Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΑποψη - Γαλ. Μπαρδάνη: Καλάθι με ταμπλό και ... Νώλη ζεις

Αποψη – Γαλ. Μπαρδάνη: Καλάθι με ταμπλό και … Νώλη ζεις

|

Το σωστό timing, οι σκιές, το μάτι του φωτογράφου και μία φωτογραφία που μπορεί να αξίζει όσο χίλιες λέξεις… 

Λένε ότι για να βγει μία καλή φωτογραφία, δεν αρκεί μόνο το … θέμα. Ο φωτογράφος πρέπει να έχει το σωστό “μάτι” για να προσεγγίσει και να αποδώσει όσο γίνεται καλύτερα το θέμα που παρουσιάζει. Πρέπει όμως να έχει και …τύχη. Να είναι στο σωστό σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Ενα κλικ αργότερα σε σχέση ενδεχομένως και με τον φυσικό φωτισμό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Αλλά όταν μιλάμε για την κατηγορία των φωτορεπόρτερ – μία κατηγορία που πλέον χάνεται ελέω κινητών αλλά και τις ανάγκης για άμεση ενημέρωση – που στηρίζεται στην ικανότητά τους μέσα από μία φωτογραφία να μεταφέρουν μία όμορφη, συνάμα σημαντική, ιστορία, τότε όλοι παραδεχόμαστε την σπουδαιότητα της παρουσία τους…  Θεωρεία ε; Ναι, έχετε δίκιο. Απλά βλέποντας την φωτογραφία της Γαλήνης Μπαρδάνη στο τοίχο της χθες από τη Μουτσούνα και τις σκέψεις που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της, θεωρώ ότι κάλλιστα θα μπορούσε να είναι μία καλή φωτορεπόρτερ… 

Με αφορμή ενα σύνθημα στο τοίχο, την σκιά της μπασκέτας στην Μουτσούνα της Νάξου έχουμε ένα επιτυχημενο καλάθι με ταμπλό. Δεν ξέρουμε εάν είναι τρίποντο (σ.σ. θα το δούμε το var), σίγουρα όμως μπήκε στη καρδιά μας.. Δείτε τη φωτογραφία στο τέλος του άρθρου και διαβάστε την ανάρτησή της.. 

“H ανάρτηση μου δεν είναι χρωματισμένη!Έχει να κάνει με το πως είναι να βρίσκεται κάποιος στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή!Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, δεν μου αρέσουν τα συνθήματα στους τοίχους γιατί θέλουν να μου επιβληθούν.Κάποιες φορές πάλι προσπαθούν με το έτσι θέλω να με κάνουν να δω κάτι που δεν θα έβλεπα ποτέ.

Ακόμη ένας λόγος είναι πως συνήθως γράφονται σε περιουσίες ανθρώπων που δεν ρωτήθηκαν και κάποιος θα πρέπει να δώσει χρήματα για να σβηστούν. Μου αρέσουν περισσότερο οι άνθρωποι που εκφράζονται δημόσια, χωρίς να φοβούνται, με τον λόγο τους.

Μου αρέσουν όμως οι σκιές…στους ανθρώπους και στους τοίχους.Δεν μπορώ να μιλήσω για τον Μανώλη γιατί τον γνώρισα μόνο σαν απλό άνθρωπο σε Κυριακάτικα τραπέζια, για μένα τότε φάνταζε “μεγάλος”στα παιδικά μου μάτια.

Σήμερα σκέφτομαι πως το μεγαλείο τον περιέβαλε απλά.Η φωτογραφία νομίζω πως μπορεί να διαβαστεί μόνο με αθλητικούς όρους.”Καλάθι με ταμπλό”..”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεκαπενταύγουστος 2025: 81.500 επιβάτες φεύγουν για τα νησιά – Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος

Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Αυξημένη κίνηση και μετά την αργία

Κάδος στο κεδροδάσος: 30 μέτρα που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας

Όταν ο εθελοντισμός δεν φτάνει και η αδιαφορία σκορπίζει σκουπίδια στον αέρα

Άνοδος 6,5% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων ΥΠΑ, «Πετάει» η Σύρος με 125,5% αύξηση

Ρεκόρ για τη Σύρο και σταθερή άνοδος σε Πάρο, Νάξο και Μήλο – Συνολικά 44,7 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο.

Μήνυμα Δημάρχου Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία της Μεγαλόχαρης

Ο Παναγιώτης Κροντηράς στέλνει ευχές και μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, τιμώντας ταυτόχρονα την επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Η Πορτάρα της Νάξου: Το μνημείο των 26 αιώνων που φυλάει μυστικά και θρύλους

Από τον Διόνυσο και την Αριάδνη έως τις σύγχρονες μάχες για την προστασία του εμβληματικού μνημείου που στέκει αγέρωχο στο Αιγαίο

Δωρεάν βραδινά δρομολόγια Σαντορίνης – Θηρασιάς με το «ΑΛΜΙ»

Ο Δήμος Θήρας επεκτείνει τη θαλάσσια σύνδεση των δύο νησιών, προσφέροντας βραδινά δρομολόγια χωρίς κόστος για κατοίκους και επισκέπτες.

Χίος: Αγώνας για τον πλήρη έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς, 42.000 καμένα στρέμματα γης

Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στη Βόρεια Χίο – Εκτεταμένες οι καταστροφές σε σπίτια, δάση και δίκτυο ηλεκτροδότησης.

ΑΜΣ Φιλωτίου: Άνοιξαν οι εγγραφές για τη νέα σεζόν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Η αθλητική οικογένεια του Φιλωτίου καλεί παλιούς και νέους αθλητές να φορέσουν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.

Καβαλώντας τα κύματα, μιλώντας στον άνεμο, μία μέρα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lennart Neubauer (photos)

Από τους λόφους της Νάξου μέχρι την αλμυρή άκρη της Λαγκούνας, πέρασα μια ολόκληρη μέρα με τον Lennart Neubauer, τον 21χρονο Παγκόσμιο και Ευρωπαίο Πρωταθλητή Windsurf Freestyle, ανάμεσα σε σανίδες, ιστορίες και τον ρυθμό του Bob Marley.

Ίος: Το νησί που ζει το πιο φωτεινό του καλοκαίρι

Αυθεντική κυκλαδίτικη ψυχή, χρυσές παραλίες και γιορτές που γεμίζουν το Αιγαίο με χαμόγελα.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες