Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών “υιοθετεί” την μοναδική κάτοικο στην Κίναρo – Τι προσφέρει, γιατί το κάνει και τι απαντάει η κα Κατσοτούρχη
Η Ρηνιώ Κατσοτούρχη που ζει μόνη της στην Κίναρο βρίσκεται αντιμέτωπη με τη γραφειοκρατία, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του επιδόματός της. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Βασίλης Αποστολόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι μετά την δημοσιοποίηση των προβλημάτων της μοναδικής κατοίκου του νησιού, η Ένωση θα αναλάβει πρωτοβουλίες για έμπρακτη στήριξη στην κ. Κατσοτούρχη.
«Επειδή θεωρούμε ότι η ανάγκη της υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων είναι υπόθεση όλων, αποφασίσαμε σαν Ένωση Επιχειρηματιών στο κρίσιμο κενό που διαπιστώνουμε ότι υπάρχει στην Κίναρο να αναλάβουμε εμείς κάποιες πρωτοβουλίες και να στηρίξουμε εμπράκτως την μόνιμη κάτοικο του νησιού μας. Να διορθώσουμε το θέμα που προήλθε από το κόψιμο του επιδόματος, να τη στηρίξουμε, αλλά και να προχωρήσουμε στη συνολικότερη ‘υιοθεσία’ της ακριτικής μας νήσου και της κατοίκου. Έτσι λοιπόν προθυμοποιούμεθα να καλύψουμε και οικονομικά οποιεσδήποτε ανάγκες της. Τα μέλη όλα της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών αναλόγως με τον χώρο που δραστηριοποιείται ο καθένας μας, αναλαμβάνει να συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αποστολόπουλος. Παραδείγματος χάρη, ανακοίνωσε ότι της προσφέρεται δωρεάν πλήρης ιατρική κάλυψη, θα της δίνονται ποσότητες τροφίμων και άλλων αγαθών της, θα της παρέχεται οποιαδήποτε λογιστική, φοροτεχνική ή νομική στήριξη, ακόμη και οποιαδήποτε ανάγκη υπάρχει για κάποια κατασκευή στο νησί.
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όσο μπορώ θα είμαι στην Κίναρο» δήλωσε η μοναδική κάτοικος της νήσου Κίναρου, Ρηνιώ Κατσοτούχρη.
Τοποθεσία – Ιστορία
Η Κίναρος είναι νησίδα των Δωδεκανήσων που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.
Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Έχει έκταση 4,5 τ.χλμ. . Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 296μ.
Η Κίναρος είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με το βόρειο τμήμα της Αμοργού και την γειτονική της Λέβιθα. Αποτελεί επίσης σημαντική περιοχή προστασίας πουλιών, καθώς το νησί αποτελεί τόπο αναπαραγωγής του Αιγαιόγλαρου και του Μαυροπετρίτη
Στην κορυφή του νησιού έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά κατάλοιπα που μαρτυρούν οικιστική δραστηριότητα. Πιθανότατα υπήρξε μικρός οικισμός στο νησί κατά την περίοδο της ακμής της Κοινοπολιτείας της Αμοργού (Μινώα, Αρκεσίνη, Αιγιάλη)
Ο τελευταίος άντρας που κατοικούσε στο νησί (με τη γυναίκα του, Ελένη Θηραίου), ο Μικές Κατσοτούρχης, πέθανε στις 10 Ιουνίου 2013, αλλά αμέσως μετά, μετακόμισε ο υιός του με την σύζυγό του και πλέον το νησί έχει δύο μόνιμους κατοίκους. Οι προμήθειες με τα απαραίτητα, γίνονται με σκάφος από την Αμοργό.
Με πληροφορίες από την σελίδα aftodioikisi.gr