Η περίοδος των εορτών έχει ολοκληρωθεί. Πήραμε κιλάκια, έρχεται καλοκαίρι και η θάλασσα είναι μπροστά μας.. Το γεγονός όμως ότι μπαίνουμε σε λογική …δίαιτας, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε όμορφες στιγμές μέσα από την τοπική γαστρονομία μας…
Αρωγός στη προσπάθειά μας αυτή δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μας σεφ και ερευνήτρια της τοπικής γαστρονομίας.
Την Μαριέττα Γαλάνη (με καταγωγή από την Απείρανθο), η οποία συνεχίζοντας μέσα από τη σελίδα του naxospress.gr συνταγές με άρωμα, γεύση, προϊόντα και αγάπη Νάξου. Μάλιστα, όταν έχει την συνεργασία με το “Τυροκομείο Πιτταράς” είναι αυτονόητο ότι μόνο καλά πράγματα μπορούμε να δούμε.
Οπότε σήμερα; Εχουμε “Ψωμάκια χωριάτικα γεμιστά με ξινοτύρι Πιτταρά και κιμά !! (η φωτογραφία είναι από τη Μαρία Κατεινά)
Υλικά για τα ψωμάκια
# 600 γρ. αλεύρι μπλε
# 400 γρ. νερό χλιαρό
# 12 γρ. μαγιά ξερή
# 1 κ. γλ. γλυκάνισο
# 1 κ. γλ. ζάχαρη
# 1 κ. γλ. κοφτό αλάτι
Υλικά για τη γέμιση
# Στεγνός μαγειρεμένος κιμάς από μακαρόνια ή παστίτσιο, που περίσσεψε και καλύτερα να είναι μια ώρα παγωμένος στο ψυγείο
# 1 κεσεδάκι ξινοτύρι Πιτταρά
Πώς τα φτιάχνουμε
# Βάζουμε τη μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη σε μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε. Τ’ αφήνουμε 8 λεπτά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας το γάντζο.
# Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη μέσα στο μπολ σκεπασμένη για μιάμιση ώρα σε ζεστό μέρος.
# Βάζουμε λίγο αλεύρι από πάνω, την ξεφουσκώνουμε και παίρνουμε κομμάτια στρογγυλά, τα ανοίγουμε και βάζουμε μια κουταλιά κιμά και μια ξινοτύρι Πιιταρά, τα κλείνουμε προς τα μέσα και το κάνουμε μπάλες.
# Στη συνέχεια στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα, τ’ αραδιάζουμε και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς γύρω στα 25 λεπτά
Οπως λένε και οι τηλεοπτικοί σεφ “Καλή μας απόλαυση”