Πατήρ (Δημήτρης Παπαδόπουλος) και υιός (Βαγγέλης Παπαδόπουλος) ως συνεχιστές της Ναξιώτικης παράδοσης στο χώρο της Κουζίνας
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βέρος Ναξιώτης, είναι από τους ανθρώπους που πάσχισαν για την ανάδειξη της ναξιώτικης κουζίνας. Σπούδασε σεφ, μέλος της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ερευνητής σπουδαίος της ντόπιας κουζίνας που την συμπύκνωσε σ’ ένα εξαίρετο βιβλίο «Οι ξερολιθιές της γεύσης», ιδρυτής με τον αδελφό του Γιάννη του Ραντεβού, ενός ζαχαροπλαστείου, μ’ ένα εργαστήρι που μπορεί να αναλάβει γαστρονομικές εκδηλώσεις (catering) έως και 1000 ατόμων, είναι αυτός που σε πάμπολλες τηλεοπτικές εκπομπές όρθωσε το ανάστημα της ναξιώτικης κουζίνας. Kαμάρι του ο γιος του Βαγγέλης που ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα. Εδώ ποζάρουν με το ναξιώτικο ζαμπόνι προκειμένου να φτιάξουν τα υπέροχα σάντουιτς από ζαμπόνι καιναξιώτικη γραβιέρα.
Πηγή: greekgastronomyguide.gr