Δεκέμβριος.. Περίοδος εορτών, παραμονή δε Πρωτοχρονιάς και το έθιμο θέλει την Βασιλόπιττα να έχει δεσπόζουσα θέση στο τραπέζι. Από τα πρώτα λεπτά της αλλαγής του χρόνου έως και αρκετές ημέρες μετά, οι βασιλόπιττες κλέβουν τη παράσταση.
Οπότε; Καλό είναι να εμπιστευτούμε δικούς μας ανθρώπους και προσφέρουμε μία διαφορετική προοπτική της Βασιλόπιττας.. Δίνουμε … πάσα στην αγαπημένη μας σεφ…
Την Μαριέττα Γαλάνη (με καταγωγή από την Απείρανθο), η οποία συνεχίζοντας μέσα από τη σελίδα του naxospress.gr συνταγές με άρωμα, γεύση, προϊόντα και αγάπη Νάξου, μας παρουσιάζει μία Βασιλόπιτα μυρωδάτη με ξινοτύρι από το Τυροκομείο Πιτταρά”.
Ιδανική συνεργασία με άριστο αποτέλεσμα. Και καλή μας όρεξη
Τι θα χρειαστούμε:
# 6 αυγά
# 410 γρ. ζάχαρη
# 250 γρ. βούτυρο γάλακτος
# 250 γρ. ξινοτύρι φρέσκο Πιτταρά
# μια τζιμπιά αλάτι
# λίγο μοσχοκάρυδο
# λίγη κανέλλα
# λίγο μαχλέπι
# 500 γρ. φαρίνα
# 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ επιπλέον,
# χυμό από 2 πορτοκάλια και το ξύσμα τους,
# 1.κ.σ. ξύσμα Κίτρου
# 1 φλ. αμύγδαλο φιλέ
Πως θα τη φτιάξουμε:
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο, χτυπάμε δύο (2) λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξινοτύρι, τα μυρωδικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και κίτρου και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα.
Ρίχνουμε την μισή φαρίνα, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά. Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, τον προσθέτουμε στο μίγμα και ρίχνουμε και την υπόλοιπη φαρίνα. Χτυπάμε για δύο (2) λεπτά.
Προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ψήνουμε σε βαθύ βουτυρωμένο (και αλευρωμένο) ταψί 24 εκ. στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η Βασιλόπιτα είναι πανέτοιμη και έτοιμη για σερβίρισμα. Ααα μην ξεχάσετε το νόμισμα, το οποίο τοποθετούμε τυλιγμένο σε λίγη λαδόκολλα.
#Η οικογένεια του Naxospress σας εύχεται χρόνια καλά με υγεία