Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΟικονόμου: Θέλω την ομάδα έτοιμη γιατί την πρεμιέρα

Οικονόμου: Θέλω την ομάδα έτοιμη γιατί την πρεμιέρα [vid]

|

Ο Απόστολος Οικονόμου μιλάει για τον φετινό ΑΟ Θήρας

Πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου και ο ΑΟ Θήρας προχωρά σε αλλαγή προπονητή όσον αφορά το τμήμα βόλεϊ στις γυναίκες. Η Ελένη Μεμετζή αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας και μάλιστα πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή (νίκη 3-0 για τον ΑΟ Θήρας) έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο που ξεκίνησε από το τοπικό (Κυκλάδες) πέρασε στην Α2 και έφτασε έως τα μεγάλα σαλόνια. Για μερικές ημέρες οι φήμες έδωσαν και . πήραν όσον αφορά τη διάδοχή κατάσταση με τον Απόστολο Οικονόμου να παίρνει τελικά το χρίσμα του προπονητή. Μάλιστα, ο Ελληνας τεχνικός ήταν εκείνη τη περίοδο ήταν στον πάγκο της ΑΕΛ Λάρνακας, όμως η πρόταση του ΑΟ Θήρας ήταν τέτοια που τον έφερε στη Σαντορίνη χωρίς σχεδόν δεύτερη σκέψη. Η ομάδα έδειξε σημεία βελτίωσης, τερμάτισε τελικά στην 5η θέση και στις 18 Μαϊου, ουσιαστικά πριν από τέσσερις μήνες, η διοίκηση της ομάδας στη Σαντορίνη ανακοίνωσε την ανανέωση συνεργασίας της με τον Ελληνα τεχνικό.  Στόχος; Η δημιουργία μιας ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και με μεγαλύτερο στοίχημα όλων την ανάδειξη αθλητριών μέσα από τα σπλάχνα της ομάδας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Οικονόμου έκανε . όνομα ως προπονητής μέσα από τη Λάρισα όπου είχε τρεις τίτλους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και αρκετές αθλήτριες βγήκαν μέσα από τα προγράμματά του. Και στο πλευρό του φέτος θα έχει και τον Σωτήρη Γκότση, ο οποίος εκτός από βοηθός του θα είναι και ο Νο 2 στα τμήματα υποδομής. Εκεί όπου θα βοηθούν οι Νίκη Μουντάκη και η Αρτεμις Σκορδίλη, οι οποίες έχοντας δίπλωμα γυμναστή θα αναλάβουν ώρες για συμμετοχή στα προγράμματα με τις μικρότερες αθλήτριες.

Το κάτι παραπάνω

Και έχοντας τη δυνατότητα να μιλήσουμε τον Απόστολο Οικονόμου, λίγο πριν από τη προπόνηση του Σαββάτου δεν χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε μία .βόλτα, τόσο στο παρελθόν όσο στο παρών αλλά και στο μέλλον μέσα από τις σκέψεις του Ελληνα τεχνικού.  Ο χρόνος λοιπόν γυρίζει πίσω, στις αρχές Φεβουαρίου που τον βρίσκουμε στη Κύπρο και όπως μας αναφέρει «τον Φεβρουάριο δέχτηκε μία πολύ σοβαρή πρόταση από τους διοικούντες του ΑΟ Θήρας. Μου ανέλυσαν τις φιλοδοξίες τους, τα «θέλω» τους, το όραμα που είχαν για την ομάδα, μου απέδειξαν ότι το project που σκέφτονται είναι σοβαρό και ουσιαστικά με «ανάγκασαν» να αφήσω την ομάδα (σ.σ. ΑΕΚ Λάρνακας) που ήμουν εκείνη τη περίοδο. Η σεζόν τελείωσε μέτρια προς ικανοποιητικά, ούτε καλά δηλαδή, ούτε άσχημα και τώρα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Κρατήσαμε τέσσερις αθλήτριες από την περσινή περίοδο και ζητούμε το κάτι παραπάνω. Πως ορίζεται αυτό; Οι αθλήτριες έχουν άλλη άποψη, οι διοικούντες άλλη και τις εκφράζουν ελεύθερα. Όπως και ο προπονητής. Με έξι ώρες δουλειά την ημέρα σίγουρα θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα. Ξεκινάμε όμως με βάση ότι θέλουμε το καλύτερο από πέρυσι και γιατί όχι ακόμη πιο ψηλά. Το πόσο; Το κρατάμε για εμάς. Αυτό που θέλουμε πάντως είναι να έχουμε υγεία γιατί πολύ απλά αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μου».

Φιλικά – Μοντάρισμα

Όπως τονίζει ο Ελληνας τεχνικός, οι διοικούντες του ΑΟ Θήρας του πρόσφεραν ένα περιβάλλον όπου μπορεί να κινηθεί με μεγάλη ελευθερία. «Εδώ στη Σαντορίνη βρήκα ανθρώπους που αγαπούν πάρα πολύ το βόλεϊ και το κυριότερο είναι φιλόδοξοι και θέλουν να δουν την ομάδα τους όσο γίνεται πιο ψηλά. Και με έχουν βοηθήσει έχοντας λύσει τα περισσότερα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας προπονητής πριν κατά τη διάρκεια ή και μετά την προπόνηση. Και με λυμένα τα οργανωτικά ζητήματα, ο προπονητής δεν έχει τι άλλο να ασχοληθεί παρά μόνο με την προετοιμασία και τη δουλειά μέσα στο γήπεδο. Οι συνθήκες εργασίας είναι καταπληκτικές, το γήπεδο είναι πανέμορφο, οι διοικούντες και ο κόσμος του νησιού μας έχουν αγκαλιάσει και μας το δείχνουν, θέλουν το καλύτερο για την ομάδα τους και αξίζει να κερδίζουμε γι αυτούς» Η απουσία των Αρτακιανού (λίμπερο) – Βεργίδου (πασαδόρος) με την Εθνική Ελλάδας δεν αποτέλεσε πρόβλημα στην προετοιμασία της γυναικείας ομάδας του ΑΟ Θήρας που ετοιμάζεται και για τα πρώτα του φιλικά παιχνίδια. Και όπως μας αναφέρει ο κ. Οικονόμου «όχι δεν είχα πρόβλημα γιατί από τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) ξεκινάει ουσιαστικά το μοντάρισμα της ομάδας με ζητήματα τεχνικής φύσεως. Μέχρι τώρα, στις τρεις πρώτες εβδομάδας το βάρος είχε πέσει στην απόκτηση φυσικής κατάστασης από τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) ουσιαστικά μιλάμε για την δημιουργία της ομάδας, της βασικής επτάδας. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα για τη πορεία της, έχει ανάγκη αυτή την επιτυχία, τη διαφήμιση και ελπίζω να υπάρχει και συνέχεια». Σχετικά με τα φιλικά παιχνίδια «θα δώσουμε οκτώ φιλικά, αρχής γενομένης από το επόμενο Σαββατοκύριακο όπου θα βρεθούμε στην Αθήνα και να αντιμετωπίσουμε Αστέρα Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολη. Στη συνέχεια θα πάμε στη Κρήτη όπου θα αντιμετωπίσουμε σε δύο αγώνες την ομάδα του Ρεθύμνου και κλείνουμε τον Σεπτέμβριο. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου έχουμε το δικό μας τουρνουά, τα «Νομίκεια» με τη παρουσία των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ρεθύμνου και θα κλείσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο με δύο αναμετρήσεις με το Μαρκόπουλο και πάλι εδώ στη Σαντορίνη. Συνολικά όπως είπαμε οκτώ αγώνες. Κάποιοι τα θεωρούν πολλά τα παιχνίδια,  κάποιοι άλλοι λίγα. Είναι ουσιαστικά ο μισός γύρος. Θέλω όμως την ομάδα έτοιμη γιατί στην πρεμιέρα παίζουμε στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη, μία πολύ καλή ομάδα οπότε λογικό είναι να ζητάω το καλύτερο μοντάρισμα».

Ρόστερ – κίνητρο

Στη φετινή χρονιά ο ΑΟ Θήρας έχει για πρώτη φορά τρεις ξένες στη σύνθεσή του: την Γερμανίδα Ανίκα Μπρίνκμαν (ακραία / διαγώνιος), την Σλοβάκα Μιροσλάβα Κιγιάκοβα (ακραία) και την Βόσνια Αλεξάντρα Βίντοβιτς (διαγώνια). Επίσης υπάρχει και η ομογενής (από τη Γεωργία) Τσβέτοβα που γύρισε στη Σαντορίνη, αλλά η αναφορά γίνεται για τη προσπάθεια που έκανε ο ΑΟ Θήρας να φέρει στο νησί τις ξένες αλλά και τις ελληνίδες αθλήτριες. Και ο κ. Οικονόμου σημειώνει «πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι όλες οι αθλήτριες ήταν προσωπική μου επιλογή. Και ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε στον τομέα αυτό. Με τις ξένες είχαμε το πρόβλημα ότι οι διαπραγματεύσεις συνέπεσαν με την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα όπου οι τράπεζες ήταν κλειστές, είχαμε capital control και συν τοις άλλοις οι ειδήσεις που έφταναν στο εξωτερικό δεν ήταν και οι καλύτερες. Έπρεπε λοιπόν να τις πείσουμε ότι αξίζει να έρθουν στη Σαντορίνη. Ότι έχουμε ένα σοβαρό project ότι όλα είναι οργανωμένα και δεν κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους. Ο αθλητής θέλει να ακούσει την αλήθεια. Θέλει να νιώσει ασφάλεια και να υπάρχει ειλικρίνεια στα λόγια του προπονητή. Τους είπα τα καλά και τα άσχημα, τους εξήγησα τι ακριβώς θέλω και νομίζω ότι τα κατάφερα. Είναι δύσκολο το βήμα να έρθουν στην Ελλάδα και σε ένα νησί. Όπως και για τις Ελληνίδες που πρέπει να αφήσουν τη σχολή ή την οικογένειά τους και να ταξιδέψουν εδώ. Επίσης, ήθελα αθλήτριες που να έχουν το κίνητρο για να παίξουν καλύτερα. Να μην θεωρήσουν ότι θα έρθουν εδώ για ένα τελευταίο συμβόλαιο. Θέλω να μπαίνουν στο γήπεδο και να παλεύουν συνέχεια. Το ρόστερ μας είναι φέτος νεανικό με εξαίρεση τις ξένες αθλήτριες που είναι λίγο μεγαλύτερες. Είχαν πέρυσι οι περισσότερες μέτρια χρονιά, κάτι που σημαίνει ότι εδώ στη Σαντορίνη θα παλέψουν για να πετύχουν και τους προσωπικούς τους στόχους πέρα από τους στόχους της ομάδας και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από τη δουλειά. Τη σκληρή δουλειά»

Υποδομές

Και το τελευταίο κεφάλαιο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τα τμήματα υποδομής, όπου φέτος ο κ. Οικονόμου αναλαμβάνει το πρώτο λόγο «Οι περισσότεροι με ξέρουν από την θητεία μου στην ΑΕΚ, όμως η αλήθεια είναι ότι στα πέντε χρόνια δουλειάς στην Λάρισα είχα τρεις τίτλους στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Αυτό που θέλουμε εδώ στη Σαντορίνη και εγώ προσωπικά είναι να μπορέσουμε να βγάλουμε παιδιά από το νησί που να μπορέσουν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα σε μερικά χρόνια. Και θέλω όταν κι αν φύγω σε τρία, πέντε ή δέκα χρόνια να έχω αφήσει μισή ντουζίνα αθλήτριες από τη Σαντορίνη που να μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Δεν είναι εύκολο το εγχείρημα από τη στιγμή που ο σωματότυπος δεν είναι ιδανικός σε σχέση με τα αντίστοιχα κορίτσια της Βορείου Ελλάδας που είναι πιο κοντά στο σλάβικο σωματότυπο. Όμως, όταν έχεις 100 παιδιά είναι σίγουρο ότι θα βρεις 10 – 20 που θα έχουν τις προδιαγραφές και θα μπορέσεις να βγάλεις αθλήτριες. Και δεν θέλουμε μόνο την πρωτεία στις Κυκλάδες όπως λένε κάποιοι. Αυτό που θέλω με τον βοηθό μου και τους ανθρώπους της ομάδας είναι με υπομονή να έχουμε αθλήτριες στην πρώτη ομάδα και σε ρόλο πρωταγωνιστή. Και βέβαια να σκεφτόμαστε ότι τα νησιά έχουν ένα βασικό μειονέκτημα. Τα ετοιμάζεις, τα προπονείς τα κορίτσια και σε ηλικία 17 ετών φεύγουν για να σπουδάσουν στις μεγάλες πόλεις. Αρα πρέπει να πάρεις γρήγορα το καλύτερο απ΄αυτές». Και τέλος, όπως μας ενημέρωσε ο κ. Οικονόμου τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τους γυμναστές των σχολείων, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – κυρίως δε με αυτούς της πρωτοβάθμιας – στα πλαίσια αθλητικού σεμιναρίου «θέλουμε να τους δώσουμε κάποιες κατευθύνσεις, να γίνουν εξιδανικευμένα εάν είναι δυνατόν μαθήματα στα πλαίσια της σωματικής αγωγής στα σχολεία και δη στα Δημοτικά ώστε να μπουν τα παιδιά στο πνεύμα του αθλητισμού. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο θεσμός του Αθλητικού σχολείου δεν υπάρχει όπως στο εξωτερικό και αυτό είναι ένα πρόβλημα όσον αφορά την ενσωμάτωση των παιδιών στα τμήματα υποδομών που διατηρούν οι ομάδες».

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)