Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΙστορίεςΗ Ρόδος στο κυνήγι του τίτλου για το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη

Η Ρόδος στο κυνήγι του τίτλου για το καλύτερο παγωτό στην Ευρώπη

|

Τον τίτλο του καλύτερου παγωτού στην Ευρώπη διεκδικούν δύο γεύσεις από τη Ρόδο και ήδη από χθες οι συνταγές τους βρίσκονται στο Carpigiani Gelato University της Anzola dell’ Emilia (στη Μπολόνια).

Οι συνταγές των δύο παγωτών θα αξιολογηθούν από τους καθηγητές του πανεπιστημίου και ακολούθως στη διαγωνιστική διαδικασία θα διαπιστωθεί η αυθεντικότητά τους. Οι δύο γεύσεις έχουν άρωμα Ρόδου. Η πρώτη φέρει την ονομασία “Pastolato” και έχει ως βάση του τη συνταγή για μελεκούνι. Μέλι, σουσάμι, κανέλα, αμύγδαλα, πορτοκάλι, γαρνιρισμένα με σοκολάτα Criollo συνθέτουν τη δημιουργία του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (Gelato punto) που κέρδισε την ελληνική κριτική επιτροπή τον περασμένο μήνα. Η εξίσου μεγάλη γεύση είναι εκείνη που δημιούργησε ο Δημήτρης Χαραλάμπους (gelateria Palladio) και φέρει την ονομασία “Salted caramel penuts”. Πρόκειται για έναν εκρηκτικό συνδυασμό αποξηραμένων φρούτων, εμπλουτισμένων με αλατισμένη καραμέλα και φιστίκι.

Με τις γεύσεις αυτές οι δύο Ροδίτες μοιράστηκαν (στις 08 Μαϊου 2017) την πρώτη θέση στην ελληνική διαγωνιστική διαδικασία και κέρδισαν τον τίτλο του καλύτερου παγωτού στη χώρα μας. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από σεφ του είδους, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και φορέων που ειδικεύονται στη ζαχαροπλαστική, καθώς και καθηγητές από το πανεπιστήμιο Carpigiani. Η επιτυχία για το τοπικό παγωτό ήταν τεράστια, μιας και οι «αντίπαλοι» διέθεταν πολύ μεγάλη εμπειρία και «βαριές περγαμηνές». Τα βασικά κριτήρια για την ανάδειξη του καλύτερου παγωτού στην Ελλάδα αποτέλεσαν η υφή, η παρουσίαση και ασφαλώς η γεύση.

Οι δύο Ροδίτες θα αναχωρήσουν την προσεχή εβδομάδα για τη Μπολόνια της Ιταλίας, ώστε να προετοιμαστούν για την πανευρωπαϊκή φάση του διαγωνισμού. Αυτή θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Carpigiani, στις 24 και 25 Ιουλίου. Ο κ. Δημήτρης Χαραλάμπους, μιλώντας προς τη «δημοκρατική» δεν έκρυψε τη χαρά του για το μεγάλο αυτό επίτευγμα, ούτε και έκρυψε την αγωνία του για το διαγωνισμό της Μπολόνια. «Εμείς θα πάμε και θα δημιουργήσουμε αυτό που γνωρίζουμε καλά και το προσφέρουμε καθημερινά στη Ρόδο. Ο συναγωνισμός θα είναι τεράστιος, μιας και θα έχουμε ως αντιπάλους ονόματα παγκοσμίου φήμης στο παγωτό». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Βαγγέλης Χαραλάμπους εξήγησε ότι «κερδίσαμε τον τίτλο διότι φτιάχνουμε παγωτό χρησιμοποιώντας τα καλύτερα υλικά που υπάρχουν και βάζοντας σε αυτό μεγάλη δόση από μεράκι και αφοσίωση».

