Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος – Όλοι για τη Νάγια: «Μία υπογραφή σου υπουργέ και θα...

Νάξος – Όλοι για τη Νάγια: «Μία υπογραφή σου υπουργέ και θα χαρίσει την ακοή σε χιλιάδες παιδιά»

|

Η ανοιχτή επιστολή της Δέσποινας Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου – μητέρας της 3χρονης Νάγιας – προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια στον οποίο αναφέρει ότι το μόνο που μένει είναι η δική του υπογραφή.. Και όπως σημειώνει «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί». Με τα άλλα παιδιά ή ενήλικες όμως τι γίνεται; (video)

«…. Στο πλαίσιο επικοινωνίας μου με τον καθηγητή – θεράποντα ιατρό της κόρης μου κ. Νικολόπουλο, υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και τον κ.Πετμεζάκη (Διευθυντή ΩΡΛ του νοσοκομείου Μητέρα), ο οποίος έχει ατομικά απευθυνθεί στην κα. Γκάτσιου (υπηρεσιακό παράγοντα του ΕΟΠΥΥ), έλαβα γνώση ότι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την 100% κάλυψη κοχλιακών εμφυτευμάτων βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αναμένοντας μία μόνο υπογραφή προκειμένου να δημοσιευθεί και να αποκτήσει έννομη ισχύ. Μια υπογραφή η οποία με τη σειρά της θα χαρίσει ακοή και φωνή σε χιλιάδες παιδιά ή ενήλικες που περιμένουν μήνες ή ακόμα και χρόνια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Στο σημείο αυτό τονίζω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί. Χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου το όνειρό μας μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη ανταπόκριση ήρθε άλλωστε να προστεθεί και η προαναφερθείσα «αλτρουιστική» κίνηση του Μητέρα, ως έμμεσο αποτέλεσμα της κινητοποίησης του κόσμου… ».

Ποιος το αναφέρει; Η πιο σωστά ποια… Δεν είναι άλλη, από την μητέρα της 3χρονης Νάγιας, της Δέσποινας Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου, η οποία δύο ημέρες μετά το πέρας της προσπάθειας που έγινε από όλους για την συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων που χρειάζονται για την επέμβαση της μικρής, σηκώνει το γάντι. Κοιτάει κατάματα τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια (σ.σ. τι κι ένα ο υπουργός είναι στα δύο μέτρα) και τον θέτει προ των ευθυνών του. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι χρειάζεται μία υπογραφή. Την δική του. Που απλά δεν την έχει βάλει. Μία υπογραφή που δεν λειτουργεί προς όφελος μόνος της Νάγιας (σ.σ. η Νάγια πλέον παλεύει για τον ορισμό ημερομηνίας για την επέμβαση), αλλά για εκατοντάδες παιδιά ή ενήλικες που βρίσκονται στην ίδια θέση.. Και η υπουργική απόφαση είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός..

Να σημειώσουμε ότι στην επιστολή γίνεται εκτεταμένη αναφορά στον μαραθώνιο που έτρεξε η οικογένεια  καθώς και τα “νέα δεδομένα” μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας στα ΜΜΕ. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί” …..

Αναλυτικά η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είμαι η Δέσποινα Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου, μητέρα της μικρής Νάγιας (Παναγιώτας – Ειρήνης Χωριανοπούλου) για την οποία σας έχω απευθύνει αναφορά ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Έχοντας πραγματοποιήσει τεράστιο αγώνα τα τελευταία δύο έτη προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα ακοής της κόρης μας, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να δηλώσω ότι ΠΟΤΕ δεν αισθάνθηκα την ενεργή ΣΤΗΡΙΞΗ της ελληνικής πολιτείας. Σε κάθε προσπάθειά μου βρισκόμουν αντιμέτωπη είτε με μια πόρτα κλειστή είτε με λόγια του αέρα.

Μέσα σε λιγότερο από πέντε (5) ημέρες , άνθρωποι από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αμερική, τον Καναδά, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Κύπρο, συγκέντρωσαν για το παιδί μας το ποσό των 40.000€ το οποίο το νοσοκομείο Μητέρα απαιτούσε βάσει τηλεφωνικής μας επικοινωνίας προκειμένου το παιδί μου να χειρουργηθεί ιδιωτικά.

Κατόπιν παρέμβασης του ΕΟΠΥΥ, την 3η Δεκεμβρίου 2020, το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ επιβεβαίωσε ότι η δαπάνη για τη νοσηλεία του τέκνου μας θα αφορά τη συμμετοχή μας σε ποσοστό 30% επί της τιμής του αντίστοιχου ΚΕΝ, τις αμοιβές των ιατρών και τυχόν βελτιωμένη θέση νοσηλείας ως προς το δωμάτιο κατόπιν επιλογής μας.

Την 5η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Σάββατο (!!!), έλαβα τηλεφώνημα από υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) από το λογιστήριο του Μητέρα μέσω του οποίου το τελευταίο μας ενημέρωνε ότι η νοσηλεία της κόρης μας με σκοπό την τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος θα πραγματοποιηθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με παράλληλη χρήση του ασφαλιστικού φορέα ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο επικοινωνίας μου με τον καθηγητή – θεράποντα ιατρό της κόρης μου κ. Νικολόπουλο, υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και τον κ. Πετμεζάκη (Διευθυντή ΩΡΛ του νοσοκομείου Μητέρα), ο οποίος έχει ατομικά απευθυνθεί στην κα. Γκάτσιου (υπηρεσιακό παράγοντα του ΕΟΠΥΥ), έλαβα γνώση ότι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την 100% κάλυψη κοχλιακών εμφυτευμάτων βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αναμένοντας μία μόνο υπογραφή προκειμένου να δημοσιευθεί και να αποκτήσει έννομη ισχύ. Μια υπογραφή η οποία με τη σειρά της θα χαρίσει ακοή και φωνή σε χιλιάδες παιδιά ή ενήλικες που περιμένουν μήνες ή ακόμα και χρόνια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Στο σημείο αυτό τονίζω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί. Χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου το όνειρό μας μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη ανταπόκριση ήρθε άλλωστε να προστεθεί και η προαναφερθείσα «αλτρουιστική» κίνηση του Μητέρα, ως έμμεσο αποτέλεσμα της κινητοποίησης του κόσμου.

Έχοντας ,ωστόσο, γνώση ότι μια νέα τροπολογία στον ισχύοντα νόμο θα προσφέρει ΑΚΟΗ και ΦΩΝΗ σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες που τελούν σε αναμονή, θεωρώ ότι η συνεισφορά σας είναι απαραίτητη, ως το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που θα μπορούσατε να κάνετε προκειμένου να έχετε τη συνείδησή σας καθαρή, λαμβάνοντας υπόψη πως η συγκεκριμένη παράλειψη στέρησε από το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδί τους πρώτους 20 μήνες της ζωής του, αφήνοντας την κόρη μας να ζει στη ΣΙΩΠΗ.

Αναμένω λοιπόν, μετά από όλη αυτήν την αδράνεια, να αποδείξετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι ΝΑΙ σας αξίζει να σας έχουμε ΠΛΑΙ μας και ΟΧΙ απέναντί μας καθώς και ότι συνειδητοποιείτε το γεγονός ότι η υπογραφή σας καθορίζει το μέλλον εκατοντάδων παιδιών.

Με εκτίμηση,

Δέσποινα Γκοβάτσου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Ποια η θέση του Δήμου για το βοηθητικό γήπεδο;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανναξιακός ΑΟ σχετικά με το βοηθητικό γήπεδο "8χ8" στο ΔΑΚ Νάξου

ΠΝΑι – Λεονταρίτης: Αποκτούν οι Κυκλάδες σύγχρονο οδοφωτισμό

Αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν περί τους 8.160 ιστούς στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

Μήλος: Τουριστική προβολή στην Ιταλία

Χρόνο με το χρόνο η Μήλος μοιάζει να κερδίζει μέρος από την ιταλική αγορά

Σαντορίνη – Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Συνάντηση με υπεύθυνο του ΔΑΠΠΟΣ

Συνάντηση ενημέρωσης της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θήρας με τον πρόεδρο του ΔΑΠΠΟΣ κ. Βασίλη Αλαφούζο

Ψηφιακοί ξεναγοί πολιτιστικών δρώμενων σε Ανδρο και Κύθνο

Πολυκαναλική ξενάγηση τεκμηρίων Καϊρείου Βιβλιοθήκης Άνδρου- ψηφιακή ξενάγηση στον λαογραφικό πολιτισμό της Κύθνου

Μήλος – Φόρτωμας: Τριήμερη επίσκεψη και σημαντικές συναντήσεις

Τριήμερη επίσκεψη Φίλιππου Φόρτωμα στη Μήλο - Τι αναφέρει

Μύκονος: Οι απειλές σε αρχαιολόγους καλά κρατούν

Νέο απειλητικό sms σε αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Conde Nast Traveller 2023: Πρώτη η Σαντορίνη, δεύτερη η Σύρος και τέταρτη η Νάξος

Τα καλύτερα ελληνικά νησιά που προτείνει το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό για το 2023 .. Ποια είναι στην 1η δεκάδα

+πλευση: Διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις σε ακριτικά νησιά

Οι δράσεις απο την +πλεύση στα νησιά του Αιγαίου

Επιστροφή στην Ελλάδα 29 πολύτιμων αρχαιοτήτων

Αρχαιότητες που βρίσκονταν στην Αμερική πήραν το δρόμο για την Ελλάδα

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

The Sun: “Νάξος, το νησί που συγκεντρώνει όλα τα καλά των ελληνικών νησιών”

Αφιέρωμα- «ύμνος» της εφημερίδας The Sun για τη Νάξο και η συμμετοχή του Δήμου αλλά και του Επαρχείου στην ITB 2023

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

ΕΑΣ Νάξου – Γ. Πολίτης: “Με το νέο τυροκομείο αναβαθμίζουμε την Γραβιέρα Νάξου” (video)

Το νέο Τυροκομείο της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Γλινάδο στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ! - Τι δήλωσαν Καπούνης και Πολίτης

Στη γειτονιά των αγγέλων ο πατέρας Νικόλαος Μετζητάκος

Εφυγε από τη ζωή το βράδυ του Σαββάτου ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Μετζητάκος - Στον Αγιο Νικόδημο η εξόδιος ακολουθία το μεσημέρι της Κυριακής