Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΑιγαίο (+πλεύση): Τελευταίος σταθμός, η Δονούσα

Αιγαίο (+πλεύση): Τελευταίος σταθμός, η Δονούσα

|

Τέλος διαδρομής για τον φετινό διάπλου των γιατρών με τα φουσκωτά… Ποιος ο σταθμός που έβαλε τέλος στην εξόρμηση; Μα η Δονούσα 

Τέλος διαδρομής… Διάπλους 2021 για τους εθελοντές της +πλεύσης ή “οι γατροί με τα φουσκωτά” έφτασαν στη Δονούσα, πρώτη εμφάνιση στην ιστορία του θεσμού… Η υποδοχή ανάλογη με την λογική των νησιωτών και όπως διαβάζουμε ” Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 βρεθήκαμε στον τελευταίο μας προορισμό, τη Δονούσα. Παρότι οι συνθήκες του ταξιδιού ήταν δύσκολες, ανεξαρτήτως καιρού, είμαστε συνεπείς στα ραντεβού μας με τους νησιώτες! Πρώτη φορά στο νησί, και αφού στήσαμε τα ιατρεία μας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας μας παρέθεσε γεύμα το βράδυ.

Το επόμενο πρωί ξεκινήσαμε τις αιμοληψίες σε 25 κατοίκους του νησιού, και λειτουργήσαμε τα ιατρεία μας, οπού πραγματοποιήθηκαν 142 εξετάσεις σε 55 κατοίκους! Αναλυτικά:

# 8 Αγγειοχειρουργική

# 24 Ακτινολογία – Υπέρηχοι

# 11 Γυναικολογία

# 3 Δερματολογία

# 8 Διατροφολογία

# 23 Καρδιολογία

# 17 Νευροχειρουργική

# 23 Οδοντιατρική

# 18 Οφθαλμoλογία

# 7 Ωτορινολαρυγγολογία

Και ενώ τα ιατρεία μας υποδέχονταν και εξέταζαν τους κατοίκους του νησιού, εθελοντές της +πλεύσης παρέδωσαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό και παιχνίδια στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο. Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου η διατροφολόγος της ομάδας διηγήθηκε το παραμύθι για τη σωστή διατροφή, ενώ στα παιδιά του Δημοτικού δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν «Μικροί Επιστήμονες» και να  κάνουν πειράματα και να λύσουν γρίφους. Το επόμενο πρωί, βάλαμε πλώρη για τη Μύκονο, ώστε να παραλάβουμε τους εθελοντές της ομάδας που συνέδραμαν εκεί στο πρόγραμμα εμβολιασμών και όλοι μαζί ξεκινήσαμε για το ταξίδι της επιστροφής!

Σιγάλας – Ευχαριστούμε 

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Χρήστος Σιγάλας σε ανάρτησή του ανέφερε ”  Ευχαριστουμε θερμά την Συμπλευσης ΑΜΚΕ που παρευρέθηκε στο νησί μας με τον στόλο των 11 φουσκωτών και 50 γιατρους νοσηλευτές και συνοδούς το διήμερο 21 και 22 Μαΐου για ιατρικές εξετάσεις  .

Η μέτρηση οστικής πυκνότητας γίνεται σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ (Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας), το οποίο επίσης έφερε την Σύμπλευση αρωγό την προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ για την δημιουργία και ενίσχυση της τράπεζας εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η Σύμπλευση δώρισε σε όλα τα σχολεία της Δονούσας ηλεκτρονικό/εκπαιδευτικό εξοπλισμό και αναλώσιμα. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια με δωρεές στάθηκαν φέτος οι Pharmathen, Smirdex S.A. Coated Abrasives Industry, Black & Decker Ελλάς. Παράλληλα, με χορηγό την Winmedica (θυγατρική της Elpen).

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά εκδηλώσεων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά, σε ένα ευρύ φάσμα (STEM για παιδιά προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού, εργαστήρι «Προστατεύσου!» για την πρόληψη κακοποίησης/παρενόχλησης εφήβων με την τεχνογνωσία που προσέφερε η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την τεχνογνωσία του we4all, παραστάσεις θεάτρου σκιών από τον θίασο Σκιές.

Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων για την στήριξη του στη φιλοξενία της ομάδας”..


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τουρκία: Διπλός σεισμός (6 R και 5,5 R) στην Κωνσταντινούπολη

Δύο απανωτοί σεισμοί στην Κωνσταντινούπολη, 6 και 5,5 Ρίχτερ - «Δύσκολο το σημείο, περιμένουμε ακολουθία», λέει ο Λέκκας

Νάξος: Καλό ταξίδι …Γιώργο, σου άξιζε ένα καλύτερο μέρος να ζήσεις

Μία φίλη και μέλος της Φιλοζωϊκής Νάξου αποχαιρετά με έναν ιδιαίτερο τρόπο μία γάτα που έφυγε... Διαβάστε το λόγο...

Ιος: Μαγευτικό ταξίδι στο νησί του Ομήρου

Εξερευνώντας τη φυσική της ομορφιά με πεζοπορικές διαδρομές και καταδύσεις

Πόλεμος Ουκρανία: Η τελική πρόταση Τραμπ για εκεχειρία

Axios: H «τελική πρόταση» του Τραμπ για εκεχειρία στην Ουκρανία – Τι περιλαμβάνει

Βατικανό: Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου

Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η σορός του Πάπα Φραγκίσκου – Υπό το άγρυπνο βλέμμα της «ελβετικής φρουράς»

Σοκολάτα Ντουμπάι: Φέρνει ελλείψεις στα φιστίκια (!!!)

Η φρενίτιδα με τη σοκολάτα Ντουμπάι έφερε ελλείψεις στα φιστίκια

Ο Αγιος Παϊσιος “έφυγε”, ποιοι βίοι αγίων.. έρχονται στην ελληνική τηλεόραση

Μετά τη σαρωτική επιτυχία του «Παΐσιου»: Ποιου Αγίου τη ζωή θα δούμε σε νέα σειρά του χρόνου - Ποιοι τελικά θα ζωντανέψουν στη μικρή οθόνη.

Νάξος – Βασ. Κόκκοτας: Αντίο στο φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Γαλατερό

Ο πρώην Δήμαρχος Νάξου, Βασίλης Κόκκοτας αποχαιρετά το φίλο και συνεργάτη του στον Δήμο Νάξου Βαγγέλη Γαλατερό

Σέριφος: Ο Δήμος εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα L democracy – CERV

Ο Δήμος Σερίφου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα L democracy - CERV - Σημαντική η συμβολή της Έφης Αναστασοπούλου

Αμοργός: Ενημέρωση για ώρες λειτουργίας του Λαογραφικού Μουσείου

Ώρες Λειτουργίας Λαογραφικού Μουσείο Χώρας Αμοργού

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Κουφονήσια: Σημαία 40 m2 σκεπάζει το νησί, τάμα στον Αη Γιώργη που γιορτάζει (video)

Για δεύτερη σερί χρονιά, πάνω από το Κουφονήσι κυματίζει μία τεράστια σημαία ... Ποιος ο λόγος; Ποιος την τοποθέτησε και γιατί; (video)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια