Σάββατο, 21 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΑνασφάλιστε Αλέξη, χάνεις...λάδια, το ξέρεις αγόρι μου;

Ανασφάλιστε Αλέξη, χάνεις…λάδια, το ξέρεις αγόρι μου;

|

Έλα  Αλέκση, κάθισε πάλι στο θρανιάκι σου να στα μάθω τα γράμματα! Απογευματινό μάθημα έχει πάλι σήμερα…έτσι ώστε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο από τις κοπάνες που έκανες και τις καταλήψεις όταν ήσουν μικρός…

Έλα  Αλέκση, κάθισε πάλι στο θρανιάκι σου να στα μάθω τα γράμματα! Απογευματινό μάθημα έχει πάλι σήμερα…έτσι ώστε να αναπληρώσουμε τον χαμένο χρόνο από τις κοπάνες που έκανες και τις καταλήψεις όταν ήσουν μικρός…

Του Γιώργου Αδαλή

Άκουσε αγόρι μου και άκουσε καλά!

Το όχημα ως περιουσιακό στοιχείο, πρέπει να καταχωρείται με τον αριθμό πλαισίου και τον αριθμό κινητήρα του! Να ταξινομείται ως προς την κλάση του και τον κάτοχό του και να τηρείται μητρώο οχημάτων! Για τον λόγο αυτό, έχει εφευρεθεί η .,.. «άδεια κυκλοφορίας» του οχήματος! Όπου αυτά και άλλα πολλά στοιχεία του οχήματος και του κατόχου, αναγράφονται και τηρούνται στο μητρώο! Για την συντήρηση του μητρώου λοιπόν και για την δυνατότητά μας να διατηρούμε ένα ή περισσότερα οχήματα, σε όλες τις χώρες έχουν … εφευρεθεί τα … έξοδα απόκτησης άδειας κυκλοφορίας! Κατόπιν, κάθε χρόνο, ο νόμος ορίζει να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας, κινούμε δεν κινούμε το αυτοκίνητο! Κι αυτό γιατί υπάρχουν έξοδα συντήρησης στο κρατικό μητρώο κυκλοφορίας οχημάτων για πολλούς λόγους!
Ακόμη και για λόγους ασφαλείας ή τρομοκρατίας!

Αυτά τα λεφτά λοιπόν, αποδεχόμαστε εμείς οι πολίτες, ότι θα τα πληρώνουμε κάθε έτος κι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους!

Η ασφάλιση ενός οχήματος αγόρι μου καλό, έχει σχέση ΜΟΝΟ με την επιθυμία του κατόχου να το κινεί! Βλέπεις, εγώ μπορεί να θέλω να κατέχω ένα όχημα αλλά να το έχω στο σαλόνι μου κλεισμένο και να το βλέπω!!! Μπορεί τεράστια Πρωθυπουργάρα μας, να έχει καεί ο κινητήρας του και επειδή δεν έχω λεφτά να το φτιάξω, να το βάλω στο γκαράζ (και δεν έχω λεφτά γιατί φταις εσύ και οι προκάτοχοι σου δηλαδή)!

Μπορεί τιτανοτεράστιε πρωθυπουργέ, να μην έχω ΚΑΝ λεφτά να βάλω βενζίνη και να το έχω κλειδωμένο!

Μπορεί ρε γίγαντα της πολιτικής, να έφυγα μετανάστης στο Εξωτερικό και το αμάξι μου να είναι κλειδωμένο σε υπόγεια! Κι έφυγα μετανάστης όχι γιατί ήθελα αλλά γιατί εσύ με έδιωξες αγορίνα!

Μπορεί επίσης τιτάνα της πολιτικής, να είμαι μακροχρόνια άρρωστος και να μην θέλω να το οδηγώ γιατί απλά δεν με αφήνουν οι γιατροί.

Μπορεί αγορίνα μου, να πηγαίνουμε στην δουλειά 5 άτομα με ένα αμάξι βάζοντας ρεφενέ την βενζίνη γιατί μας μπατίρισες γίγαντα! Τι? Μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει ότι όλος ο κόσμος πάει έτσι στην δουλειά του πλέον?

Μπορεί αριστεράντζα μου εσύ, να είναι μια γυναίκα που γεννά και δεν οδηγά πλέον το αμάξι της αλλά την κυκλοφορεί ο άνδρας της με το δικό του! Κρίμα! Ούτε αυτό σου έτυχε ποτέ ε?

Μπορεί τιτάνα της φιλολαϊκής ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ πολιτικής(χαχαχα), να υπάρχουν ΕΝΑ ΕΚΤΑΤΟΜΥΡΙΟ λόγοι, για τους οποίους από τους ΔΩΔΕΚΑ μήνες που έχει ο χρόνος εγώ να κινώ το αμάξι μου έναν, δύο, έξι μήνες! Μπορεί και να μην υπάρχει απολύτως κανένας λόγος! Και να γουστάρω να το κινώ μία μέρα τον χρόνο! Γιατί έτσι γουστάρω εγώ τιτάνα μου! Ετσι μου ‘ρχεται…έτσι κάνω!

ΠΟΙΟΣ είσαι εσύ ρε γίγαντα, που μετατρέπεις σε ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα την … νόμιμη κατοχή αυτοκινήτου που πραγματικά δεν το κινώ? Με έπιασες να το οδηγώ ανασφάλιστο? Αν με πιάσεις, τότε να μου πάρεις την άδεια, και να με πάρεις αυτόφωρο και να μου βάλεις πρόστιμα ένα και δύο χιλιάρικα!

Αλλά να μου στέλνεις πρόστιμο γιατί δεν ανανέωσα την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου που δεν το κινώ??? Ποιος είσαι ρε? Ο γιος του πάρτα όλα? Ο έλεγχος των ασφαλιστηρίων συμβολαίων είναι αρμοδιότητα των διωκτικών αρχών και όχι του υπουργού οικονομίας και της αφεντιάς σου!

Και ξέρεις τι θα πάθεις? Θα την πατήσεις όπως τις τηλεοπτικές άδειες! Γιατί άλλο πράγμα είναι η μη πληρωμή τελών κυκλοφορίας κι άλλο η μη πληρωμή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου! Για να μου βάλεις πρόστιμο, πρέπει προηγουμένως να με πιάσεις να κυκλοφορώ με ανασφάλιστο όχημα!

Γιατί πολλών το μυαλό τιτάνα, πάει στο κακό! Να, λένε, διάφοροι κακεντρεχείς, ότι κάποια ασφαλιστική εταιρία στα έχωσε χοντρά για να βγάλεις ένα τέτοιο απαράδεκτο και αντιλαϊκό νόμο! Εγώ δεεεεεν τα πιστεύω όλα αυτά όμως! Πιστεύω απλά ότι είσαι άσχετος και χαζός! Από την χαζομάρα σου δηλαδή τα παθαίνεις όλα αυτά και αναγκάστηκες να ανακαλέσεις τα … προστίματα!!!

Ενας λοιπόν θα βρεθεί να σε πάει στα δικαστήρια, τσάμπα το παραδάκι που έδωσες για να φτιάξεις την προγραμματάρα (χαχαχα) αυτή που έφτιαξες για να κλέψεις κι άλλο παραδάκι από τις τσέπες μας!

Ναι ρε γίγαντα! Είμαι νομοταγής πολίτης και κυκλοφορώ πάντα με ασφαλισμένα οχήματα! Κι αν δεν έχω λεφτά, τότε ακινητοποιώ τα αμάξι μου μέχρι να βρω!

Εσύ ποιος είσαι στ αλήθεια ρε τιτάνα που μου στέλνεις πρόστιμο επειδή νομίζεις ότι είμαι σα την μούρη σου? Σου είπε κανείς ότι παρανόμησα και μου έβαλες προστίματα!?!

Δεν είμαστε όλοι σα κι εσένα και το δήθεν αριστερό σινάφι σου ρε Αλέκο…

ΥΓ
Καλά, δεν μιλώ για το γεγονός ότι έστειλες προστίματα για ασφάλιστρα αυτοκινήτων που κλάπηκαν ή απλά δεν υπάρχουν!!! Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από μια παρέα αρχήστων πλην όμως … καλαμοκαβαλημένων πολιτικάντιδων!!!

* Ο Γιώργος Αδαλής είναι οικονομολόγος και ιδρυτής των Aegeantimes. Απαντά ο ίδιος σε ερωτήματα στην προσωπική του σελίδα στο FB facebook.com/adalisgeo 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Η “Κόρη της Θήρας” ξαναστέκεται όρθια με νέα αντισεισμική βάση

Η Κόρη της Θήρας ξαναστέκεται όρθια – Η νέα αντισεισμική βάση και η έκθεση «Κυκλαδίτισσες» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας

Ο Γιώργος Χατζημάρκος… πίσω από τη σχάρα, στην Κω, ο Περιφερειάρχης πήρε μαθήματα «ψησίματος»

Μια στάση για χαιρετισμό εξελίχθηκε σε γρήγορο σεμινάριο… γύρου! Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου επισκέφτηκε το σουβλατζίδικο του φίλου του στην Κω και έβαλε ποδιά.

Cyclades Cup 2025: Η Ρεγκάτα που ένωσε θάλασσα, πολιτισμό και κοινότητα στις Κυκλάδες

Στην Αντίπαρο και με φόντο την αυθεντική κυκλαδίτικη εμπειρία, η δεύτερη διοργάνωση του Cyclades Cup απέδειξε πως η αριστεία στην ιστιοπλοΐα μπορεί να συμβαδίζει με την ουσία και τον σεβασμό στον τόπο

Νάξος: Μέρες πρασίνου και συλλογικής δράσης στη Γαλήνη, ένα χωριό που νοιάζεται (photos)

Από τον καθαρισμό των δρόμων ως τη φύτευση δέντρων στον Αμμίτη, η Γαλήνη «ανάσανε» ξανά χάρη σε μια κοινή προσπάθεια με την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Νάξου

Σίκινος: Απόδραση στην αυθεντικότητα των Κυκλάδων

Ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, η Σίκινος προσφέρει στον επισκέπτη ήσυχες διακοπές, απομονωμένες παραλίες, μοναδικά μονοπάτια, αρχαιολογικούς θησαυρούς και ζωντανή παράδοση, χωρίς να αλλοιώνει την ταυτότητά της.

Μικρές Κυκλάδες χωρίς αυτοκίνητο: Τέσσερα νησιά για αυθεντικές, ήσυχες διακοπές (video)

Δονούσα, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά προσφέρουν παραλίες με κρυστάλλινα νερά, γραφικά σοκάκια και χαλαρούς ρυθμούς – όλα χωρίς την ανάγκη μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος – “Ρίζες & Ειρήνη”: Η καρδιά του χορού χτυπά (21/06) στο Καμπανέλλης

Το Motus Studio και η Μαργαρίτα Τσίγκου παρουσιάζουν για δεύτερη και τελευταία φορά την παράσταση που συγκίνησε, μίλησε για την ειρήνη και ένωσε τα χέρια των παιδιών της Νάξου για έναν καλύτερο κόσμο

Η Δονούσα στο Greek Islands Trail: Όταν τα μονοπάτια της καρδιάς γίνονται πανελλήνιο σημείο αναφοράς

Η κυκλική διαδρομή Σταυρός–Κέντρος–Μερσήνι–Μεσαριά εντάχθηκε στο εμβληματικό πρόγραμμα G.I.T, προβάλλοντας διεθνώς τη φυσιογνωμία της Δονούσας

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Guardian: Η παραλία στο Καστράκι της Νάξου ανάμεσα στις τρεις καλύτερες της Ευρώπης για το 2025

Διπλή διάκριση για την Ελλάδα – Το Καστράκι Νάξου και η Φακίστρα Πηλίου ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς για ήλιο, θάλασσα και αυθεντική απόλαυση

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.