Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΙστορίες+πλεύση - Ηρακλειά: Νιώθουμε σαν το σπίτι μας ...

+πλεύση – Ηρακλειά: Νιώθουμε σαν το σπίτι μας …

|

Χαμόγελα.. Σαν το σπίτι τους ένιωσαν οι εθελοντές της “+πλεύσης” όταν έφτασαν το Σάββατο στην Ηρακλειά – οι εξετάσεις που έγιναν, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια και η δωρεά των pillars για το λιμάνι του νησιού στις  Μικρές Κυκλάδες 

Ήταν ανάγκη και οι εθελοντές της +πλευσης για μία ακόμη φορά προσέφεραν ακόμη και κατ’ οίκον φροντίδα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλων των κατοίκων του νησιού, στο πλαίσιο του Διάπλου 2019.

Ο καιρός όταν βγαίναμε στη θάλασσα για την Ηρακλειά προσφερόταν για μία ευχάριστη διαδρομή και τον απολαύσαμε πραγματικά.

Φτάνοντας ανοιχτά της Ηρακλειάς, τα φουσκωτά και οι εθελοντές της +πλευσης ετοιμάστηκαν για μία ακόμη εξαιρετική υποδοχή και οι φίλοι μας στο νησί δεν μας απογοήτευσαν.

Βεγγαλικά και καπνογόνα, αγκαλιές και κεράσματα, τα παιδιά με τις ζωγραφιές τους, επαναβεβαίωσαν την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε με την Ηρακλειά.

Σε ανταπόδοση, τους προσφέραμε νέες υποδομές για να φιλοξενούν μαζί με εμάς και δεκάδες άλλα σκάφη όλο τον χρόνο ειδικά στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, δύο σύγχρονα pillars στο λιμάνι με την ευγενική χορηγία της Stoiximan, βελτιώνοντας την δυνατότητα του νησιού να υποδέχεται σκάφη.

Αφού στήθηκε ο εξοπλισμός στους χώρους που θα λειτουργούσαν τα ιατρεία της +πλευσης την επόμενη ημέρα, οι εθελοντές απόλαυσαν το δείπνο που τους προσέφερε η κοινότητα της Ηρακλειάς και ετοιμάστηκαν για δουλειά το επόμενο πρωί.

Πρώτη όπως πάντα ξεκίνησε η ομάδα της λήψης δειγμάτων αίματος για ανάλυση, τα οποία θα σταλούν για ανάλυση σε εξειδικευμένα εργαστήρια και τα αποτελέσματα θα επιστραφούν στους κατοίκους μέσω του τοπικού γιατρού του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου.

Μέχρι την ολοκλήρωση της δουλειάς της, είχε εξυπηρετήσει 15 άτομα για να γίνουν ισάριθμα γενικά πακέτα εξετάσεων και μαζί τους:

– 2 PSA
– 6 TSH, FT4, T3
– 4 Γλυκοζυλιωμένη

Τα ιατρεία ξεκίνησαν την λειτουργία τους αμέσως μετά και η προσέλευση του κόσμου επιβεβαίωσε την επιλογή μας να επιστρέψουμε στην Ηρακλειά.

Με την λήξη της λειτουργίας των ιατρείων το μεσημέρι, είχαν προσφερθεί συνολικά σε 41 άτομα 101 εξετάσεις:

– 7 ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
– 15 ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑ – ΥΠΕΡΗΧΟΙ
– 2 ΓΕΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
– 8 ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
– 18 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ
– 9 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ
– 8 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ – ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
– 2 ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ
– 21 ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑ
– 2 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ
– 6 ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ
– 3 ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΙΑ

Παράλληλα, γιατροί της +πλευσης επισκέφτηκαν κατ’ οίκον ηλικιωμένη που είχε υποστεί έγκαυμα προκειμένου να φροντίσουν κατάλληλα το τραύμα της.

Στο σχολείο την ίδια ώρα η +πλευση παρέδιδε τα υλικά που είχαν ζητήσει οι λειτουργοί της εκπαίδευσης για να βελτιώσουν την δουλειά τους για τα παιδιά του νησιού.

Αργότερα, τα παιδιά του νησιού έπαιξαν, πρώτα από όλα στις Μικρές Κυκλάδες, την Κυκλαδούπολη, το νέο παιχνίδι που δημιούργησε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το WWF για την περιβαλλοντική εκπαίδευση των παιδιών.

Όλες οι προγραμματισμένες δράσεις της +πλευσης στην Ηρακλειά ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι εθελοντές είχαν λίγη ώρα ξεκούρασης, μέχρι τον επόμενο προορισμό.

Δελτίο Τύπου από την ιστοσελίδα της +πλεύσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Νάξος – «Αξιώτισσα»: Η απάντηση των ιδιοκτητών μετά το περιστατικό με Βρετανούς πελάτες και την … στόχευση της Κυβέρνησης

Οι ιδιοκτήτες της γνωστής ταβέρνας στη Νάξο καταγγέλλουν οργανωμένη συκοφαντική εκστρατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν την αξιοπρέπειά τους.