Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος – Όλοι για τη Νάγια: «Μία υπογραφή σου υπουργέ και θα...

Νάξος – Όλοι για τη Νάγια: «Μία υπογραφή σου υπουργέ και θα χαρίσει την ακοή σε χιλιάδες παιδιά»

|

Η ανοιχτή επιστολή της Δέσποινας Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου – μητέρας της 3χρονης Νάγιας – προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια στον οποίο αναφέρει ότι το μόνο που μένει είναι η δική του υπογραφή.. Και όπως σημειώνει «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί». Με τα άλλα παιδιά ή ενήλικες όμως τι γίνεται; (video)

«…. Στο πλαίσιο επικοινωνίας μου με τον καθηγητή – θεράποντα ιατρό της κόρης μου κ. Νικολόπουλο, υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και τον κ.Πετμεζάκη (Διευθυντή ΩΡΛ του νοσοκομείου Μητέρα), ο οποίος έχει ατομικά απευθυνθεί στην κα. Γκάτσιου (υπηρεσιακό παράγοντα του ΕΟΠΥΥ), έλαβα γνώση ότι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την 100% κάλυψη κοχλιακών εμφυτευμάτων βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αναμένοντας μία μόνο υπογραφή προκειμένου να δημοσιευθεί και να αποκτήσει έννομη ισχύ. Μια υπογραφή η οποία με τη σειρά της θα χαρίσει ακοή και φωνή σε χιλιάδες παιδιά ή ενήλικες που περιμένουν μήνες ή ακόμα και χρόνια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Στο σημείο αυτό τονίζω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί. Χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου το όνειρό μας μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη ανταπόκριση ήρθε άλλωστε να προστεθεί και η προαναφερθείσα «αλτρουιστική» κίνηση του Μητέρα, ως έμμεσο αποτέλεσμα της κινητοποίησης του κόσμου… ».

Ποιος το αναφέρει; Η πιο σωστά ποια… Δεν είναι άλλη, από την μητέρα της 3χρονης Νάγιας, της Δέσποινας Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου, η οποία δύο ημέρες μετά το πέρας της προσπάθειας που έγινε από όλους για την συγκέντρωση των απαραίτητων χρημάτων που χρειάζονται για την επέμβαση της μικρής, σηκώνει το γάντι. Κοιτάει κατάματα τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια (σ.σ. τι κι ένα ο υπουργός είναι στα δύο μέτρα) και τον θέτει προ των ευθυνών του. Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι χρειάζεται μία υπογραφή. Την δική του. Που απλά δεν την έχει βάλει. Μία υπογραφή που δεν λειτουργεί προς όφελος μόνος της Νάγιας (σ.σ. η Νάγια πλέον παλεύει για τον ορισμό ημερομηνίας για την επέμβαση), αλλά για εκατοντάδες παιδιά ή ενήλικες που βρίσκονται στην ίδια θέση.. Και η υπουργική απόφαση είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός..

Να σημειώσουμε ότι στην επιστολή γίνεται εκτεταμένη αναφορά στον μαραθώνιο που έτρεξε η οικογένεια  καθώς και τα “νέα δεδομένα” μετά την δημοσιοποίηση της ιστορίας στα ΜΜΕ. Και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί” …..

Αναλυτικά η επιστολή

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είμαι η Δέσποινα Γκοβάτσου – Χωριανοπούλου, μητέρα της μικρής Νάγιας (Παναγιώτας – Ειρήνης Χωριανοπούλου) για την οποία σας έχω απευθύνει αναφορά ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Έχοντας πραγματοποιήσει τεράστιο αγώνα τα τελευταία δύο έτη προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το πρόβλημα ακοής της κόρης μας, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να δηλώσω ότι ΠΟΤΕ δεν αισθάνθηκα την ενεργή ΣΤΗΡΙΞΗ της ελληνικής πολιτείας. Σε κάθε προσπάθειά μου βρισκόμουν αντιμέτωπη είτε με μια πόρτα κλειστή είτε με λόγια του αέρα.

Μέσα σε λιγότερο από πέντε (5) ημέρες , άνθρωποι από όλο τον κόσμο, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Αμερική, τον Καναδά, την Αγγλία, την Αυστραλία, την Κύπρο, συγκέντρωσαν για το παιδί μας το ποσό των 40.000€ το οποίο το νοσοκομείο Μητέρα απαιτούσε βάσει τηλεφωνικής μας επικοινωνίας προκειμένου το παιδί μου να χειρουργηθεί ιδιωτικά.

Κατόπιν παρέμβασης του ΕΟΠΥΥ, την 3η Δεκεμβρίου 2020, το νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ επιβεβαίωσε ότι η δαπάνη για τη νοσηλεία του τέκνου μας θα αφορά τη συμμετοχή μας σε ποσοστό 30% επί της τιμής του αντίστοιχου ΚΕΝ, τις αμοιβές των ιατρών και τυχόν βελτιωμένη θέση νοσηλείας ως προς το δωμάτιο κατόπιν επιλογής μας.

Την 5η Δεκεμβρίου 2020, ημέρα Σάββατο (!!!), έλαβα τηλεφώνημα από υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και εν συνεχεία μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) από το λογιστήριο του Μητέρα μέσω του οποίου το τελευταίο μας ενημέρωνε ότι η νοσηλεία της κόρης μας με σκοπό την τοποθέτηση του κοχλιακού εμφυτεύματος θα πραγματοποιηθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με παράλληλη χρήση του ασφαλιστικού φορέα ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο επικοινωνίας μου με τον καθηγητή – θεράποντα ιατρό της κόρης μου κ. Νικολόπουλο, υπάλληλο του ΕΟΠΥΥ και τον κ. Πετμεζάκη (Διευθυντή ΩΡΛ του νοσοκομείου Μητέρα), ο οποίος έχει ατομικά απευθυνθεί στην κα. Γκάτσιου (υπηρεσιακό παράγοντα του ΕΟΠΥΥ), έλαβα γνώση ότι η απόφαση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την 100% κάλυψη κοχλιακών εμφυτευμάτων βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Υγείας αναμένοντας μία μόνο υπογραφή προκειμένου να δημοσιευθεί και να αποκτήσει έννομη ισχύ. Μια υπογραφή η οποία με τη σειρά της θα χαρίσει ακοή και φωνή σε χιλιάδες παιδιά ή ενήλικες που περιμένουν μήνες ή ακόμα και χρόνια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Στο σημείο αυτό τονίζω ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ θα χειρουργηθεί. Χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου το όνειρό μας μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. Στη συγκεκριμένη ανταπόκριση ήρθε άλλωστε να προστεθεί και η προαναφερθείσα «αλτρουιστική» κίνηση του Μητέρα, ως έμμεσο αποτέλεσμα της κινητοποίησης του κόσμου.

Έχοντας ,ωστόσο, γνώση ότι μια νέα τροπολογία στον ισχύοντα νόμο θα προσφέρει ΑΚΟΗ και ΦΩΝΗ σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες που τελούν σε αναμονή, θεωρώ ότι η συνεισφορά σας είναι απαραίτητη, ως το ΛΙΓΟΤΕΡΟ που θα μπορούσατε να κάνετε προκειμένου να έχετε τη συνείδησή σας καθαρή, λαμβάνοντας υπόψη πως η συγκεκριμένη παράλειψη στέρησε από το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδί τους πρώτους 20 μήνες της ζωής του, αφήνοντας την κόρη μας να ζει στη ΣΙΩΠΗ.

Αναμένω λοιπόν, μετά από όλη αυτήν την αδράνεια, να αποδείξετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι ΝΑΙ σας αξίζει να σας έχουμε ΠΛΑΙ μας και ΟΧΙ απέναντί μας καθώς και ότι συνειδητοποιείτε το γεγονός ότι η υπογραφή σας καθορίζει το μέλλον εκατοντάδων παιδιών.

Με εκτίμηση,

Δέσποινα Γκοβάτσου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

Νάξος: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φωλιά Πράσινης θαλάσσιας χελώνας στις Κυκλάδες

138 νεοσσοί κατάφεραν να φτάσουν στη θάλασσα – Ένα μοναδικό γεγονός για το νησί και την προστασία της φύσης

Κάρπαθος: Γεννήθηκε το πρώτο φωκάκι της χρονιάς

Η πρώτη γέννηση μεσογειακής φώκιας (Monachus monachus) για το 2025 καταγράφηκε σε θαλάσσιο σπήλαιο – Σπάνια στιγμή για το απειλούμενο είδος

Αγιο Ορος: Εκοιμήθη ο Αγιορείτης Γέροντας Βασίλειος Γοντικάκης

Η εξόδιος ακολουθία αύριο στην Ιερά Μονή Ιβήρων – Ο λόγιος και πνευματικός καθοδηγητής που σφράγισε το Άγιον Όρος και την Ορθοδοξία

Μάρκος Καφούρος: Αναφορά για επαναφορά μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ μεταφέρει το ψήφισμα του Δ.Σ. Θήρας στον Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις νησιωτικές περιοχές.

Παρέμβαση Φιλίππου Φόρτωμα για τις συντάξεις χηρείας του πρώην ΟΓΑ

Ερώτηση στη Βουλή για την άρση αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου και την εξίσωση παλαιών και νέων συντάξεων χηρείας προς όφελος των δικαιούχων.

Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road: Μια μουσική βραδιά με το «The Hollywood Project»

Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό Θήρας, τρεις μουσικοί παρουσιάζουν αγαπημένα ελληνικά τραγούδια

Κύπελλο Ελλάδας: Από το Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο ξεκινάει η μάχη της ΕΛΛΑΣ Σύρου (video)

Πρεμιέρα στη League Phase του κυπέλλου Ελλάδος, με τους Συριανούς να αγωνίζονται σήμερα στις 16:00 στο Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική