Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος (Tortuga): ο Νίκος Μπάκουλης αποκαλύπτει το μυστικό του καλού bartender

Νάξος (Tortuga): ο Νίκος Μπάκουλης αποκαλύπτει το μυστικό του καλού bartender

|

Ένας εκ των κορυφαίων bartenders της σύγχρονης εποχής, ο Νίκος Μπάκουλης, βρέθηκε στη Νάξο έχοντας αναλάβει το μενού όσον αφορά τα cocktails στο Tortuga beach bar και εξηγεί στην Ελένη Μουστάκη τι εστί «Ευ Πίνειν» (δείτε το video) 

Μέχρι τώρα η αλήθεια είναι ότι ξέραμε το «Ευ ζην»…. Όμως, οι εποχές έχουν αλλάξει και σιγά σιγά τα δεδομένα διαφοροποιούνται. Και έχουμε το «Ευ Πίνειν»… Μία νέα έκφραση που έρχεται από το χώρο της νυχτερινής ζωής της Ελλάδας και μας θυμίζει ότι ακόμη και όταν βγαίνουμε να πιούμε οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε και να πίνουμε όχι απλά με μέτρο αλλά και ..υγιεινά.

Της Ελένης Μουστάκη

Γίνεται; Η απάντηση έρχεται από τον Νίκο Μπάκουλη, έναν εκ των πέντε ιδιοκτητών του διάσημου (πλέον) «the Clumsies» ενός bar που βρίσκεται στο πάλαι ποτέ εντυπωσιακό κτήριο στην οδό Πραξιτέλους 30 στην Αθήνα.  Ένας χώρος, που κατακλύζεται από κόσμο και δύσκολα μπορείς να βρεις τραπέζι ή χώρο να πιεις το ποτό σου (κυρίως τα cocktails του για τα οποία άλλωστε έχει βραβευτεί πολλάκις), αφού δεν είναι τυχαίο ότι το «The Clumsies» τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 10 καλύτερα All – Day bars του κόσμου. Όσο για τους δύο bartenders? Ο Νίκος Μπάκουλης υπήρξε ο Greek World Class Winner 2011 και ο Βασίλης Κυρίτσης ο Greek World Class Winner 2012.

Τι σχέση έχει τώρα ο Μπάκουλης με τη Νάξο; Έχει αναλάβει το …βαρύ έργο να οργανώσει το μενού των cocktails του διάσημου πια δικού μας Tortuga beach bar – restaurant στην παραλία της Πλάκας Νάξου. Και έχοντας και τον ιδανικό …βοηθό (τον Ενρι ) που αναλαμβάνει να κάνει πράξη ότι έχει σχεδιάσει ο Νίκος στο μυαλό του…  

Ποιο είναι το παράξενο στην όλη ιστορία; Ότι σε χρόνο ρεκόρ, ο Μπάκουλης έχει αγαπήσει ιδιαίτερα την Νάξο. Ο λόγος;  Το γαστρονομικό ενδιαφέρον, αφού μπορεί να χρησιμοποιεί και να γεύεται εξαιρετικής ποιότητας υλικά στα cocktails που δημιουργεί. Πρόσφατα, μάλιστα, το πρώτο Sunset Cocktail party του Tortuga είχε την υπογραφή του, αφού ήρθε από την Αθήνα για να πιούμε ποτάκι από τα χεράκια του, τα δοκιμάσαμε και ήταν φανταστικά!

Να σημειώσουμε εδώ ότι πριν από λίγες ημέρες, ένα cocktail του μαγαζιού με ονομασία από το Αιγαίο, το “Aegean Negroni” βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του περιοδικού TimeOut  το οποίο ερεύνησε άπειρες ώρες αναζητώντας το καλύτερο και πιο δημιουργικό κοκτέιλ από την μια άκρη του κόσμου ως την άλλη.

Τι κάνει όμως έναν bartender επιτυχημένο σύμφωνα με τον Νίκο Μπάκουλη; «Η δουλειά και το να έχεις μια ματιά στον έξω κόσμο, γιατί η Ελλάδα εκτός από έναν τουριστικό προορισμό αποτελεί και γαστρονομικό προορισμό, επομένως πρέπει να πηγαίνεις σύμφωνα παράλληλα με τις τάσεις του εξωτερικού».

Εμείς εδώ να σημειώσουμε αυτό που θα ακούσετε με τα αυτάκια σας στη συνέντευξη που υπάρχει πιο κάτω, ότι δεν ξέρει ποιος είναι ο Brian Flanagan (ο πρωταγωνιστής στην ταινία της δεκαετίας του 80 Cocktails), λέγοντας “δεν έχω δει την ταινία”, τονίζει δε ότι ο bartender είναι σήμερα κάτι μεταξύ Ψυχολόγου, φιλόσοφου, όμως όλα γίνονται με σκληρή δουλειά και με το βλέμμα στις ανάγκες της νέας εποχής…

Και τι προστάζουν οι νέες τάσεις; «Να μπορείς να πίνεις τα ποτά πολύ εύκολα “easy drinking” κι αυτό γίνεται χωρίς πολύ αλκοόλ, σε συνδυασμό με έναν healthy χαρακτήρα, δηλαδή ποτά με λιγότερη ζάχαρη και χωρίς επιβλαβή προϊόντα για την υγεία. Επίσης, ζυμώσεις που μπορεί να κάνεις εύκολα και να δημιουργήσεις ένα χαμηλόβαθμο αλκοολικό ποτό π.χ. κρασί από μήλο ή ρόδι και ταυτόχρονα να προσπαθείς να μην πετάξεις τίποτα.. ότι περισσεύει προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις σε ένα άλλο ποτό. ΕΥ ΠΙΝΕΙΝ».

Όσο για το μυστικό του καλού bartender; Η απάντηση του Νίκου αφοπλιστική ενώ μας φτιάχνει ένα μοναδικά γευστικό και αρωματικό cocktail «όταν βρούμε έναν bartender, θα τον ρωτήσουμε» Και έφυγε για τη δουλειά του γελώντας…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.