Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος: Νησί για όλα τα γούστα

Νάξος: Νησί για όλα τα γούστα

|

 Νάξος, το νησί-πασπαρτού καθότι έχει την μοναδική ικανότητα να ταιριάζει στα γούστα κάθε επισκέπτη, αφού χαρίζει εμπειρίες ζωής αλλά και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν για τους περισσότερους σιγά σιγά, κι ενώ πολλοί αναζητούν καινούριους και πρωτότυπους προορισμούς, υπάρχουν μερικοί που στο πέρασμα των χρόνων εξακολουθούν να εγγυώνται τις τέλειες διακοπές. Στους προορισμούς αυτούς ανήκει φυσικά και η Νάξος. 

Και η εφημερίδα “Τα Νέα” μας χαρίζουν ένα όμορφο αφιέρωμα. Και όπως σημειώνουν, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Σαφώς ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, αλλά είναι ένα ζωντανό νησί με άφθονες επιλογές. 

Η βασική έγνοια όλων των παραθεριστών είναι η θάλασσα και οι παραλίες. Η Νάξος διαθέτει καταγάλανες, καθαρές παραλίες για όλα τα γούστα. Ο Άγιος Προκόπιος και η Αγία Άννα είναι οι δημοφιλέστερες παραλίες, οι οποίες βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους. Και οι δύο παραλίες είναι μεγάλες και οργανωμένες, οπότε αρκεί να έχετε μαζί σας τα απολύτως απαραίτητα. Η Πλάκα είναι η μεγαλύτερη σε μήκος παραλία και ουσιαστικά είναι η προέκταση της Αγίας Άννας. Εκεί είναι πιο πιθανό να συναντήσετε αρκετές οικογένειες να απολαμβάνουν παιχνίδια κάτω από τον ήλιο. Αν ψάχνετε μια πιο εντυπωσιακή παραλία και αναζητάτε την περιπέτεια, τότε θα κατευθυνθείτε προς τη Μικρή Βίγλα όπου θα συναντήσετε τους λάτρεις του windsurfing να απολαμβάνουν τον αέρα και τα κύματα.

Φροντίστε να αφιερώσετε μια μέρα των διακοπών σας για μια «κρουαζιέρα» που θα σας κάνει το γύρω του νησιού και θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε κρυφές ομορφιές του νησιού που θα γνωρίζατε αλλιώς. 

Οι περιηγήσεις στο νησί θα ξεκινήσουν σίγουρα από την Πορτάρα, το αξιοθέατο που τους υποδέχεται όλους στο νησί αφού βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι. Πρόκειται για μια τεράστια μαρμάρινη πύλη ενός ναού, που πιθανόν χτίστηκε προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Φεύγοντας από την Πορτάρα, τα ανηφορικά γραφικά σοκάκια των Κυκλάδων ξεδιπλώνουν κάθε μυστική σπιθαμή της χώρας με πολλά μικρά μαγαζάκια για φαγητό, ποτό, διασκέδαση ή ψώνια. Όσοι λατρεύουν τη θέα από ψηλά, τότε σίγουρα θα απολαύσουν μια βόλτα στο κάστρο του νησιού που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του. 

Εκτός όμως από τα κεντρικά σημεία, τα χωριά του νησιού όπως ο Απείρανθος, το Καστράκι, το Φιλώτι, ο Κυνίδαρος και πολλά ακόμη είναι ικανά να σας προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις. Παραδοσιακά φαγητά με τη πατάτα της Νάξου να πρωταγωνιστεί στα πιάτα θα σας κλέψουν την καρδιά. 

Την περίοδο του καλοκαιριού, τα νησιώτικα πανηγύρια έχουν την τιμητική τους. Ιδίως τον Δεκαπενταύγουστο κάθε χωριό ξεχωριστά φοράει τα γιορτινά του και στήνει ένα γλέντι για να γιορτάσει την ημέρα προσκαλώντας κάθε ξεχωριστό επισκέπτη του νησιού να ζήσει μια μοναδική εμπειρία. 

Ενα νησί-πασπαρτού που θα ταιριάξει σε κάθε επισκέπτη, αφού χαρίζει μοναδικές εμπειρίες και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Τα 3Μ Live στο εστιατόριο “Askas”, ρεμπέτικα, νησιώτικα και γλέντι μέχρι αργά!

Μια καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη μουσική, ψητά στη σούβλα και μεζέδες για όλα τα γούστα, την Κυριακή 20/7 στις 21:00, δίπλα στο Aegiali Camping στην Αιγιάλη.

Μια συνάντηση ψυχής στη Νάξο: Όταν ο Μύλος 360 και το Antamoma συνομιλούν με το πνεύμα του ELaiolithos

Στη Νάξο της ουσίας και των αξιών, η αυθεντικότητα βρίσκει έκφραση μέσα από έναν ανεμόμυλο, μια γεύση, μια φιλοσοφία. Μια διαδρομή πέρα από τον τουρισμό, στον ρυθμό του τόπου.

Σαουδική Αραβία: Έσβησε ο “κοιμώμενος πρίγκιπας” μετά από 19 χρόνια σε κώμα

Ο Αλ-Ουαλίντ μπιν Χαλίντ Αλ-Σαούντ πέθανε σε ηλικία 36 ετών – Συγκινεί η ανάρτηση του πατέρα του

Μύκονος: Εντοπίστηκαν 26 παράτυποι μετανάστες, συνελήφθη ο διακινητής

Επιχείρηση του Λιμενικού με την εμπλοκή Ειδικών Δυνάμεων – Ο 28χρονος Σύρος που υπέδειξε το σημείο αποβίβασης από ιστιοφόρο

Αργεντινή: Νιούελς Ολντ Μπόις – Μπάνφιλντ και «μιλάει» η έδρα στο 2.15

Με ψυχολογία η Νιούελς μετά την ανατροπή της πρεμιέρας – Αδύναμη εκτός έδρας η Μπάνφιλντ, στο 2.15 ο άσος

Santorini Experience 2025: 10 χρόνια αθλητισμού και μαγείας στη Σαντορίνη

Από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου, η Σαντορίνη μετατρέπεται σε παγκόσμιο κέντρο αθλητικού τουρισμού με αγώνες τρεξίματος και open water κολύμβησης σε ένα μοναδικό ηφαιστειακό τοπίο.

Σύρος – Συνάντηση Αθανασίου – Γκίκα και … από το Master Plan του λιμανιού έως το μεταφορικό ισοδύναμο

Σύσκεψη Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας Στέφανο Γκίκα: Επίκεντρο το μέλλον του νησιού - Ολοκληρωμένη ατζέντα θεμάτων στη Σύρο, με συμμετοχή του Υφυπουργού και στελεχών του Δήμου

ΚΕΔΑΣΥ Νάξου: Προφορική δέσμευση Δημάρχου για επιπλέον αίθουσα

Μικρό βήμα προόδου μετά από μήνες αδράνειας – Μεταφορά προκατασκευασμένης αίθουσας στον ορίζοντα, εν αναμονή υλοποίησης μέχρι τον Σεπτέμβρη

Χριστούγεννα (!!!) με καύσωνα: Ο Άγιος Βασίλης έκανε check-in στη Νάξο

Ξέχασε το έλκηθρο και τις τάρανδους και κατεβαίνει για φραπέ και μπάνιο με κόκκινο σκούφο – Νέο τουριστικό brand ή πρώιμη κρίση εορταστικής ταυτότητας;

Ρουμανία: Έφοδοι της Κοβέσι στο Αεροδρόμιο του Sibiu

Υπόθεση απάτης με ευρωπαϊκά κονδύλια σε 3 πόλεις

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Νάξος: Ψήφισμα του Προοδευτικού Ομίλου Γλινάδου για τον θάνατο του Γεωργίου Δημητροκάλλη

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Προέδρου και ενεργού μέλους του Συλλόγου, Γεωργίου Δημητροκάλλη (Μίχαλου)

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Ταχύπλοα… για λίγους: Γιατί το ακτοπλοϊκό ταξίδι στις Κυκλάδες έγινε πολυτέλεια

Ακριβά εισιτήρια, περιορισμένες επιλογές και «ταρίφα χωρίς αναλογία» – Η μεγάλη ψαλίδα στις τιμές μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης και το παράδοξο των Κυκλάδων

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες