Καλοκαίρι.. Τι πιο εύκολο και θρεπτικό από ένα γιαούρτι με μέλι ή με φρέσκα φρούτα είτε ως επιδόρπιο είτε ακόμη και ως πρωινό ή και κύριο πιάτο για όσους θέλουν να κρατήσουν την σιλουέτα τους.
Βέβαια, η απλή παρουσίαση του γιαουρτιού έχει δώσει τη θέση της στο μους. Και το συναντάμε ακόμη και ως κέρασμα σε εστιατόριο. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα και το κέρασμα ή φίλεμα είναι στο dna μας.
Οπότε; Ο λόγος στην αγαπημένη μας σεφ… Την Μαριέττα Γαλάνη (με καταγωγή από την Απείρανθο), η οποία συνεχίζοντας μέσα από τη σελίδα του naxospress.gr συνταγές με άρωμα, γεύση, προϊόντα και αγάπη Νάξου, μας παρουσιάζει την “Μους γιαουρτιού με κίτρο Νάξου στο ποτήρι”.
Τι θα χρειαστούμε:
# 500 γρ. γιαούρτι τοτάλ με όλα τα λιπαρά
# 5 κ. σ. γάλα ζαχαρούχο
# 2 κ.σ. Λικέρ Κίτρο Νάξου
# ξύσμα από 1 λεμόνι
# 6 μπισκότα σοκολάτας με πίτουρο βρόμης, ή σπιτικά κούκις σπασμένα
# γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι σε κομματάκια
Πώς θα τη φτιάξουμε:
Αρχικά, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με μια μαρίζ, το ζαχαρούχο και το γιαούρτι, προσθέτουμε το ξύσμα και το κίτρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάζουμε σε κάθε ποτήρι λίγο σπασμένο μπισκότο, από πάνω μους.
Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι, επιπλέον σπασμένο μπισκότο.
Τέλος βάζουμε για τρεις (3) ώρες τη μους στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεί και είναι έτοιμη!
Καλή μας όρεξη… Αααα και προσοχή, δεν το τρώμε αμέσως εντάξει; το απολαμβάνουμε κουταλιά κουταλιά…
Φωτογραφία: Μαρία Κατεινά