Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΠανελλαδικές 2019: Η Αμοργός θα είναι και αυτό το χειμώνα παντού !!!

Πανελλαδικές 2019: Η Αμοργός θα είναι και αυτό το χειμώνα παντού !!!

|

Η Ιωάννα Συνοδινού κάνει ένα μικρό νοερό ταξίδι στα δικά της φοιτητικά χρόνια με την ευκαιρία των ανακοινώσεων για τις βάσεις και βέβαια στέλνει τις καλύτερες ευχές της για τα παιδιά της Αμοργού που κέρδισαν το δικαίωμα εισαγωγής στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Και όπως τονίζει “Η ζωή ειναι μπροστά σας!!! Μη σταματάτε να προσπαθείτε !!! Να πιστευετε στα ονειρα σας! Γύρισα πίσω κ δεν το μετανιώνω!!!!” 

“Προσαρμοστείτε το γρηγορότερο για να ευχαριστηθείτε τα φοιτητικά τα χρόνια!!! Χίλια μπράβο που τα καταφέρατε! Χίλια μπράβο που τα παιδιά της Αμοργού με ελάχιστα φροντιστήρια πέρασαν στα πανεπιστήμια της χώρας μας! Χίλια μπράβο στους γονείς που ήταν εκεί σε κάθε στιγμή αγωνίας σας και που θα στερηθούν για να σπουδάσετε!” Το αναφέρει η Ιωάννα Συνοδινού, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος, επιχειρηματίας στην Αμοργό που έκανε το δικό της ταξίδι πριν από χρόνια μέσα από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τώρα βλέπει φίλους, συγγενείς να ετοιμάζονται για το δικό τους όμορφο ταξίδι… Με βάση αναχώρησης και επιστροφής την Αμοργό. Του απέραντου Γαλάζιου, της γαστρονομίας, της ξεχωριστής ομορφιάς… 

Και στέλνει το μήνυμά της.. Και ζητάει από τα παιδιά να διασκεδάσουν, να χαλαρώσουν, να ταξιδέψουν κυριολεκτικά, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους, να γευτούν εμπειρίες χωρίς όμως να ξεχνάνε τη μάχη που έδωσαν οι γονείς τους για να σπουδάσουν και βέβαια στο τέλος να επιστρέψυν στην Ιθάκη τους, που δεν είναι άλλη από την Αμοργό… Με το βλέμμα λοιπόν στον πανέμορφο κολπο της Αιγιάλης, το κείμενο της Συνοδινού στην ιστοσελίδα της…. 

“20 χρόνια πριν … τρισευτυχισμένη… Στη σχολή που ήθελα, Θεσσαλονίκη, να βλέπω θάλασσα κ να είμαι φοιτήτρια! Τρελαμένη με τη θάλασσα από μικρή κ ας κάνω 3-4 μπάνια τα καλοκαίρια.. η ξαδέλφη πέρασε Θεσσαλονίκη σήμερα, Η κόρη της γειτόνισσας κ το τρελοκόριτσο από τα Θολάρια πέρασαν Κρήτη, ο φίλος που τρέχουμε μαζί πέρασε Κοζάνη κ η φιλενάδα που τρέχουμε μαζί στη Σύρο..  το παλικάρι το άλλο στα Γιάννενα..  Η Αμοργός θα είναι παντού κ αυτό το χειμώνα!

Αυτό έχει σημασία .. να μη βγάζουμε το νησί από την καρδιά μας όσο μακριά κ να πάμε.. γύρισα πίσω κ δε μετανιώνω! Τα φοιτητικά τα χρόνια θα τα άλλαζα λιγάκι.. θα άλλαζα τον τρόπο σκέψης μου τότε.. θα είχα ταξιδέψει πιο πολύ.. θα είχα ανοιχτεί σε πιο πολύ κόσμο.. να κάνω φίλους κ άλλους, να ανταλλάξω ιδέες..  θα έβγαζα φωτογραφίες κάθε στιγμή της μέρας (ψάχνω κ δε βρίσκω αναμνήσεις) ..

Να σπουδάσετε! Να ευχαριστηθείτε τη νιότη σας κ ας είναι η σχολή στην άκρη της Ελλάδας.. ταξιδέψτε! Ανακαλύψτε τον κόσμο, πηγαίντε θέατρο, κινηματογράφο.. συζητήστε.. εμπιστευθείτε τους άλλους μα πάνω απ’ όλα εμπιστευθείτε τον εαυτό σας! Είστε μόνοι, σε μια ξένη πόλη, άγνωστοι μεταξύ αγνώστων!

