Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΠατάμε πιο γερά στα πόδια μας...

Πατάμε πιο γερά στα πόδια μας… [pics – vid]

|

Οι κ. Σκοπελίτες (πρόεδρος) και Σπυριδάκης (αντιπρόεδρος) εκφράζουν τις σκέψεις τους για το παρών και το μέλλον του ΑΟ Θήρας 

Πέρυσι, στην πρώτη της χρονιά έφτασε μία ανάσα από την είσοδο στην τετράδα των πλέι οφ στην Α1 κατηγορία γυναικών. Προερχόμενη από τα ερασιτεχνικά σωματεία και κερδίζοντας ανά χρόνο κατηγορία με κατηγορία άφησε πίσω της τα τοπικά των Κυκλάδων και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε έως τα σαλόνια.

Τώρα θέλει το κάτι παραπάνω. Και οι άνθρωποι που εμπλέκονται με τα διοικητικά της ομάδας του ΑΟ Θήρας, για την οποία άλλωστε και μιλάμε δεν κρύβουν τους στόχους τους: θέλουν να μπουν στα πλέι οφ, να φτάσουν όσο γίνεται ψηλότερα, θέλουν να κτυπήσουν και να ανοίξουν την πόρτα της Ευρωπαϊκής συμμετοχής και το κυριότερο; Να δουλέψουν μέσα από τα τμήματα υποδομής ώστε σε βάθος πενταετίας να έχουν δικά τους παιδιά, έστω  ένα ή δύο στην μεγάλη ομάδα. Και το ευχάριστο είναι ότι έχουν δίπλα τους αρκετούς επιχειρηματίες.  Τουλάχιστον εξήντα οι οποίοι ενεργοποιούνται ώστε να μπορέσει το όνειρο της συμμετοχής στη κλήρωση των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων την επόμενη χρονιά να γίνει πραγματικότητα. Βέβαια, θα μπορούσαν να έχουν κι άλλους από τη στιγμή που ένας αριθμός όπως αυτός των εξήντα είναι μικρός για τα δεδομένα του νησιού. Όμως, δεν το βάζουν κάτω. Ελπίζουν ότι χρόνο με το χρόνο θα γεμίζουν το ΔΑΠΠΟΣ, οι επιτυχίες θα φέρνουν περισσότερα παιδιά στο γυμναστήριο, περισσότερους γονείς και επιχειρηματίες. Και βέβαια ήδη συζητούν με το Δήμαρχο και την Επαρχο του νησιού την προοπτική για τη κατασκευή ακόμη και δεύτερου γυμναστηρίου.

Αγιασμός – γιορτή

Σάββατο πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της Σαντορίνης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων Επιφάνιος χοροστατεί στον αγιασμό των τμημάτων που διαθέτει ο ΑΟ Θήρας. Στο κλειστό έχουν βρεθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι (και μη) με την γυναικεία ομάδα του νησιού κι ανάμεσά τους ένας Ναξιώτης, ο Μανώλης Βασαλάκης, ο οποίος είναι και ο Λιμενάρχης του νησιού. Το μυστήριο του αγιασμού ολοκληρώνεται και ο Σεβασμιότατος αφού δίνει τις ευχές του τόσο στις μικρότερες αθλήτριες όσο και στις μεγαλύτερες ευχόμενος πάνω απ’ όλα υγεία και να είναι καλές αθλήτριες με στόχο τη νίκη και τον υγιή ανταγωνισμό αποδέχεται την πρόταση των διοικούντων και συμμετάσχει στην ομαδική φωτογράφιση της ομάδας ενόψει της νέας χρονιάς. Και να σημειώσουμε εδώ ότι το μυστήριο του αγιασμού καθυστέρησε να πραγματοποιηθεί γιατί έλλειπαν εκτός ομάδας οι διεθνείς Βεργίδου (πασαδόρος) και Αρτακιανού (λίμπερο) και ουσιαστικά μόλις το βράδυ της Παρασκευής εντάχθηκαν στο δυναμικό της ομάδας και από σήμερα πιάνουν δουλειά. Παράλληλα και πριν αρχίσει η προπόνηση, τα κορίτσια του ΑΟ Θήρας είχαν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν με όλα σχεδόν τα κορίτσια των τμημάτων υποδομής αποδεικνύοντας ότι η σχέση της πρώτης ομάδας με τις μικρότερες είναι αρρηκτα συνδεδεμένη. Μουντάκη και Οικονομίδου ήταν αυτές που έγιναν αντικείμενο λατρείας από τα μικρά κορίτσια, σημειώνοντας παράλληλα ότι Μουντάκη και Σκορδίλη έχουν αναλάβει φέτος και τμήματα υποδομών όσον αφορά την προπόνησή τους.

Σκοπελίτης – Σπυριδάκης

Και περνάμε στους διοικούντες, στους .Γιώργηδες του ΔΣ, τον Γιώργο Σκοπελίτη και τον Γιώργο Σπυριδάκη, τον πρόεδρο δηλαδή και τον αντιπρόεδρο του ΑΟ Θήρας. Αμφότεροι μιλούν για τους στόχους και το όραμά τους, για τη βοήθεια που έχουν από τους γονείς, φιλάθλους και επιχειρηματίες του νησιού, τις δυσκολίες που γεννά η νησιωτικότητα και βέβαια σημειώνουν τη σημασία που έχει για την ομάδα η καλύτερη δυνατή πορεία των τμημάτων υποδομής που φέτος αναμένεται να αγγίξει και τα 200 παιδιά (!!!). Οι δηλώσεις των δύο ανδρών είναι λίγο πολύ παρομοιώτυπες «Η προσπάθεια που έγινε για την στελέχωσή της ομάδας δεν ήταν εύκολη, στηρίχτηκε όμως και στη περσινή δουλειά. Αυτό ήταν και το στοίχημά μας. Να περάσουν καλά πέρυσι τα κορίτσια ώστε φέτος οι διαπραγματεύσεις να είναι πιο εύκολες ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε εδώ στο νησί αθλήτριες που μπορεί να είχαν προτάσεις και από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες της κατηγορίας. Με βάση την περσινή πορεία και έχοντας μάθει από τα όποια λάθη μπορεί να έγιναν πέρυσι νομίζω ότι μας αξίζει μία καλύτερη θέση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, να είμαστε στην τετράδα και γιατί όχι και στην Ευρώπη. Και θα προσπαθήσουμε με κάθε μας δύναμη να το πετύχουμε. Πέρυσι, δεν ήταν χρονιά .μαθητείας. Είμαστε μία νέα ομάδα με βραχύβια ιστορία (δύο – τριών ετών) και δεν είχαμε την ανάλογη πείρα για να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Τώρα θεωρώ ότι έχουμε βελτιωθεί, πατάμε πιο γερά στα πόδια μας και ζητάμε καλύτερα αποτελέσματα. Και άλλωστε μόνο μέσα από την εργασία έρχονται τα αποτελέσματα, τη στιγμή που όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει και λάθη. Δεν είναι αυτοσκοπός μας η παρουσία στα πλέι οφ ή η έξοδος στην Ευρώπη. Είναι δεδομένο ότι βάζουμε στόχους και θέλουμε το κάτι περισσότερο. Υπάρχουν άλλωστε και οι αστάθμητοι παράγοντες. Όμως, είναι δεδομένο ότι δεν θα μας φέρει πίσω οτιδήποτε κι εάν συμβεί φέτος»

Υποδομές

Όμως, το μεγάλο κεφάλαιο για τους παράγοντες του ΑΟ Θήρας είναι οι υποδομές. Αυτό μας λένε οι δύο ισχυροί άνδρες της ομάδας που τονίζουν «βλέπετε μέσα από τις επιτυχίες έρχονται και περισσότεροι άνθρωποι στο γήπεδο και κυρίως νέα παιδιά που θέλουν να είναι κοντά στα ινδάλματά τους. Πέρυσι σε κορασίδες και παγκορασίδες είμαστε στην τριάδα του τοπικού πρωταθλήματος. Φέτος αναμένεται να έχουμε περίπου 150 με 200 παιδιά. Εχουμε πρόβλημα με τις ώρες λειτουργίας του κλειστού. Ηδη ειμαστε σε επαφές με τον Δήμαρχο του νησιού και την Επαρχο για να δούμε την προοπτική κατασκευής ενός ακόμη γυμναστηρίου. Είναι κάτι που δεν γίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη, αυτό είναι ένα από τα προβλήματα της νησιωτικότητας αλλά ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε. Ο προπονητής μας έχει την επίβλεψη των ακαδημιών, κάθε εβδομάδα και ανάλογα με τον αγώνα και την πρόοδο των αθλητριών θα μπορεί να βάζει στην δωδεκάδα μία ή δύο αθλήτριες και ελπίζουμε ότι σιγά σιγά θα βγουν και δικές μας αθλήτριες. Αυτό που έχουμε βιώσει είναι ότι από τη πρώτη στιγμή το κλειστό γέμισε. Από την Α2 που είχαμε περισσότερες ντόπιες αθλήτριες και συνεχώς γεμίζει. Το ΔΑΠΠΟΣ είναι το στολίδι των Κυκλάδων, είναι πάντα γεμάτο, οι κάτοικοι έρχονται εδώ για να διασκεδάσουν, να δουν όμορφο βόλεϊ και να περάσουν ένα πολύ ευχάριστο σαββατόβραδο. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι είναι η μόνη ομάδα της Σαντορίνης σε τόσο υψηλό επίπεδο. Από τη βοήθεια του κόσμου είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, μας έχουν βοηθήσει σε κάθε βήμα μας και κυρίως οι επιχειρηματίες που είναι περίπου 60 και είναι συνεχώς στο πλάι μας. Εμείς αυτό που μπορούμε να τους υποσχεθούμε είναι ότι θα εργαζόμαστε σκληρά σε καθημερινή βάση ώστε να φέρουμε την ομάδα στη ψηλότερη δυνατή θέση, ο κόσμος το έχει καταλάβει, ξέρει ότι δεν γίνονται θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη και έχουμε την προσδοκία ότι μία μέρα θα έχουμε στην ομάδα μας όλο και περισσότερα παιδιά από το νησί». 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ

Κείμενο: Εφημερίδα Κυκλαδική (14/09


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Παναγιώτης Ρέτσος στη Νάξο: Διακοπές με… άρωμα πρωταθλήματος στον Άγιο Προκόπιο

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρωταθλητής Ελλάδας Παναγιώτης Ρέτσος απολαμβάνει τις ομορφιές της Νάξου, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του νταμπλ

ΣΕΚΑ: “Οι Κούροι να μείνουν στο Φλεριό”, στήριξη στο αίτημα κατοίκων και φορέων της Νάξου

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων ενώνει τη φωνή του με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελάνων, ζητώντας τη διατήρηση των δύο αρχαϊκών Κούρων στον φυσικό τους χώρο στο Φλεριό.

Α.Π.Α.Σ. Νάξου: Ο Νίκος Φίλιππας φοράει τα χρώματα των Φαναριών

Ο 22χρονος διεθνής forward με ύψος 2.01 μ. προσθέτει ύψος, ποιότητα και μπασκετικό ένστικτο στην ομάδα της Νάξου ενόψει της νέας σεζόν στη National League 1

Σίφνος: Οικογενειακός Παράδεισος και Γαστρονομικός Προορισμός της Καρδιάς μας

Από την κορυφή της παγκόσμιας ταξιδιωτικής λίστας του Travel & Leisure μέχρι το SiFNaThLon 2025, η Σίφνος ενώνει φύση, παράδοση, αυθεντικότητα και αθλητισμό, δείχνοντας τον δρόμο για ένα βιώσιμο και ποιοτικό τουριστικό μέλλον.

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει για τεχνικές εργασίες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Αναλυτικό πρόγραμμα διακοπών και οδηγίες ασφάλειας για τους πολίτες.