Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΙστορίεςΝάξος - Κόρκας: Ο Γιώργος Μπάκαλος λέει "αντίο" στον μεγάλο Ελληνα πατριώτη

Νάξος – Κόρκας: Ο Γιώργος Μπάκαλος λέει “αντίο” στον μεγάλο Ελληνα πατριώτη

|

Ο Γιώργος Μπάκαλος – πρώην πρόεδρος της Απεράθου – λέει “αντίο” στον τελευταίο Ιερολοχίτη, Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα – Πως τον χαρακτηρίζει .. Τι λέει για την εν γένει παρουσία του 

Η εξόδιος ακολουθία του στρατηγού Κωνσταντίνου Κόρκα θα τελεστεί σήμερα στις 12:00, στο κοιμητήριο Παπάγου με τις προβλεπόμενες τιμές. Η τελετή θα γίνει δημοσία δαπάνη με μέριμνα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.  Οπως είναι γνωστό  ο ιερολοχίτης και καταδρομέας στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας παρέστη τη Κυριακή 29 Μαϊου στο ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων ιερολοχιτών και καταδρομέων στο Καβούρι Αττικής όπου κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο των ΛΟΚ. Ωστόσο, αμέσως μετά το μνημόσυνο μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου απεβίωσε. 

Ενα από τα πρόσωπα που ήταν κοντά του ήταν ο Γιώργος Στεφάνου Μπάκαλος. Πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Απεράθου Νάξου αλλά με στρατιωτική παιδεία καθότι αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν έμαθε την είδηση του θανάτου του στρατηγού, έσπασε τη … διαδικτυακή σιωπή του και προχώρησε στην κάτωθι ανάρτηση: 

korkas2.jpg

…ΕΦΥΓΕ …ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ….

Η ηρωική μορφή που το όνομα του είναι συνταυτισμένο με την “ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ από την Γερμανική κατοχή”!!

Ο άνθρωπος ΘΡΥΛΟΣ, ο τελευταίος επιζώντας από τους ιερολοχίτες που συμμετείχαν στην ιστορική “ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ στις 15/10/1944…..

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας..!!!!!

Όσο εύκολο, άλλο τόσο και δύσκολο μου είναι να βρω τα κατάλληλα λογια να περιγράψω … έναν τοσο ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ που έως τα βαθειά του γεράματα (102ετών) , σε διαφορετική και δύσκολη εποχή για τον ελληνισμό, με απαράμιλλο σφρίγος που μονάχα ένας μαχητής ιερολοχίτης θα μπορούσε, …έδινε με τον δικο του τρόπο, μαθήματα ….ΑΓΩΝΑ, ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ, ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ….. πιστεύοντας βαθειά μεσα του οτι απευθύνεται σε αντάξιους συνεχιστές…..

Αν κι έχω επιλέξει την απομάκρυνσή μου από δημόσιες και διαδικτυακές… εμφανίσεις,

έχω υποχρέωση να θυμίσω την ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ όπως αρμόζει έναν ΗΡΩΑ, τον άνθρωπο ΣΥΜΒΟΛΟ, που…..έγραψε ο ίδιος την ίδια την ΙΣΤΟΡΙΑ!!!

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑΞΟΥ οφείλει να επιδείξει λεβεντιά , να εκφράσει την πρέπουσα ευγνωμοσύνη και να αποδώσει ” ΜΕΓΙΣΤΟ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ”, ανάλογο του ΒΑΡΟΥΣ του ονόματος, της προσφοράς, του συμβολισμού και της αγάπης που ο Στρατηγός Κόρκας είχε για το νησί της Νάξου και των ανθρώπων της και μάλιστα σε βαθμό που τον είχε κάνει να συνπορευθεί και στην ζωή του με Ναξιώτισσα!

Για άλλη μια φορά με το χέρι στην καρδιά, με δάκρυα στα μάτια, κλίνω την κεφαλή μου και με ΣΕΒΑΣΜΟ, ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩ

ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ

ΕΝΑΝ ΓΝΗΣΙΟ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΗ

ΕΝΑΝ ΗΜΙΘΕΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

που είχα το προνόμιο , την ΤΙΜΗ και την ευτυχία να γνωρίσω…..

Ως ελάχιστο φόρο τιμής και έχοντας την υποχρέωση ,σας παραθέτω φωτογταφικό υλικό, καθώς και τον ” ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ”, που ειχα την ΤΙΜΗ να εκφωνήσω ως Πρόεδρος της Κοινότητας Απειράνθου Νάξου, κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νάξο στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2014 για τα 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ και με τιμώμενο πρόσωπο τον αείμνηστο Στρατηγό Κωνσταντίνο Κόρκα!  

Γ. Μπάκαλος:  Η απελευθέρωση της Νάξου 15η Οκτωβρίου 1944

korkas1.jpgΜε τις ευλογίες σας καταρχήν Σεβασμιότατε και σεβαστοί Πατέρες!
Να ευχαριστήσω θερμά το Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων – κύριο Μανώλη Μαργαρίτη, καθώς και τους άριστους κι εκλεκτούς συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων παρίστανται σήμερα εδώ, για την πρωτοβουλία τους και τη διοργάνωση των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων για τα « 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ»!

Σεβασμιότατε, σεβαστοί πατέρες, κύριε εκπρόσωπε του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού – Στρατηγέ ΑΣΔΕΝ, κύριοι Στρατηγοί, κύριε πρόεδρε κι εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων, κύριοι Αξιωματικοί κι Υπαξιωματικοί, κύριοι Διοικητές κι εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, κύριοι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ του τοπικού τύπου και λοιποί τοπικοί φορείς, Ναξιακέ λαέ του μόχθου, της καθημερινότητας και της δημιουργίας. Υψηλοί καλεσμένοι, αγαπητά παιδιά!

Σήμερα η 12η Οκτωβρίου, είναι σημαδιακή μέρα για την γενέτειρά μου την Απείρανθο, διότι σαν σήμερα πριν από 70 χρόνια αποχώρησαν οι Γερμανοί από το ιστορικό χωριό μου. Αποχώρησαν πεζοί με πολύωρη ταλαιπωρία, αφού πρωτίστως τους γελοιοποίησε – προκαλώντας δολιοφθορά στο μοναδικό αυτοκίνητό τους, ένας λαμπρός και γενναίος Ιερολοχίτης Αξιωματικός, ο νεαρός τότε σε ηλικία Ανθυπολοχαγός, αλλά με το ίδιο σφρίγος σήμερα, ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας!

Σε λίγες μέρες στις 15 Οκτωβρίου, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ» του νησιού μας – της Νάξου από τον Γερμανικό ζυγό!
Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΙΑΙ : Να κρατήσει ζωντανή ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ!

Η 15η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1944, όπως η 28η Οκτωβρίου κι η 25η Μαρτίου, θα πρέπει να είναι ημερομηνία ορόσημη για κάθε Νάξιο! Από το πιο μικρό παιδί, έως τον πιο ηλικιωμένο!!!

Θεωρώ κατά την ταπεινή μου άποψη, πως απαιτείται η μέγιστη συμμετοχή του κόσμου, η ενημέρωση κι η εμψύχωση των συμπατριωτών μας!
Καθώς επίσης ΠΡΟΤΕΙΝΩ για να αποκτήσουν μεγαλύτερη ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ οι εορταστικές εκδηλώσεις :
      1ον . Ενημέρωση των μαθητών όλων των σχολείων του νησιού, καθώς  και σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης! Επίσης προτείνω και τη συμμετοχή ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ στις εορταστικές εκδηλώσεις!
      2ον . ΙΔΡΥΣΗ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ή ΕΚΘΕΣΗΣ τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, με φωτογραφικό υλικό, κειμήλια κ.λ.π.

  Απευθύνομαι και καλώ 
όλους τους ιδιώτες συλλέκτες – κυρίως Ναξιώτες, να βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Απαιτείται η ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ της ΝΕΟΤΕΡΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ της ΝΑΞΟΥ!  Θα πρέπει να επιζητήσουμε, ο επισκέπτης σε έναν τέτοιο ιερό χώρο, να στοχαστεί, καθώς και να γνωρίζει το διαρκή αγώνα του Έλληνα, του Ναξιώτη κατ επέκταση, για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, για ΕΠΙΒΙΩΣΗ! 

ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!!!
Έχουμε όλοι εμείς ΧΡΕΟΣ να ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ όλους εκείνους που έλαβαν μέρος στη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Εκείνους που ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ – ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ – ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ!
Κυρίες και κύριοι βρισκόμαστε εδώ στη ΝΑΞΟ στην καρδιά – στο κέντρο του Αιγαίου μας, σε καιρούς χαλεπούς κι έχω την πεποίθηση πως
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ, για να χουμε αυτό που έχουμε εμείς αυτονόητο… ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!!! ΔΕΝ ήταν αυτονόητο τότε που λευτερώθηκε η ΝΑΞΟΣ!

Κυρίες και κύριοι, Υψηλοί καλεσμένοι!
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ κι η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ, ήταν μια μάχη τριών ημερών, που έλαβαν μέρος και τα τρία σώματα. Ήταν αποτέλεσμα ΚΑΛΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ και ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ, της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΕΙΡΑΣ, αλλά κα της ΤΟΛΜΗΣ που διέθεταν οι ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ!!! Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ ήταν ένα σώμα επίλεκτων, εκπαιδευμένων κι ανδρείων Αξιωματικών με μακραίωνη ιστορία!

 Είναι γνωστό από την ιστορία :
Ο Ιερός Λόχος των Θηβών που ιδρύθηκε το 379 π.Χ από τον Γοργίδα, ο Ιερός Λόχος που ίδρυσε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης το 1821. Ο Ιερός Λόχος που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Κρητικής Επανάστασης. Οι Ιεροί Λόχοι που οργανώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακήρυξης της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου (1914).

Ο Ιερός Λόχος Μέσης Ανατολής που ιδρύθηκε το 1942 στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κι αποτελείτο εξ ολοκλήρου από Έλληνες Αξιωματικούς και των τριών όπλων, της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, αλλά και από μαθητές της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, κάτω από την εντολή του Συνταγματάρχη Τσιγάντε.                                           

Από τον Μάιο του 1943, ο Ιερός Λόχος, αποτελείτο από 314 άτομα. Τον Απρίλιο του 1944 ο Ιερός Λόχος αποτελούσε μια δύναμη περίπου 1.000 ανδρών. Στον Ελληνικό στρατό, η παράδοση του Ιερού Λόχου συνεχίστηκε αρχικά από τους Λόχους Ορεινών Καταδρομών (γνωστά σε όλους μας ΛΟΚ) ! Ιδρύθηκαν το 1946 οι οποίοι στη συνέχεια μετεξελίχθηκαν στις Δυνάμεις Καταδρομών και σήμερα στις σύγχρονες Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις!!!

Για τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ έχουν γράψει αρκετοί συγγραφείς και ιστορικοί. Για τον ΙΕΡΟ ΛΟΧΟ ακόμη περισσότεροι. Εγώ ανέφερα όλα τα προηγούμενα και η όλη αναφορά μου, στους ΙΕΡΟΥΣ ΛΟΧΟΥΣ στην ΥΠΕΡΤΡΙΧΙΛΙΕΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΥΧΑΙΑ!           

ΕΓΙΝΕ ΣΚΟΠΙΜΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΩ ΤΗΝ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΤΟΥ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ!!!!
Όλοι οι Ιερολοχίτες από τα αρχαία χρόνια μέχρι τους Ιερολοχίτες που ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ από το Γερμανικό ζυγό και οι σημερινοί συνεχιστές των, εμφιλοχωρούνται από ΥΨΗΛΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ!

Όλοι αυτοί και όλοι εμείς, που πιστεύω αν όχι είμαι σίγουρος, ότι είμαστε εν δυνάμει ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ, θεωρώ βέβαιο ότι ανά πάσα στιγμή, σε κάθε καιρό και με κάθε δυσκολία, μπορούμε να αποδείξομε έναντι καθ’ ενός, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΡΑΙΩΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ!!!!                                                     

korkas3.jpgΑνάμεσα σε τόσους ήρωες της ιστορίας μας και οι ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ!            
Ο Στρατηγός Κόρκας που είναι ΕΠΙΖΩΝ από τους Ιερολοχίτες που συμμετείχαν στη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.  
Ο Αντρέας Ξενάκης, ο Δημήτριος Αυλιτής που ήταν Ιερολοχίτες και συμμετείχαν στη Μάχη της Απελευθέρωσης και σήμερα δεν είναι ανάμεσά μας! ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΘΕΟΙ! Αυτοί που θα έπρεπε κάθε Έλληνας να βλέπει και να έχει σαν ΠΡΩΤΥΠΑ! 

Γιατί οι Ιερολοχίτες εκπροσωπούν και αποτυπώνουν κάθε ιδεώδες και κάθε Αρχή του Έθνους μας, ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ, ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ!

Από τις ίδιες αρχές γεμάτοι και οι ΝΑΞΙΩΤΕΣ που είχαν περικυκλώσει την πόλη της Νάξου υπό τις διαταγές του Ταγματάρχη Δέτση – Διοικητή του Στρατιωτικού Τμήματος Νάξου, κατατάσσοντας από πλευράς τους στους ήρωες- τον Βαληνδρά Γεώργιο και τον Μπινίκο Νικόλαο.                             

Από τις ίδιες αρχές γεμάτοι και οι λοιποί ΑΞΩΤΕΣ που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! ΕΝΣΤΟΛΟΙ και ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!
Αυτή είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ!
Βλέποντας τον Στρατηγό Κόρκα ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΡΥΛΟ και ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ των Ιερολοχιτών, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ!  ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΧΘΡΟ, με όποια μορφή και να έχει και με ότι όπλα και να μας επιτεθεί. ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ – ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΚΥΛΑΕΙ ΣΤΟ  DNA ΜΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ!
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΟΡΚΟ ΔΙΝΩ και ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΤΕ ΚΑΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!!!!ΕΤΟΙΜΟΙ ΣΑΝ ΝΕΟΙ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΣΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΜΕ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΣ!!! ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΑΙΩΝΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ!!!

« Με το χέρι στην καρδιά, ΚΛΙΝΩ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΜΟΥ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ και ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στον Στρατηγό Κόρκα – ως εκπρόσωπο των μαχητών Ιερολοχιτών των τριών χιλιάδων τουλάχιστον Ελληνικής Πολεμικής ιστορίας     
 και τον ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ :  ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΤΘΗΣΟΜΕ»!!!

 

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΞ – Κυκλάδες: Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι Κατσαράς, Ηλιόπουλος

Δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων, ο Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξος) και ο Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνη) στη μάχη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ..

Γιάννης Αγγέλου – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αι.: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση και από την πρώτη στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παζάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκαταστήσει ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Σαντορίνη: Αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτώβρη από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Εφυγε ο “ξανθός” του Ελληνικού μπάσκετ, αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ. “Έφυγε” σε ηλικία 78 ετών ο “Ξανθός” της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης.

Cycladic Identity – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά

Ηδη υλοποιούνται εννέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων (την Αμοργό, την Ανδρο, την Δονούσα, την Ιο, την Κέα, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σίκινο)

Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον για 120.000 ασθενείς

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς

Aegean Airlines: «Aνοίγει φτερά» για το χειμερινό πρόγραμμα με νέους προορισμούς

Aegean Airlines Εννέα (9) νέα δρομολόγια και τρεις (3) νέες χώρες προστίθενται - Επτά (7) θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η Νίσυρος είναι πολλά παραπάνω από το ηφαίστειό της

Νίσυρος – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – είναι ένα υπέροχο “εργαστήρι” γεωλογίας και προσφέρει εικόνες και γνώσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης. Το νησί έχει και ενδιαφέρουσα μυθολογική… διάσταση, λίγο κλισέ, αλλά μας αρέσει!

Κέα – Δήμος: Παραδόθηκαν είδη που συγκεντρώηκαν για τους πληγέντες

Παραδόθηκαν τα είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι Κέας για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»

ΠΝΑι: Ακλόνητο φαβορί ο Χατζημάρκος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

SEAJETS – Διαγωνισμός:Ταξίδεψε και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός: Ταξίδεψε με τη SEAJETS και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Δικηγόροι: Ημέρα Αγιασμού για τη νέα …σεζόν

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησία

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν