πορεία της SKY EXPRESS στο νησί  είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, γιατί την περίοδο των γιορτών , όπως βλέπετε, υπάρχει μία μεγαλύτερη  κινητικότητα. Πραγματικά βλέπουμε καλύτερες πληρότητες . Εκείνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι η SKY την Νάξο δεν θα την αφήσει , θα συνεχίζει να πετάει στην Νάξο και ειδικότερα από τον Ιούνιο μήνα, θα πετάμε δύο φορές την μέρα επτά μέρες την εβδομάδα.

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και πάρα πολύ θετικό, γιατί σίγουρα θα αυξηθεί η κίνηση και θα μεγαλώσει και την ανάγκη, οι θεσμικοί φορείς, όπως είπατε, να μεγαλώσουν τον διάδρομο μάλλον προσγείωσης – απογείωσης.
Θ.Κ.  Εμείς προσφέραμε τις θέσεις , από κει και πέρα οι επαγγελματίες του νησιού μαζί με τους θεσμικούς φορείς , ας βρούνε εκείνοι τον κατάλληλο τρόπο να μεγαλώσουν το αεροδρόμιο.

Δύο λόγια για το ερχόμενο καλοκαίρι, πέρα από τα δυο δρομολόγια, τι ακριβώς έχει κατά νου η SKY EXPRESS, όχι μόνο για την Νάξο αλλά γενικότερα για το Αιγαίο
Θ.Κ.:  Κοιτάξτε η SKY EXPRESS το 2017 θα κλείσει με πτήσεις πάνω από 15.000. Το 2018 προγραμματίζουμε να κάνουμε  πτήσεις πάνω από τις 20.000. Έχετε υπόψη σας ότι εμείς πετάμε σε 30 νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς

Και δύσκολους προορισμούς…
Θεόδωρος Κροκίδας:  Και δύσκολους προορισμούς. Όπου πάμε το κατανοούν οι κοινωνίες, ότι εμείς ήμασταν η αιτία που έχουνε ανταγωνιστικές τιμές, σε αυτά τα νησιά. Το κατανοεί η κοινωνία, μας εμπιστεύεται και ταξιδεύει μαζί μας.

Και κάτι προσωπικό. Πως θα περάσετε τις γιορτές;
Θεόδωρος Κροκίδας:  Προσωπικά θα περάσω τις γιορτές παρακολουθώντας τους άλλους να ταξιδεύουν .


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Σύρος – Νοσοκομείο: Ενίσχυση με τέσσερις νέους ειδικευόμενους γιατρούς

Η άφιξη τεσσάρων νέων ειδικευόμενων ιατρών ενισχύει τις κλινικές του Νοσοκομείου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του στη στήριξη της Δημόσιας Υγείας στις Κυκλάδες.

Καφηρέας: Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης

Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης στο ακρωτήριο Καφηρέα

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ο Παναγιώτης Ψαρράς στη Μικτή Ομάδα Νήσων, υπερηφάνεια για τη Νάξο

Με το βλέμμα στο μέλλον, ο νεαρός αθλητής ξεχωρίζει και εκπροσωπεί επάξια τον Πανναξιακό και τη Νάξο στους Περιφερειακούς Αγώνες της ΕΟΚ.

Κεφαλοτύρι Νάξου Πιτταρά: Ένα τυρί-σύμβολο παράδοσης και γεύσης

Με συνταγή που διασώζεται από την προηγούμενη χιλιετία, το κεφαλοτύρι Πιτταρά ωριμάζει για 12 μήνες και αναδεικνύει τη Νάξο ως γαστρονομικό θησαυρό.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών