Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος – Όλοι για τη Νάγια: «Μία υπογραφή σου υπουργέ και θα...

Νάξος – Όλοι για τη Νάγια: «Μία υπογραφή σου υπουργέ και θα χαρίσει την ακοή σε χιλιάδες παιδιά»

|

Η ανοιχτή επιστολή της Δέσποινας Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου – μητέρας της 3χρονης Νάγιας – προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια στον οποίο αναφέρει ότι το μόνο που μένει είναι η δική του υπογραφή.. Και όπως σημειώνει «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί». Με τα άλλα παιδιά ή ενήλικες όμως τι γίνεται; (video)

«…. Στο πλαίσιο επικοινωνίας μου με τον καθηγητή – θεράποντα ιατρό της κόρης μου κ. Νικολόπουλο, υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και τον κ.Πετμεζάκη (Διευθυντή ΩΡΛ του νοσοκομείου Μητέρα), ο οποίος έχει ατομικά απευθυνθεί στην κα. Γκάτσιου (υπηρεσιακό παράγοντα του ΕΟΠΥΥ), έλαβα γνώση ότι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την 100% κάλυψη κοχλιακών εμφυτευμάτων βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αναμένοντας μία μόνο υπογραφή προκειμένου να δημοσιευθεί και να αποκτήσει έννομη ισχύ. Μια υπογραφή η οποία με τη σειρά της θα χαρίσει ακοή και φωνή σε χιλιάδες παιδιά ή ενήλικες που περιμένουν μήνες ή ακόμα και χρόνια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Στο σημείο αυτό τονίζω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί. Χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου το όνειρό μας μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη ανταπόκριση ήρθε άλλωστε να προστεθεί και η προαναφερθείσα «αλτρουιστική» κίνηση του Μητέρα, ως έμμεσο αποτέλεσμα της κινητοποίησης του κόσμου… ».

Ποιος το αναφέρει; Η πιο σωστά ποια… Δεν είναι άλλη, από την μητέρα της 3χρονης Νάγιας, της Δέσποινας Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου, η οποία δύο ημέρες μετά το πέρας της προσπάθειας που έγινε από όλους για την συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων που χρειάζονται για την επέμβαση της μικρής, σηκώνει το γάντι. Κοιτάει κατάματα τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια (σ.σ. τι κι ένα ο υπουργός είναι στα δύο μέτρα) και τον θέτει προ των ευθυνών του. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι χρειάζεται μία υπογραφή. Την δική του. Που απλά δεν την έχει βάλει. Μία υπογραφή που δεν λειτουργεί προς όφελος μόνος της Νάγιας (σ.σ. η Νάγια πλέον παλεύει για τον ορισμό ημερομηνίας για την επέμβαση), αλλά για εκατοντάδες παιδιά ή ενήλικες που βρίσκονται στην ίδια θέση.. Και η υπουργική απόφαση είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός..

Να σημειώσουμε ότι στην επιστολή γίνεται εκτεταμένη αναφορά στον μαραθώνιο που έτρεξε η οικογένεια  καθώς και τα “νέα δεδομένα” μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας στα ΜΜΕ. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί” …..

Αναλυτικά η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είμαι η Δέσποινα Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου, μητέρα της μικρής Νάγιας (Παναγιώτας – Ειρήνης Χωριανοπούλου) για την οποία σας έχω απευθύνει αναφορά ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Έχοντας πραγματοποιήσει τεράστιο αγώνα τα τελευταία δύο έτη προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα ακοής της κόρης μας, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να δηλώσω ότι ΠΟΤΕ δεν αισθάνθηκα την ενεργή ΣΤΗΡΙΞΗ της ελληνικής πολιτείας. Σε κάθε προσπάθειά μου βρισκόμουν αντιμέτωπη είτε με μια πόρτα κλειστή είτε με λόγια του αέρα.

Μέσα σε λιγότερο από πέντε (5) ημέρες , άνθρωποι από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αμερική, τον Καναδά, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Κύπρο, συγκέντρωσαν για το παιδί μας το ποσό των 40.000€ το οποίο το νοσοκομείο Μητέρα απαιτούσε βάσει τηλεφωνικής μας επικοινωνίας προκειμένου το παιδί μου να χειρουργηθεί ιδιωτικά.

Κατόπιν παρέμβασης του ΕΟΠΥΥ, την 3η Δεκεμβρίου 2020, το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ επιβεβαίωσε ότι η δαπάνη για τη νοσηλεία του τέκνου μας θα αφορά τη συμμετοχή μας σε ποσοστό 30% επί της τιμής του αντίστοιχου ΚΕΝ, τις αμοιβές των ιατρών και τυχόν βελτιωμένη θέση νοσηλείας ως προς το δωμάτιο κατόπιν επιλογής μας.

Την 5η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Σάββατο (!!!), έλαβα τηλεφώνημα από υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) από το λογιστήριο του Μητέρα μέσω του οποίου το τελευταίο μας ενημέρωνε ότι η νοσηλεία της κόρης μας με σκοπό την τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος θα πραγματοποιηθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με παράλληλη χρήση του ασφαλιστικού φορέα ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο επικοινωνίας μου με τον καθηγητή – θεράποντα ιατρό της κόρης μου κ. Νικολόπουλο, υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και τον κ. Πετμεζάκη (Διευθυντή ΩΡΛ του νοσοκομείου Μητέρα), ο οποίος έχει ατομικά απευθυνθεί στην κα. Γκάτσιου (υπηρεσιακό παράγοντα του ΕΟΠΥΥ), έλαβα γνώση ότι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την 100% κάλυψη κοχλιακών εμφυτευμάτων βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αναμένοντας μία μόνο υπογραφή προκειμένου να δημοσιευθεί και να αποκτήσει έννομη ισχύ. Μια υπογραφή η οποία με τη σειρά της θα χαρίσει ακοή και φωνή σε χιλιάδες παιδιά ή ενήλικες που περιμένουν μήνες ή ακόμα και χρόνια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Στο σημείο αυτό τονίζω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί. Χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου το όνειρό μας μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη ανταπόκριση ήρθε άλλωστε να προστεθεί και η προαναφερθείσα «αλτρουιστική» κίνηση του Μητέρα, ως έμμεσο αποτέλεσμα της κινητοποίησης του κόσμου.

Έχοντας ,ωστόσο, γνώση ότι μια νέα τροπολογία στον ισχύοντα νόμο θα προσφέρει ΑΚΟΗ και ΦΩΝΗ σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες που τελούν σε αναμονή, θεωρώ ότι η συνεισφορά σας είναι απαραίτητη, ως το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που θα μπορούσατε να κάνετε προκειμένου να έχετε τη συνείδησή σας καθαρή, λαμβάνοντας υπόψη πως η συγκεκριμένη παράλειψη στέρησε από το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδί τους πρώτους 20 μήνες της ζωής του, αφήνοντας την κόρη μας να ζει στη ΣΙΩΠΗ.

Αναμένω λοιπόν, μετά από όλη αυτήν την αδράνεια, να αποδείξετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι ΝΑΙ σας αξίζει να σας έχουμε ΠΛΑΙ μας και ΟΧΙ απέναντί μας καθώς και ότι συνειδητοποιείτε το γεγονός ότι η υπογραφή σας καθορίζει το μέλλον εκατοντάδων παιδιών.

Με εκτίμηση,

Δέσποινα Γκοβάτσου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Ενίσχυση της ασφάλειας με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Πάρος: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Εκτακτο – Μύκονος: Φωτιά σε εξέλιξη στη Φτελιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Μύκονο

SKY Express – Εκπαιδευτικοί: Με sms θα λάβουν την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Με sms θα λάβουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Νάξος: Παρουσίαση του βιβλίου «Αριάδνη», μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι & Θεοδωράκη από το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος»

Μια βραδιά γεμάτη μύθο, μουσική και πολιτισμό στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Είσοδος ελεύθερη.

ΑΣΟ Νάξου: Επίσημη έγκριση IPSC για τον μεγάλο αγώνα του Οκτωβρίου 2025

Η Νάξος γίνεται κέντρο της σκοπευτικής δράσης με αγώνα IPSC διεθνών προδιαγραφών – Δωρεάν διαμονή και εκπτώσεις για τους αθλητές.

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Εκτακτο – Τήνος: Φωτιά σε εξέλιξη στην Λυχναφτιά

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λυχνάφτιας Δήμου Τήνου

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη, εγκαίνια και … αντίδραση εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)