Δευτέρα, 18 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΛέρος: "Το απολαμβάναμε" δήλωσαν οι γονείς- τέρατα για τους βιασμούς των παιδιών...

Λέρος: “Το απολαμβάναμε” δήλωσαν οι γονείς- τέρατα για τους βιασμούς των παιδιών τους

|

«Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας που έχει νοητική υστέρηση και την κόρη μας και το απολαμβάναμε» είπαν στην αστυνομία τα τέρατα της Λέρου –  “Σταματούσαμε μόνο όταν έβαζαν τα κλάματα”  – Φρικιαστικές λεπτομέρειες από τη δράση τους – Λύγισαν οι αστυνομικοί που τους ανέκριναν 

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα όσα ζούσαν επί χρόνια δύο ανήμπορα πλάσματα στη Λέρο: Όπως πλέον ξεκαθαρίζεται, θύματα των τεράτων της Λέρου ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγόρι, 24 ετών σήμερα με νοητική υστέρηση  και η ηλικίας 13,5 ετών κόρη τους. Ο μεγαλύτερος γιος, δεν άντεξε την κακοποίηση και έφυγε από το σπίτι, ενώ το μικρότερο παιδί, ένα αγόρι οκτώ ετών βρίσκεται πλέον στο σπίτι συγγενικού προσώπου. Πέρσι, ωστόσο, τόσο αυτό το παιδί, όσο και η αδελφή του είχαν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική εντολή.

Τα όσα είπαν στις προανακριτικές τους απολογίες στην αστυνομία έκαναν ακόμη και τους αστυνομικούς να λυγίσουν, από τα όσα άρρωστα και αποτρόπαια άκουγαν στις περιγραφές των τεράτων της Λέρου, που αμετανόητοι έλεγαν με φρικιαστικές λεπτομέρειες πως κακοποιούσαν τα παιδιά τους.

Τα όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής το σατανικό ζευγάρι συγκλονίζουν αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν στους αστυνομικούς: «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».

Από τα τέσσερα παιδιά ο 27χρονος γιος δεν άντεξε τους ξυλοδαρμούς και έφυγε από το σπίτι, ενώ ο 24χρονος γιος με το 13,5 ετών κορίτσι κακοποιούνταν και σεξουαλικά. Ενώ αρκετό ξύλο φαίνεται πως είχε φάει από τους δυο γονείς και ο 8χρονος γιος τους.

Το ανήλικο κοριτσάκι που από χθες βρίσκεται στο σπίτι της θείας του, μαζί με τον 8χρονο αδερφό της δεν έχει μιλήσει και κάθεται σιωπηλό βγάζοντας μουγκρητά, αρνούμενη να φάει και να πιεί, αφού αδυνατεί να πιστέψει πως ο εφιάλτης της τελείωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ροδιακή” επί 4 χρόνια, λοιπόν, οι δύο γονείς στη Λέρο κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν 17χρονο γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού. Το τέταρτο, ενήλικο παιδί (25 ετών) έχει εγκαταλείψει το σπίτι, «δραπετεύοντας» από την κόλαση που ζούσαν τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γείτονες γνώριζαν τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν στο σπίτι τόσα χρόνια, αλλά δεν μιλούσε. Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το κορίτσι πήγε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Νοσοκομείο του νησιού και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο είδαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Το κορίτσι μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή Πλάκα του νησιού Λέρου.

Στην ολονυχτία ανάκριση των δύο γονέων, που συνελήφθησαν την Κυριακή, ο πατέρας ομολόγησε τις κτηνωδίες που έκανε εκείνος και η γυναίκα του εις βάρος των παιδιών τους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα παιδιά έπεφταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνιμα μεθυσμένος, γεγονός για το οποίο είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν.

Να σημειωθεί πως παρ΄όλο που θεωρείται ότι πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε, η αρρωστημένη κατάσταση διαρκούσε χρόνια και θύματά της φέρονται να έχουν πέσει και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Ο Δήμαρχος Λέρου αποκαλύπτει 

Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας μιλώντας στην εκπομπή Live News αποκάλυψε κι άλλες πτυχές της ανατριχιαστικής υπόθεσης. Ο Δήμαρχος συνεχάρη την αστυνομία που κατάφερε να «δέσει» την υπόθεση. Ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου. Όπως είπε «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα παιδί μάλιστα, το κοριτσάκι, το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος. Το παιδί σύμφωνα με τον Δήμαρχο είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς.

«Τον γνώριζα αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες» είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε ένα άγχος το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα χωρίς να πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια επέστρεψε στη Λέρο μετά το διάστημα που το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο και έτσι υπέθεσαν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Οι δυο γονείς-τέρατα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ακολούθως οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Ωστόσο, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με ασφαλείς με πληροφορίες δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι μεταμέλειας για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Το πέρασμα του “Blue Star 1” και η σιωπή της θάλασσας

Στο ξημέρωμα μιας ήσυχης μέρας, η θάλασσα γίνεται καθρέφτης συναισθημάτων και το Blue Star 1, κάτι παραπάνω από ένα πλοίο: σύμβολο ελπίδας, μνήμης και συνέχειας.

Έλτσε – Μπέτις: Επιστροφή με… Μπακαμπού στην Πριμέρα Ντιβισιόν

Η Έλτσε υποδέχεται την πιο έμπειρη Μπέτις στην πρεμιέρα της La Liga, με στόχο μια δυναμική επιστροφή στα «σαλόνια» – Στο προσκήνιο ο Σεντρίκ Μπακαμπού.

Στη Νάξο «μίλησε» ξανά ο Καμπανέλλης μέσα από το έργο του (photos+video)

Η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Σέργη έγινε μια ζεστή γιορτή μνήμης, με λόγους, θεατρικά αποσπάσματα και προτάσεις για θεσμοθέτηση ετήσιας εκδήλωσης.

Σειρά σημαντικών συναντήσεων του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με αφορμή την εορτή της Μεγαλόχαρης

Στρατηγικές συνεργασίες και διάλογος με κορυφαία πολιτικά πρόσωπα – Από τον Νίκο Δένδια και τη Σοφία Ζαχαράκη έως τον Χάρη Δούκα και τον Κώστα Κουμή.

Οι φάροι άνοιξαν τις πύλες τους – Συναπάντημα με την ιστορία τους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, 18 φάροι σε όλη τη χώρα δέχθηκαν επισκέπτες, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας

Οι ψαράδες της Αμοργού σώζουν τη θάλασσα – Αφιέρωμα των Financial Times στην πρωτοβουλία

Παρά τη μείωση των αποθεμάτων και τις δυσκολίες επιβίωσης, οι μικροί αλιείς του νησιού πήραν την κατάσταση στα χέρια τους

Το καλαμάρι που… πήρε εκδίκηση! (video)

Ένα απίθανο περιστατικό σημειώθηκε στα ανοιχτά της Ρομπλόν στις Φιλιππίνες, όταν ψαράς που καμάρωνε για το τεράστιο καλαμάρι Χούμπολντ που έπιασε, βρέθηκε ξαφνικά μούσκεμα στο μελάνι του

Η Τήνος σώζει τον Φάρο της Λιβάδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων, ο Δήμος Τήνου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού μνημείου.

Καλοκαίρι Πολιτισμού (συνέχειας) στη Νάξο 2025: Συναυλίες, θέατρο, βιβλίο και τέχνη σε κάθε γωνιά του Δήμου (πρόγραμμα)

Ένα πολύχρωμο πολιτιστικό μωσαϊκό απλώνεται σε όλο το νησί με τη σφραγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – από το Φιλώτι μέχρι τις Μικρές Κυκλάδες, η μουσική, το θέατρο και η παράδοση δίνουν ραντεβού σε μια μεγάλη καλοκαιρινή γιορτή.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Φιλώτι: Μια μαγική καλοκαιρινή συναυλία στη Νάξο!

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου υποδέχεται την αγαπημένη ερμηνεύτρια σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, συναίσθημα και καλοκαιρινή αύρα.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος – Κεραμωτή: Μια βραδιά μνήμης και συγκίνησης για την Ειρήνη Κονιτοπούλου – Λεγάκη (photos)

Ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου τίμησε την αξεπέραστη φωνή της νησιώτικης μουσικής με μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, αναμνήσεις και αγάπη

Νάξος – Μενδώνη για Πορτάρα: “θα τοποθετηθεί νέα περίφραξη και θα μπουν κάμερες ασφαλείας”

Περιστατικά βανδαλισμών και έλλειψης σεβασμού σε μνημεία φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για παιδεία, ευαισθητοποίηση και προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.