Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΙστορίεςΑιγαίο - Λέσβος: Τιμήθηκε η άγγελος - φύλακας στων συνόρων μας

Αιγαίο – Λέσβος: Τιμήθηκε η άγγελος – φύλακας στων συνόρων μας

|

Από την Κέρκυρα, στο Μόλυβο της Βόρειας Λέσβου, η Επικελευστής Μαρία Κόντη, κυβερνά το «ιστορικό» σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602 – Τιμήθηκε (με δύο ακόμη συναδέλφους της)  την περασμένη Τρίτη 14 Ιανουαρίου σε εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  

Μια επικελευστής του Λιμενικού Σώματος, η Μαρία Κόντη γυναίκα κυβερνήτης του «ιστορικού» σκάφους του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602 που εδρεύει στο Μόλυβο Λέσβου τιμήθηκε τη περασμένη Τρίτη (14/01)  στη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη. Η κ. Κόντη τιμήθηκε μαζί με άλλες δυο γυναίκες (Επικελευστή Λ.Σ Καλλιοντζή Έφη – Γεωργία, στην Επικελευστή Λ.Σ. Διακοβασίλη Δέσποινα) κυβερνήτες σκαφών στο Ανατολικό Αιγαίο για το σημαντικό έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και όπως τόνισε ο κος Πλακιωτάκης ” Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχηθώ στην κάθε μία ξεχωριστά, να έχετε υγεία, το 2020 να είναι έτος δημιουργικό, ευτυχισμένο.  Ζούμε σε δύσκολους καιρούς με έντονο το γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή μας, επομένως, πρώτα και πάνω από όλα απαιτείται Εθνική ενότητα και Εθνική ομοψυχία στα θέματα αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής.  Επιτρέψτε μου. για μία ακόμη φορά, να ευχαριστήσω δημοσίως τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που νύχτα – μέρα, επί 24ωρου βάσεως, σώζουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα, ενώ την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι διακινδυνεύουν για να προστατεύσουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας”. 

Από την Κέρκυρα, στο Μόλυβο της Βόρειας Λέσβου, η κ. Κόντη κυβερνά το «ιστορικό» σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602. Το σκάφος του ηρωικού αξιωματικού Κυριάκου Παπαδόπουλου. Με την ανατολή του ηλίου, ξεκινά η 24ωρη βάρδια της με τη ματιά της καρφωμένη στις απέναντι ακτές του Μπεχράμ Καλέ, του Κουτσούκουγιου του Αδραμμυτινού κόλπου. Εκεί απ’ όπου ξεκινάν οι βάρκες με τους φυγάδες των πολέμων της Ανατολής και της φτώχιας. Το καθήκον της, η σωτηρία κάθε ανθρώπου που κινδυνεύει. Αυτή είναι η δουλειά της. Τέσσερα κοντά χρόνια τώρα, πρώτα στο ΠΛΣ 610 και τώρα στο ΠΛΣ 602 με τη βαριά ιστορία. Η δουλειά της είναι να σώζει ανθρώπους.

20819321

Θυμάται, πώς μπορεί να κάνει αλλιώς, δύσκολες στιγμές. «Οι νεκροί σε σημαδεύουν. Οι ζωντανοί σε κάνουν να χαίρεσαι μοναχά την ώρα που τους σώζεις. Εκείνη την ώρα που λες ‘να σώσω ακόμα έναν. Να προλάβω, κι άλλο ζωντανό, άλλον έναν ζωντανό. Τους ζωντανούς όμως τους ξεχνάς. Τους νεκρούς τους θυμάσαι μια ζωή. Είναι οι μάχες που έχασες…» είχε πει στο ΑΠΕ ΜΠΕ η κ. Κόντη σε ένα αφιέρωμα πέρυσι στην παγκόσμια μέρα της γυναίκας.

Απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Πρέβεζας, έμαθε για τις θέσεις στο Λιμενικό Σώμα ένα πρωί ταξιδεύοντας 24 χρονών κοριτσάκι με ένα γκαζάδικο στη βόρεια Ρωσία! Επέστρεψε έκανε τα χαρτιά της και να, στο Λιμενικό Σώμα. Ξανθιά κι όμορφη γυναίκα η Μαρία Κόντη, η μόνη γυναίκα ανάμεσα σε άλλους 11 άνδρες πλήρωμα στο σκάφος. «Έκανα πραγματικότητα το όνειρο μου. Αυτό ήθελα. Να υπηρετήσω στο Λιμενικό Σώμα. Σε ένα σκάφος του» λέει. Και συνεχίζει: «Τοποθετήθηκα στο Μόλυβο όταν η κρίση κορυφωνόταν και εκατοντάδες – χιλιάδες άνθρωποι περνούσαν κάθε μέρα στο νησί. Κι η δουλειά μου έγινε να σώζω ζωές. Αυτό θέλω, αυτό κάνω. Σώζω ζωές… Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα από αυτό», τόνισε, η επικελευστής Μαρία Κόντη καταχειροκροτούμενη.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.