Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΙστορίες+πλεύση – Λειψοί: Το νησί της καρδιάς μας... (foto)

+πλεύση – Λειψοί: Το νησί της καρδιάς μας… (foto)

|

Η νέα θεατρική ομάδα των Λειψών, «απάντησε» στην προσφορά των μελών της +πλεύσης με μία παράσταση με δικά τους σκηνικά, κουστούμια, μουσική και πάνω από δέκα (10) ηθοποιούς – Επισκίασε την εξαιρετική δουλειά που έκαναν οι γιατροί και άλλοι εθελοντές της στο πλαίσιο του Διάπλου 2019 (φωτογραφίες) 

Όταν μπήκαμε σε σχηματισμό στο λιμάνι των Λειψών, με την καμπάνα της εκκλησίας να μας υποδέχεται, παρά τον κακό καιρό που επικρατούσε μέχρι λίγη ώρα νωρίτερα, οι κάτοικοι και τα παιδιά του νησιού μας περίμεναν στον ντόκο και για μία ακόμη χρονιά μας εντυπωσίασαν με την υποδοχή που είχαν οργανώσει.

Κεράσματα και λουλούδια, ποιήματα και χοροί με παραδοσιακές φορεσιές και κυρίως τα ζεστά τους χαμόγελα διέγραψαν αμέσως την κούραση από την αντίξοη θαλάσσια πλεύση που είχε προηγηθεί. Οι γιατροί και οι βοηθοί τους αμέσως μετά την υποδοχή έπιασαν αμέσως δουλειά, έστησαν τα ιατρεία της ομάδας και το απόγευμα ξεκίνησαν να δέχονται τους κατοίκους.

Η προσέλευση του κόσμου και φέτος ήταν μεγάλη και η παρουσία μας αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά καθοριστική για την παροχή εξειδικευμένων εξετάσεων. Τα ιατρεία λειτούργησαν και την επόμενη ημέρα από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι, καθώς οι κάτοικοι των Λειψών συνέχισαν να προσέρχονται σε μεγάλους αριθμούς.

Μέχρι το τέλος της προγραμματισμένης λειτουργίας τους, είχαν υποδεχθεί συνολικά 180 άτομα στα οποία προσέφεραν 386 εξετάσεις, αναλυτικά:

– ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 19

– ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ 65

– ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ 14

– ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 17

– ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ 41

– ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ 97

– ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ 42

– ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ – ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 3

– ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ 8

– ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ 30

– ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ 18

– ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑ 2

– ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ 30

Η ομάδα λήψης δειγμάτων αίματος ξεκίνησε και αυτή την δική της δουλειά το πρωί της Δεύτερης ημέρας και οι επιδόσεις της ήταν εντυπωσιακές.

Ελήφθησαν 89 δείγματα για να πραγματοποιηθούν ισάριθμα γενικά πακέτα ανάλυσης και μαζί τους:

– 23 PSA

– 31 TSH, FT4, T3

– 26 Γλυκοζυλιωμένη

Οι εκδηλώσεις που είχε οργανώσει η +πλευση ξεκίνησαν το απόγευμα της πρώτης ημέρας από το πνευματικό κέντρο. Η +πλευση διοργάνωσε παράσταση θεάτρου σκιών, σε μία αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο και κυρίως από παιδιά και γέλια.

Αυτή την χρονιά ωστόσο, οι Λειψοί «απάντησαν» με την δική τους εκδήλωση για εμάς, αποδεικνύοντας πόσο ενεργοί και φρέσκοι δημιουργικά είναι οι κάτοικοί τους.

Η νέα θεατρική ομάδα του νησιού παρουσίασε απόσπασμα της δικής της θεατρικής παράστασης και ακολούθησε χορός με παραδοσιακή μουσική, τον οποίο απολαύσαμε αγκαλιασμένοι κάτοικοι και εθελοντές.

Το βράδυ ολοκληρώθηκε με το γεύμα που μας παρέθεσε ο Δήμος, πριν ξεκουραστούμε λίγες ώρες ενόψει των ιατρείων και δράσεων της επόμενης ημέρας. Το επόμενο πρωί, στο Δημοτικό του νησιού οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με εικαστικό εργαστήρι για τους μαθητές και συνεχίστηκαν με παιχνίδι για την διατροφή από την διατροφολόγο – διαιτολόγο της +πλευσης.

Τέλος, παραδόθηκαν στα σχολεία ο ηλεκτρονικός και εκπαιδευτικός εξοπλισμός και τα αναλώσιμα που η +πλευση προσέφερε στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, με την ευγενική χορηγία της Stoiximan.

Νωρίς το απόγευμα, εθελοντές και εξοπλισμός βρίσκονταν στα φουσκωτά, προκειμένου να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τον επόμενο προορισμό.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της +πλεύσης: (www.symplefsi.org)  Photo credits: Archive Visual Storytellers – Wedding Photography & Cinematography


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στέφανος Γκίκας: “Δύο νέες αφαλατώσεις στη Νάξο, Το λιμάνι προχωρά, η Αγία Άννα βάση για τα Πράσινα Πλοία” (video)

Σε συνέντευξη στον Γιάννη Βλαχάκη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανοίγει τον φάκελο «Κυκλάδες»: από τη λειψυδρία και τις περιβαλλοντικές μελέτες, μέχρι τα Greco Islands, το φράγμα Τσικαλαριού και τα πλοία μηδενικών ρύπων που έρχονται με βάση τη Νάξο.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Νάξος – Ο Προφήτης Ηλίας της Αγοράς: Μια ζωγραφιά-μαρτυρία του Ρέγκου και ένα βήμα για την αποκατάσταση

Ο ιστορικός ναός στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, μέσα από τα μάτια του Πολύκλειτου Ρέγκου, ετοιμάζεται να ανακτήσει την παλιά του αίγλη με τη νέα προγραμματική σύμβαση αποκατάστασης

Ιταλία: H Naxos Beach Soccer στη Σικελία γράφει ιστορία

Άνοδος στην Poule Scudetto για τους Σικελούς

Naxos: Το άλογο που θριάμβευσε στη Μαδρίτη

Ο Naxos, το άλογο που φέρει το όνομα της Νάξου, κατέκτησε το Gran Premio Claudio Carudel στη Μαδρίτη, χαρίζοντας δόξα στο όνομά μας

Αμοργός: Τα 3Μ Live στο εστιατόριο “Askas”, ρεμπέτικα, νησιώτικα και γλέντι μέχρι αργά!

Μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη μουσική, ψητά στη σούβλα και μεζέδες για όλα τα γούστα, την Κυριακή 20/7 στις 21:00, δίπλα στο Aegiali Camping στην Αιγιάλη.

Μια συνάντηση ψυχής στη Νάξο: Όταν ο Μύλος 360 και το Antamoma συνομιλούν με το πνεύμα του ELaiolithos

Στη Νάξο της ουσίας και των αξιών, η αυθεντικότητα βρίσκει έκφραση μέσα από έναν ανεμόμυλο, μια γεύση, μια φιλοσοφία. Μια διαδρομή πέρα από τον τουρισμό, στον ρυθμό του τόπου.

Σαουδική Αραβία: Έσβησε ο “κοιμώμενος πρίγκιπας” μετά από 19 χρόνια σε κώμα

Ο Αλ-Ουαλίντ μπιν Χαλίντ Αλ-Σαούντ πέθανε σε ηλικία 36 ετών – Συγκινεί η ανάρτηση του πατέρα του

Μύκονος: Εντοπίστηκαν 26 παράτυποι μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής

Επιχείρηση του Λιμενικού με την εμπλοκή Ειδικών Δυνάμεων – Ο 28χρονος Σύρος που υπέδειξε το σημείο αποβίβασης από ιστιοφόρο

Αργεντινή: Νιούελς Ολντ Μπόις – Μπάνφιλντ και «μιλάει» η έδρα στο 2.15

Με ψυχολογία η Νιούελς μετά την ανατροπή της πρεμιέρας – Αδύναμη εκτός έδρας η Μπάνφιλντ, στο 2.15 ο άσος

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων