Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΕίμαστε όλοι παιδιά του Θεού

Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού

|

Η Σοφία Οικονόμου,η Ναξιώτισσα ναυαγοσώστρια που βρέθηκε στη Μυτιλήνη μιλάει για την εμπειρία της τη στιγμή που ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κος Γιάννης Τσολάκης την ευχαριστεί με θερμά λόγια στήριξης  

Η Σοφία Οικονόμου είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει στη Νάξο. Είναι απ΄ αυτά που λες ¨αξίζει ο κόπος να μιλήσεις μαζί της» και το κυριότερο δεν αφήνει την εξωτερική της εμφάνιση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό που μετράει είναι η ψυχή της. Με την έναρξη του νέου έτους έκανε αυτό που της είπε η καρδιά της. Παράτησε τη θαλπωρή και την ήρεμη (!!!) ζωή στη Νάξο, άφησε το βόλεϊ και τις άλλες ασχολίες της και πήγε στην Λέσβο. Να βοηθήσει από κοντά τους εθελοντές που μάχονται ώστε σε καθημερινή βάση να σώσουν ψυχές, να δώσουν ελπίδας στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι παλεύουν με τα κύματα αναζητώντας μία καλύτερη ζωή. Μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα θα πει για την απόφασή της αυτή «Πριν αρκετά χρόνια όταν αποφάσισα να γίνω ναυαγοσώστρια το πρώτο πράγμα που μας έμαθαν είναι ότι ο καλός ναυαγοσώστης πάει στεγνός και γυρίζει στεγνός. Μ’ αυτά που συμβαίνουν όμως τους τελευταίους μήνες λίγο πιο μακριά από το νησί μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούσα να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Ετσι αποφάσισα να έρθω στο νησί της Λέσβου σαν εθελόντρια ναυαγοσώστρια και να βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο τους συνανθρώπους μου, οι οποίοι παλεύουν καθημερινά στο Αιγαίο για τη ζωή τους. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που με στηρίζει στις αποφάσεις μου»
 

Εμπειρία ζωής

Και εντάχθηκε στους LIFEGUARD VOLUNTEER TEAM (σ.σ. από το Σεπτέμβριο είναι στη Μυτιλήνη και βοηθάει σε 24ωρη β άση) μία διεθνή ομάδα που αποτελείται από Έλληνες, Αμερικανούς, Αυστραλούς, Τούρκους, Γερμανούς και Άγγλους. Όλοι μία παρέα στον Μόλυβο της Λέσβου. Εντάχθηκε στο πρόγραμμα, πέρασε τη …βασική εκπαίδευση και αμέσως έπιασε δουλειά. Βούτηξε στη θάλασσα, έτρεξε με το jet ski να βοηθήσει πρόσφυγες και γενικά με το χαμόγελό της να προσφέρει στον συνάνθρωπό μας που μάχεται για την επιβίωσή του την ελπίδα.

Και τα καταφέρνει μία χαρά, Μάλιστα, ενημερώσει τους φίλους τους με post μέσα από το διαδίκτυο και πριν από μερικές ημέρες (11/01) αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογηθεί για την καθυστέρηση της κίνησή της αυτής γράφοντας «Ήθελα να κατέβω από πολύ πιο πριν, αλλά οι υποχρεώσεις δεν με άφηναν… Είμαι πολύ χαρούμενη που ήρθα…. Είναι μία άλλη φάση, άλλη εμπειρία ζωής… Έχουν έρθει άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, Hawai, Canada, Los Angeles, απ΄όλο τον κόσμο, τουλάχιστον ντροπή μετά από τόσα χρόνια που εξασκώ το επάγγελμα. Ένα συγνώμη στη μαμά μου που την έχω αρρωστήσει… Μόνο αυτό» 

Και σήμερα (15/01) κρατώντας ένα μωρό στην αγκαλιά την ώρα που το έβγαλε από την βάρκα έγινε το πρόσωπο της ημέρας στη Νάξο, στις Κυκλάδες… Και θα συνεχίζει να κερδίσει την αγάπη όλων μας όσο διάστημα καθίσει στην Λέσβο που μάλλον θα είναι έως το τέλος του μήνα… 

Επιστολή

Και ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ με τον πρόεδρό της Γιάννη Τσολάκη απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην ναυαγοσώστρια Σοφία Οικονόμου. Και όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου …¨ η Σοφία Οικονόμου αποφάσισε να μεταβεί στη Λέσβο, προκειμένου να βοηθήσει εθελοντικά στη διάσωση και φροντίδα προσφύγων. Ο Γιάννης Τσολάκης εξήρε το ήθος της Ναξιώτισσας ναυαγοσώστριας, αναφέροντας τα εξής: Αγαπητή Σοφία, σού εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προσφορά σου στο έργο της διάσωσης και της περίθαλψης προσφύγων. Η απόφασή σου να μεταβείς στη Λέσβο, προκειμένου να συνδράμεις εθελοντικά στη διάσωση των προσφύγων που κατακλύζουν καθημερινά το Αιγαίο, τιμά όλους τους συντοπίτες σου και μας γεμίζει με περηφάνια και εκτίμηση προς το πρόσωπό σου για τη συμμετοχή σου στην ανθρωπιστική κι αξιέπαινη αυτή αποστολή.

Ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου αρμόδιου και σε θέματα αλληλεγγύης, που συνεργαστήκαμε κατά το παρελθόν στο πλαίσιο του θερινού κέντρου άθλησης, νιώθω ιδιαίτερη περηφάνια για τον αγώνα σου, που διατηρεί αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Οι πράξεις σου ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση!»

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Θα καούμε φέτος το καλοκαίρι; Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας απαντά

Οι εποχικές προγνώσεις δείχνουν θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αλλά χωρίς έντονα καύσωνα, σύμφωνα με τα κλιματικά μοντέλα

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Η Ρόδος στην καρδιά της ευρωπαϊκής έρευνας για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδιοργανώνουν τη Συνεδρίαση Ολομέλειας του έργου ICARIA στο πλαίσιο του Horizon Europe

Dive In Action: Καθαρίζοντας βυθούς και ακτές – Δράσεις για ένα ελεύθερο από πλαστικά Αιγαίο

Η Dive In Action, με τη στήριξη φορέων της Σαντορίνης, συμμετέχει στο τριήμερο δράσεων του προγράμματος Plastic Free Greece στο νησί

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο