Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
ΑρχικήΙστορίεςΗ Ναξιώτισσα (Ευγενία Τζαννίνη) που διέσχισε πρώτη τη Μάγχη

Η Ναξιώτισσα (Ευγενία Τζαννίνη) που διέσχισε πρώτη τη Μάγχη

|

Η PASTRA CRETONAXIOSA έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που διέσχισε τη Μάγχη. Χρόνος; ρεκόρ για ομάδα 8 ατόμων… Διέσχισε σε 12 ώρες και 12 λεπτά με πρώτη αθλήτρια την Ευγενία Τζαννίνη, την κόρη της καθηγήτριας φυσικής Αγωγής Μαρίας Μπεμπέτσου – Τζαννίνη 

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κολυμπήσετε σε ανοιχτή θάλασσα; Ξέρετε με το βάθος να είναι στο … άπειρο, τα πλοία να σας …αγγίζουν και τη θερμοκρασία του νερού να είναι στα όρια του πάγου. Όχι ε; Ε μία Ναξιώτισσα όχι μόνο το σκέφτηκε αλλά το έκανε μία και δύο και τρεις αλλά και τέσσερις φορές. Και η τελευταία έγραψε ιστορία. Ο λόγος; Μα γιατί πέρασε το στενό της Μάγχης. Ένα από τα δυσκολότερα θαλάσσια περάσματα στον πλανήτη με απόσταση 45 χιλιόμετρα. Ο λόγος για την Ευγενία Τζαννίνη, την κόρη της Μαρία Μπεμπέτσου – Τζαννίνη, της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο εκπαιδευτικό σύστημα της Νάξου.

Βέβαια, η Ευγενία Τζαννίνη δεν ήταν μόνη της. Είχε στο πλευρό της την ομάδα Pastra Cretonaxiosa η οποία έκανε τα πρώτα της βήματα όταν τον Σεπτέμβριο του 2013 και ο κορμός της ήταν εκτός από την Ευγενία οι φίλοι της Βαγγέλης Ζουρμπάκης και Βασίλης Μαρούλης όταν και αποφάσισαν να κολυμπήσουν στον πρώτο τους αγώνα του Spetses Marathon. Στην παρέα προστέθηκε λίγο αργότερα ο Βολιώτης – πρωταθλητής και μέλος της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, τόσο το 2004, όσο και το 2008 – Σωτήρης Πάστρας ως προπονητής τους και έτσι η παρέα που όμως σιγά – σιγά ενηλικιωνόταν σε ομάδα, βαφτίστηκε “Pastra Cretonaxiosa” για να έχει “διαβατήριο” όταν οι φίλοι αποφάσισαν την εξόρμηση τους στον διάπλου του Βοσπόρου τον Ιούλιο του 2015. Μέτα η ομάδα αργότερα προσκάλεσε στο ταξίδι της τον Κωνσταντίνο Μίχο, την Έλλη Φλέγγα τον Θοδωρή Ζουμπουλάκη και τον Αποστόλη Τσαγκαράκη.

Και έτσι φτάσαμε έως τη Μάγχη… Ένα πέρασμα που στο βάθος είχε ένα πολύ όμορφο σκοπό. Να μαζέψουν το ποσό που απαιτείται για την αγορά ενός σχολικού λεωφορείου για τα μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πήραν στα σοβαρά την αποστολή τους, να γίνουν η πρώτη ελληνική ομάδα που τα καταφέρνει και έχοντας ως όπλο την πίστη, ένα μαγιό και το χαμόγελο πέτυχαν εκεί που άλλοι είχαν αποτύχει…  Υπό αντίξοες συνθήκες (αναβλήθηκε για μία ημέρα η …σκυταλοδρομία όπου κάθε κολυμβητής είναι στο νερό για 60 λεπτά), όπως ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα και ανέμους, θερμοκρασία νερού 17 C έγραψε ιστορία. Διέσχισε το περίφημο κανάλι σε χρόνο 12 ώρες και 12 λεπτά , σημειώνοντας παράλληλα, ένα ξεχωριστό ρεκόρ: τον καλύτερο χρόνο που έχει καταγραφεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων!

Πρώτη και λίγο πριν τις 8 το πρωί έπεσε στο νερό (παρά το έντονο κρύο) η Ευγενία Τζαννίνη δίνοντας το έναυσμα για να ακολουθήσουν με τη σειρά τους και οι επόμενοι. Οι περισσότεροι κολυμβητές βούτηξαν δύο φορές προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιόμετρα μέχρι το Calais της Γαλλίας. Καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής , τα μέλη της ομάδας, τα οποία μετά τις ατελείωτες ώρες προπόνησης, έχουν αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς φιλίας , μέσα από το συνοδευτικό πλεούμενο εμψύχωναν τον κολυμβητή που ήταν στο νερό, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι παρακολουθούσαν με αγωνία τον άθλο, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω ειδικού link. Κορυφαία στιγμή υπήρξε αυτή όταν ο τελευταίος κολυμβητής Αποστόλης Τσαγκαράκης έφτασε στις βραχώδεις ακτές της Γαλλίας, με την εικόνα του ήλιου να δύει μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό.

Στο τέλος αυτής της εξαντλητικής αλλά ταυτόχρονα, «γλυκιάς» πορείας , τα μέλη της PASTRA CRETONAXIOSA δήλωσαν συγκινημένοι: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο! Παρόλη τη μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση, νιώθουμε «γεμάτοι», καθώς μπορούμε να προσφέρουμε με τη σειρά μας για έναν καλό σκοπό , μέσω ενός αγώνα που συμβολίζει τη δύναμη για θέληση».

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ομάδα PASTRA CRETONAXIOSA έχει επιλέξει να στηρίξει την ΕΛΕΠΑΠ και απευθύνει έκκληση στήριξης της προσπάθειάς της ώστε όλοι μαζί να προσφέρουμε σε παιδιά που το έχουν ανάγκη με τους εξής τρόπους:

·     Με πιστωτική κάρτα στο www.pastracretonaxiosa.gr

·     Με κατάθεση στον λογαριασμό της ΕΛΕΠΑΠ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 127 48009664

IBAN: GR32 0110 1270 0000 1274 8009 664

SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA

Αιτιολογία: PASTRA

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την εφημερίδα “Εθνος” 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εγκρίθηκε το Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις (video)

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων είπε "ναι" στο Πλάνο Δράσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το 2023 - Γιατί έφυγε ο Βασίλης Βρούτσης (video)

Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά το καλοκαίρι στη Νάξο

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων… – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Η καλοκαιρινή φύλαξη παιδιών με Δημιουργική Απασχόληση - χρονοδιάγραμμα και δικαιολογητικά

Η Μήλος εντάσσεται στο πρόγραμμα “Φαιναρέτη”

Οκτώ νέα μικρά νησιά εντάσσονται στο πρόγραμμα Φαιναρέτη - Πόσα είναι στο Νότιο Αιγαίο

Κάρπαθος: Αντιδράσεις για τα ζωντανά ψάρια που τηγάνιζαν σε ταβέρνα

«Ζωντανά ψάρια στο τηγάνι και μια πιουκλωμένη κατσίκα». Δυο υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων βαραίνουν την Κάρπαθο (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος (30/05) στον Δανακό

Για δεύτερη φορά τον Μάιο ο Δανακός θα μείνει για αρκετή ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ... Το χρονοδιάγραμμα

Τρίποδες (Βίβλος): Πωλούνται 17 στρέμματα στη θέση Μητροπόλου

Πωλητήριο σε ακίνητο έκτασης 17 στρεμμάτων στη θέση Μητροπούλου Νάξου

Αύριο Τρίτη (30/05) η συνεδρίαση της Κοινότητας Χώρας Νάξου

Συνεδριάζει την Τρίτη 30/5 η Κοινότητα Νάξου – Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

Αγορές ελληνικών ακινήτων στα σχέδια από τους αλλοδαπούς, ποιος ο λόγος;

Πυρετός συναλλαγών στα νησιά - Ποιοι, πού και τι ακίνητα αποκτούν

Εκλογές 2023 – Σαντορίνη: Με την “Θηραϊκή Πολιτεία” η Μάντυ (Αδαμαντία) Γκλαβά

Μία ακόμη υποψηφιότητα ανακοίνωσε η "Θηραϊκή Πολιτεία" του Νίκου Ζώρζου ενόψει των εκλογών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στοίχημα – Αγγλία: Ανοδος για τις «Κουκουβάγιες» με …διπλό

Η πρόταση από την Foxbet.gr :«Κουκουβάγιες» ανόδου και διπλά... πρωτιάς για Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης

Σε ηλικία 75 ετών, ο Άκης Δημητροκάλλης – με καταγωγή από το Γλινάδο Νάξου – έφυγε από τη ζωή – Στο κοιμητήριο Ζωγράφου η τελευταία του κατοικία

Sea Jets: Ξεκινούν δρομολόγια αύριο (26/05) τα “Sifnos Jet” και “Champion Jet 1”

Δύο ακόμη ταχύπλοα της SeaJets σε δρομολόγια στις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Ξεκίνησε δρομολόγια και προς την Σαντορίνη

Από την περασμένη Κυριακή (21/05) και κάθε Κυριακή το Express Skopelitis επισκέπτεται την Σαντορινη από την Αμοργό ...

“Ονειρο” αποτελούν οι Κυκλάδες για τους Ελληνες

Οι Κυκλάδες, εξωτικός προορισμός για Ελληνες - Oδύσσεια πλέον το να βρεις κατάλυμα στους δημοφιλείς προορισμούς (Ανάφη, Μήλος, Σίφνος)

Ηρακλειά: Οταν η δασκάλα έχει τη κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό σχολείο

Σχολείο στην Ηρακλειά: Δασκάλα έχει την κόρη της μοναδική μαθήτρια στο δημοτικό όπου διδάσκει

“Νήσος Ρόδος”: Παίρνει και πάλι σήμερα το δρόμο για Πάρο – Σαντορίνη

Μία ακόμη εκτός .. προγράμματος αναχώρηση του "Νήσος Ρόδος" προς Πάρο - Σαντορίνη

Cycladic: “Κόβει” Σαντορίνη, Μύκονο, συνδέει Νάξο με Αστυπάλαια

Ανακοινώθηκε το θερινό πρόγραμμα της Cycladic iFly... Εκτός Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος - Δείτε τα δρομολόγια

“Πρέβελης”: Επιστρέφει στο Βόρειο Αιγαίο…

Το "Πρέβελης" και πάλι στο Βόρειο Αιγαίο - Σε σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη

New York Post: Προτείνει Σίφνο και Νάξο ως ιδανικές επιλογές για το φετινό καλοκαίρι

«Η Ελλάδα αποτελούσε ανέκαθεν τουριστικό προορισμό τόσο για τον πλούσιο πολιτισμό της όσο και για την απόλυτη χαλάρωση» γράφει η New York Post

Διακοπή κυκλοφορίας στο δρόμο Καλαμούρια – Ορκός

Και στη περιοχή του Ορκού, στο δρόμο Καλαμούρια - Ορκός έχουμε διακοπή κυκλοφορίας - Το χρονοδιάγραμμα