Προσαρμοστείτε το γρηγορότερο για να ευχαριστηθείτε τα φοιτητικά τα χρόνια!!! Χίλια μπράβο που τα καταφέρατε! Χίλια μπράβο που τα παιδιά της Αμοργού με ελάχιστα φροντιστήρια πέρασαν στα πανεπιστήμια της χώρας μας! Χίλια μπράβο στους γονείς που ήταν εκεί σε κάθε στιγμή αγωνίας σας κ που θα στερηθούν για να σπουδάσετε!

Μην τους απογοητεύσετε..να γυρίσετε καλύτεροι άνθρωποι.. να γυρίσετε στο νησί μας με “πτυχία” που θα ωφελήσουν τον τόπο κ τους συνανθρώπους σας !

Η Αμοργός πάντα είναι εδώ κ θα περιμένει…και αν δεν τα καταφέρατε φέτος…σιγααα…είστε 17 χρονων!!! Η ζωή είναι μπροστά σας!!!Μη σταματάτε να προσπαθείτε !!! Να πιστεύετε στα όνειρα σας!

Γύρισα πίσω κ δεν το μετανιώνω!!!!”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Χαλκί: Ο “Αντίλαλος” δίνει φωνή στις γυναίκες του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη

Το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος» παρουσιάζει απόψε μια μουσική παράσταση-φόρο τιμής στους δύο μεγάλους Έλληνες δημιουργούς και στις γυναίκες-ηρωίδες των τραγουδιών τους

Αμοργός: Το “μαργαριτάρι του Αιγαίου” που κλέβει την καρδιά των Γάλλων

Αυθεντική, ήρεμη και μακριά από την πολυκοσμία, η Αμοργός αναδεικνύεται σε διαμάντι του ελληνικού καλοκαιριού μέσα από τα μάτια των γαλλικών ΜΜΕ

Στον αυτόματο πιλότο το ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες, έκκληση για μόνιμες λύσεις πριν να είναι αργά

Καλοκαίρι με εκατομμύρια επισκέπτες και 2-3 διασώστες ανά νησί – Οι Κυκλάδες σε κρίσιμο σταυροδρόμι για την υγεία και την ασφάλεια κατοίκων και τουριστών.

Τα Κουφονήσια υποδέχονται το 31ο Cyclades Regatta, γιορτή ιστιοπλοΐας στην καρδιά του Αιγαίου

Με φόντο τα τιρκουάζ νερά και τη φιλοξενία των κατοίκων, τα Κουφονήσια γίνονται σταθμός για τη μεγαλύτερη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της χώρας, φιλοξενώντας πληρώματα, σκάφη και πολιτισμό από 23 έως 26 Ιουνίου 2025.

Ένα Καλοκαίρι Καινοτομίας στη Μονή Νάξου για τα παιδιά του χωριού

Στη σκιά της Αγίας Φωτεινής, η νέα γενιά της Μονής συναντά τον κόσμο της τεχνολογίας μέσα από ένα πρωτότυπο καλοκαιρινό εργαστήριο με 3D εκτυπώσεις, φαντασία και μέλλον.

Πρόταση Ημέρα: Πάστα στο ποτήρι με ντόνατς από τη Μαριέττα Γαλάνη

Από την κουζίνα της Νάξου στο σημερινό τραπέζι: η αγαπημένη συνεργάτιδα του Naxospress μάς εμπνέει με μια φρέσκια, ακαταμάχητη εκδοχή ενός γλυκού που συνδυάζει μνήμη, γεύση και δημιουργία.

Η Κόρη της Θήρας βρίσκει το νέο της σπίτι, τα εγκαίνια του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαντορίνης

Με αφορμή την έκθεση «Κυκλαδίτισσες», ο διευθυντής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης τιμά την επιστροφή ενός αρχαιολογικού θησαυρού και το άνοιγμα του πιο σύγχρονου μουσείου των Κυκλάδων.

Αμερική – Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Ποντάρουμε στο πάρτι της Γιουβέντους

Η πρόταση της ημέρας: Γιουβέντους - Ουιτάντ και διπλασιάζει το νέο… πάρτι!

ΗΠΑ και Ισραήλ πλήττουν το Ιράν, o κόσμος παρακολουθεί με κομμένη ανάσα

Σε μια ιστορική νύχτα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησαν στοχευμένες επιθέσεις σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, φέρνοντας τον πλανήτη πιο κοντά στην άβυσσο ενός νέου πολέμου.

Σαντορίνη: Η “Κόρη της Θήρας” ξαναστέκεται όρθια με νέα αντισεισμική βάση

Η Κόρη της Θήρας ξαναστέκεται όρθια – Η νέα αντισεισμική βάση και η έκθεση «Κυκλαδίτισσες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας