Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΗ Ελίζα Τζιρότο μας διδάσκει ότι η πραγματική αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ

Η Ελίζα Τζιρότο μας διδάσκει ότι η πραγματική αγάπη δεν πεθαίνει ποτέ

|

Σοκαρισμένη αλλά με δάκρυα θαυμασμού σχεδόν όλοι διαβάζουμε την ιστορία της 40χρονης ιταλίδας Ελίζα Τζιρότο, η οποία δεν επιτρέπει στον θάνατο να την «χωρίσει» από τη κόρη της και της πρόσφερε 17 δώρα – ένα για κάθε χρόνο έως την ενηλικίωσή της– ώστε να την θυμάται για πάντα 

Είναι ο έρωτας αιώνιος; Είναι η αγάπη παντοτινή; Η πρώτη απάντηση είναι «ναι»… Το βλέπουμε μέσα από τα βιβλία που μας έχουν αφήσει διάσημοι συγγραφείς όπου η αγάπη έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως, υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα. Αυτή που βιώνουμε όλοι. Και εκεί η αγάπη όταν εκφράζεται μέσα από απλά πράγματα μας αναγκάζει να υποκλιθούμε στο μεγαλείο της…

Όπως στην περίπτωση της 40χρονης ιταλίδας που έχασε την ζωή της από καρκίνο και άφησε 17 δώρα στην κόρη της. Ένα για κάθε γιορτή γενεθλίων, μέχρι να ενηλικιωθεί. Ο λόγος; Για την Ελίζα Τζιρότο, η ιστορία της οποίας συγκινεί ολόκληρη την Ιταλία. Πρόκειται για μια γυναίκα 40 ετών, η οποία έχασε την μάχη κατά μιας ιδιαίτερα επιθετικής μορφής καρκίνου, στον ιταλικό Βορρά. Όταν οι γιατροί, όμως, την πληροφόρησαν ότι θα μπορούσε να ζήσει μόνον για άλλους δυο μήνες, η Ελίζα είπε στον σύντροφό της:

 «Νόμιζα ότι θα είχα λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά δεν πειράζει, θα τα καταφέρουμε κι έτσι».

Παντρεύτηκαν αμέσως και από εκείνη την στιγμή, η Ελίζα Τζιρότο αποφάσισε να αφιερωθεί μόνον στην μικρή της κόρη, στην Αλίτσε, η οποία είχε γεννηθεί πριν από έναν χρόνο. Της αγόρασε δεκαεπτά δώρα, ένα για κάθε της γενέθλια. Κούκλες, μαριονέτες, βιβλία, αλλά και μια μεγάλη υδρόγειο σφαίρα, με σημαίες πάνω σε όλες τις πόλεις τις οποίες η Ελίζα θα ήθελε να μπορούσε να επισκεφθεί με την κόρη της.

Τi amerò per sempre (θα σε αγαπώ για πάντα) come farò senza di te (τι θα κάνω χωρίς εσένα), il mio capolavoro (το αριστούργημά μου) έγραψε η Ελίζα, λίγο πριν πεθάνει, δίπλα στην φωτογραφία που ανέβασε με την κόρη της, στο Instagram.

Παράλληλα άφησε στη μικρή δυο τετράδια με τρυφερές σκέψεις και ηχογραφημένα CD για να μην ξεχάσει τη φωνή της. Ένας τρόπος για να μην διακοπεί ποτέ η σχέση μάνας και κόρης και ο θάνατος να μην μπορέσει να επιβάλει την δική του, άκαρδη λήθη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας» – Ζητούν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα

Με αιχμηρό Δελτίο Τύπου, η ΕΛΜΕ καλεί Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και Δήμο Αμοργού να στηρίξουν έμπρακτα τους εκπαιδευτικούς, ζητώντας επιδότηση ενοικίου και αξιοποίηση δημοτικών κτηρίων.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Προσωρινή πρωινή διακοπή ρεύματος (06/09) στην Κωμιακή

Χωρίς ηλεκτροδότηση θα μείνει η περιοχή για τρεις ώρες, από τις 09:00 έως τις 12:00

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος

Μετά από τριήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, ο Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς τους γιατρούς, το προσωπικό και το ΕΣΥ.

Εκλογές: Επιστροφή Μπακογιάννη στον Δήμο Αθηναίων, η απόφαση που ανατρέπει τον πολιτικό χάρτη

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων φέρεται να διεκδικεί ξανά τον θώκο, περιπλέκοντας ισορροπίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη Νέα Δημοκρατία.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Σε Σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου

Με ομόφωνη απόφαση συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές της 30ης Αυγούστου.

Η Επιστροφή των Παραμυθιών: Τα παιδιά της Νάξου ανεβαίνουν στη σκηνή

Μια θεατρική παράσταση από το θερινό θεατρικό εργαστήριο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με πρωταγωνιστές τους μικρούς μας ήρωες.

Μικρές Κυκλάδες, ιδανική επιλογή στις προτιμήσεις των Γάλλων ταξιδιωτών

Η νέα τάση «μικρονησιών» κατακτά τους Γάλλους, με Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια να πρωταγωνιστούν στη λίστα του GenerationVoyage.

Νεκρός νεαρός φυσητήρας στις ακτές της Σάμου – Έρευνα για τα αίτια

Το μεγαλόπνοο θηλαστικό, μόλις τεσσάρων μέτρων, ξεβράστηκε νεκρό σε μία από τις σημαντικότερες μεταναστευτικές διόδους του Αιγαίου.

Πέθανε ο Τζόρτζιο Αρμάνι, ο απόλυτος θρύλος της μόδας έφυγε στα 91 του (video)

Ο Ιταλός σχεδιαστής που όρισε το σύγχρονο στιλ και μετέτρεψε το όνομά του σε παγκόσμιο brand, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μιλάνο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Αλυκό Νάξου: Ύστερα από μισό αιώνα, κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο–φάντασμα της χούντας

Μια ιστορική δικαίωση για το μοναδικό κεδρόδασος και όσους τόλμησαν να αντισταθούν στην αυθαιρεσία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου