Μπορεί να πέρασε το καλοκαίρι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα προϊόντα που μας προσφέρει… Από τη στιγμή δε που ενδεχομένως δεν έχουμε τη δυνατότητα να τα απολαύσουμε φρέσκα, η λύσης της μαρμελάδας μοιάζει ιδανική..
Μάλιστα, με τα παιδιά στο σχολείο, τότε η μαρμελάδα είναι το τέλειο πρωινό…
Οπότε; Ο λόγος στην αγαπημένη μας σεφ… Την Μαριέττα Γαλάνη (με καταγωγή από την Απείρανθο), η οποία συνεχίζοντας μέσα από τη σελίδα του naxospress.gr συνταγές με άρωμα, γεύση, προϊόντα και αγάπη Νάξου, μας παρουσιάζει συνταγή για “μαρμελάδα με σύκο και κρασί μπρούσκο”
Υλικά
# 1 κιλό και 200 γρ. σύκα γινωμένα
# 400 γρ. ζάχαρη
# 80 ml μπρούσκο (κρασάκι )
# 50 ml νερό
# 3 μοσχοκάρφια
# 2 φύλλα αρμπαρόριζα
# λίγο ξινό 1 κ.σ.
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και ξεφλουδίζουμε τα σύκα, βγάζουμε το κοτσανάκι αν το φλούδι είναι μαλακό δεν είναι απαραίτητο να τα ξεφλουδίσουμε, τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
Ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη, νερό και μυρωδικά.
Βράζουμε μια ώρα περίπου σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το κρασί.
Ανακατεύουμε συνεχώς να μη πιάσει, ξαφρίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μόλις δέσει ρίχνουμε το ξινό, περιμένουμε 20 λ. και τη βάζουμε σε βάζα.
Κι όπως λένε και στα τηλεοπτικά σίριαλ “Καλή Απόλαυση”