Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΆνδρος: Δάκρυσε εικόνα της Παναγίας (φωτό)

Άνδρος: Δάκρυσε εικόνα της Παναγίας (φωτό)

|

Δάκρυα κύλισαν στο μάγουλο της Παναγίας, της “Η Πάντων Ελπίς” που βρίσκεται στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στην Ανδρο και όπως είναι λογικό εκατοντάδες πιστοί αλλά και περίεργοι κατευθύνονται προς την Ανδρο 

Στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου στην Ανδρο συρρέουν εκατοντάδες πιστοί γεμάτοι δέος, μόλις μαθεύτηκε ότι από τα μάτια της Παναγίας στην εικόνα τρέχουν δάκρυα! Το ανεξήγητο φαινόμενο, που αγγίζει τα όρια του θαύματος, κατέγραψε με το κινητό του ένας πιστός και ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

Η «Espresso» φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το οπτικό υλικό του Χρυσοβαλάντη- Δημήτρη Αχλάδη, που δέχτηκε εκατοντάδες μηνύματα κάτω από το συγκεκριμένο post, το οποίο έχει προβληθεί χιλιάδες φορές από τις 15 Φεβρουαρίου που αναρτήθηκε έως σήμερα. Ο Χρυσοβαλάντης ήταν ένας από τους εκατοντάδες πιστούς που βρίσκονταν στην εκκλησία και απαθανάτισε συγκλονισμένος με το κινητό του τη ροή των δακρύων από τη -ζωγραφιστή πάνω σε τοίχο- εικόνα της Παναγίας, η οποία φέρει γυαλί μπροστά και δεν επιδέχεται καμιά ανθρώπινη παρέμβαση.

«Η Πάντων Ελπίς» να δακρύζει με εμφανή τα δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια. Αν δεν είναι αυτό σημάδι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ τότε τι είναι; Τα δάκρυα της Παναγίας μας τρέχουν από τα μάτια της προφανώς για εμάς τους αμαρτωλούς. Κι επειδή ήμασταν πολλοί παρόντες, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να το αμφισβητήσω. Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Ανδρος μετά την Αγρυπνία στη μνήμη του Αγίου Παρθενίου» αναφέρει στο post σχετικά με τη μαρτυρία του.

Από τη στιγμή που ανέβηκε το υλικό με το θαύμα των δακρύων από την εικόνα της Παναγίας, το κυκλαδίτικο νησί πλημμύρισε από εκατοντάδες πιστούς, οι οποίοι σπεύδουν στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου για να προσευχηθούν. Μάλιστα, αρκετοί από όσους μένουν στην Ανδρο γράφουν κάτω από την ανάρτηση ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δακρύζει η συγκεκριμένη εικόνα. «Και δακρύζει μόνο όταν συμβαίνει κάτι κακό…» αναφέρει ένας από τους πιστούς.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα μετέφερε άνθρωπος που μένει στην ιερά μονή και γνωρίζει για το θαύμα των δακρύων από την εικόνα της Παναγίας, μετά τον τεράστιο θόρυβο που έχει προκαλέσει η ανάρτηση και τις εκατοντάδες κοινοποιήσεις που την ακολούθησαν, η ηγεσία της μονής προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους!

Σύμφωνα με την παράδοση, το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1540 στην Ανδρο στη μνήμη του αγίου Νικολάου και εκεί φυλάσσονται πολλά ιερά κειμήλια διαφόρων εποχών και λείψανα αγίων. Με μακρόχρονη ιστορική παρουσία και έντονη συμμετοχή στα θρησκευτικά και τα εθνικά δρώμενα της πατρίδας, ακόμη και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, η μονή υπήρξε θεματοφύλακας πνευματικών κειμηλίων, που την καθιστούν σημείο αναφοράς μεταξύ των μοναστικών κέντρων της Ελλάδος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μ. Λυκουρόπουλος: «Η προσωρινή διαταγή για την Πορτάρα είναι δικαίωση για κάθε Ναξιώτη»

Νάξος: Ο Εμμανουήλ Λυκουρόπουλος σχολιάζει την απόφαση για την απομάκρυνση της περίφραξης στην Πορτάρα, κάνοντας λόγο για δικαίωση των πολιτών και επικρίνοντας την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Νάξος – Δύναμη Αλλαγής: «Άνθρακας ο θησαυρός» για τη Δημοτική Αρχή στην υπόθεση της Πορτάρας

Η αντιπολίτευση μιλά για «επικοινωνιακή φούσκα» και κατηγορεί τον Δήμαρχο Λιανό για επιπολαιότητα και ανικανότητα.

Νάξος: Μουσική βραδιά απόψε (20/08) στο Γλινάδο (αφίσα)

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων διοργανώνει μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εκδήλωση με τραγούδι και μελωδίες που θα ταξιδέψουν το κοινό.

Ελλείψεις αίματος τον Αύγουστο: Έκκληση για εθελοντική αιμοδοσία από πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς

Ο ΠΑΣΠΑΜΑ προειδοποιεί για καθυστερήσεις στις μεταγγίσεις λόγω Αυγούστου – Ειδική αιμοδοσία στο Σύνταγμα 20-23 Αυγούστου με διευρυμένο ωράριο

Στη Γ΄ Γυμνασίου το νέο μάθημα Οικονομίας – Αλλαγή σχεδίων στο… παρά πέντε

Από το εκπαιδευτικό έτος 2025-2026 οι μαθητές θα διδάσκονται οικονομικό εγγραμματισμό μία ώρα την εβδομάδα

Συναγερμός στη Δήλο: Φωτιά σε ιστιοφόρο – Σώοι οι δύο επιβαίνοντες χάρη στην άμεση επέμβαση του Λιμενικού

Η έγκαιρη κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Μυκόνου και η συμβολή ιδιωτικού σκάφους αποσόβησαν τα χειρότερα – Δήλωση του Γιώργου Βάλλη για την ασφάλεια στη θάλασσα.

Guardian: Οι ξένοι ζουν το όνειρο, οι Έλληνες αποκλείονται από τις διακοπές

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, σχεδόν οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπές, την ώρα που ο τουρισμός «σπάει ρεκόρ».

Η Δανία καταργεί τον ΦΠΑ στα βιβλία για να ενισχύσει την ανάγνωση

Η κυβέρνηση θέλει να αντιμετωπίσει την «κρίση ανάγνωσης» στους νέους, καταργώντας τον υψηλότερο φόρο βιβλίου στην Ευρώπη.

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου

E-Kouros 2025: Υποχρεωτική εγγραφή για όλα τα αθλητικά σωματεία έως 31 Αυγούστου – Το μήνυμα Βρούτση

Καμία επικινδυνότητα στο Ημεροβίγλι, διαβεβαιώνει ο Δήμος Θήρας

Το περιστατικό αποκόλλησης εδαφών εντάσσεται στη γεωλογική ιδιομορφία του νησιού – Η Σαντορίνη παραμένει απολύτως ασφαλής

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι