Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομίαΤο Επιμελητήριο Κυκλάδων και το δίκτυο Aegean Cuisine στα 17α βραβεία ποιότητας...

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το δίκτυο Aegean Cuisine στα 17α βραβεία ποιότητας του «γαστρονόμου»

|

Σε μια λαμπρή τελετή που διοργάνωσε την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2024 το περιοδικό «Γαστρονόμος» της Καθημερινής βραβεύτηκαν οι παραγωγοί των Κυκλάδων, που παρά τις αντίξοες συνθήκες και σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να υπηρετούν τη γη με αφοσίωση, φροντίδα και μεράκι παράγοντας τα μοναδικής ποιότητας τοπικά προϊόντα διασώζοντας και αναδεικνύοντας τεχνικές και παραδόσεις αιώνων.

Οι παραγωγοί που αποτελούν στην πλειοψηφία τους μέλη του δικτύου Aegean Cuisine, βραβεύτηκαν στο ιστορικό θέατρο Απόλλων στη Σύρο, σε μια εκδήλωση την οποία υποστήριξε ως χορηγός το Επιμελητήριο Κυκλάδων τιμώντας τα μέλη του δικτύου.

Επιπλέον με τη βοήθεια των τυροκόμων παραγωγών του δικτύου Aegean Cuisine το Επιμελητήριο Κυκλάδων συντόνισε και οργάνωσε μια ιδιαίτερης αισθητικής παρουσίαση των κυκλαδίτικων τυριών στην ξεχωριστή εκδήλωση των καλεσμένων στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας Ζησιμάτου.

Στο πλαίσιο αυτό το Επιμελητήριο Κυκλάδων ευχαριστεί ιδιαίτερα τους παρακάτω παραγωγούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέβαλαν με την προσφορά των προϊόντων τους στην ανάδειξη αυτού του τόσο ξεχωριστού και ιδιαίτερου προϊόντος, σε μια χρονιά που το τυρί έχει την τιμητική του με αφορμή την εγγραφή της Τυροκομίας των Κυκλάδων στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χάρη στην πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ., που υποστηρίχθηκε έμπρακτα από το Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ επίκειται η αντίστοιχη εγγραφή και στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας (UNESCO 2003).

Οι παραγωγοί που συμμετείχαν ήταν οι: Αγρόκτημα Τσικάλι (Σίφνος), Νιώτικο (Ίος), Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνης (Νάξος), Παραδοσιακές Χειροποίητες Γεύσεις της Ιωάννας (Άνδρος), Πάριον Τυροκομείο (Πάρος), Τυράκειον (Κέα), Τυροκομείο Ζωζεφίνος (Σύρος), Τυροκομείο Μυκόνου, Τυροκομείο Νικόλα Πιτταρά (Νάξος), Τυροκομείο Τήνου, Τυροκομία Νάξου | Εμμανουήλ Κουφόπουλος, Τυροκομικά Άνδρου, Τυροσύρα Τυροκομική (Σύρος).

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπουργείο Ναυτιλίας: Μειώσεις έως 32% στα ακτοπλοϊκά και 40 εκατ. ευρώ μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας παρουσίασε τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών και της μεσαίας τάξης, με αιχμή τη μείωση των λιμενικών τελών και τη συγκράτηση των ακτοπλοϊκών τιμών.

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

EKO Rally Acropolis 2024: Με εκκίνηση από το Καλλιμάρμαρο και φόντο την Ακρόπολη

Στις 26 Ιουνίου, η Αθήνα μεταμορφώνεται για την υπερειδική του ιστορικού αγώνα – Στη συνέχεια, το Ράλλυ ταξιδεύει σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία, με νέα διαδρομή στο Δίστομο και φινάλε στο Σμόκοβο και τον Ταρζάν.

Χωρίς παιδίατρο η Ίος. Το ΠΑΣΟΚ – μέσω της Νάντια Σαλτερή – φέρνει το ζήτημα στη Βουλή

Η Τομεάρχης Ισότητας του ΠΑΣΟΚ και Δικηγόρος Νάξου Νάντια Σαλτερή ζητά άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας μετά την παραίτηση του μοναδικού παιδιάτρου του νησιού για λόγους επαγγελματικής αξιοπρέπειας.

Γιορτή πολιτισμού στην Απείρανθο: Με επιτυχία η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στα Δημοτικά Μουσεία

Με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή μικρών και μεγάλων, τα Δημοτικά Μουσεία Απειράνθου τίμησαν τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με πρωτοποριακές δράσεις και βιωματικά εργαστήρια που συνέδεσαν επιστήμη, πολιτισμό και τεχνολογία.

Κέα: Η βρετανική Express αναδεικνύει το νησί ως «εναλλακτικό στολίδι» των Κυκλάδων

Με δημοσίευμα στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα Express, η Κέα προβάλλεται ως αυθεντικός και ήρεμος προορισμός, ιδανικός για Βρετανούς ταξιδιώτες που αναζητούν την πραγματική Ελλάδα.

Αεροδιακομιδές ασθενών από Κυκλαδονήσια με μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε μια ακόμη επιχείρηση προσφοράς, η Πολεμική Αεροπορία συνέδραμε στη μεταφορά ασθενών από Νάξο, Πάρο, Μύκονο, Ίο και Σαντορίνη προς νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας.

Μείωση έως 3,64 δισ. ευρώ στις χρεώσεις ΥΚΩ από τις διασυνδέσεις νησιών έως το 2053

Ηλεκτρικές διασυνδέσεις νησιών περιορίζουν σημαντικά τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας – Τι προβλέπουν οι μελέτες του ΑΔΜΗΕ και ποια έργα ολοκληρώνονται άμεσα.

Δήμαρχος Τήνου: “Προτεραιότητα η υδρευτική θωράκιση του νησιού με αφαλατώσεις” (video)

Ο Δήμαρχος Τήνου στην εκπομπή “Action Τώρα” μίλησε για τις προκλήσεις της λειψυδρίας και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο Δήμος για ένα βιώσιμο υδρευτικό μέλλον.

Βατικανό: Ιστορική πρώτη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ’

Ο Πάπας εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί από κοινού με τον Πατριάρχη τη Νίκαια για την 1700ή επέτειο της Α' Οικουμενικής Συνόδου – Κοινό όραμα για ειρήνη, διάλογο και προστασία του πλανήτη.

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες