Τρίτη, 10 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΓαστρονομία"Αθηνόραμα" - Ελληνική Κουζίνα 2024: Η "Araklia" για 2η σερί χρονιά ανάμεσα...

“Αθηνόραμα” – Ελληνική Κουζίνα 2024: Η “Araklia” για 2η σερί χρονιά ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια στην Ελλάδα

|

Οι κορυφαίοι των κορυφαίων. Λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν και έχουμε την ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων ελληνικής κουζίνας στη χώρα μας… Θεσμός που έρχεται μέσα από τους “Χρυσούς Σκούφους” από το περιοδικό “Αθηνόραμα” και το ευχάριστο είναι ότι για 2η σερί χρονιά Νάξος – Μικρές Κυκλάδες έχουν εκπρόσωπο. Ποιο; Μα την “Araklia” του chef Γιάννη Γαβαλά στην Ηρακλειά Λέτε να πάμε για το three peat;

Ας δούμε το σχετικό δελτίο ενημέρωσης 

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τρίτη 14 Μαΐου στο “Makedonia Palace” της Θεσσαλονίκης σε μια τελετή μέσα από την οποία το “αθηνόραμα” έδωσε το έναυσμα για την αναγκαία ανανέωση της εθνικής μας γαστρονομίας, προτρέποντας τους εστιάτορες και τους σεφ να ερευνήσουν, να μελετήσουν και να εξελίξουν τις τοπικές μας κουζίνες, αναδεικνύοντας τους γαστρονομικούς θησαυρούς που παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

Η δημιουργική ψαροφαγική κουζίνα του πειραιώτικου “Varoulko Seaside” έφερε τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου για ακόμη μία φορά στην κορυφή των εστιατορίων ελληνικής κουζίνας. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το “Selene” της Σαντορίνης, υπό την καθοδήγηση του Έκτορα Μποτρίνι. Συνολικά 85 εστιατόρια βραβεύτηκαν στην τελετή που έγινε το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο “Makedonia Palace”, με τις Κυκλάδες και τη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη) να συγκεντρώνουν τις περισσότερες διακρίσεις, έχοντας για φέτος 25 και 24 βραβευμένα εστιατόρια αντίστοιχα.

Με στόχο πάντοτε την ώθηση της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας σε υψηλότερους στόχους και επιδόσεις, η γευσιγνωστική επιτροπή του θεσμού αυστηροποίησε τη βάση της βράβευσης, διαμορφώνοντάς τη στο 14,50/20. Όσον αφορά τα εστιατόρια της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, η βάση βράβευσης παρέμεινε στο 14/20, στηρίζοντας την αφοσίωσή τους στις κλασικές αξίες της ελληνικής γαστρονομίας μέσα από εμβληματικές και τοπικές σπεσιαλιτέ.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

 

Φτάνοντας στην 8η χρονιά από τη στιγμή που απέκτησαν μόνιμη έδρα στη Θεσσαλονίκη και με ιστορικό δεκαετιών στη βαθιά γνώση, αξιολόγηση και επίδραση στην ελληνική γαστρονομία, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας έκαναν φέτος ένα αποφασιστικό βήμα παρέμβασης μένοντας –ως θεσμός– πιστά στο όραμα μέσα από το οποίο δημιουργήθηκαν: να ωθούν συνεχώς τους δημιουργούς της εθνικής μας γαστρονομίας προς την κορυφή για να βρεθεί η ελληνική κουζίνα στη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις άλλες εθνικές κουζίνες που διαπρέπουν παγκοσμίως.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

 

Το “αθηνόραμα” και η γευσιγνωστική του επιτροπή διαπιστώνουν τα τελευταία χρόνια ότι αφενός το εύρος της ελληνικής κουζίνας έχει περιοριστεί σε 40-50 γνωστά πιάτα τα οποία σερβίρονται παντού, από τον Βορρά ως τον Νότο της χώρας, και αφετέρου –με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις– οι τοπικές μας κουζίνες είναι πρακτικά αγνοημένες και ας είναι γεμάτες από έναν τεράστιο πλούτο πρωτότυπων και ασυνήθιστων γεύσεων, έναν πραγματικό γαστρονομικό θησαυρό που ουσιαστικά παραμένει ανεκμετάλλευτος. Θεωρεί έτσι ότι αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία πρέπει να στραφούν και να εξερευνήσουν σε βάθος οι Έλληνες σεφ για να ενισχυθεί η ταυτότητα και η ιδιαιτερότητα της κουζίνας μας, έτσι ώστε να αποκτήσει τις προοπτικές για να ξεχωρίσει στον παγκόσμιο γαστρονομικό στίβο.

​​Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής

 

Επί της ουσίας, ο θεσμός κάλεσε εστιάτορες και σεφ σε μια πανστρατιά, έτσι ώστε μέσα από την έρευνα και τη μελέτη των τοπικών κουζινών να πυροδοτηθεί μια νέα γενική τάση αναδημιουργίας τους με ραφιναρισμένο τρόπο σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης γαστρονομίας. Κι αυτό είναι αναγκαίο να προκύψει όχι μόνο στα καλύτερα εστιατόρια κάθε περιοχής – όπου τα αποτελέσματα αυτής της τάσης πρέπει να αποτελέσουν τον κορμό των μενού τους – αλλά και στα εστιατόρια των μεγάλων πόλεων όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Μια τέτοια συντονισμένη κίνηση θα αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την απόκτηση μιας ισχυρής εθνικής γαστρονομικής ταυτότητας.

 

​​Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή Απονομής

 

Αυτό ήταν το μήνυμα της φετινής τελετής, η οποία ξεκίνησε με τις “αντιπροσωπείες” των γαστρονομικών περιφερειών της χώρας να παρελαύνουν συμβολικά, ενώ ο επικεφαλής καθεμίας από αυτές κρατούσε πλακάτ με ένα “ξεχασμένο” τοπικό πιάτο της περιοχής του (όπως ο κρητικός “τζουλαμάς” ή το ποντιακό “σιρόν με πασκιτάν”) με τη χαρακτηριστική ένδειξη “Χρεώνεται…” ως μια υπενθύμιση της ξεχασμένης γαστρονομικής μας κληρονομιάς. Ήταν ο “Κύκλος των Χαμένων Συνταγών”, παραφράζοντας έτσι τον τίτλο της θεατρικής παράστασης “Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών”, όχι τυχαία, καθώς ο σκηνοθέτης της παράστασης Κωνσταντίνος Ασπιώτης και ο πρωταγωνιστής Άκης Σακελλαρίου ήταν εκείνοι που πήραν τη σκυτάλη της παρουσίασης αμέσως μετά την “παρέλαση”

 

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 τελετή απονομής

 

Οι δύο masters of ceremony, προτού αναλάβουν το συντονισμό των βραβεύσεων, έθιξαν με ευρηματικό τρόπο το θέμα της αγωνίας της γευσιγνωστικής επιτροπής για το μέλλον της ελληνικής κουζίνας, ξεδιπλώνοντας μια σειρά από διαπιστώσεις και συμπεράσματα και θέτοντας ευθέως το θέμα της ανανέωσης της εθνικής μας γαστρονομίας.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή απονομής

 

Στο πλαίσιο της τελετής, τιμήθηκε με ειδικό βραβείο ο σεφ Γιώργος Τρουμούχης ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα που δείχνει το δρόμο για την ανάδειξη της τοπικότητας στην ελληνική γαστρονομία. Ο σεφ του ροδίτικου “Noble” κατέγραψε μαζί με την ομάδα του τις ξεχωριστές συνταγές του νησιού και τις εξέλιξε σε μια αβάν-γκαρντ ροδίτικη κουζίνα, η οποία βραβεύεται σταθερά με Χρυσό Σκούφο τα τελευταία χρόνια.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Luca Piscazzi guest chef

Το μενού της βραδιάς υπέγραψε ο σεφ Luca Piscazzi, επικεφαλής της κουζίνας του “Pelagos” στο “Four Seasons” (με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin), ο οποίος επίσης εξερευνά τα δύο τελευταία χρόνια τις κουζίνες και τα προϊόντα των ελληνικών νησιών για να εμπνευστεί ιδέες για το εστιατόριό του. Η φιλοσοφία των πιάτων του δείπνου ήταν ένας συνδυασμός τοπικών και εμβληματικών ελληνικών σπεσιαλιτέ, ιδωμένων και ραφιναρισμένων μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά. Τόσο ο ίδιος όσο και o executive chef Σωτήρης Ευαγγέλου με την μπριγάδα της κουζίνας του “Makedonia Palace”, που συνέπραξαν, καταχειροκροτήθηκαν στο τέλος της βραδιάς.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 Τελετή απονομής

Τα βραβεία στους νικητές παρέδωσαν ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Κυριάκος Ποζρικίδης, ο ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργος Παπατζανής, εκπροσωπόντας την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιωσιμότητας της ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Αλεξία Μαχαίρα, ο Sales Development manager της Nestlé Waters Γιώργος Συμεωνίδης, ο διευθύνων σύμβουλος της E.R. Εμπειρίες Καφέ Α.Ε. Νικόλαος Αϊδίνης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού, Άννη Ηλιοπούλου και ο Εκδότης του αθηνοράματος Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Τα βραβεία Ελληνικής Κουζίνας διεξάγονται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Επίσης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Χορηγοί των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024: AB Βασιλόπουλος, Acqua Panna – S.Pellegrino, Ελ Γκρέκο, SIXT, M Dry, Ούζο Πλωμαρίου, Άδολο.

Τα βραβεία (κατά περιοχή και βαθμολογία)

ΑΤΤΙΚΗ

Varoulko Seaside, Μικρολίμανο, 16/20
Ark, Γλυφάδα, 14,5/20
Βασίλαινας, Ιλίσια, 14,5/20
Cookoovaya, Ιλίσια, 14,5/20
Milos Estiatorio, Ξεν. “Xenodocheio Milos”, Αθήνα, 14,5/20
Παπαϊωάννου, Καβούρι, 14,5/20
Παπαϊωάννου, Κεφαλάρι, 14,5/20
Sense, Ξεν. “AthensWas”, Μακρυγιάννη, 14,5/20
Τηλέμαχος Athens, Αθήνα, 14,5/20
Travolta, Περιστέρι, 14,5/20
Pharaoh, Εξάρχεια, 14/20

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Salonica Restaurant & Bar, Ξεν. “Makedonia Palace”, 15/20
Grada Nuevo,​ 14,5/20
Ηλιόπετρα, 14,5/20,  NEW ENTRY
Μούργα,​ 14,5/20
Όλυμπος Νάουσα, Ξεν. “ΟΝ Residence”, 14,5/20
Trizoni Exclusive, 14,5/20,  NEW ENTRY
Χαρούπι, 14,5/20
Αλεπού, Πυλαία, 14/20,  NEW ENTRY
Γλυκάνισος, Πυλαία, 14/20

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Noble Gourmet, Ξεν. “Elysium Resort & Spa”, Ρόδος, 15/20
Hellas, Ρόδος, 14,5/20
Broadway, Κως, 14,5/20
Mylos By The Sea, Λέρος, 14,5/20
Μαυρίκος, Ρόδος, 14/20
Παράγκα, Ρόδος, 14/20
Ταβέρνα Ηλίας, Ρόδος, 14/20

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Selene, ξεν. “Katikies Garden”, Σαντορίνη 15,5/20
Grandma’s, Ξεν. “Liostasi Hotel & Suites”​, Ίος, 15/20
Petra Restaurant, Ξεν. “Canaves Oia Suites”​, Σαντορίνη, 15/20
Ches, Ξεν. “Calilo”, Ίος, 15/20
Varoulko Santorini, Ξεν. “Grace Hotel Santorini, Auberge Resorts Collection”, Σαντορίνη, 15/20
Kenshō Ornos, Ξεν. “Kenshō Ornos”, Μύκονος, 14,75/20
Μαραθιά, Τήνος, 14,75/20
Vassilenas Blue, Αντίπαρος, 14,5/20
Efisia, Ξεν. “Myconian Ambassador”, Μύκονος, 14,5/20
Ηλιοβασίλεμα, Σύρος, 14,5/20
Iθaka, Ίος, 14,5/20
Cantina, Σίφνος, 14,5/20
Qhera, Σαντορίνη, 14,5/20,  NEW ENTRY
Lady Finger, Ξεν. “Andronikos”, Μύκονος, 14,5/20,  NEW ENTRY
Mario​, Πάρος, 14,5/20
Black Rock, Ξεν. “Santorini Secret”, Σαντορίνη, 14,5/20
Bostani, Ξεν. “Verina Astra”, Σίφνος, 14,5/20
Nōema, Μύκονος, 14,5/20
Panigyri Restaurant​, Σαντορίνη, 14,5/20
Rada, Ξεν. “Cove Paros”, Πάρος 14,5/20
FlyAway, Ξεν. “West East Suites”, Σαντορίνη, 14,5/20
Araklia, Ηρακλειά , 14/20
Ήταν ένα μικρό καράβι, Τήνος, 14/20
Το Θαλασσάκι, Τήνος, 14/20
Noa, Ξεν. “Myconian Kyma”, Μύκονος , 14/20

ΚΡΗΤΗ

The Yacht Club, Ξεν. “Elounda Mare”, Ελούντα, 14,5/20
Cremnos, Ξεν. “Acro Suites”, Αγ.Πελαγία, 14,5/20,  NEW ENTRY
La Bouillabaisse, Ξεν. “Minos Beach Art Hotel”, Αγ. Νικόλαος, 14,5/20
Taverna Daios Cove, Ξεν. “Daios Cove Luxury Resort & Villas”, Αγ. Νικόλαος, 14,5/20
Ferryman, Ελούντα, 14,5/20
Hasika, Ρέθυμνο, 14,5/20
Αλέκος, Ρέθυμνο, 14/20
Ο Λεβέντης​, Χανιά, 14/20
Ονήσιμος, Ηράκλειο, 14/20
Πεσκέσι, Ηράκλειο, 14/20
Χρυσόστομος, Χανιά, 14/20

ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Melia, Ξεν. “Lesante Blu Beach Resort”​, Ζάκυνθος, 15/20
Prosilio, Ζάκυνθος, 15/20
Dominicale​, Ζάκυνθος, 14,5/20
Pomo d’ Oro, Κέρκυρα, 14,5/20
Κληματαριά, Κέρκυρα, 14/20

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Anama​, Γιάλοβα Μεσσηνίας, 15/20
Kooc Secrets, Ξεν. “Costa Navarino”, Πύλος Μεσσηνίας, 14,75/20

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Bubo Fine Dining Restaurant, Ξεν. “Ekies All Senses Resort”, Βουρβουρού, 15/20
Tomata, Ξεν. “Sani Marina- SaniResort”, Σάνη, 15/20
Η Μαριγούλα​, Πολύγυρος, ​14,5/20
Μαρίνα, Ποτίδαια, 14,5/20
Trizoni Sea Treasures, Κρυοπηγή, 14,5/20

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Βεργιώτικο, Βέροια, 14,5/20
Ο Θωμάς, Σκλήθρο Φλώρινας, 14/20
Κοντοσώρος, Ξινό Νερό Φλώρινας, 14/20
Χάραμα, Αρκοχώρι Ημαθίας, 14/20

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ

Almira Fish & Meat Tavern, Αλεξανδρούπολη, 14,5/20
Ανδρέας, Σκοπιά Σερρών, 14,5/20
Lost Sheep, Ξεν. “A for Art”, Θάσος, 14,5/20,  NEW ENTRY
Η Ταβέρνα του Άη Γιώργη, Μάκρη Αλεξανδρούπολης, 14,5/20
Καρυδιές, Σαμοθράκη, 14/20
Κοτάννη, Πομακοχώρια Ξάνθης, 14/20

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νέος ΚΟΚ: Ισόβια για πολύνεκρα τροχαία και κλιμακωτές ποινές για παραβάσεις όπως το κινητό, το αλκοόλ, η παραβίαση STOP

Αυστηρότερες ποινές με στόχο τη μείωση των τροχαίων και την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Τριήμερη περιοδεία Κατερίνας Μονογυιού σε Μύκονο, Σαντορίνη και Νάξο

Κ. Μονογυιού: Στηρίζουμε έμπρακτα την Υγεία, τη Δικαιοσύνη και τον Τουρισμό στη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Νάξο

Αντιδράσεις για τη μεταφορά των Κούρων του Φλεριού – Τι δηλώνει ο Βασίλης Φλεριανός (video)

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων για την απόφαση μεταφοράς των Κούρων στη Νησίδα Μουσείων και τις αντιδράσεις που προκαλεί στην τοπική κοινωνία των Μελάνων.

Μέλανες: Αντίθετος και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νάξου στην απομάκρυνση των Κούρων

Ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από τις Μέλανες - Πλήρης στήριξη σε φορείς και κατοίκους που αντιδρούν

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους στις Κυκλάδες

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο ΕΚΤ), από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ.

Σαντορίνη: Την Τετάρτη 11 Ιουνίου το 3ο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την αυθεντικότητα και την ταυτότητα του νησιού

Ο Δήμος Θήρας προσκαλεί επαγγελματίες του τουρισμού στο τρίτο και τελευταίο σεμινάριο με θέμα «Γνωριμία με τη Σαντορίνη» – Διαδικτυακή συμμετοχή και από τον καθηγητή Κώστα Παπαζάχο

Στάση εργασίας και κινητοποίηση των ταξί Αττικής για τις ρυθμίσεις του νέου ΚΟΚ

Έντονη αντίδραση του ΣΑΤΑ στις αλλαγές για τις λεωφορειολωρίδες – Συγκέντρωση στις 17:00

Λειψυδρία στην Ευρώπη: Ο αγροτικός κόσμος σε ασφυξία, τα μέτρα σε αναμονή

Με το 40% των Ευρωπαίων να πλήττεται από έλλειψη νερού, η γεωργία πληρώνει το κόστος – Σχέδια κινήτρων, καθυστερήσεις σε έργα και ανησυχία για τη ρύπανση των υδάτων

Αμοργιανό Φεστιβάλ: Ζωντάνεψε η Πλατεία Καταπόλων με Χορούς και Μουσική (video)

Παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων στην πλατεία Καταπόλων και πανηγυρικός εσπερινός στη Λαγκάδα με τη χορωδία “Ορφέας Τρίπολης

Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία κατά του ανεξέλεγκτου τουρισμού στις 15 Ιουνίου

Η Μαγιόρκα αναμένεται να είναι το επίκεντρο των διαδηλώσεων, με 60 ομάδες να προγραμματίζουν μαζικές κινητοποιήσεις.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Μια ιστορική βραδιά: Οι Κονιτοπουλαίοι επανενώνονται στο Άλσος Βεΐκου

Στις 22 Ιουλίου, η οικογένεια-σύμβολο της νησιώτικης μουσικής ανεβαίνει ξανά στη σκηνή, σε μια γιορτή της παράδοσης και των ριζών μας

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Reddit – Νάξος: Στη δεύτερη θέση των πιο υποτιμημένων νησιών στον κόσμο

Το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων εντυπωσιάζει τη διεθνή κοινότητα του Reddit με την αυθεντικότητα, την ηρεμία και την φυσική του ομορφιά

«Το Γλέντι»… αλλιώς! ONIRAMA & Νίκος Οικονομίδης ενώνουν κόσμο, βιολί και καλοκαίρι (video)

Η πιο feel-good διασκευή του καλοκαιριού είναι εδώ: Νησιώτικο βιολί, ηλεκτρική ενέργεια και ρυθμός που δεν κάθεται ποτέ

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο