Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΛέρος: "Το απολαμβάναμε" δήλωσαν οι γονείς- τέρατα για τους βιασμούς των παιδιών...

Λέρος: “Το απολαμβάναμε” δήλωσαν οι γονείς- τέρατα για τους βιασμούς των παιδιών τους

|

«Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας που έχει νοητική υστέρηση και την κόρη μας και το απολαμβάναμε» είπαν στην αστυνομία τα τέρατα της Λέρου –  “Σταματούσαμε μόνο όταν έβαζαν τα κλάματα”  – Φρικιαστικές λεπτομέρειες από τη δράση τους – Λύγισαν οι αστυνομικοί που τους ανέκριναν 

Δεν χωράει ανθρώπινος νους τα όσα ζούσαν επί χρόνια δύο ανήμπορα πλάσματα στη Λέρο: Όπως πλέον ξεκαθαρίζεται, θύματα των τεράτων της Λέρου ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά τους, ένα αγόρι, 24 ετών σήμερα με νοητική υστέρηση  και η ηλικίας 13,5 ετών κόρη τους. Ο μεγαλύτερος γιος, δεν άντεξε την κακοποίηση και έφυγε από το σπίτι, ενώ το μικρότερο παιδί, ένα αγόρι οκτώ ετών βρίσκεται πλέον στο σπίτι συγγενικού προσώπου. Πέρσι, ωστόσο, τόσο αυτό το παιδί, όσο και η αδελφή του είχαν νοσηλευθεί σε νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική εντολή.

Τα όσα είπαν στις προανακριτικές τους απολογίες στην αστυνομία έκαναν ακόμη και τους αστυνομικούς να λυγίσουν, από τα όσα άρρωστα και αποτρόπαια άκουγαν στις περιγραφές των τεράτων της Λέρου, που αμετανόητοι έλεγαν με φρικιαστικές λεπτομέρειες πως κακοποιούσαν τα παιδιά τους.

Τα όσα έχει καταθέσει μέχρι στιγμής το σατανικό ζευγάρι συγκλονίζουν αφού όπως χαρακτηριστικά είπαν στους αστυνομικούς: «Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα. Πολλές φορές χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».

Από τα τέσσερα παιδιά ο 27χρονος γιος δεν άντεξε τους ξυλοδαρμούς και έφυγε από το σπίτι, ενώ ο 24χρονος γιος με το 13,5 ετών κορίτσι κακοποιούνταν και σεξουαλικά. Ενώ αρκετό ξύλο φαίνεται πως είχε φάει από τους δυο γονείς και ο 8χρονος γιος τους.

Το ανήλικο κοριτσάκι που από χθες βρίσκεται στο σπίτι της θείας του, μαζί με τον 8χρονο αδερφό της δεν έχει μιλήσει και κάθεται σιωπηλό βγάζοντας μουγκρητά, αρνούμενη να φάει και να πιεί, αφού αδυνατεί να πιστέψει πως ο εφιάλτης της τελείωσε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ροδιακή” επί 4 χρόνια, λοιπόν, οι δύο γονείς στη Λέρο κακοποιούσαν σεξουαλικά το 14χρονο κορίτσι και το 8χρονο αγόρι, ενώ η οικογένεια έχει ακόμη έναν 17χρονο γιο με νοητική υστέρηση, που δεν έχει διευκρινιστεί αν έπεσε θύμα βιασμού. Το τέταρτο, ενήλικο παιδί (25 ετών) έχει εγκαταλείψει το σπίτι, «δραπετεύοντας» από την κόλαση που ζούσαν τα αδέλφια του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γείτονες γνώριζαν τις φρικαλεότητες που συνέβαιναν στο σπίτι τόσα χρόνια, αλλά δεν μιλούσε. Το έγκλημα ξεσκεπάστηκε όταν το κορίτσι πήγε με ακατάσχετη αιμορραγία στο Νοσοκομείο του νησιού και εξεταζόμενη από τον Παιδίατρο και Γυναικολόγο είδαν ότι είχε πέσει θύμα βιασμού. Το κορίτσι μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό περιέγραψε το τι συνέβαινε όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή Πλάκα του νησιού Λέρου.

Στην ολονυχτία ανάκριση των δύο γονέων, που συνελήφθησαν την Κυριακή, ο πατέρας ομολόγησε τις κτηνωδίες που έκανε εκείνος και η γυναίκα του εις βάρος των παιδιών τους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα παιδιά έπεφταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μόνιμα μεθυσμένος, γεγονός για το οποίο είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν.

Να σημειωθεί πως παρ΄όλο που θεωρείται ότι πολλοί γνώριζαν αλλά κανείς δεν μιλούσε, η αρρωστημένη κατάσταση διαρκούσε χρόνια και θύματά της φέρονται να έχουν πέσει και τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Ο Δήμαρχος Λέρου αποκαλύπτει 

Ο Δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλιας μιλώντας στην εκπομπή Live News αποκάλυψε κι άλλες πτυχές της ανατριχιαστικής υπόθεσης. Ο Δήμαρχος συνεχάρη την αστυνομία που κατάφερε να «δέσει» την υπόθεση. Ο πατέρας είναι υπάλληλος στο Ψυχιατρείο της Λέρου. Όπως είπε «υπήρχαν κάποιες ενδείξεις» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το ένα παιδί μάλιστα, το κοριτσάκι, το παρακολουθούσε ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Κοινότητος. Το παιδί σύμφωνα με τον Δήμαρχο είχε μεταβεί πριν από έναν χρόνο στο Παίδων για παρακολούθηση μαζί με τους γονείς.

«Τον γνώριζα αλλά κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες» είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι το κοριτσάκι παρουσίαζε ένα άγχος το οποίο προφασιζόταν ότι προκαλείται από το σχολείο και τα μαθήματα χωρίς να πει τίποτα άλλο που θα δημιουργούσε υπόνοιες για όσα φρικιαστικά συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας. Η οικογένεια επέστρεψε στη Λέρο μετά το διάστημα που το παιδί παρέμεινε στο νοσοκομείο και έτσι υπέθεσαν ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Οι δυο γονείς-τέρατα οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ακολούθως οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Ωστόσο, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Σύμφωνα με ασφαλείς με πληροφορίες δεν έχουν δείξει κανένα σημάδι μεταμέλειας για τις αποτρόπαιες πράξεις τους.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα protothema.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μύκονος: Ηχησε εκ νέου το “112”, έντονη βροχόπτωση

Μύκονος: Μήνυμα από το 112 λόγω έντονων καιρικών φαινομένων – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: “Πως κάνω λειτουργική μία σχέση”, μέρος δεύτερον…

Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Ο κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για σχέσεις και ψυχική υγεία συνεχίζεται - Που και πότε;

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη: “Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα”

Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη επιστρέφει στην κανονικότητα – Τα μέτρα στήριξης του νησιού

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.