Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςSky Express: Ήρθαμε στο νησί γιατί πιστέψαμε στην δυναμική της Νάξου

Sky Express: Ήρθαμε στο νησί γιατί πιστέψαμε στην δυναμική της Νάξου

|

Ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Sky Express Θεόδωρος Κροκίδας μιλάμε στην εφημερίδα «Κυκλαδική» για τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία να έρθει στη Νάξο και αναλύει τα α σχέδια του για τη νέα χρονιά σημειώνοντας ότι «θα έχουμε δύο δρομολόγια την ημέρα» 

Πριν λίγο καιρό η αεροπορική εταιρεία SKY EXPRESS έκλεισε ένα χρόνο παρουσίας και δραστηριότητας στα αεροδρόμια των νησιών του Αιγαίου και φυσικά και τη Νάξο. Για την χρονιά που πέρασε, το σήμερα αλλά και το αύριο της αεροπορικής αυτής εταιρείας, αλλά και την επαναστατική πολιτική εκπτώσεων και προσφορών που έκαναν προσιτό το αεροπλάνο στη Νάξο και τα άλλα νησιά, μίλησε στην εφημερίδα «Κυκλαδική» και στον Παναγιώτη Καρανίκα, ο Θεόδωρος Κροκίδας πρόεδρος της  SKY EXPRESS…. 
Διαβάστε τι είπε… 

Θα ήθελα να μου πείτε πως βλέπετε να προχωράει το επιχειρηματικό σας βήμα, το οποίο είναι όπως και να το κάνουμε, ένα τολμηρό βήμα, να αναλάβετε την μεταφορά από αέρος των νησιωτών.
Θεόδωρος Κροκίδας: Xαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση, γιατί πρέπει να απαντηθεί  και να το μάθει η κοινωνία της Νάξου. Η SKY EXPRESS ήρθε στη Νάξο γιατί πιστεύει στην δυναμική αυτού του νησιού. Αλλά η αλήθεια είναι  ότι, μέχρι τον Οκτώβρη του ‘16 ο Ναξιώτης κατά την άποψη μας, δεν ήξερε ότι υπάρχει αεροπλάνο στο νησί, γιατί οι θέσεις ήταν ελάχιστες. Η SKY άλλαξε τα δεδομένα, έφερε μεγαλύτερα αεροπλάνα και πρόσφερε  περισσότερες θέσεις, Ετσι σιγά-σιγά βλέπουμε ο Ναξιώτης να βάζει στην κουλτούρα του, στην ταξιδιωτική του εμπειρία και το αεροπλάνο μέσα . Αυτό βέβαια το βλέπει στο τέλος και στο πορτοφόλι του, γιατί μέσα από τις ανταγωνιστικές τιμές , πετυχαίνει μικρότερο κόστος ταξιδιού.

Συμφωνώ ότι  μέχρι τον Οκτώβρη του ’16, οι τιμές ήταν στα ύψη, ήταν σχεδόν απαγορευτική η μεταφορά από αέρος  ειδικά σε τέτοιες εποχές οι οποίες είναι δύσκολες για κάθε πορτοφόλι. Πως καταφέρατε εσείς να ρίξετε τόσο πολύ τις τιμές , ούτως ώστε να γίνει  το αεροπορικό ταξίδι ανταγωνιστικό ενός καραβιού;  Τόσο καιρό μας έλεγαν περί καυσίμων, περί μικρών αεροδρομίων, περί μικρών αεροπλάνων.
Θ.Κ.: Τώρα το αεροδρόμιο εάν είναι μικρό εάν είναι μεγάλο, είναι μία άλλη ιστορία, δε θα ήθελα να μπω σε αυτή την κουβέντα, υπάρχουν θεσμικοί φορείς οι οποίοι είναι αξιόλογοι και μπορούν να εκτιμήσουν εάν πρέπει να γίνει μεγαλύτερο αεροδρόμιο κλπ..  Εμείς ήρθαμε στο νησί γιατί, όπως είπα, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια δυναμική σε αυτό το νησί. Τώρα ότι εμείς μειώσαμε τις τιμές είναι το βασικό επακόλουθο του ανταγωνισμού. Αναγκάσαμε και τον ανταγωνιστή μας να μικρύνει  τις τιμές. Οπότε λοιπόν το κέρδος για τον ταξιδιώτη, για τον Ναξιώτη, για τον επισκέπτη της Νάξου είναι πολύ μεγάλο σε αυτή την φάση.

Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί;
Θ.Κ.: Η πολιτική μας θα συνεχιστεί μέσα στα πλαίσια που μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές  μέσα από μια οικονομικά εύρωστη  SKY EXPRESS

Τώρα βέβαια στις γιορτές υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εισιτήρια,  υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον; Θα υπάρχουν περισσότερα δρομολόγια;
Θ.Κ.: Από την πορεία της SKY EXPRESS στο νησί  είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, γιατί την περίοδο των γιορτών , όπως βλέπετε, υπάρχει μία μεγαλύτερη  κινητικότητα. Πραγματικά βλέπουμε καλύτερες πληρότητες . Εκείνο που θα ήθελα να σας πω είναι ότι η SKY την Νάξο δεν θα την αφήσει , θα συνεχίζει να πετάει στην Νάξο και ειδικότερα από τον Ιούνιο μήνα, θα πετάμε δύο φορές την μέρα επτά μέρες την εβδομάδα.

Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και πάρα πολύ θετικό, γιατί σίγουρα θα αυξηθεί η κίνηση και θα μεγαλώσει και την ανάγκη, οι θεσμικοί φορείς, όπως είπατε, να μεγαλώσουν τον διάδρομο μάλλον προσγείωσης – απογείωσης.
Θ.Κ.  Εμείς προσφέραμε τις θέσεις , από κει και πέρα οι επαγγελματίες του νησιού μαζί με τους θεσμικούς φορείς , ας βρούνε εκείνοι τον κατάλληλο τρόπο να μεγαλώσουν το αεροδρόμιο.

Δύο λόγια για το ερχόμενο καλοκαίρι, πέρα από τα δυο δρομολόγια, τι ακριβώς έχει κατά νου η SKY EXPRESS, όχι μόνο για την Νάξο αλλά γενικότερα για το Αιγαίο
Θ.Κ.:  Κοιτάξτε η SKY EXPRESS το 2017 θα κλείσει με πτήσεις πάνω από 15.000. Το 2018 προγραμματίζουμε να κάνουμε  πτήσεις πάνω από τις 20.000. Έχετε υπόψη σας ότι εμείς πετάμε σε 30 νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς

Και δύσκολους προορισμούς…
Θεόδωρος Κροκίδας:  Και δύσκολους προορισμούς. Όπου πάμε το κατανοούν οι κοινωνίες, ότι εμείς ήμασταν η αιτία που έχουνε ανταγωνιστικές τιμές, σε αυτά τα νησιά. Το κατανοεί η κοινωνία, μας εμπιστεύεται και ταξιδεύει μαζί μας.

Και κάτι προσωπικό. Πως θα περάσετε τις γιορτές;
Θεόδωρος Κροκίδας:  Προσωπικά θα περάσω τις γιορτές παρακολουθώντας τους άλλους να ταξιδεύουν .


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη μνήμη του Μανόλη Φακίνου, Προέδρου της Κεραμωτής

Θλίψη στη Νάξο για τον αιφνίδιο θάνατο του Μανόλη Φακίνου – Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νάξος: Ο «Πραματευτής» επιστρέφει – για καλό σκοπό- στο πανηγύρι της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής αναβιώνει για τρίτη χρονιά τον θεσμό του πραματευτή, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Σαντορίνη: Στρώμα ηφαιστειακής τέφρας πάχους 200 μέτρων ανακαλύφθηκε στον βυθό – Προέρχεται από την Κω!

Διεθνής αποστολή με ελληνική συμμετοχή έφερε στο φως μια άγνωστη πτυχή της προϊστορίας του Αιγαίου, αποκαλύπτοντας τις αθέατες συνέπειες μιας κολοσσιαίας έκρηξης.

Ρόσα Ροϊσινμπλίτ: Πέθανε η «γιαγιά της Πλατείας Μαΐου» που δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται

Η εμβληματική μορφή των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου» αφιέρωσε τη ζωή της στην αποκάλυψη της αλήθειας για τους «εξαφανισμένους» και τα παιδιά τους.

Κέα 2025: Έρχεται το 2ο Τουρνουά Μπάσκετ 3×3

Τουρνουά 3×3 στην Κορησσία, 13–14 Σεπτεμβρίου, έναρξη 17:30 • Δηλώσεις συμμετοχής: 6979479851

Γ. Χατζημάρκος: «Καλορίζικη η μείωση φόρων – Καλορίζικος ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, μόλις ένα 24ωρο μετά το εξιτήριο από το Νοσοκομείο, επανήλθε δυναμικά στη ΔΕΘ, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας.

Πανσέληνος – Το «ματωμένο φεγγάρι» της Κυριακής: Η ολική έκλειψη Σελήνης ορατή σήμερα και στην Ελλάδα

Σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό της 7ης Σεπτεμβρίου – Γιατί η Σελήνη βάφεται κόκκινη και πότε κορυφώνεται η έκλειψη.

Πράσινος μετασχηματισμός στην ακτοπλοΐα με πάνω από 1 δισ. ευρώ, τι ισχύει στις άγονες γραμμές

Νέες ναυπηγήσεις, ενεργειακές αναβαθμίσεις και σταθερά δρομολόγια στις άγονες γραμμές αλλάζουν το τοπίο των θαλάσσιων μεταφορών.

Τι τρώμε σήμερα; Ματσάτα Φολεγάνδρου με κιμά και μυζήθρα

Η παραδοσιακή συνταγή του νησιού αποκτά νέα διάσταση με μια πλούσια σάλτσα κιμά και το άρωμα της μυζήθρας.

Σαντορίνη – Santo Wines: Ο τρύγος του 2025 δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι

Μια δύσκολη χρονιά για τον αμπελώνα του νησιού, που δεν αποτυπώνεται σε τόνους αλλά στη δύναμη των παραγωγών να συνεχίσουν.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.