Πέμπτη, 6 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΚυκλάδες - Τήνος: Οταν η "επιλογή" ενός πολίτη για ακτινογραφία είναι το...

Κυκλάδες – Τήνος: Οταν η “επιλογή” ενός πολίτη για ακτινογραφία είναι το κτηνιατρείο (!!!)

|

Πολίτης στην Τήνο δέχτηκε “συμβουλή” να πάει για ακτινογραφία σε κτηνιατρείο γιατί είναι χαλασμένο το αντίστοιχο μηχάνημα στο Κέντρο Υγείας… Στην Τήνο του 2022. Η καταγγελία από τον κτηνίατρο  Μανώλη Βορίσση μέσα από την σελίδα του στα social media και η αναφορά του μέσα από το MegaTV  – Tι λέει η κα Παπαδοπούλου (Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΥ Τήνου) (video) 

«Ένας πολίτης ήθελε μία ακτινογραφία ρουτίνας, δεν ήταν για κάποια επείγουσα ανάγκη και επειδή δεν μπορούσε να έχει αυτήν την υπηρεσία στην Τήνο, του προτείνανε να απευθυνθεί σε εμένα».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει στο Mega TV ο Μανώλης Βορίσσης, κτηνίατρος, ένα απίστευτο περιστατικό με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος όταν νεαρός από την Τήνο προκειμένου να μπορέσει να βγάλει ακτινογραφία, απευθύνθηκε σε αυτόν αφού το ακτινολογικό του νησιού είναι εκτός λειτουργίας.

«Δεν ήμουν σε θέση να του παρέχω αυτήν την υπηρεσία και αυτό με στεναχώρησε. Ο σκοπός μου εμένα είναι να ακτινογραφώ ζώα, σκύλους, γάτες και να κάνω την ιατρική μου». Ο κτηνίατρος του νησιού διαπίστωσε με έκπληξη πως η ακτινογραφία θώρακος που του ζητούσε ο νεαρός ήταν για τον ίδιο και όχι για κάποιο κατοικίδιο.

«Όταν ρώτησα πού μπορώ να κάνω την ακτινογραφία μου είπαν ή στη Σύρο ή να ρωτήσω εσάς αν μπορείτε να μου βγάλετε ακτινογραφία, μου φάνηκε λίγο κάπως γιατί ξέρω την ειδικότητά σας, αλλά αν γίνεται θα με βγάλετε από τον κόπο», του είπε ο νεαρός.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι του νησιού χρειάζεται να βγάλουν ακτινογραφία, αλλά αυτό δε συμβαίνει λόγω βλάβης. «Γνωστοί μου είχανε περάσει Covid στο νησί και τους είχε μείνει ένας υπολειμματικός βήχας. Ποτέ δεν μπορέσανε να έχουνε μία ακτινογραφία θώρακος».

Το Κέντρο Υγείας της Τήνου από την άλλη ισχυρίζεται πως περιμένει έναν ολόκληρο μήνα την έγκριση για την αντικατάσταση και την επαναλειτουργία του ακτινολογικού. «Το ακτινολογικό υπέστη βλάβη, κάηκε δηλαδή ο λαμπτήρας φωτεινής επικέντρωσης 15/12. Περιμένουμε την έγκριση για να προβούμε στην αντικατάσταση. Είναι ουσιαστικά η γραφειοκρατία που ισχύει στην Ελλάδα και που δυστυχώς λόγω αυτής αυξάνονται τα προβλήματα τα ήδη υπάρχοντα», λέει η Θεοδώρα Παπαδοπούλου, πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Τήνου.

Εν ολίγοις, οι κάτοικοι της Τήνου που θα χρειαστεί να υποβληθούν σε ακτινογραφία θα πρέπει να… ξενιτευτούν σε γειτονικά νησιά. «Δυστυχώς πρέπει να πάει σε άλλο νησί, είτε στη Μύκονο είτε στη Σύρο που καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί μπορεί να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μία πνευμονία».

«Για εμάς τους νησιώτες αυτό είναι μεγάλος Γολγοθάς το να φύγουμε να πάμε σε άλλο νησί, πολλές φορές μπορεί να λείψεις μία ολόκληρη μέρα για να βγάλεις μία απλή ακτινογραφία. Είναι λυπηρό έως και εξοργιστικό, η ακτινογραφία είναι βασική ιατρική», λέει ο κτηνίατρος.

Το νησί αντιμετωπίζει καιρό προβλήματα στο σύστημα υγείας με τους μόνιμους κατοίκους να μην έχουν πρόσβαση σε απλές ιατρικές πράξεις. 

 

Βορίσσης “Πείτε στον πρωθυπουργό τι γίνεται” 

Ας δούμε και την ανάρτηση του κου Βορίσση που προκάλεσε αυτή την αντίδραση και έγινε γνωστό το θέμα σε Πανελλαδικό επίπεδο 

“Ενημερώστε τον αξιότιμο πρωθυπουργό μας ότι στην Τήνο , που διατηρεί εξοχικό, ο σκύλος του μπορεί να βγάλει ακτινογραφία αν χρειαστεί , ενώ οι Τηνιακοί πολίτες θα πρέπει να ταξιδεύουν Μύκονο ή Σύρο. Τα πρωινά χάδια στον γιό μου φέρνουν αυτές τις στιγμές ευτυχίας και ταυτόγχρονα έπρεπε να κρύψω τη στεναχώρια μου , αφού μόλις πριν λίγα λεπτά, ένας πολίτης της Τήνου με ρωτούσε στο κινητό μου αν μπορούσα να τον εξυπηρετήσω με ακτινογραφία για θέμα υγείας του, στην κτηνιατρική κλινική που διατηρώ στο νησί.

Οι Τηνιακοί φίλοι μου έλεγαν ‘ γιατρέ τώρα που έβαλες ακτινολογικό , θα σου έρχονται και άνθρωποι …χαχα ‘ . Δίκιο είχαν οι φίλοι μου αλλά θα ήθελα να ήταν δίπλα μου να δουν πως αυτό το ‘χαχα’ σου γίνεται βάρος , όταν ο συνάθρωπός σου αναζητά την υγειά του στον κτηνίατρο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που χαλάει το ακτινολογικό του κέντρου υγείας Τήνου και ένα μηνα είναι σβηστό. Σε περιόδο πανδημίας που μια ακτινογραφία θώρακα θα δείξει βλάβη στους πνεύμονες ή όχι και θα καθορίσει και το θεραπευτικό πλάνο ( μένεις σπίτι , ή μένεις στο κεντρο ή πας Σύρο για ΜΑΦ ή Αθήνα για ΜΕΘ) , το ακτινολογικό δε δουλεύει.

Όταν εγκατέστησα το ακτινολογικό στην Τήνο μου ήταν σαφές ότι η απόσβεση δύσκολα θα γίνει αφού η αγορά είναι πολύ μικρή , πόσο μάλλον να αφήσει και χρήματα. Ήμουν όμως πολύ χαρούμενος, σα να μου έφερε ο Αγιος Βασίλης το τέλειο δώρο. Αφενός θα εξυπηρετούσα τους ασθενείς μου, κυρίως σκύλους και γάτες , αφετέρου το νησί θα αποκτούσε αυτονομία και αυτό το τελευταίο με έφτιαχνε. Ανακούφιση για όλους , ιδιοκτήτες , ζώα , κτηνίατρο. Αυτό που για πιο μεγάλα αστικά και οικονομικά κέντρα είναι αυτονόητο ( βγαίνεις από την πόρτα σου και πας το σκύλο σου στη γωνία για ακτινογραφία) στα μικρότερα νησιά είναι πολυτέλεια. Είναι περιπέτεια να ταξιδέψεις το ζώο σου , πολλές φορές και να διανυκτερέυσεις , για μία ακτινογραφία. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους σε πολλά μέρη.

Το καλοκαίρι χρειάστηκα στην Τήνο ασθενοφόρο για έναν άνθρωπο και μου είπαν ότι ‘ένα έχουμε’ και δεν ξέρουν που να το στείλουν. Μετά πανυγηρίσαμε ένα καινούργιο που παρέλαβε το κέντρο υγείας αλλά επί της ουσίας το νησί είναι τόσο μεγάλο και ο κόσμος τόσο πολύς το καλοκαίρι που θα έπρεπε να είναι 3 αξιόπιστα με τους φτωχούς μου κτηνιατρικούς υπολογισμούς.

Αρνήθηκα με πολύ λύπη να εξυπηρετήσω τον κύριο για λόγους που του εξήγησα. Για τα πανηγύρια καλοί είμαστε. Την υπευθυνότητα ψάχνουμε”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Νοσοκομείο: Ανακοινώθηκε η πρόληψη επικουρικού ουρολόγου

Το Νοσοκομείο Νάξου στελεχώνεται συνεχώς - Νέος επικουρικός ουρολόγος ορκίστηκε και πιάνει .. δουλειά

ΑΟ Θήρας: Με τον Ολυμπιακό αντίπαλος στα ημιτελικά του Final 4 κυπέλλου Γυναικών

Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών: Α.Ο. Θήρας - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. και Α.Σ.Π. Θέτις - Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. οι δύο ημιτελικοί

Νάξος: Αναψε .. πράσινο φως για νέο 4αστερο ξενοδοχείο, σε ποια περιοχή

“Πράσινο φως” σε επένδυση για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο - Σε ποια περιοχή;

ΥΠΕΝ – Μήλος: “Πάγωμα” Οικοδομικών αδειών με επίκεντρο το Σαρακήνικο

Πάγωμα οικοδομικών αδειών στη Μήλο για περιοχές όπως το Σαρακήνικο - Τι δηλώνει ο κος Σκυλακάκης

Σίφνος: Ερχεται το SiFNaThLoN 2025 κι αλλάζει τα αθλητικά δεδομένα των Δυτικών Κυκλάδων

Τι είναι το SIFNaThLon και πότε θα το δούμε στον .. αέρα; Το διήμερο των αθλητικών εκδηλώσεων.. Πότε και που; Ποια αγωνίσματα περιλαμβάνει

ΠΝΑι: Δικαίωμα αντικατάστασης στόλου Ε.Δ.Χ. Ταξί, μπαίνει μεμβράνη χρωματισμού

Αντικατάσταση στόλου Ε.Δ.Χ. Ταξί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – Δεκτή η μεμβράνη χρωματισμού

ΑΠΘ: Οι έφηβοι έρμαια της διαδικτυακής παραπληροφόρησης

Έρευνα ΑΠΘ: Χωρίς ειδησεογραφική παιδεία οι έφηβοι, έρμαια της διαδικτυακής παραπληροφόρησης

Τέμπη – Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση

ΕΛΜΕ Κυκλάδων: Συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής για τα Τέμπη - Τι αναφέρει στην ενημέρωση

ΔΕΗ Tour Of Hellas 2025: Συναρπαστικές διαδρομές από την Πάτρα στην Αθήνα και… άρωμα Γύρων Γαλλίας – Ιταλίας!

ΔΕΗ Tour Of Hellas 2025: Συναρπαστικές διαδρομές από την Πάτρα στην Αθήνα (2-6 Απριλίου), 2 world tour ομάδες και… άρωμα Γύρων Γαλλίας – Ιταλίας!

Πάρος: Αυξήσεις εσόδων σε καταλύματα και εστίαση

Αυξήσεις εσόδων σε καταλύματα και εστίαση σημειώθηκαν στην Πάρο - Ποια περίοδο και τι αναφέρει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μπιζάς

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Καστράκι: Πωλείται ακίνητο με μικρή αυλή κοντά στη θάλασσα

Ακίνητο πωλείται στο Καστράκι - Διαθέτει αυλή και είναι σε απόσταση .. αναπνοής από τη θάλασσα (δείτε εντός πληροφορίες)

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Δυτικές Κυκλάδες: Χωρίς πλοίο (“Αικατερίνη Π”) για δύο ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Υπόθεση “Blue Horizon”: Ποινές κάθειρξης 12 και 7 ετών σε Υπαρχο και Πλοίαρχο για το θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Θάνατος Αντώνη Καργιώτη: Πολυετείς ποινές στους καταδικασθέντες - Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής έως την εκδίκαση της έφεσης

Τέμπη – Νάξος: Χιλιάδες κατέκλυσαν την πλατεία Μανδηλαρά, ανατριχίλα όταν ακούστηκαν τα ονόματα των θυμάτων (video – photos)

Χωρίς προηγούμενo η πρωτοφανής σημερινή (28/02) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νάξο για την τραγωδία των Τεμπών (δείτε φωτογραφίες και video)

Φιλώτι: Η σημασία του εθίμου των κουδουνάτων και το .. παράπονο

Τι είναι οι Κουδουνάτοι για τους κατοίκους του Φιλωτίου - Η αναφορά στη κτηνοτροφία και τη παράδοση