Κυριακή, 3 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΚυκλάδες: Νάξος - Τήνος σε 20 ώρες με τέσσερα διαφορετικά πλοία (!!!!)

Κυκλάδες: Νάξος – Τήνος σε 20 ώρες με τέσσερα διαφορετικά πλοία (!!!!)

|

Η σκληρή πραγματικότητα… Νοέμβριος 2019 και ένας ταξιδιώτης που θέλει να μεταβεί από τη Νάξο στη Τήνο (28 μίλια ή 51 χιλιόμετρα) χρειάστηκε 20 ώρες και τέσσερες αλλαγές πλοίων – Το καλοκαίρι; Ενα πλοίο και 100 λεπτά της ώρας; Εάν ήταν στην ηπειρωτική Ελλάδα; Κάτι λιγότερο από μία ώρα (!!!!) 

Η σκληρή πραγματικότητα της Ελλάδας…  ένας ταξιδιώτης που θέλει να μεταβεί από τη Νάξο στη Τήνο (28 μίλια ή 51 χιλιόμετρα) Νοέμβριο μήνα χρειάζεται 20 ώρες και τέσσερες αλλαγές πλοίων – Το καλοκαίρι; Ενα πλοίο και 100 λεπτά της ώρας; Εάν ήταν στην ηπειρωτική Ελλάδα; Κάτι λιγότερο από μία ώρα (!!!!) Πως μας ήρθε αυτό; Μα πολύ απλά διαβάσαμε το άρθρο που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Πάρου – Ανδρου – Τήνου – Μυκόνου (kantam.gr) και έχει τίτλο ” Το καλοκαίρι με ένα πλοίο και 1/30 ώρες”… Και το οποίο έρχεται σε αντιδιαστολή με την πραγματικότητα του χειμώνα. Μία πραγματικότητα που αρνούνται να δουν οι άνθρωποι πίσω από τα γραφεία. Που θεωρούν ότι τα νησιά δουλεύουν μόνο το καλοκαίρι… 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανάρτηση ”   Κάποιος που θα διαβάσει αυτό τον τίτλο του κειμένου μας, σίγουρα θα νομίζει ότι αναφερόμαστε στο πολύ μακρινό χθες. Όμως αναφέρεται μόνο στο άμεσο χθες, δηλαδή 27 Νοεμβρίου 2019.

Το παρακάτω περιστατικό μας  το διηγήθηκε ένας ταλαίπωρος ταξιδιώτης από την Τήνο. Ο ταξιδιώτης μας αυτός ενώ βρισκόταν στη Νάξο έπρεπε την 26η Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη, να πάρει το δρόμο ή μάλλον τη θάλασσα της επιστροφής. Η λύση μία και μοναδική . Έπρεπε αναγκαστικά να πάρει το 1ο πλοίο και να πάει στην Πάρο. Έτσι και έγινε. Από την Πάρο να πάρει το 2ο πλοίο και πάει στη Σύρο. Και αυτό έγινε. Εκεί πέρασε τη νύκτα, περιμένοντας να ξημερώσει η 27η Νοεμβρίου. Ήταν Τετάρτη και  γύρω στο μεσημέρι έπρεπε να πάρει το 3ο πλοίο και να πάει στη Μύκονο, το έκανε και αυτό. Από  εκεί, κάποια στιγμή έπρεπε να πάρει το 4ο πλοίο και να φθάσει επιτέλους στην Τήνο. Όταν έφθασε στο νησί της Τήνο ήταν ώρα Ελλάδος   2 και 20 το απόγευμα της Τετάρτης 27 Νοεμβρίου, δηλαδή έφθασε στην Τήνο μόνο σε  μόλις 20 ώρες!!!

Έχουμε ακούσει πολλές προτάσεις και αποφάσεις Συνεδρίων διαφόρων θεσμών, αρμοδίων και μη, που ενώ φαίνεται ότι λύνουν και αυτό το πρόβλημα, τελικά παραμένει άλυτο για 15 τουλάχιστο χρόνια. Δεν λύνεται, διότι οι αποφάσεις-προτάσεις των Συνεδρίων πρέπει τελικά να εγκριθούν από τους Αρμόδιους. Όταν όμως φθάσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες, αντί να τοποθετηθούν πάνω στα  Γραφεία των Υπευθύνων, μάλλον τοποθετούνται στον κάλαθο των αχρήστων. Φαίνεται πως η μόνη ή μόνος που λαβαίνει γνώση του περιεχομένου αυτών των προτάσεων αποφάσεων είναι η καθαρίστρια ή ο καθαριστής που  κάθε πρωί άμεσα καθαρίζει τον κάλαθο των αχρήστων και έμμεσα το γραφεί του Υπεύθυνου!

Αυτό, που έπαθε ο ταξιδιώτης μας από την Τήνο, μπορεί να το πάθει και οποιοσδήποτε άλλος τηνιακός ταξιδιώτης, που θα θελήσει να πάει το χειμώνα από την Τήνο, στην Πάρο ή τη Νάξο. Να προσέξει μόνο διότι  πρέπει να  χρησιμοποιήσει τις ίδιες ημέρες που χρησιμοποίησε ο ταξιδιώτης μας, διότι διαφορετικά  οι  ώρες θα αυξηθούν και οι ημέρες!

Από χρόνια τώρα ζητούμε ένα από τα πλοία της ενδοεπικοινωνίας να κάνει  μία ή δύο φορές την εβδομάδα και τον κύκλο των νότιο-ανατολικών Κυκλάδων. Σύρος-Μύκονος – Νάξος Πάρος- Σύρος. Είναι μια  πρόταση που ευχάριστα ακούγεται και εύκολα γράφεται. Αλλά και πιο εύκολα όταν ακούγεται ξεχνιέται ή όταν γράφεται ακόμα πιο εύκολα πετιέται!”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Δεν μεγαλώσαμε παίζοντας»: Μνήμες από τις στοές της Σερίφου

Παιδιά που μπήκαν στις «στοές του θανάτου» για να ζήσουν. Μεταλλωρύχοι που διεκδίκησαν αξιοπρέπεια με αίμα. Μαρτυρίες που δεν πρέπει να χαθούν. Η Αλεξάνδρα Χριστακάκη και ο Νίκος Μπελαβίλας ζωντανεύουν την ιστορία της Σερίφου

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία…» – Η Νάξος γίνεται μια χορευτική αλυσίδα!

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καλεί κατοίκους και επισκέπτες να ενώσουν τα βήματά τους στον παραδοσιακό Συρτό, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

“HELLENIC HIGHSPEED” – Αμοργός: Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού, πότε σταματάει για αντικατάσταση καταπέλτη

Το ταχύπλοο συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγιά του έως τις 5 Αυγούστου – Πώς εξελίχθηκε το περιστατικό και πότε προγραμματίζονται οι εργασίες αποκατάστασης

Symi On The Rocks: Το σπιτάκι του ψαρά που έγινε viral φαντασίωση του ελληνικού καλοκαιριού

Ένα λευκό σπίτι πάνω στα βράχια στη Σύμη έγινε παγκόσμια φαντασίωση – από τους influencers του Instagram μέχρι τους ρομαντικούς ταξιδιώτες που αναζητούν γαλήνη.

Η λαβή Χάιμλιχ μπορεί να σώσει μια ζωή – Δες πώς (video)

Μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού εκπαιδεύουν το κοινό στη σωστή εφαρμογή της λαβής Χάιμλιχ – Μαθήματα και οδηγίες διαθέσιμα στο www.samarites.gr

Attica Group: Εκπτώσεις για τους νέους φοιτητές – Ταξίδια με έκπτωση έως 50% για την πρώτη μετακίνηση

Μέχρι 31 Οκτωβρίου 2025, ο Όμιλος Attica στηρίζει τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών με σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Ισχύει και για τους συνοδούς τους.

Δήμος Τήνου: Μήνυση κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Αντιδράσεις, ζημιές και απελπισία στην Τήνο – Εικόνες ντροπής με κατοίκους και επιχειρήσεις στο σκοτάδι για ώρες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μιτάτοι: Πέτρινοι φύλακες της παράδοσης στην Κρήτη και τη Νάξο (video)

Στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO Ψηλορείτη και στη Νάξο, οι μιτάτοι στέκουν ως ζωντανά σύμβολα κτηνοτροφικής σοφίας και βιώσιμης ζωής. Είναι ώρα να τα προστατεύσουμε και να τα αναδείξουμε.

Νάξος: Νεανικός αγώνας ανοιχτής θάλασσας από το ExcellenSeas στο Πυργάκι (video)

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για δεύτερη χρονιά ο αγώνας κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας από τον μη κερδοσκοπικό φορέα ExcellenSeas στο νότιο άκρο της Νάξου – Υποτροφίες σε μαθητές ακριτικών νησιών.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Ο Tom Hanks στη Νάξο: Στιγμές απλότητας, χαμόγελα και μια σέλφι στην Απείρανθο

Ο χολιγουντιανός σταρ επισκέφθηκε τη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουλίου, ανακαλύπτοντας τη μαγεία του Σαγκρίου και της Απειράνθου – Ένα γεύμα, μια σέλφι και πολλές όμορφες αναμνήσεις

Νάξος: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων βάζει “όρια” στην Πορτάρα, τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων βάζει “όρια” στην Πορτάρα – Τέλος στην ανεξέλεγκτη πρόσβαση - Όταν ο σεβασμός δεν είναι αυτονόητος, η προστασία γίνεται μονόδρομος

Κυκλάδες: Γυρίζουν την πλάτη στα «χρυσά» νησιά, “χαμένη” και η Αμοργός, σταθερή η Νάξος

Υψηλές τιμές και οικονομική πίεση στρέφουν Έλληνες και ξένους σε εναλλακτικούς, οικονομικότερους προορισμούς

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Η Κέα λέει «όχι» στην τουριστική υπερβολή, το νησί αντέχει μέχρι 1.000 ακόμη κλίνες

Ο Δήμος Κέας ζητά επίσημη απαγόρευση για τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα – Στο τραπέζι το ζήτημα της φέρουσας ικανότητας και της ταυτότητας του νησιού

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Καταργείται ο δεύτερος γύρος, εκλογές τον Νοέμβριο, Νέο όριο το 42% για εκλογή Δημάρχου

Η κυβέρνηση φέρνει ριζικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο για δήμους και περιφέρειες – Τέλος ο δεύτερος γύρος, λιγότεροι υποψήφιοι και αλλαγές στη σταυροδοσία.