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο αυτές επιχειρήσεις είναι από τις λίγες που έχουν σταθερή πελατεία τόσο μεταξύ των Ροδιτών, όσο και μεταξύ των τουριστών. Χωρίς κράχτες, με μόνη διαφήμιση το ίδιο το προϊόν, οι μικρές τους μονάδες λειτουργούν σαν ρολόι και καθημερινά κερδίζουν όλο και περισσότερους οπαδούς. Τα σχόλια στο tripadvisor είναι διθυραμβικά και για τους δύο, γι’ αυτό και τους έχουν απονεμηθεί ειδικές διακρίσεις, που με τη σειρά τους προσελκύουν ακόμα περισσότερους λάτρεις των δροσερών γεύσεων.

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός παγωτού έχει οργανωθεί από την περιφέρεια Emilia Romagna και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και Οικονομικής Ανάπτυξης της Ιταλίας. Η σύλληψη της ιδέας του «World ice cream tour» προέκυψε μέσα από την ανάγκη να διαδοθεί η κουλτούρα του καλού παγωτού και των φίνων γεύσεων. Η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από όλο τον κόσμο, γι’ αυτό και οι συμμετοχές είναι δεκάδες. Σε Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία και Αμερική γίνονται παράλληλοι διαγωνισμοί, έτσι ώστε οι καλύτεροι όλων να διαγωνιστούν για το κορυφαίο παγωτό στον κόσμο.

Το βαρύτιμο τρόπαιο θα απονεμηθεί το Σεπτέμβριο στον τελικό που θα γίνει στο Ρίμινι (08 – 10 Σεπτεμβρίου) και στο οποίο οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει. Το Grand Finale, όπως έχει ονομαστεί, θα γίνει στην πλατεία «Federico Fellini» και θα έχει το χαρακτήρα μιας πολύ μεγάλης γιορτής, όπου θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι επισκέπτες της πόλης να δοκιμάσουν τις γεύσεις των μεγάλων φιναλίστ. Η γευστική πρόκληση για τους λάτρεις του παγωτού είναι μεγάλη και ήδη το Ρίμινι, όπως και οι γύρω δέχονται διαρκείς κρατήσεις δωματίων για τις ημέρες εκείνες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νότιο Αιγαίο – Αστυνομία: Καλό Πάσχα μέσα από ένα υπέροχο video

"Καλό Πάσχα" μας εύχεται η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου με ένα ιδιαίτερο video

Νάξος – “Στο Λαδόχαρτο”: Πασχαλινός διαγωνισμός με κέρδος το Αρνί του Πάσχα (photo)

Ενας ξεχωριστός διαγωνισμός από το βραβευμένο κρεατοφαγείο "Στο Λαδόχαρτο" - Ποια είναι η διαδικασία

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Το “ευχαριστώ” στον Βασίλη Ορφανό για ένα υπέροχο τριήμερο σεμινάριο (photos)

Μέσω ανακοίνωσης η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) ευχαριστεί τον πρωταθλητή Βασίλη Ορφανό για το τριήμερο σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης

Naxos Medical: Πρωτομαγιά με επίσκεψη από τον Πνευμονολόγο Νίκο Κουφό

Την Πρώτη Μαϊου θα βρίσκεται στη Νάξο, ο πνευμονολόγος Νίκος Κουφός και θα δεχτεί επισκέψεις στο Naxos Medical

Ελλάδα, η χώρα της αμφισβήτησης, άνευ ουδεμίας αντίρρησης. Αλλά σε λάθος κατεύθυνση

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από τις συνεντεύξεις στη τηλεόραση έως τις εκθέσεις που δείχνουν την αλήθεια για την σκληρή πραγματικότητα στην Ελλάδα Και καταλήγει με νόημα "Αν θες να μάθεις για το νερό, μη ρωτάς τα ψάρια"

Νάξος: Πασχαλινό τραπέζι με βάση την παράδοση στον «Φάρο» Αλυκού (video – photos)

Πάσχα στο «Φάρο» Αλυκού σημαίνει πάνω απ’ όλα απόλαυση … Προστάσεις που αιχμαλωτίζουν τον ουρανίσκο .... (photos)

Νάξος: Τι κάνει στο νησί μας η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού Marie Claire Greece;

Με πρωτοβουλία της Μαρίας Πολυκρέτη και του Γιάννη Μαργαρίτη η δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικύ Marie Claire Greece είναι στη Νάξο. Ποιος ο λόγος;

Σύλλογος Μονιατών Νάξου “Η Τέχνη”: Πρόσκληση να “ασβεστώσουμε τους δρόμους όπως παλιά”

Ομορφή δράση σήμερα Σάββατο του Λαζάρου από το Σύλλογο Μονιατών Νάξου "Η Τέχνη"

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιαννακά και Σέργης στην Μύκονο για συναντήσεις

Στην Μύκονο βρίσκονται σήμερα η Κατερίνα Γιαννακά και ο Αντώνης Σέργης για συναντήσεις ενόψει ευρωεκλογών

Νάξος – Αναβολή: Οι καιρικές συνθήκες “νίκησαν” το μπάσκετ

Αναβλήθηκε ο αγώνας Πανναξιακός ΑΟΚ - Ηλυσιακός λόγω αδυναμίας έλευσης των διαιτητών - Αύριο (όπως και ο αγώνας Πρωτέας - ΑΠΑΣ Νάξου) η αναμέτρηση την ίδια ώρα στο "Δημ. Περιστεράκης"

Νάξος: Ερχεται η τακτική συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

Τακτική Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης αύριο Παρασκευή - Ποια τα θέματα

Νάξος – ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Απόλυτα επιτυχημένο το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης (photo)

Η VOM ολοκλήρωσε με επιτυχία το σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης στη ΛΕ.ΜΟ.Ν Νάξου (photo)

Νάξος – Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Πότε ξεκινάει το Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

Το Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στη Νάξο ανακοίνωσε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος του νησιού (πίνακας)

Fast Ferries – Πρωτομαγιά: Εμφάνιση στη Νάξο του “Fast Ferries Andros”

Η Fast Ferries ενημερώνει για την κίνηση των πλοίων της κατά την απεργία της Πρωτομαγιάς - ΤΙ θέλει το Fast Ferries Andros στη Νάξο;

Νάξος – ΧΥΤΑ: Υπό έλεγχο και έσβησε η φωτιά

Εσβησε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο ΧΥΤΑ της Νάξου

“Νόσος Νάξος”: Ενεργοποιείται (από Νοσοκομείο Νάξου) η διαδικασία του γονιδιακού ελέγχου

Συνάντηση την περασμένη Δευτέρα (22/04) στο Δημαρχείο Νάξου με σκοπό την ενεργοποίηση της διαδικασίας γονιδιακού ελέγχου για τη "Νόσος Νάξος"

Πανναξιακός ΑΟΚ – Play offs: Ωρα τελικού (15:00) κόντρα στον Ηλυσιακό

Ο Πανναξιακός ΑΟΚ αντιμετωπίζει σήμερα τον Ηλυσιακό για τον 2ο αγώνα των πλέι οφ... (Αφίσα)

Νάξος – Ολυμπιακή Φλόγα: ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΘΛΙΨΗ για τους πολιτικούς νάνους, απρέπεια σε έναν Ναξιώτη Πρωταθλητή

Ο Στράτος Φουτάκογλου γράφει για όσα έγιναν την ημέρα της Λαμπαδηδρομίας στη Νάξο με επίκεντρο τον παραγκωνισμό του Ναξιώτη πρωταθλητή Γιάννη Ξενάκη

Νάξος: Δεν “έδεσε” το “Blue Star 2” και έφυγε για την Πάρο, αλλά ούτε εκεί έδεσε (video)

Με την ένταση των ανέμων στα 80 χιλιόμετρα την ώρα (σε ριπή ανέμου) από νότια κατεύθυνση, το "Blue Star 2" δεν έδεσε στο λιμάνι της Νάξου και μετά στη Πάρο